Dagen idag har inte varit bra😔Så mycket som hänt på jobbet..i vårt team. Jag gick ut på lunchen…min kollega frågade om jag ville ha sällskap och jag sa nej. När jag kom tillbaka och gick förbi hennes rum ropade hon på mig å då brast det …tårarna flödade…en explosion😭
Jag vet att en del beror på mitt missbruk …men en del beror på att jag känner att jag behöver göra ngt annat…jag kvävs…både på jobb och privat…jag tappar bort mig själv…och lösningen är inte alkohol…men så svårt att stå emot men jag har bestämt mig…jag ska bli nykter. Men idag känner jag mig verkligen ledsen😢

Kram🥰

Anonym31513

@Varafrisk Vad du är snäll som frågar hur jag mår.❤ Jag mår bra tack.
Starkt av dig att bryta ihop på jobbet. Är kollegan någon som du känner att du kan anförto dig åt och kanske ha fler, förhoppningsvis givande, samtal med?

@Tofu på besök @Lavendelblomman

Jag tror att djupt inom mig vet jag kanske vad jag behöver vilket kanske innebär stora förändringar. Dessa förändringar vet jag inte om jag vågar ta. Vet inte heller om jag vågar skriva här…ni är mina forumvänner…men hur mycket vågar man öppna sig😉
Ikväll är jag så ledsen verkligen jätteledsen 😭 men imorgon kliver jag upp och packar ner mig själv för att gå till mitt jobb och sköta det..

@Lavendelblomman.. min kollega kan jag lita på ..har det själv tufft på jobbet..hon bryr sig om mig.

Kram❤️

Vill förtydliga att de förändringar som jag kanske inte vågar ta handlar inte om alkohol för de förändringarna måste jag ta.

Jag förstår att du inte menar alkoholen och jag tror det finns en elefant i ditt rum (visst är den referensen liksom allmänt etablerad?) eller det är nånting som gör att du inte kliver över den där tröskeln.
Var har du dina framtidsdrömmar, @varafrisk? Hur ser de ut, och kan du tillåta dig att tänka dem? Det kan vara så läskigt men det är kanske nödvändigt att se sig själv i ögonen- en lång stund och fråga sig; vad vill jag? Kram 🥰

@Varafrisk
Livet är verkligen en bergådalbana. Jag är gärna med dig på den.
Upp på hästen igen, du är stark! Besluten du behöver fatta gällande andra saker än din nykterhet kanske är nyckeln till ett liv i frihet. Säkert tuffa saker att besluta om och ta (men jag vet ju inte) men ibland måste man bara göra det för att överleva själv. Som jag har förstått det så är du en person som inte sätter dig själv i första rummet, ditt eget välmående ligger längre ner på lista än andras. Men ibland måste man få vara lite ”ego” och göra saker för sig själv. För att må bättre, för att komma vidare och för att ge cred till sig själv.
Jag tror på dig! ✨

Det är kanske det där att du ser alla förändringar samtidigt och att du inte hittar vägen ut i den röran. Alkoholen gör det ju på sätt och vis lättare att se problemen, eftersom de blir inbäddade i nåt fluff och man kan domna bort istället för att ta itu med det som måste göras och man orkar inte när det blir så stort.
Nu kanske jag drar för stora paralleller, men jag tycker att jag känner igen mig så mycket i att saker blir så stora och då orkar jag inte när jag tittar på alla ”borden/måsten”. Jag hittar inte vägen ut och blir lite vanmäktig. När jag blev nykter jobbade jag verkligen bara med nykterheten och med mig själv på ett mindre plan. Jag sköt bort alla grubblerier, alla planer, alla måsten och var en period bara här och nu. Det enda jag planerade tror jag var fredagsmiddagar, eftersom de kändes viktiga och vilka blommor jag skulle ha. Jag boade in mig och inredde. Där i den lilla lilla bubblan var jag ett tag.
Nu jobbar du med ett jobb där du måste släppa in och det gör det kanske lite svårare att stänga till, men jag tänker att du behöver vara där i det lilla lilla. Äta upp elefanten en bit i taget. Prio 1 kanske måste vara att inte dricka. Ge det lite tid innan du börjar med något annat. En del av de andra ”problemen” blev ju helt enkelt mindre viktiga för mig att lösa när jag slutat dricka. Jag började också prioritera mig själv på ett annat sätt och det är viktigt.
Att du bryter ihop och gråter är kanske ändå ett positivt tecken. Du börjar kanske lätta lite på locket och släppa ut i takt med att du fattar att alkohol inte är den medicin du behöver för känslorna därinne.
Vill mest egentligen bara skicka en stor kram och hoppas du snart kan hitta det lilla lilla att börja i. Du skriver om sjumilavandring om stora förändringar och hittar inte energin. Kanske är det så enkelt att sluta dricka som att varje dag låta bli att göra det. Just det blir ju faktiskt lättare och lättare ju längre tiden går. Jag tror att mycket faller på plats. Allt behöver inte lösas på en gång. Ett problem i taget och blockera allt annat. Som många härinne skriver - det viktigaste först. Och det är du och nykterhet tänker jag. I det lilla. Idag.
💜💐

@Varafrisk Hej! Undrar lite hur du har det o hur det går för dig?
Du får svara om du vill annars inte...
En kram från mig till dig kommer i alla fall här o en önskan att du mår bra!
🤗 Stora kramen

Anonym26613

Hej Varafrisk 💚🦋
Synd att du har det tufft på jobbet. Det är jobbigt att ta hand om andra om man själv inte får den stöd och stimulans man behöver. Jag har gjort dom klokaste besluten i mitt liv efter en tids nykterhet. Idag vet jag vad är vad. Känner mig klokare och starkare utan A.
Hoppas din motivation växer till en kraft som bara kastar dig över till den nyktra sidan!

Tänker på dig 💚🦋💚🦋💚

@Se klart @Rehacer @Sisyfos @majsan_nu

Har tittat på Renes brygga ikväll. I programmet kan man hinna med ett glas bubbel när gästerna kommer, en öl t lunchen, en drink efteråt och slutligen vin t middagen. Ikväll åkte man till grannön (?) och hämtade en back med öl innan man åkte tillbaka hade man hunnit öppna en öl..vem som körde båten tillbaka visades aldrig. Jag tänker det dricks en del i detta program och liknande….varför🤔

Hursomhelst…fick några frågor som kräver lite mer eftertänksamhet av mig som jag därför väntar att svara på. Jag kan dock svara på din fråga @majsan_nu gällande hur det går….jag har inte haft varje dag alkoholfri sedan förra onsdagen men flera än vad jag brukar ha. Det känns som om jag är väldigt trött på alkoholen. I em var min psykologkollega och jag på ett möte i en grannkommun. Ett möte som jag trodde skulle ta en timma men i själva verket tog två timmar, mycket energikrävande möte.
När vi kom tillbaka t jobbet var det 30 minuter kvar tills systemet stängde. Jag kände mig bara trött och ville inte dricka något kände inget särskilt sug.

De senaste dagarna har varit tuffa på jobbet. Har försökt stötta en förälder som lever i en svår situation och ett tungt bagage. Det innebär många kontakter med andra verksamheter/myndigheter. Och igår var det inte bara jag som exploderade i gråt utan min dator gav upp..har kraschat lite tidigare för att nu ge helt upp vilket stör hela mitt arbete.

Annars har dagen idag varit bättre. Fått min tredje spruta samt varit på fotvård. Fötterna är nästan lika mjuka som en barnrumpa. Var och hämtade ett paket innehållande ett pussel…för att fokusera på ngt annat än alkohol och fastna i tankar.

Snart är det dax att släcka lampan men först måste jag gå upp och ta ögonsalva. När jag tagit den ser jag endast suddigt så då måste jag sova.

Tack för att ni finns och skriver t mig🙏🏻så oerhört betydelsefullt för mig❤️

Godnatt 😴

@Miss Mary Poppins Fick nog ditt inlägg när jag skrev🥰

Tittade in igen för jag glömde ju berätta att jag sett snödroppar som hade växt en hel del..blir liksom glad inombords😃

Godmorgon ☀️

Har sovit ganska bra inatt. Vaknade när jag ville lägga mig på höger sida där jag fick vaccinationen. Är ändå jättetrött fast jag tänker att det är inte så konstigt, skönt är ändå att veta att jag drack ingen alkohol igår💪🏻

Ikväll ska min man och jag gå på bio. De senaste åren har ju det inte spelat ngn roll för mig om jag har haft ngt inbokat för jag har kunnat dricka när jag kommit hem. Som min känsla är nu vill jag absolut inte dricka idag. Vill komma åt tröttheten och första steget är att låta bli alkoholen.

Önskar er alla en fin torsdag🍀

Kram🥰

@Varafrisk Tittade också på Reneces brygga o reagerade också på det eviga drickandet. Kanske man inte får vara med om man inte dricker! (Obs ironi!) Försöker se om det verkligen är så att alla har samma i sina glas men det syns inte så bra... Tycker det är en märklig policy att markera så hårt på drickandet!
Önskar dig en fin o helst a-fri dag! Och en mysig biokväll..
🤗 Kram

Tack @majsan_nu🥰 Dagen idag har varit en helt ok dag👍🏻 Ett uteblivet besök samt hunnit ikapp det mesta med dokumentationen✍🏻 Bion var småmysig🎞Goda popcorn🍿

Alkoholfri. Suget har inte varit så intensivt. Kommit ngn gång. Längtan efter att bli lite piggare är stor.

Ska alldeles strax gå och lägga mig.

Kram😴🥰

@Se klart Tack:) Ser på klockslaget att du har varit vaken sent eller kanske du vaknade till...hoppas att din sömn är bra? Läste i jag tror att det var i Sattvas tråd att både Sattva och Torn är nyfikna på vad du jobbar med så är även jag men jag missar chansen att få vet eftersom svaret kommer på er träff i sommar. Jag tänker att du har en ganska högt uppsatt position men att du ändå har en chef över dig eller jag vet inte...Min känsla är att du har ett mycket krävande och ansvarsfullt arbete med högt tempo...att du måste prestera hela tiden...men att det finns ändå en frihet i ditt arbete...jag tänker frihet med ansvar...för ibland kan du ju hämta dina barnbarn på förskolan...vilket måste vara toppen!

Hur som helst så har jag fler nyktra dagar sedan jag pratade med min läkare än vad jag har haft tidigare under en sådan här vecka. Som jag har sagt tidigare känner jag inget YES...och det har vi ju även skrivit om här att det är nog så för väldigt många men att man ändå måste bestämma sig. Ibland undrar jag varför jag egentligen skriver här på forumet eftersom jag inte tar till mig så mycket av vad som skrivs vilket inte beror på att jag inte tror på det som skrivs. Jag tänker att det delvis beror på att många saker har jag prövat men att det nykterhetsarbetet som jag har påbörjat lite smått inom mig är inte helt grundat. Många skriver att vinsuget pockar på men att man ändå säger nej..."jag är en som inte dricker". Jag har fortfarande en dörr öppen men dörrspringan blir mindre och mindre hela tiden. Den största bidragande orsaken till att den blir mindre är min trötthet samt att vad jag tänker att jag vill göra blir inte riktigt så som jag tänkt. Jag förstör dagar och tid. De dagar då jag inte druckit dagen före är fantastiska på så vis att jag känner en viss frihet i synnerhet en frihet i att jag kan sätta mig i bilen när jag vill men även en frihet i att jag inte känner mig så fängslad. I går var jag och tog nya leverprover. Har önskat telefonsamtal med min läkare igen och på måndag ska vi pratas vid, om jag har tur har han fått provsvaren då. Om levern är påverkad kan även det påverka tröttheten.

Som jag har skrivit ofta har jag en duktig flicka inom mig vilket har gjort att jag vill gärna berätta allt vad jag tänker göra för att det låter så bra som om jag verkligen tänker ta itu med mitt missbruk. Men jag tänker säga till min läkare hur svårt det är men det betyder inte att jag inte har bestämt mig. Det är likaså när jag skriver här.... jag vill gärna presentera bra resultat för då får jag mycket bekräftelse och jag älskar bekräftelse när det är sörjigt och geggigt då blir det inte på samma vis.

I något tidigare inlägg frågade @Se klart mig vad jag vill, vad mina drömmar är....Jag vill en hel del men är inte alltid tillräckligt modig för ibland skulle jag vilja ta lite större steg. I tisdags när jag var så kopiöst ledsen på jobbet sa min psykologkollega till mig Varafrisk (fast hon sa ju mitt namn...hihi) du kanske ska göra något helt annat..plugga...jobba med något helt annat. Jag har väl funderat lite innan men just då kände jag att jag behöver fundera lite djupare. Det handlar ju även om ekonomi för jag behöver spara pengar till min pension för den kommer att bli ruskigt dålig. Och för att kunna förändra behöver jag även vara nykter. Fast precis nu innan jag började skriva här så tittade jag på sommarkurser på folkhögskola. Fastnade bla för en sångkurs på Öland men jag kunde inte ansöka så jag har mailat skolan och frågat varför. Den lät verkligen SÅ kul! Dessutom finns fortfarande den kursen som jag var med för fyra somrar sedan "Frigörande dans" men även en målarkurs för nybörjare. Jag ska nog försöka komma på någon sådan kurs, något att se fram emot och lite över min bekvämlighetszon.

Ha en fin lördag:)

Kram

Genom att skriva här så vill jag berätta att jag nu kommer delta i en studie som genomförs av Coach-teamet, Linköpings universitet. Studien handlar om att förbättra levnadsvanor. Svarat på frågor om alkohol (jag svarade ärligt), nikotin, frukt, grönsaker och motion.

Är lite skeptisk men nyfiken…det är ju ändå universitetsnivå👍🏻

Kram

@Varafrisk
Det är en bra grej med att vara nykter!
Jag själv har precis kommit hem efter att ha spenderat kvällen med dottern, körde bil både dit och hem. Känns fantastiskt!

Kul att du får vara med i en universitetetsstudie! Hoppas det blir givande.
🤗

Anonym31513

@Varafrisk skrev:"Jag ska nog försöka komma på någon sådan kurs, något att se fram emot och lite över min bekvämlighetszon". Vad kul det låter! Hoppas att det blir av. 🙂