@Linalus och @Friluftstok tack för att ni kikar in till mig :)
Hela familjen har legat däckade i Covid i snart två veckor nu. Så det blev ingen superbowl för mig tyvärr.
Förutom Covid så är allt bara bra, genom fönstrena ser jag hur det börjar vara ljusare och varmare ute. Längtar verkligen ut nu efter all tid inomhus.
Läste om någon som köpt nya springskor, det lät som en superidé inför våren. Kopierar det och sedan ska det jäklar springas igen :)

Hallå världen, jag är fortfarande här och jag är fortfarande nykter :)
Hela familjen har haft Covid i nästan två veckor och pga av det bara varit hemma mest hela tiden.
Idag är det två månader sedan jag drack senast, och jag känner att jag mår så bra och verkligen gillar att inte dricka, även om jag kan sakna känslan att vara påverkad och bedövad ibland.
Mitt mål när jag skrev här första gången var att hålla uppe 100 dagar, även om jag inte skrev det då pga rädsla för att misslyckas. Men som det känns nu så kommer jag fortsätta längre än så, det känns fortfarande väldigt otäckt att ha som mål att aldrig mera dricka så jag tror jag kommer nog att börja med 6 månader som mål sen får vi se.
Sommar med uteserveringar, grillning, härliga kvällar i trädgården mm utan alkohol känns just nu hemskt, men det ska nog funka det med. Och en sak har jag lärt mig, om man står imot alkohol en gång i en situation så är nästa gång den situationen uppstår så mycket enklare.
Nu har jag precis kommit hem efter att ha lämnat lilla tjejen på förskolan och ska snart ha dagens första möte.
Jag är fortfarande så glad och lycklig för varje morgon utan att vara bakis och allt vad det innebar.
Ha en fin dag allihoppa, Kram.

@Matti77 Hej! Välkommen tillbaka efter covidköret. Målen kan ändras allteftersom, att ge sig en lite längre tids nykterhet är bra så man får tid att känna efter och fundera på hur man vill ha det i sitt liv. Vad gäller att stå emot såg jag en film på youtube om det. Ungefär så här: Tankar på alkohol kan leda till känslor av sug, att det känns trist. Suget leder till att man tar ett glas och det kan fungera bra den gången. Risken är att det blir fler och fler gånger och till slut är det som innan man slutade. Så för att stå emot är det bra att träna sig att tänka på konsekvenserna på kort och lång sikt. Tex att tar man ett glas kan det leda till flera och oftare och till slut är man där man var innan man slutade. Alltså att man ska träna på konsekvenstänkandet och träna på att även hålla det i minnet. Att träna på att hålla det positiva fördelarna med att inte dricka i minnet. Man tränar då upp pannloberna där risk- och konsekvenstänkandet sker. När man druckit har denna del av hjärnan fått stå tillbaka, överkörd, då känslohjärnan som triggar vårt sug blivit så dominerande. Jag tror också att om man tänker mycket på alkohol ska man försöka avbryta dessa tankar för att det inte ska starta igång känslor av sug och trigga igång känslohjärnan som vill ha en omedelbar kick av alkohol.

Ha det gott!🌷💕

majken_r

@Matti77 härligt att ni är tillbaks efter covid! Det var klart påfrestande med karantän och sjuka.. Grattis till dina två månader! Jag har också 100 dagar, och känner igen mig i dina funderingar. För varje alkoholfri aktivitet blir det enklare. Är också galet glad varje morgon av att vakna fri. Hoppas du får en riktigt bra dag!! 🥰

@Matti77 välkommen tillbaks och skönt att ni kryat på er! Och fantastiskt bra jobbat med två månader! Är ju jämsides med dig och funderar också på vad som ska ske efter de 100 dagarna... Jag tänker nog lite "tills vidare" då mitt mål aldrig varit total avhållsamhet. Det kanske blir så ändå, vem vet? 🤷‍♀️ Men tycker också att "aldrig mer" känns skrämmande även om en flaska vin var och varannan kväll känns ännu mer skrämmande 😅
Det var jag som nattshoppade skor förra veckan. Blev ett par Salomon Speedcross, hämtade dom idag. Så nu jäklas ska det springas i skogen och genom de allra djupaste lerpölarna 🤣

@Matti77 Hej! Var ett tag sen jag skrev i din tråd. Beror kanske på att jag inte har så mycket att tillägga i fråga om springskor...
Men härligt att du är kvar på spåret o satsar på en bit i taget. För alltid är ju stora ord! Tillsvidare är ett bra ord, brukar nog använda det...
Skönt att/om ni har blivit friska hela familjen 👍
Härligt att du verkar så bestämd o stabil i ditt a-fria liv!
Det går ganska bra för mig också, lättare att ta itu med saker & ting i nyktert tillstånd 💪
Ha en fin kväll 🥰

@vår2022 tack för tipsen, känner igen det där med att man så snabbt kan vara tillbaka där man slutade igen. En gång för några år sedan höll jag upp en längre tid och trodde efter det att jag skulle kunna klara att dricka lite normalt igen... men nej, det gick verkligen inte. Efter bara någon vecka var det som vanligt igen. Men så kommer det inte bli nu!

Dag 65 idag, den här helgen kommer att gå i förberedelsernas tecken, hm stavas det så? strunt samma.
På Måndag kommer min stora dotter hem, hon studerar i ett annat land och pga hårda restriktioner i landet där vi bor och även i landet där hon studerar så har jag inte kunnat träffat henne på mera än två år. Helt galet! men det har helt enkelt varit omöjligt med en långflygning med obligatoriska karantärer osv på båda sidor.
Men på Måndag morgon kommer hon hem, det blir första gången hon ser vårat nya hus och den nya staden vi flyttade till för ca 6 månader sedan.
Tror och hoppas hon kommer att möta en pappa som är mycket piggare och mer harmonisk än vad hon minns, även om jag skött alkoholen ganska ok när hon varit i närheten.
Är även så glad för hennes lillasysters skull som saknat sin storasyster så mycket.
Så den här helgen ska det shoppas och fixa iordning hennes rum som vi inte tagit tag i efter flytten ännu, nästa vecka har jag tagit ledigt så det blir en helvecka med bara familjemys.
Önskar er alla en fin Fedag kväll och en superbra helg!

@Matti77 Hej o Grattis till 65 dagar superbra 👍
Så härligt att din dotter ska komma efter att ni inte kunnat träffas på så lång tid! Och att du kommer att vara ledig o ha familjemys 🥰 Önskar er verkligen en fin vecka...
🤗 Kram o ha en fin kväll du med!

@Matti77 härligt Matti, bra jobbat med dina dagar! Och jag blir så glad över att du och övriga familjen ska få återförenas med dottern! 🥰 Mina föräldrar bor här i Sverige, ca 7 h bilresa från där jag bor. Dom har varit väldigt försiktiga under pandemin så har bara setts två gånger på två år. Det känns i hjärtat att vara isär från dom man älskar mest. Njut av familjemys nu 🌷 Trevlig helg! 🤩

@Matti77 Grattis till 65 dagar! 🥳🎉💐. Åh vad härligt att få träffa din dotter igen och du är som en ny människa😁. Hoppas ni får en fin samvaro och massa mys🌷💕

@Matti77
Grattis till 65 dagar, du är bäst!! 💪✨
Förstår din glädje över att få hem din andra dotter efter så lång tid! Vilken underbar känsla det kommer vara att få krama henne igen! Få umgås, prata, hänga & bara njuta av gemenskapen! Se till att njut av dagarna och sug in allt! Är glad för din skull!
Ha en fin helg!

Dag sjuttiosju utan alkohol idag, och dagen till ära skriver jag lite här igen :)
Vilken tid det varit dom sista två veckorna finns så mycket att dela och berätta men så lite tid just nu, vi hade en supermysig familjevecka hela familjen hela förra veckan, alla var så glada att äntligen vara tillsammans igen.
Men sen efter det hände ju förstås Ukraina invasionen, vi bor nära gränsen till Ukraina så det känns och syns precis överallt.
Människor samlar in mat, kläder och leksaker och kör leveranser till gränsen eller närliggande byar precis överallt hela tiden. Överallt öppnar människor sina hem för okända människor som precis kommit hit från Ukraina utan något med sig, ofta enbart ensamma kvinnor med sina barn då ukrainska män inte får lämna landet.
Vi försöker också hjälpa till så mycket vi kan med att dela ut mat och vatten till människor som kommer med tåg eller buss hit, så alla tankar och all energi går åt till detta för tillfället.
Skulle kunna skriva hur långt som helst om hur hemskt det är det som händer men väljer istället att beskriva det vackra i att se precis alla hjälpa dessa stackars människor som kommer hit med allt vad dom kan utan att själva ha så mycket.
Med tanke på allt detta som hänt kan jag med gott samvete skriva att jag inte tänkt på alkohol en enda sekund under dom sista två veckorna. Även med den stress och alla känslor som varit har jag inte fått en tanke att jag behöver ta ett glas.
Men nu har jag inte tid att skriva mer här, tänkte bara att jag måste hoppa in här och säga hej.
Och till alla er som kämpar där ute, ni är så bra. Även om jag inte haft tid att kommenetera något sista tiden så följer jag mångas trådar och gläds med er som lyckas så bra. Och för er som har det jobbigare, ge inte upp ni kommer fixa detta. Kram på er alla och ta hand om er och era nära.

@Matti77 får rysningar av ditt inlägg! Att gratulera till dina dagar känns lite futtigt när jag läser om vilken hjälte du, och många andra, är! Men det jobb du har gjort, och gör, med nykterheten är ju enormt! Speciellt med tanke på vad som sker i ditt närområde. Att inte dricka på den oro och stress som kriget för med sig är stort.. Var rädd om dig och de dina! Det låter som om du och dina grannar gör världen till en bättre plats ❤️