Vad har jag framför mig? Hur kommer jag att må?

Har druckit dagligen i flera år. Efter en skilsmässa för ett par år sedan har det eskalerat. 2 flaskor vin varje kväll, eller en halv flaska sprit (dricker mest ensam)
Är 46 år och min son bor hos mig varannan vecka.
Och, jag har varit full när min son varit här.
Idag struntade jag i att gå till systemet. Vet egentligen inte om jag har bestämt mig, men nu vill jag i alla fall försöka.

Hur hemsk kan abstinensen bli? Hur länge sitter den i?

Just nu bara ont i huvudet, metallsmak i munnen, lite hjärtklappning och mår allmänt dåligt. Men har ifs mått dåligt de sista veckorna pga allt drickande.
Hjälper ni mig igenom det här?

Västerbotten

..att säga nej till sig själv också.
Har för första gången rensat svamp utan att ta en wirre. Trodde inte att det var möjligt. Laga mat utan ett glas vin i handen är också svårt, svårt, svårt..
Det läskiga med sug är att en aldrig vet om en kommer att kunna stå emot eller inte. Jag tänker fortfarande varje kväll "Åh vad skönt, jag fixade det"
När jag går förbi en uteservering där folk sitter med sina vänner och ett glas. Solens strålar reflekteras i den kalla ölen och det ser så rysligt gott och trevligt ut. I mina tankar sätter jag mig ner och beställer in. Bara en.. Men jag kämpar mot suget och går vidare.
När jag går hem från jobbet känns mitt liv helt grått. Där sitter alla - som inte har problem, och jag måste stå ut med att se dom, med sina kalla..

Idag ska jag på återbesök på beroendemott. Träffa läkare, få provsvar, kanske medicin.

Ebba

Och kom ihåg: allt är inte alltid vad det ser ut att vara.
Det är nog en hel del av dem du ser med "sin kalla" som skulle må väldigt mycket bättre utan.
Något jag verkligen har lärt mig genom alla olika AA-möten jag har varit på, är att alkoholberoende/missbruk/alkoholism inte alls speciellt ofta syns utåt.
Det är ofta VÄL DOLT.
Kram

Västerbotten

Men det ser bara så gott ut ju. Vill sitta där jag också... Eller inte.
Jag vet allt för väl hur man expertmörkar någonting..

Fick mina provresultat idag. Allt helt normalt, levervärden och allt (konstigt). Det kändes ju väldigt skönt, men direkt var tanken där "Jag kanske inte har haft så stora problem när allt kommer omkring? Kanske kan jag dricka någon gång då och då.." Ja, ni känner väl igen dom tankarna?
Jag gick iaf hem med recept på både Campral och Naltrexone. Ska prova den sistnämnda först tror jag.
Nu är det 2,5 vecka sedan jag "vaknade upp" och tog tag i det här. Var vingligt i början, men har nu fått lite styrfart på det hela. 8:e dagen helvit :-)

harrim

Kroppen tål mycket stryk men till sist brister det. När, var och hur vet man inte på förhand. Var tacksam för att du fortfarande har en frisk kropp och som du kan ha glädje av. Hur skulle det ha känts om det hade varit tvärtom? Nu har du ett superbra läge att förändra ditt liv precis som du ju redan har påbörjat. Lycka till och gläds åt din friska kropp.

Västerbotten

Kan alkohol påverka mensen?

Jag undrar eftersom att jag för drygt 3 år sedan satte in en hormonspiral. Denna gjorde att mensen förändrades och blödningen varje månad blev mycket liten. Efter ett tag upphörde den helt (minns inte när det hände). Jag tänkte inte så mycket på det utan antog att det hade med spiralen att göra.

Igår blev jag helt paff. Jag har fått tillbaka blödningen igen. Mycket liten, men den liknar den jag hade strax efter det att jag satte in hormonspiralen.

Kan mitt drickande ha påverkat min menstruation? Gjort så att den helt uteblivit? Vet någon här ngt om detta?

Nyckelpigan

Ville bara lugna dig - det är hormonspiralen och inte a som gjort att dina menstruationer uteblivit. Vissa blöder en del, vissa får blödningstrassel men majoriteten får efter ett tag ingen mens. Att du fått det nu kan vara en tillfällighet. Kram

Västerbotten

Bara 2 dagar än så länge med N, men det känns som att det funkar faktiskt. Har inte haft ngt direkt sug dessa dagar, vilket känns som trolleri. Tankarna på a är ju där, men så lär det väl vara en lång tid framöver antar jag.
Så jag fortsätter nog med att ta tabletterna. Skönt att slippa det värsta suget.
Hade en tuff em som fick mig att tänka på att ta några rediga drinkar när jag väl kommit hem. Men var egentligen inte så sugen på att dricka och ville inte gå till Systemet. Kändes inte viktigt.
Dricker min dagliga drink med multivitamin brustabletter istället.
Gud vad trött jag är. Hade hoppats få läsa lite innan jag somnar, men blir nog kudden direkt ost.
Hur har ni det denna fredagkväll?

Vad duktig du är ! Har läst din tråd och känner att du har gjort så många bra saker. Hur funkar naltrexone?

funkade väldigt bra för mig. Suget försvinner inte men när jag drack så försvann viljan att dricka mer efter en öl eller ett glas vin. Mirakel kan man tycka, men det var då jag insåg att jag vill inte ha en öl eller ett glas vin, jag vill bli påverkad och medicinen tar bort den lusten. Värt att prova för alla som slirar runt i alkoholträsket och inte hittat någon lösning än.

Västerbotten

Efter fyra dagar med Naltrexone så skippade jag dagens tablett. Jag har fått så ont i magen. Tror att det är en biverkan. Vill testa om magvärken går över utan tabletterna.
Ni som har testat Naltrexone, fick ni några biverkningar? Och i så fall - ger de med sig efter ett tag, eller sitter de kvar så länge som en äter medicinen?

Sommarkatt15

Är en vanlig biverkning då man använder Naltrexone men går över efter någon vecka. Titta på Fass.se för att hålla koll på ev. biverkningar - kolla inte för noga för oftast får man inga allvarligare men - inget farligare än att hälla i sig etanol! Ta du dina tabletter så du blir fri från alkoholen - ring din läkare om du avbryter behandlingen.
Kram och håll fast vid ditt nyktra jag!

Västerbotten

Och inte bara en gång. Tors-söndag. 2 standardglas per dag blev det. Men inte hemma. Krogen och middagar hos vänner. Jag släppte..
Nu blir det en vit vecka. Jag lovar.

Nu var det länge sedan du uppdaterade. Hur går det? Hoppas det går bra såklart, men gör det inte det, så ta nya tag så fort som möjligt. Tror att det är lättare då.

Hej. Jag har läst din tråd och undrar när subskribera att dina leverprover var bra om du även tog peth test den gången?

Jag tänker om du drack 2 flaskor vin eller 0,5 l sprit att det borde synts?