@tappadigen- Tack för att du tog dig tid att skriva ett så bra inlägg hos mig- inte bara en utan två gånger ;) Jag vill också säga emot dig på en punkt och det är att du skulle ha svårt att förmedla poänger- det håller jag inte alls med om. Du beskrev väldigt bra för mig vad som händer och extra extra skönt är det att få det återberättat av någon som är klok som du, tack det var hjälpsamt för mig 😍
@majsan_nu tack- det är skönt att känna samhörighet i de här besluten. Jag har förstås inte så mycket att säga om människor som vill ”dricka när det är socialt” men för egen del drack jag så osunt att jag lättare kunde avstå socialt- än hemma, själv. Ett så utpräglat beroende-beteende att varningsklockor ringer på hög volym. 😍

Det har varit ljuvliga dagar här och igår slog jag nog mitt promendrekord med hela 30000 steg- inklusive morgonens springrunda. Känner mig stärkt av att ha kunnat vila- läsa- äta god mat i lugn och ro. Allt som hör till jobbet återfår sina perspektiv- dvs inte på liv och död… Ett vanligt missförstånd i min hjärna även nykter.
Vi åker hem på torsdag så nu ska allt härligt bara maxas. Detta är dessutom helt nytt för mig- som vanligen reser till städer för att upptäcka nytt- nu upptäcker jag hur skönt och viktigt det är att pausa ordentligt. Och har hittat lusten att läsa, som jag sällan hinner med och som är viktig för mig.
Allt som är jag- och som inte är jobb. Det är också en värld att upptäcka på nytt.
Utanför mitt fönster- så nära- dånar havets vågor och fåglar kvillrar så fint att det känns som de har konsert bara för mig.
Tack för det! Kram på er. ☀️

Ja precis så @sattva + att jag blir glad när du kikar in- det känns som du förstår att ”den där rätt så kaxiga och vrålbyktra Seklart är inte så kaxig alla dagar” men vrålbykter. Det är fint att bli sedd på forumet 🙏🏻
Fågelkören repar även denna morgon- nu ska jag ut och springa.
Ps. Klockan är 9 här- när den är 10 hemma.
Idag ska jag göra allt mysigt upphöjt till 10- och imorgon åker vi hem. Ska bepansra min med vingar som jag TROR Thåström sjunger men det där med bepansra känns icke 2022 med tanke på läget i världen.
Ska odla mina vingar så de kan fällas ut- och jag lyfta- när jag behöver. Kram

@Se klart Vad härligt det låter☀️Har inte varit utomlands på fem år …och inte ensam med min man sedan före vi gick våra barn. Få se…kanske nästa år. Hoppas du har fått hämta lite krafter och fått en rejäl dos med D-vitamin.

Sådde några fröer för några veckor sedan som jag tänker plantera om till helgen. Tänker ofta på dig när jag tar hand om dessa små små gröna växter🌱

Ha en en skön onsdag och önskar dig en fin hemresa!

Kram🥰

Tack gulliga @varafrisk- jag tänker på dig när jag grejar med mina frön- dessvärre ligger jag back på dessa sysslor i år.
Det är verkligen väldigt lyxigt att kunna åka iväg såhär och inte självklart- det är jag väl medveten om. Men det är ju ett väldigt fint sätt att både komma ikapp sig själv och varandra. Att också fortsätta träna på att vara nykter i nya sammanhang är också nyttigt. På vårt hotell bjuds det olika sorters cava till frukost och jag kan inte säga annat än att det får mig att må illa. Hur kan man vilja blurra dessa ljuvliga morgnar? Fattar noll.
Imorrn bär det hemåt, det känns lite för tidigt man bara att acceptera och vila i njutet! kram 🥰

Nej @varafrisk det tror jag verkligen inte att du skulle 🥰 men jag kunde göra det ”förr” minns dock inte hur det kändes men jag gissar att man befann sig i någon grad av baksmälla.
Jag har frångått min vatten-rutin dessa kvällar och druckit något så barnsligt gott som Fanta Limon. Med extra citron och is. Kändes något mer av en treat, gissar att sockret har effekt men jag orkar inte gräma mig över det- för det här med ätstörningar ligger inte för mig och har aldrig gjort och jag är säker på att de hade givit sig till känna under nykterhetens start. Mat har varit rätt så oladdat för mig förutom en period i tonåren. Numera njuter jag nog mest av helgfrukost, men även middagar- dock inte riktigt lika ofta på restaurang. Jag kan bli lite rastlös, känna mig lite instängd. Men laga mat till många, det älskar jag, äta ihop med många- det är lika mysigt, särskilt nu när jag inte längre stressar upp mig som förr.
Nu har vi packat och ska sova. Min man knarkar nyheter men jag, jag orkar inte riktigt. Behöver bara stänga av världen en stund, så orkar jag vara bättre både mot mig själv och andra. Godnatt 😴

@Se klart Välkommen hem!
Socker gör ju också en massa otyg, både i kroppen o hjärnan. Men inte som alkohol. Och så länge man inte har en medicinsk anledning att avstå helt då tycker jag det är helt ok att äta ibland. Mitt godisstopp har jag brutit o jag är helt ok med det. Har en bekant som fick bröstcancer nu i vintras o hon har helt stoppat m socker eftersom socker gynnar cancercellerna (vet ej om det rådet kommer från läkaren).
I övrigt uppfatrar jsg dig inte ett fugg kaxig. Däremot ödmjuk och trygg. Och lycklig! Och delger din sanning om hur man kommer dit på ett lättfattligt sätt. Vrålnykter är inte samma sak som präktig. Du återkommer en del till detta ibland i dina inlägg o jag tänker varje gång "men var stolt kvinna, inte ursäkta dig!!". Jag tycker ji vrålnyktra ska bära vår nykterhet med stolthet, drt är en jäkla resa vi gör!! Vi har dörrarna öppna framåt, vågar o kan ta för oss av livet med en klar hjärna. Att välja bort situationer sim inte gynnar den vägen är ju att bejaka livet!!💞

Tack- och bra spanat @sattva. Jag är stolt men ibland känner jag att ja, ”präktigheten” har jag blivit väldigt god vän men men det har tagit sin tid. Sen tänker jag att jag har haft ”lätt” för mig när det kommer till skola och även socialt. Men kämpandet med att sluta dricka har verkligen inte varit en promenad i parken. Jag ska vara stolt som bara den!
Den här veckan är jag stolt över att jag kryssat mellan diverse a-situationer och liksom tagit lägena för vad de är. Fortsatt övande i nykterhet. Som@charlie skrev om idag så blir vi inte helt bekymmerslösa- men samtidigt- om vi fortsätter att sluta krymper bekymren till ett minimum. Livet är så himla bra konstruerat som det är. Våra kroppar och hjärnor klarar så mycket på egen hand. Det är fascinerande! Lämnar en solig ö med dagliga löpturer i kroppen, goda nätters sömn, mycket härligt häng med min man som hg ibland glömmer bort i vardagen. Det är skönt att liksom ”touch base” då och då. Nu är jag hyfsat redo för våren hemma, dahliaknölarna väntar, barnbarnen, och jobb. Men jag har så utmanade jobb just nu att det mest är spännande att vara med och se hur allt går! Kram 💕

Skönt att vakna i egen säng ändå- och sånt lifehack att komma hem från semestern en torsdagkväll.
Och att vara utvilad på riktigt.
”Nya livet” ska förhoppningsvis innefatta en liten springrunda varje dag och kvällsglassen ska till vardags ersättas med i första hand frukt. (Intresseklubben kan anteckna nu :)
Min vurm för kläder har nu gått in i fasen: sälja det jag inte använder. Två års relativt frekvent shopping har givit ett överskott i garderoben och nu tänkte jag de ska finansiera ett väskköp. 👜
Längtar efter att krama mina barnbarn som kommer på söndag.
Nu väntar möten och annat större delen av dagen. Kram på er 😍

Läste så intressant i SvD om vad som ”triggar” introverta resp extroverta att lägga in mer energi/kraft i olika projekt. Introverta funkar bättre i motvind (stämmer på mig) och triggas inte av ekonomiska belöningar (stämmer också på mig). Jag har haft tre längre relationer med män som alla tyckt att de har vetat bäst kring hur jag ska förhandla kring min lön, vilket jag aldrig lyssnat på- och vilket i sin tur givit mig en väldigt bra löneutveckling (bättre än dessa tre mäns för övrigt…). Jag har aldrig haft pengar som drivkraft- men som ung var jag svimduktig på mina egna projekt ”spara xx varje fredag så räcker det till en resa/första sommarhus/tvillingvagn) När det kommit till jobb har det främst varit lust och roligt- men lika mycket har jag i perioder drivits av ansvar och nog plikt, inte sällan ”ta en för laget” haha, låter inte så kul men jag har ofta känt att ”jomen jag orkar det här”. När andra kanske backat.
Nu lever jag som slösa, men jag är ändå ordentlig med att inte kasta grejer, åker liksom inte taxi kors och tvärs. Just nu pågår utrensning av diverse garderober, det ska bli kul om jag kan skapa en egen ekonomi för min garderob. En in- tio ut.
Ikväll ska vi på fest, det var länge sen. Var på systemet idag ffg på evigheter- passade på att köpa havtorn-bubbel. Lät gott!
Kram alla 🌸

Mina ögon går i kors nu. Mycket skön dag både på landet- och sen vidare på fest som jag ska skriva lite mer om när jag inte är dödstrött.
Kram allq vänner här 🌸

Det var kul att gå på fest, hade tagit med mig egna så burkar med a-fritt bubbel, o övrigt fanns läsk i den mycket välförsedda baren. Jag brukar tänka att jag inte behöver passa in för att göra någon glad men på nåt vis känner jag nog att det är roligare att dricka något som liknar skumpa och som är gott, än att dricka fanta… Hade väldigt kul och träffade nya människor, dans och skoj men klockan midnatt slår min askunge-klocka, då vill jag hem. Festen var bara några kvarter från oss, så praktiskt.
Idag har jag kämpat några timmar med att lägga upp kläder till försäljning på tradera- ett steg i min egen cirkulära ekonomi… Ikväll kommer familjen, saknar mina barnbarn. Träffade en tjusig tant i min ålder igår som sa att hon minsann inte ville binda upp sig och hämta barn på förskolan nu när hon äntligen var fri. Jag argumenterade inte emot men min syn på frihet ät nån helt annanstans. Och att bygga relationer med små människor, få vara en del i deras liv och vardag- sån ynnest 🥰
Ska laga massa mat och baka med start om tio minuter, pizzadegar, en italiensk kaka med blodapelsin som jag älskar, och lite annat. Ha en fin söndag! Kram 🤗

Turbo-måndag men vaknade av pling i telefonen som meddelade ett antal sålda plagg på tradera. Sen har det varit möten och möten.
Nu ska jag ut och andas lite luft och solljus.
Jag tänker på uttrycket ”hälsan tiger still” vilket ju kan vara både sant och inte sant.
En del kikar in någon gång om året för att berätta att den nyktra vägen fortsätter. Andra kommer och går. Av lite olika skäl.
Jag tänker att jag kanske inte behöver in här och spana varje dag, skriva några rader. Men å andra sidan blir det en liten paus och påminnelse om mitt sido-äventyr i livet som är att vara nykter.
När jag var på semester nu så var det något tillfället som jag skrev om- då den där alkohol-hjärnan stäckte på sig lite ur den lååånga dvalan. Snabbt kvävde jag den- men det var väldigt oroande hur något sånt kan ligga och sova som ett uråldrigt monster.
Jag blev också så varse om vad vi ibland skriver om här, det där kidnappade spåret. Att det finns ett helt sjukt tankesystem under det vanliga tankesystemet som kan sticka upp sitt groteska flin om man inte passar sig.
Jag gör ju det. Det är ju sån naturlig del av mitt liv att vara nykter- så det är förstås en icke-fråga. MEN. Jag blev ändå medveten om det där ljug-landet som tjatterfjanten eller alkoholhjärnan faktiskt kan måla upp. En varggrop. Ett helvetesgap.
Aldrig mer sätter jag ens en liten lilltå i den.
Kram denna soliga måndag 🌸

Idag har vi haft något så ovanligt som middag med vänner på en vardag. Jag upptäcker att inget stör mig varken med människor som dricker- eller att jag inte gör det. Av åtta personer var det tre som inte drack, bara det kändes coolt och bra. Vi hade supertrevligt, roligt, och nu är allt diskat och klart och imorrn är jag pigg. Det går att få ALLT bra i livet när man skippar alkoholen. Så himla skönt är det!

Nä, idag känner jag att mitt sociala mål är taget för veckan även om kvällens umgänge rörde små barn och är både mer avkopplande - och mer stökigt. Hamnade sedan i jobb resterande del av kväll.
Jag är med om något ganska coolt på mitt jobb och det är att både lyckas med- och överträffa våra mål. Och snart kanske se att detta kommer att bära på sikt, den sikt man nu kan ha i min föränderliga bransch. Och det är liksom något som känts väldigt ouppnåeligt. Sen är det en massa saker i system och strukturer som gör att möjligheten att lyckas, ja den föreligger på ett annat sätt än för bara några år sedan.
Men sen ska det göras med kvalitet, jobbas, utvecklas, allt det där.
Och just nu så fortsätter det att gå - nästan orimligt bra. Jag är så himla stolt över oss och över allt vi åstadkommit som team.
Jag funderar mycket på det där om att ”tillåta” sig att lyckas, hur det hänger ihop med allt möjligt. Det är spännande tankar. Kram gänget. 🥰