@Varafrisk vad skönt med fler nyktra dagar än vad som är "normalt" för dig! 🥳 Jag läste en hel del i din tråd igår och fastnade vid diskussionen kring det här med YES! Här är en till som inte känner något större yes trots ett gäng nyktra dagar. Känner mer "jaha" 🤷‍♀️ Jag förstår ju att dessa dagar är bra och jag är medveten om att jag kämpat för vissa av dom (kämpat mot sig, vanor osv) men ändå är stämningsläget rätt neutralt? Jag läser hos andra här inne och det känns nästan som att dom upplever något magiskt/andligt efter en tids nykterhet. Jaja, vi får hitta vår magi på annat sätt. Själv tänkte jag ta en biltur med sonen. Det är ju ändå lite magiskt, körklar vid 10! Eller ja, när som egentligen 🥳 Ha en skön söndag! Hoppas du hittar lite energi och slipper tröttheten! 🌷

Vad kul att du tittade in@Friluftstok 💕
Jag tänker man känner ju det man känner men det är ändå skönt att dela känslan. Jag är liksom på ett sidospår här på forumet för utan att veta så är det ingen som har skrivit så här länge utan bli nykter. Det innebär att jag inte är i samma fas som ngn annan på forumet. Det behöver inte betyda att det är svårare för mig än någon annan utan mer bero på när börjar man skriva här på forumet på resan mot nykterhet. Men för att återgå till att dela känslan med ngn och i detta fallet med dig @Friluftstok gör att jag känner att det finns olika vägar t nykterhet. Jag har också upplevt att känslan av eufori/andlighet finns hos många som har många nyktra dagar i bagaget eller att när man börjat skriva att man är hundra procent övertygad…man har bestämt sig! Å jag har undrat…funderat….grubblat…försökt känna…när kommer den där känslan infinna sig???
Å känslan har inte kommit!! Så det är bara att konstatera…det kommer inget yes…och jag tänker inte i banor av alkoholdjävulen….utan helt enkelt så behövs dörrar stängas och trösklar klivas över.

Jag förstår känslan av att kunna köra bil kö tio @Friluftstok

Idag är det grått både vädermässigt och inom mig. Imorgon har jag ett telefonsamtal inbokat m min läkare, på tisdag ska jag t min optiker och göra en ögonbottenscreening…skönt när detta är gjort. Samtal m kurator på onsdag. Har fått en ny dator där jag måste få hjälp med textstorleken i journalprogrammet. Avskyr nya tekniska saker…verkligen inte ngt jag älskar.

Kram💕

@Lavendelblomman Finns flera roliga sommarkurser på folkhögskolor. Jag var på kurs för fyra år sedan som hette ”Frigörande dans”. Fantastiskt kul! Bodde på skolan med helpension. Helt suveränt för en som oftast står för matlagningen i hemmet.

@Rehacer Studien kom upp i flödet på Facebook. Det är Linköpings universitet som är ansvariga för den. Jag är nyfiken på hur upplägget är och om den kan bidra med ngt nytt.

Kram💕

Jag har deltagit i en studie från Linköpings universitet för några år sedan (samma forskare). Då handlade den enbart om alkohol. Kan tänka mig att det här är en utveckling av den modellen som testades då. Det står nu att de testar olika varianter av en app. Hur som helst, jag tyckte att den var helt ok. Man fick då sms med information om risker med alkohol. Man redovisade vad man druckit en gång i veckan. Man fick peppande sms från appen. Man fick ställa in vilken tid man skulle få sms och vilken info de skulle innehålla. Jag skickade sms med ”bra jobbat, dags att gå hem” och sånt för att undvika att ta vägen hem via systemet. Det som irriterade mig lite var att appen liksom inte jämförde då med hur det var innan, så även om jag många gånger höll mig under ”riskbruk” så fick man ”röd” feedback som summering. (Röd lika med sämst). Och de hade 7 glas som gräns för röd (hemska tanke). Jag hade velat ha lite ”pepp”, när jag lyckats lite bättre än förra veckan. Men appen ”såg inga skillnader”. Men på det stora hela gillade jag det här stödet. Det var lite trevligt med sms:en och man var ju medveten på ett annat sätt om vad man drack och att det inte drog iväg. Så jag rekommenderar alla att delta! Det var då väldigt enkelt att anmäla sig och enkelt att veckosummera. Kan absolut vara ett bra stöd tror jag. Så googla Linköping, levnadsvanor, studie, coach ni som är intresserade. Då borde det komma upp.

Godkväll🌷

Har ledig dag i veckan men bestämt mig för att ta några semesterdagar. Ganska lugnt på jobbet då vi har sportlov i området. Många kollegor som har barn är lediga. Jag själv var inte ledig så som jag hade önskat under julen pga sjukdom så jag tänker att det kan vara gott att vara ledig nu.

Min läkare var sjuk idag. Fick ändå svar på mina leverprover och tack och lov…de var inom referensramarna🙏🏻Vill förtydliga…jag tänker inte att jag kan fortsätta dricka alkohol!

Ang studien som Linköpings universitet bedriver så är jag inte så naiv att jag tror att jag kommer bli nykter pga den men nyfiken på vad kan den bidra med.
Dessutom tänker jag att ”the Alcohol Experiment” kan bidra med sitt…och Peter Wirbing.

Å jag tänker…en sommarkurs på folkhögskola vore toppen👍🏻
Köpa några fröer att så👍🏻

Kram och Godnatt 😴🥰

majken_r

Godkväll, så skönt med dina provsvar! Och fröer låter spännande, ska krypa ner och drömma om växter och blommor. Sov gott😴🌻@Varafrisk

Varm tack för ditt inlägg@majken_r 💕

Nyss hemkommen från ögonbottenscreening. Gör denna screening vartannat år för att i tid upptäcka ev förändringar på synnerven. Detta görs i förebyggande syfte, min mamma hade grön starr som är ej opererbart samt ärftligt. Inga förändringar sedan förra gången🙏🏻Synundersökning var inte inbokad men min optiker kollade lite snabbt ändå. Något försämrad syn på höger öga. Ny synundersökning är bokad. Samtidigt idag fick jag en kallelse till sömnapnémottagningen. Ibland blir det väldigt tydligt att jag närmar mig 60….besiktningarna av olika kroppsdelar/organ duggar tätt men man får ändå vara tacksam.

Läste i Addes tråd om Stockholm 12. Hade aldrig hört talas om det. Helt klart finns det mer hjälp att få i större städer eller iaf på ett annat sätt. Hur som helst så landade jag i Hälsorevolutionens podd och avsnittet ”Nyfiken nykter”. Ord som kom till mig var..”När jag kunde sluta dricka alkohol ville jag inte när jag vill sluta kan jag inte”….

🌷🌷🌷

Hej!

Har varit hos kurator på Rådgivningscentrum idag. Haft ett bra samtal. Jag skulle önska att jag var den som sa att nu har jag bestämt mig och så köra på den vägen men tyvärr så är jag inte den. Jag har länge länge vetat om att på det viset jag dricker alkohol är helt annat än bra för mig både för min psykiska och fysiska hälsa. När jag trott att jag är framme vid tröskeln, gränsen eller vad vi nu kallar det för..och jag har skrivit här eller sagt till kurator/läkare att nu är jag framme för att kunna göra en skillnad. Jag har presenterat lösningar hur jag ska göra, personen som jag har berättat det för har tyckt "men så bra!" därför tänker jag att det Adde skrev om den personen har varit om det jag själv går igenom så ser hen bortom förklaringarna.

Jag har en ny tid inbokad om en månad hos kuratorn. Om jag ska fortsätta samtalen hos kuratorn då behöver antingen min arbetsgivare vara involverad eller annars måste jag få det som ett bistånd hos en socialsekreterare på vuxen. Jag tänker inte involvera min arbetsgivare, litar inte på henne. Men, biståndet via socialsekreteraren kan jag tänka mig och kurator hjälper mig i så fall med den kontakten.

Jag är ledsen för att jag inte riktigt trivs på mitt arbete...det är inte min arena. Jag har inte ont i magen när jag går till jobbet men jobbet är faktiskt en trigger till att dricka. Jag känner mig ändå mer hoppfull idag pga flera anledningar....besöket hos kuratorn, lyssnat på Peter Wirbing, läst i "The Alcohol Experiment" samt varit och tränat ...första gången på länge. Kuratorn nämnde några nya ord att ta med sig ...kanske ni har hört dem förr. Hur som helst det var SOAL - Stanna upp, Observera, Acceptera, Let go...ord att ta med sig när suget tar fart. Vet inte om ni har hört talas om processtrappan? Förneka, Försvar, Förklara, Förstå, Förändra...varje ord på ett nytt trappsteg. Ord som jag tar med mig.

Kram:)

Har tittat precis på Lerins program…tårarna rann😢 Så fint program🙏🏻

Var vi än befinner oss så får vi inte glömma att vi har ngt gemensamt…beroendet…missbruket.

Läste i ngn tråd att om man väljer att bli bakfull istället för att tex njuta av soluppgången så får man skylla sig själv…å jag tänker…en gång så valde den personen att bli bakfull pga ngt annat…och kanske det inte var ett aktivt val… utan beroendet styrde 🥰

@Varafrisk
Fick oxå tårar i ögonen av sista programmet i Lerums serie. Fina program som förmedlade mycket tankar, djup och igenkänning.
Ha en bra torsdag! 🤗

@Varafrisk Såg också programmet o tycker det är så bra! Underbara människor som delar med sig av sina historier 🥰
Var väl sista avsnittet...
Önskar dig en fin dag 🤗

@majken_r @Rehacer @majsan_nu

Tack för att ni tittar in hos mig! Det betyder så oerhört mycket för mig 🥰

Är ledig idag. Hade ledig dag igår som jag brukar ha varannan onsdag men tog även ledigt idag och imorgon. Imorgon ska min man och jag åka på en liten minitur t Västkusten. Bo på hotell. Vara ute…vandra. Behöver miljöombyte…behöver påfyllning. Naturen och havet. Har precis druckit en kopp te och ätit en yoghurt. Ska fixa med lite morgonsysslor därefter en promenad med min hund.

Ska åka och simma sen. Var på gymet igår..första gången på länge. Hade köpt nya tights på Stadium outlet för några veckor sedan. Tightsen ville bara kana ner…så irriterande! Gick till Stadium och köpte ett par nya tights.Köpte även resår på Åhléns för att fixa till tightsen som kanar ner…så nu har jag två fina tights. Ska även köpa mig en träningstop. Känns kul! Känner i min kropp att jag tränade igår.

Jag har ju skrivit här på forumet att jag brstämt mig för att sluta dricka alkohol. Bestämde mig när jag pratade med min läkare ändå har jag druckit alkohol. Så vi pratade om det där igår kuratorn och jag att gå över tröskeln…att stänga dörrar.
Jag inser att jag inte stänger alla dörrar för jag är rädd för att misslyckas om jag säger stt jag stänger dörrarna men inser att det ger mig även en möjlighet att dricka.För att kunna jobba med de verktyg som jag har måste jag vara nykter…jag blir inte nykter genom att endast läsa och titta på klipp. Jag måste vara nykter först för att sedan kunna anamma vad jag läst eller tittat på.

I vårt hus finns inga trösklar förutom till altan. Så jag gick ut på altanen. Bad Sinnesrobönen och sa till Herren ( om han nu finns? men det känns ändå gott) att leda mig genom den här dagen. Klev över tröskeln in i vardagsrummet och stängde dörren🙏🏻💪🏻

Ha en fin torsdag🌷💕

@Varafrisk Tycker att du reflekterar så bra om dörren. Vilken fin handling du gjorde på altanen, det symboliserar dina tankar om dörren. Ha en skön minitur vid havet🌷💕