Ett stort problem som kommit igen i ett nytt förhållande. Mitt nuvarande förhållande är inne på 10:e året och vi är gifta. Problemet jag har är att jag inte är bra på att förmedla mina känslor och tankar i vardagen utan dom kommer fram när jag dricker alkohol. Det händer inte alltid men senaste året med 2månaders intervaller ungefär. Då kommer alla mina tankar som för det mesta är missnöje som jag borde ta upp nykter men då byggs dom bara på hög i huvudet. Denna envägskommunikation med ändlösa påhopp och sårande kommentarer från mig kommer förstöra äktenskapet och jag varken vill eller orkar om det händer. Jag har kommit fram till att jag inte kan nyttja alkohol mer för resten av livet. Jag är väldigt rädd att jag då kommer vara tråkig, ointressant och svag som människa i andras ögon. Jag behöver lite pepp och reflektioner ang mitt beslut om en hel ytterligare framtid.

Been there done that, har varit i exakt samma sits. Vräkt ur mig en massa skit i fyllan. Har idag varit nykter 6 månader. Det går om man vill, och i mitt fall så vart jag så äcklad av mitt eget beteende, så beslutade att denna kropp skall inte ha akohol längre.

Hej. Samma sak här. Är idag på dag 50.
Jag använder mitt fyllebeteende som motivation att vara nykter. En skaplig motivator.
Har sakta börjat försöka förmedla mina känslor. Hur jobbigt det än är. Men det hjälper det med.
All lycka till dig.

@skitockså känner också igen det. Byggde upp massor inom mig och vräkte ur mig på fyllan. Har snart varit nykter i 4 månader och skillnaden är stor. Som påverkad blev ”problemen” så förstorade, förvrängda och inte helt sanna. Som nykter kan jag få tag på mina riktiga känslor och hur det känns för mig på ett sant sätt. Ångest, skuld och skam är inte närvarande och med ökad självkänsla kan jag ta upp det jag känner för min man på ett annat sätt, stå på mig och be honom lyssna. Få till ett bra samtal, inte vräka ur mig och bli förbannad. Jag har även en psykolog som jag pratar med om min självkänsla mm, det är en god hjälp till att synliggöra mina behov och känslor.

Att bråka och vräka ur sig på fyllan är fruktansvärt och att såra sin kära ger så mycket ångest, skuld och skam. Om saker inte står rätt till i ett förhållande måste det lösas på ett nyktert och meningsfullt sätt för att det ska bli bättre.

Kämpa och ta nya tag för att lösa det som trycker dig💕🌷