Hej @matner !

Välkommen hit! Om du säger att du är alkoholist så har du många vänner här. Vi alla har ju den saken gemensamt att alkohol har vållat/vållar problem för oss. Vill du berätta mer om dig själv?

Kram

Anonym31513

Hej @Varafrisk! Jag tittar in för att se hur du har det. Så skönt att dina levervärden är normala. Starkt jobbat av dig att ta kontakt med en socialsekreterare. Nu håller jag tummarna för att ansökan går igenom. Oavsett utfallet där så kan du väl få kontakt med en annan klient som hänger med på AA-möten? Jag tror på dig! Kram!

@Varafrisk
Du längtar efter att bli fri och inte vara en slav under alkoholen och jag förstår dig precis! Det var oxå min längtan när jag började min resa. Och vet du? Det funkar! Man blir fri utan alkoholen som styr. En frihetskänsla som man inte är van vid och som faktiskt är helt fantastisk! Så det är värt det & jag vet att du kommer älska ett liv utan alkoholen du oxå.
Jag tror på Dig! 🤗

Hej @varafrisk detta låter som nödvändiga och viktiga steg på din resa. I någon mening är det den goda kapitulationen- det vill säga; jag behöver hjälp, något som är så djupt mänskligt att vi borde ha det på skolschemat. Att lämna över en del av kontrollen är också att öva på tillit- och gemenskap; det finns andra som är till för mig, så skönt att känna att man har ett team med sig, förutom oss här som hejar allt vi kan.
Ps. Inga skäl är dåliga när det kommer till hälsosammare leverne. En klänning är nog så gott skäl att hålla sig motiverad. Lex ”fast runpa” som fick mig att bli en mil-löpare 😍

@Vinägermamman @majsan_nu @Lavendelblomman @Rehacer @Se klart Jag bara säger TACK för att ni tittar in hos mig🙏🏻❤️Läser i era trådar och ytterligare några andra trådar kontinuerligt men har varit lite dålig på att skriva. Just nu där jag befinner mig har jag svårt att skriva i många olika trådar för då får ja liksom inte ihop mina egna tankar. Men..ibland skriver jag ändå och jag vill ju även skriva hos er andra…det är ju då det blir ett forum.

Betr ansökan om att få hjälp fr Socialsekreterare/Rådgivningscentrum så är jag inte orolig för det. Men en förutsättning är givetvis att vara nykter.
Det är egentligen inte så svårt att be om hjälp. Å det är precis som om jag tror (fast jag vet ju egentligen) att bara jag ber om hjälpen, åker t Rådgivningscentrum då försvinner suget och allt kommer gå lekande lätt. Och, jag berättar för er på forumet, för min familj och för någon vän att nu så…nu så är det dags. De som inte har varit i beroendet själva tänker säkert nu vänder det…de som har varit där tänker kanske också det…nu vänder det…men de som har varit där vet också att det här är vad som behövs…nu börjar grovjobbet..själva görandet. Jag har fortfarande föst görandet framför mig…men jag är fast vid mitt beslut att söka hjälp från Socialtjänsten.

Nu kommer den härctiden som innehåller ännu mer triggers för mig…solen, uteserveringar…har aldrig varit särskilt förtjust i rosévin men bubbel eller öl i solen…eller grilla och ett glas rött…eller flera….

Det har ju skrivits i olika trådar om man kan dricka måttligt igen efter att det liksom har gått överstyr. Kuratorn på RC (rådgivningscentrum) säger att det beror hur långt ens drickande har gått…om det har gått till ett beroende. Jag tex kommer aldrig kunna dricka måttligt igen och det är inte mitt mål men jag är trots det orolig för vägen dit. Jag vill inte dricka ett eller två glas vin för att det är gott…nej…jag vill helst dricka tre, fyra glas för att komma åt ruset. Det är vad mina hjärna vill…den vill åt snabb belöning…inte vänta i dagar, veckor, månader eller år…för förändring…för nykterhet…för viktminskning. Så vid alla jobbiga eller härliga känslor vill dessa känslor…förstärkas…och det snabbt…så då är alkoholen den perfekta lösningen för snabb belöning. Men vi vet ju alla att i längden funkar det inte….

I lördsgs var en fd kollega/vän till mig och jag på Spa. Jag hade fått presentkort av min son m sambo på ett Spa och Resort i närheten. Så jag bjöd henne på frukost och Spa för att hon hade fyllt 50. Vi hade jättemysigt. Åkte hem t mig, gick ut med vår hund och därefter åt vi lunch på stan. Min vän blev lämnad av sin sambo efter 29 år. Hon hade fått ett sms som hon inte förstod, frågade sambon vad det betydde. Han sa bara ”jag har träffat en annan ” och gick ut genom dörren och där tog deras samboförhållande slut. Lämnad med tre barn och hus. Hon blev en spillra. Detta är fyra år sedan. Idag är hon stark. Hon kunde valt att dränka sig i vin men visste att det var en risk. Hennes räddning har delvis varit att studera samtidigt som hon jobbar. Hon har ett tufft jobb men som ger så mycket. När jag träffar henne får jag möjligheten att spegla mig i någon med samma värderingar som jag, som förstår struliga ungdomar, som har jobbat inom samma verksamhet som jag fast på annan ort…och hon ser att jag försvinner bort…inte bara pga alkoholen utan för att hon ser att jag inte riktigt trivs på mitt jobb…jag blommar inte utan vissnar lite pö om pö. Å jobbet triggar mig att dricka…så i helgen har jag sökt bland fristående kurser på universitetet. Funderar även på var jag skulle kunna tänka mig att jobba. Jag måste hamna i mitt rätta element💪🏻

Shit…vad klockan har gått😅snabbt in i duschen nu!

Ha en fin dag☀️

majken_r

@Varafrisk Låter som ett fin vänskap. Och spännande att kolla kurser. Att vara i ditt rätta element, det låter kraftfullt och coolt! Ha en fin dag!💪🏼☀️

Vad skönt att läsa några rader från dig. Jag har tänkt på dig och undrat hur du mår❤️
Är det något att tveka på egentligen, att åka till rådgivningscentrum om du vet att suget försvinner? Just go tänker jag👍
Tänk inte att skriva hos andra. Det får inte bli en stress att känna att man måste ”ge tillbaka” för att den och den har skrivit hos mig, eller att man vill skriva något, men hittar inte orden. Just nu känns det lättare för mig, så då skriver jag lite hos dig☺️

Idag läste jag hela @Majken_r s tråd. Hennes sätt att resonera med sig själv och istället för att se det tråkiga i att inte dricka, se det positiva i just detsamma. Den tråden är värd att läsa om och om igen.
Kul att du kollar fristående kurser till hösten. Tror jag kommer att göra det oxå. Hoppas solen skiner på dig och att du njuter i vårvädret!
Kram🥰

@majken_r Ja, det är en fin vänskap. Min vän har vänner som jag tänker står henne närmare än vad jag gör för henne, vänner som hon har kvar från sin ungdom. Men, för mig är hon en mycket viktig vän...och hon är inte dömande på något vis. Som sagt var en mycket värdefull vän.

@Vinägermamman När jag läser mitt inlägg från i måndags morse ser jag att jag nog missat ngt ord...för det är ju inte så enkelt som att bara åka till Rådgivningscentrum och suget försvinner. Nej, så är det inte....men det kan nästan vara lite så att jag lurar mig själv..som om jag träffar kuratorn på Rådgivningscentrum så slipper jag göra grovjobbet....att hon har en förtrollande kraft. Jag kan träffa kuratorn och suget kan fortfarande vara lika starkt. Jag kan dock få ta del av hennes kunskap, hennes verktyg och jag blir påmind om mitt beroende när jag träffar henne annars är det lätt att vara i min egna lilla bubbla.

I eftermiddag ska jag träffa henne igen och det känns lite pirrigt för idag ska jag skriva ansökan till att kunna få behandling genom Rådgivningscentrum/kuratorn. Jag tänker att det finns inget som skulle göra att man inte öppnar upp en utredning med en socialsekreterare. Å det är så himla pirrigt...och jag blir så ledsen att det har gått så här långt samtidigt som jag känner att jag är modig. Det finns liksom ingen återvändo...jag har berättat för mina barn om detta. Och min man är med mig på resan...Min dotter vill pusha mig till att träna....och jag är tacksam för det samtidigt som jag måste lyssna till mig själv...vad klarar jag av nu? Kuratorn sa att det enda som gäller är fokus på nyktra dagar...träning och viktminskning får komma senare. Har svårt att säga nej till min dotter när hon vill stötta mig men jag tänker att promenader är tillräckligt bra. Känner att jag behöver mycket av det själsliga. Jag vet ju att man kan få många råd här på forumet om böcker, youtube-klipp och poddar. Jag har inte tagit det till mig så mycket..jo ibland...så börjar jag på något ..så skriver jag här på forumet och berättar om det...för att efter endast ett par dagar sluta att skriva om det. Vi pratade om det kurator och jag...det är ju bra att läsa, skaffa kunskap...men för min del innebär det att jag måste ha bestämt mig och jobba aktivt med att bli nykter...kanske har jag lurat mig själv där...för inte sjutton blir jag nykter genom att bara läsa...nej det krävs ett aktivt nykterhetsarbete för att klara det.

Jag har vid några tillfällen citerat ur en bok som heter "Just idag, 365 tankar för sinnesro" av Olle Carlsson. Det är en text för varje dag..vill gärna dela med mig av dagens text som är följande:
"Idag vill jag inte vara rädd för att njuta av det som är vackert. Idag ska jag våga tro att det jag gör för andra kommer de också att göra för mig. Idag är en särskild dag och den är min".
Under varje text så finns det alltid en fråga och dagens fråga är "Vad tycker jag är det vackraste som finns?" Kanske kommer svaret direkt ...eller kanske måste man tänka efter. Vad jag kom att tänka på direkt är den vy som jag har framför mig när jag sätter mig på en bänk vid strandpromenaden i min stad. Det är en lisa för själen. Fast det som är det allra vackraste för mig är mina två älskade barn...det är det allra största som hänt mig:

Önskar er alla en fortsatt fin onsdag! När jag klev upp i morse var det dimmigt men nu skiner solen!

Kram:)

@Varafrisk Tack för inlägg i min tråd o tack för boktips 🥰
Det verkar hända en hel del för att du ska få ett a-fritt liv! Så bra du beskriver o kämpar på 👍🤗💪
🤗 Kram

@majsan_nu @majken_r @vår2022
Tack för inlägg❤️

Å nu är ”Ansökan stöd kring missbruk/beroende” ifylld… 😳🙈😅💪🏻🙏🏻

Kram🥰

@Varafrisk Hur har din dag varit? Du är modig och du kämpar. Jag hoppas innerligt att du får den hjälp du söker, för det är du värd💝
Kram från mig!

@majsan_nu @Lavendelblomman @majken_r 🥰

Tänker inte annat än att ansökan kommer beviljas och min kurator har skrivit den och vi har dikterat den ihop. Min kurator kan ju rutinen och hon pratar på intet annat sätt än att vi ska fortsätta och träffas. Behandlingen heter ngt speciellt men jag minns inte vad..en förkortning.

Så det är inget WOW el YES men ….
Idag SKA jag vara nykter…dag nr 1✅🍀

Ha en fin torsdag ☀️🌱

Kram🥰