Hej alla ❤️
Så nu ska jag skriva mitt första inlägg här. Har länge känt att det får vara nog med den där jävla vin-snuttefilten men ändå har fötterna knatat in på bolaget och köpt en bag-in-box på en måndag, efter en helg med alldeles för mycket vin. Den där måndags-bag-in-boxen har jag såklart lurat i mig själv till att hålla hela veckan och även till helgen. Goddag yxskaft, två dagar senare är boxen tömd till sista droppen och kastad på återvinningen för att dölja spåren. Därefter brukat bli en vit dag, för att jag varit för yr och skakig för att ta mig till bolaget. Men så fort kroppen återhämtat sig så befinner jag mig på ett annat bolag i en annan ort. Så här har det hållit på i flera år, fast inte lika stora mängder som nu på det senaste.
Jag har förstått att jag har problem med alkoholen och inte så lite heller. Tål mer och mer men samtidigt klarar ut vardagen. Frågan är bara hur länge till?
Har försökt med vita månader tidigare men misslyckas, men då har jag inte riktigt viljat själv utan gjort det för min partner bett mig.
Förra söndagen var det som hela min kropp och psyke gick i sönder. Jag pendlade enormt mellan känslor men framförallt kände jag en enorm äcklad av mig själv. Ångesten var total och det kändes som om alla demoner stod och skrattade hysteriskt att de hade vunnit över mig. På måndagen sjukade jag mig till jobb, barnen fick vara hemma från skolan eftersom jag hade sådan ångest att jag inte vågade köra bil. Tio på morgonen drog jag i mig två starkcider som var kvar efter nyår.. (mitt beroende är främst vin, annan alkohol får oftast vara orörd här hemma av mig). Vid tolv öppnade jag en flaska rött och svepte ett glas. Ångesten och demonerna var kvar, fick dem inte att försvinna. Tog vinflaskan och hällde ut den i vasken. Sen stirrade jag bara rakt fram i luften undertiden luften gick ur mig. Nu måste det sluta sa jag till mig själv.. vem är du?!?
Utan att prata med någon så skrev jag in mig här på 10-veckors programmet.
Idag är det dag fem utan en droppe alkohol. Jag sover oroligt, drömmer att jag dricker vin och vaknar upp bakfull tills jag kommer på att jag är nykter. Är fruktansvärt lättretlig och lite gråtmild i mellan åt. Men jag känner mig stark och målinriktad samtidigt jätte rädd att suget ska ta över alla kloka tankar. Just nu tänker jag att jag ska ta dessa tio veckor och sedan se vart stigen leder mig. Tänker jag att jag aldrig ska få dricka ett glas vin till gör mig bara ledsen..
Ha en fin helg till er alla kämpar därute.

@Grubbel Hej!
Så bra att du kommit hit o börja nysta i det kommande a-fria livet 🥰
Många skriver att efter typ en vecka känns det lite bättre - så var det inte riktigt för mig men det berodde nog på att jag hade så mycket sorgligt runt omkring mig...
Du har ju redan kommit en bit på väg, kanske det börjar kännas lite lättare?
Skriv gärna o berätta hur det går för dig!
Jag har gjort programmet o tycker det var hjälpsamt 👍
Välkommen kram 🤗

@Grubbel Välkommen hit! Vilket bra beslut du tagit att hålla upp med alkoholen. Den första tiden är kämpig, för mig lättade ångesten vid dag 5. Sömnen tog det längre tid för att bli bättre. Drömde tunga drömmar och kände mig bakis. En slag huvudvärk av och till. Lättretligheten och gråtmildheten hör också till den första tiden. Din hjärna håller på att återhämta sig och komma i balans efter all mängd alkohol. Bra att du känner dig stark och målinriktad, det behövs. Viktigaste nu är att komma igenom den första tiden och försöka avleda tankarna och bli ledsen för att du inte kan dricka. Det kan skapa sug. Aktivera dig och motion är guld för hjärnan. Fokusera på hur skönt det är att vakna nykter och vad duktig du är som klarar det. Ta en dag i taget under dessa 10 veckor, sedan kan du ta nytt beslut. Du behöver inte ta något beslut idag.

Kämpa på! Du gör det så bra💪💕🌷

@majsan_nu Tack 💕. Stundtals känns det lätt och stundtals känns det som att bestiga ett berg. Förstår dig med allt det sorgliga omkring en, jag har gömt mig bakom vinet i flera år för att sörja eller dämpa ångesten, men punkten är nådd då det varken hjälper eller blir bättre. Tack för ditt stöd. Hur går det för dig idag då? Kram

@majsan_nu Tack 💕. Stundtals känns det lätt och stundtals känns det som att bestiga ett berg. Förstår dig med allt det sorgliga omkring en, jag har gömt mig bakom vinet i flera år för att sörja eller dämpa ångesten, men punkten är nådd då det varken hjälper eller blir bättre. Tack för ditt stöd. Hur går det för dig idag då? Kram

@vår2022 Tack 💕. Just nu är suget som störst när jag gör något där vin har varit inblandat.. en sådan liten grej som igår när jag kom hem från jobb och skulle lägga mig i badet, suget efter vin blev enormt. Antar att det var belöning-systemet som sattes igång. Blev ett glas bubbelvatten på badrumskanten istället. När suget kommer upplever jag det som att det kliar i munnen på mig. Har nog aldrig ätit så mycket snacks och godis som nu 😂.
Drömde faktiskt inatt att jag sprang, men får komma på någon annan motion.. avskyr att springa. Annars är nog sömnen och tröttheten jobbigast just nu. Tack för allt stöd. Hur går det för dig? Kram 💕

@Grubbel Ja, nu när jag är nykter märker jag att jag hade för vana att dricka i nästan alla sammanhang, vid alla slags känslor, vid alla aktiviteter. Vanans makt är stor. Efter ett tag försvann den vanan och ersattes med annan vana. Jag dricker massor av bubbelvatten från min sodastream och lyxar till det med funlight emellanåt. Godis och glass i stora lass typ i 3 månader, nu har jag lyckats dra ned på det. I början brydde jag mig inte, huvudsaken var att jag inte drack. Var sak får ha sin tid. Promenader och träning samt mindfulness är något jag håller på med och det ger måbra hormoner. Mindfulness hjälper mig att slappna av och sova bättre samt att komma i kontakt med mig själv. Jag går även hos en psykolog, det är mycket givande. Det går bra för mig och jag är idag på dag 119, snart 4 månader.

Kämpa på och skriv här, det hjälper mig mycket. Kram🌷💕

@Grubbel Hej!
Har varit ganska aktiv idag, promenad till stan, fixat flera ärenden o nu på kvällen planerat pelargonskott. Förutom vanliga sysslar. Min sambo lagar mat o jag gör iordning köket sen. Bra uppdelning för jag gillar inte så mycket att laga mat.
Men jag har hunnit vila lite o skrolla runt här på forumet också.
Så ungefär har min dag sett ut, kvar är lite tv o kvällsthe. Hoppas kunna sova sen,är sisådär med sömnen fortfarande 😭
Hur känns det för dig, hur har din dag varit? Passa på att vila o sov mycket om du känner att det behövs o du har möjlighet. Men promenader är ju också bra...
Ha en fin kväll o en kram från mig kommer här 🤗

@Grubbel
Hej & välkommen hit! Vilket bra beslut du tagit!
Den första veckan är tuff. Jag sov sådåligt och var riktigt rastlös. Försökte göra andra saker än vad jag vanligtvis gjort för att inte bli påmind om situationerna jag drack i och då starta suget. Man får ändra lite på de vanliga rutinerna för att underlätta för dig själv.
Det är värt att hålla ut tro mig. Suget är jobbigt men det är inte för evigt, det går att härda ut och vänta ut det.
Du klarar det! ✨

@vår2022 Ja, herre vad jag tuggar nötter och ostbågar. Men som du säger, just nu är det tillåtet. Skönt att höra att det blir bättre. Idag är jag på dag sju, upplever att suget släpper fortare och tänker inte lika mycket på vin som de första dagarna. Hoppas att det fortsätter så här!

@majsan_nu Skönt med en aktiv dag! Gäller att hålla igång så tankarna far på annat håll. Själv har jag arbetat i helgen så det har varit en stor befrielse. Håller med dig om sömnen, jag sover men drömmer väldigt mycket. Ofta drömmer jag att jag dricker och vaknar av ångest. Tänkte börja promenera så fort vädret blir bättre. Ha en fin dag!

@majsan_nu Skönt med en aktiv dag! Gäller att hålla igång så tankarna far på annat håll. Själv har jag arbetat i helgen så det har varit en stor befrielse. Håller med dig om sömnen, jag sover men drömmer väldigt mycket. Ofta drömmer jag att jag dricker och vaknar av ångest. Tänkte börja promenera så fort vädret blir bättre. Ha en fin dag!

@Rehacer Hej. Ja jag tycker det blir lättare varje dag, men vågar inte säga så mycket eftersom jag bara är på dag 7 utan alkohol. Just nu är det ganska berusande att vara nykter, är en spännande värld 😂. Förutom att arbeta försöker jag lägga upp aktiviteter för att inte bli rastlös, men är så trött. Det känns att kroppen har tagit stryk, men fantastiskt att se klara ögon i spegeln.
Allt gott!

Ledig dag idag och hade sett fram emot att vakna utan väckarklocka. Vaknade fem och kände mig helt utvilad, märklig känsla och kan inte minnas sist jag vaknade med energi.
Idag är det dag nio utan alkohol. Kan inte säga att jag saknar berusningen men nu verkar det som att min hjärna vill ha belöning i form av alkohol. Trots att det bara gått nio dagar känns det som en evig tid och ja jämför man med att ha tagit en vit dag varannan vecka tidigare så är väl nio dagar ändå ganska bra. Och fler dagar och veckor tänker jag att det ska bli innan jag tillåter mig själv dricka vin.. om ens jag kommer att dricka.
Mycket drömmar om att jag dricker och bryter mina tio veckors nykterhet, vaknar till och blir ledsen innan jag förstår att det var en dröm.
Tänker lika mycket på nykterhet nu som jag tidigare tänkte på vin och vilket bolag jag skulle handla ifrån.. det är väl positivt?

Nu ska jag fånga denna lediga dag. Först lite skolarbete, sen blir det till stan med yngsta dottern till Panduro hobby så vi kan pyssla hela sportlovet.
Önskar er alla en fin dag!

@Grubbel Grattis till dag 9!🥳💐🌟. Så bra kämpat! Det är vanligt med mycket drömmar om alkohol och att man dricker med ångest i början. Det är så skönt att vakna upp då och inse att man bara drömt😅. Vad bra uttryckt att du tänker lika mycket på nykterheten som du tidigare tänkte på vin och vilket bolag du skulle handla på. Det är ju kanon! Visar på att du tagit kommandot över triggerhjärnan, den som skapar sug och vill ha omedelbar tillfredsställelse av alkohol. Att kunna styra sina tankar som du gör skapar mindre sug, tänker man hela tiden på alkohol och hur trist och grått det är utan, skapas sug. Bra gjort!💪 Fortsätt så, tänk positivt om nykterheten så kommer det att gå lättare.

Ha en riktigt mysig dag på Panduro och med din dotter. Jag älskar Panduro och pysslade som en galning med mina barn när de var små. Grannbarnen brukade viska i örat på min dotter ”kan du inte fråga din mamma om vi kan pyssla?”😂.

Kämpa på! Du gör det så bra!💕🌷❄️

Tack @vår2022 för dina fina ord 💕. Trots att dagen varit fylld med aktiviteter så har suget varit stort idag, men det har bekämpats med tankar som: Du gör detta för dig själv, vill du dricka så gör det, vill du återgå till den där ångesten imorgon bitti så gör det.. eller ska du fortsätta vara helt närvarande i nuet? Blir ett ganska lätt val då.
Nu sitter jag i soffan med ett glas iskall cola light, för att lyxat till det hela har en citronskiva hängt med.

Kan du inte pyssla själv då? Tycker det är skönt att ha fingrarna i styr.
Hur har du det?
Kramar

@Grubbel Jo, jag pysslar en hel del. Mest med material från naturen, gör lite olika slag arrangemang med blommor eller som prydnad med ljus i mm. På våren och sommaren blir det mycket pyssel i trädgården, allt är inte så roligt som ogräsrensning och jordförbättring men det måste också göras och det ger grönska och fina grödor😁.

Länge sedan jag läste sidan ett, man kan känna igen sig mycket i varandra här. Det är rätt skönt så att man inte behöver känna sig så ensam. Ha en fin kväll🌷💕

Godmorgon. Igår vaknade jag som alla andra till en mörk dag med mycket oro och fruktan. Klarade av att titta på nyheterna stundtals under dagen, men det skär i en. Skär i en att man är så liten och inte kan påverka läget på något sätt utan bara låta tankarna och känslorna vandra iväg. Åh vad jag avskyr dessa människor med storhets vansinne, måtte han brinna i helvetet för evigt.
Suget efter vin var enormt igår. Lät tanken passera på att köra iväg till bolaget och köpa en flaska vin. Kände att jag behövde lägga locket på och bara få gå in i mig själv. Blev så frustrerad på mig själv, frustrerad över att jag inte tillät mig själv att köpa vin och frustrerad över att jag kände så starkt sug. Är verkligen en ängel och en djävul på axeln som diskuterar som fasiken på mina axlar!
Idag är det fredag och jag är på dag 11, åh känns så fjuttigt när suget på vin är så stort och ledig helg.. Meeen har planerat bakning, pyssel, utflykt och god middag med familjen. Kommer att få ut så mycket av helgen istället för att dricka. Önskar bara att djävulen på axeln kan fara lika långt åt helvete som Putin.

En fråga.. ni som saknar ”vin smaken”, kan man köpa sig en flaska alkoholfritt från Ica (vågar inte mig in på bolaget) och släcka törsten med, eller triggar man bara igen suget mer?

Ha en god nykter helg. Det tänker jag försöka ha. Kram 🌸

@Grubbel
Instämmer helt i det du skriver om läget i världen - skrämmande!
Vet inte om det triggar till mer a-sug men ens mående/känslor påverkas i alla fall 😭
Vi får hålla i o hålla ut så gott vi kan! Försöka skilja på den "stora" o den "lilla" världen - så tänker jag i alla fall...
Jag undrar också om det a-fria vinet, alltid bra med tips. Har inte testat ännu trots många a-fria dagar - kanske är dags snart!
🤗 Kram o önskar alla en riktigt fin dag

@majsan_nu Vilket bra sätt att tänka på att skilja på den lilla och stora världen.
Ikväll ska jag laga plankstek, kommer ta sina timmar i köket och vill ha det där vinet bredvid mig, jag testar alkoholfritt. Återkommer via om det triggar eller ej.