Är alkoholfri 0,5 % öl okej? På aw:n ikväll drack jag två sådana, men sedan fick jag dåligt samvete. Är det att räkna som att dricka alkohol? Kommer det påverka min kropp på nåt dåligt sätt? Är det ett återfall? Eller kan man klassa sig som nykter även fast man dricker det??
Kanske är det en fånig fundering egentligen för det är ju ingen som kontrollerar mig och ja gör ju så klart göra som jag vill, men jag vill ju klassa mig som nykter. Vad tycker ni? Kan man dricka det? Eller är det ett återfall att dricka 2 sådana? Usch vad jobbigt det blev nu…

Jag tycker absolut att det är ok att dricka alkolfri öl men det finns dem som triggas igång av om man gör det så tycker jag att man ska avstå.
Jag tycker med andra ord absolut inte att räknas som att ta ett återfall att dricka 2 alkoholfria öl. :) Men vill du slippa fundera så finns det ju helt alkoholfria öl också ;)

majken_r

@Mimolino jag tycker absolut inte det är ett återfall att dricka alkoholfri öl, även med 0,5. Hade hellre fokuserat på hur grym du är som var på aw och inte drack öl/vin! 🤩

@Mimolino Håller med övriga inlägg om att det är ok att dricka alkoholfria öl. Det gör jag också. Har även i affären hittat 0,0% öl. Tycker ändå om smaken och det triggar mig inte ett dugg. Du fixade AW galant💪🌷💕

@vår2022 Tack! Vet inte varför jag hängde upp mig så mycket på att det skulle vara "fusk" att dricka 0,5%.... Men nästa gång kommer jag nog att dricka bara 0,0%m eller cola :-) Ha en fin dag, kram!!

@Mimolino
Jag kanske är petig men jag tänker nog som du gör (kanske tycker annorlunda en annan dag) Alkoholfritt är utan alkohol, dvs 0,0... Inte meningen att ge dig något dåligt samvete, ville bara skriva hur jag tänker...
Har inte testat ännu o kan inte jämföra smak osv. Bra gjort att fixa AW:n 🥰
Hursomhelst idag är en ny dag o jag önskar dig en fin a-fri dag! 🤗 Kram

Dag 15! Trött, evigt halsont som inte går över…
Ska börja nytt jobb på måndag och är förvånansvärt lugn inför det, även fast jag för tillfället inte kan få kontakt med han som är min nya chef. Lite märklig situation. Fick en impuls att dricka rödvin på väg hem från jobbet. Det är en av mina stora triggers, transportsträckan från jobbet hem. Ofta VÄLDIGT starka impulser då, men kommer jag bara hem är det lugnt igen. Och det gjorde jag 🥰

@Mimolino Bra gjort! Tänk vad du skulle ångrat dig imorgon om du druckit idag. Sen ska du ju börja på nytt jobb också. Hoppas du kryar på dig snabbt!

Ha en fin kväll!💪💕🌷

Dag 16! Tjohooo! Det rullar på så snabbt nu med dagarna och känns så lätt! Går på möte varje dag och skriver här varje dag. Känner mig väldigt stabil just nu. Härligt! Mycket att vara tacksam för just nu. Mitt nya jobb, att sonen har börjat somna själv i sängen på kvällen vilket frigör så otroligt mycket egentid för mig jämför med innan. Känns väldigt skönt och jag är väldigt tacksam 🥰

@Mimolino Härligt! Du sprudlar av energi och jobbar på så bra! Verkligen ett bra koncept, gå på möten varje dag och att skriva här varje dag.

Ha en riktigt fin fredag, det är du värd!💪🌷💕

Dag 17! Sista dagen på jobbet idag! Känt mig lugn och balanserad, fick frågan om jag skulle fira med champagne, jag svarade att det skulle bli cola zero 😊 ätit pizza och choklad, firade med sonen och hade jättemysigt.
Hoppas ni haft det bra, kram!

Dag 19. Så fin dag idag igen. Haft en helt fantastisk helg med sonen. Så lycklig.

Haft full agenda och inte hunnit med ett möte idag. Tänker nog istället för ett möte nu ta och meditera istället. Det känns som jag behöver lugn och ro i mitt eget sinne istället för att lyssna på massa prat. Behöver höra mina egna tankar.

Imorgon åker sonen till sin pappa, känns lite jobbigt. Men samtidigt börjar ju jag mitt nya jobb så jag kommer nog inte hinna sakna honom för mycket.

Hade besök på eftermiddagen och vi pratade om en brunch vi ska på nästa helg. Blev prat om att dricka snaps och vin, svårt att inte automatiskt känna lite obehag kring att det ligger sådana förväntningar hos de andra, och jag kommer behöva säga nej och få förklara mig. När jag sade nej på aw:n blev jag ifrågasatt ganska mycket, typ ”vafan dricker du” av de som vet jag brukar dricka öl och vin rätt friskt.

Men det känns inte frestande att dricka, och jag känner inte att jag går miste om nåt. Jag kan göra allt, utom att dricka.

@Mimolino roligt att det går så bra! Särskilt som du har barn. Barn är så värda en närvarande förälder istället för en som hela tiden flyr undan och letar utvägar. Minns också hur tomt det kunde kännas den där flyttdagen- ofta gick jag direkt på krogen. Bra att du har roliga saker att tänka på!

Dag 20!! Otroligt att det imorgon har gått TRE VECKOR! Helt sjukt! Tänker på när jag i höstas inte klarade mer än 7 dagar fast jag bestämt mig att vara nykter i 30 med hjälp av ett program.

Var en ganska rejält omtumlande dag idag, är ju inte jättebra med förändringar och på vägen hem började jag nästan gråta inne i matbutiken, jag gick in i en jag inte brukar gå på och det blev bara för mycket. Jag irrade runt och kände mig som den ensammaste människan i världen bland alla matvaror, komiskt i efterhand. Hade starka impulser att lugna mig med vin, men visste att det inte skulle funka, köpte istället snus och tog en på vägen hem. Tänker att det är 1000 gånger bättre med en tröstsnus i ett sånt läge. Jag är inte snusare men gammal rökare. Så missbrukare som jag är behövde jag i stunden nånting.

Gick på ett möte ikväll och det hjälpte mot ångesten, jag måste våga släppa kontrollen och lita på att allt blir bra, precis som det är menat att vara. Bara flyta med och vara närvarande i nuet och med mig själv.

@vår2022 tack för tipset om artikeln! Läste den och det var intressant, särskilt det om att effekten av alkohol påverkar hjärnan på olika sätt när man blir äldre än när man var ung. Tycker mig märka det jättetydligt, jag får inte samma energi utan blir tydligt mycket mer trött av det nu.

@Geggan jag delar helt din åsikt, jag vill vara närvarande med min son och inte en vin-mamma som zoomar ut och blir blödig och pinsam.

Kram och godnatt!!💝💝💝