@Torn tack! Rullar på, med vilja så...

@Andrahalvlek tack! Jo men precis. Arbetade massor med år som högkonsument och klarade jobbet, var sällan sjuk, osv. Men! Det gick på inarbetad rutin (mot slutet utan glädje). Alkoholen (och visst, diagnos) har begränsat min potential under lång tid. Som du säger: klart bättre fokus och uthållighet. Så bra att vi når insikt och ger oss nya chanser och möjligheter!

("...kopplat alkohol till skador PÅ dessa.", ska det stå nu när jag hävdar kognitiv nivå... ;) )

Imorgon är det 20 månader sedan korken sattes i och buteljen begravdes.
2021 är mitt första år helt utan alkohol sedan 16-årsåldern.
Nu väntar ett till! Allt blir, som sagt, bättre. Detaljer finns i min "berättelse" här
på forumet.
GOD JUL till ALLA här! :)

Igår fyllde mitt val att inte dricka alkohol två år. Har inget sug eller önskan att dricka - om tanken dyker upp har jag ett enkelt resonemang: T ex normalkonsumtion vid middagen, två glas vin, är ointressant för jag vill dricka två flaskor. Så är det och kommer vara så. Om jag dricker två flaskor är dörren till missbruk öppnad. Alltså tar jag aldrig ett glas - det saknar mening i min värld.
Heja alla här inne!

Fyllde nyligen 2 år och sex månader. Konstaterar att jag fortfarande inte dricker alkohol. Det känns väldigt behagligt, lugnt och trivsamt, i brist på andra ord.
Heja alla här!

Idag fyller valet att avstå alkohol 3 år. Det känns naturligt, höll nästan på att glömma.
Fortfarande enbart fördelar.
Heja alla som väljer att inte dricka alkohol!

Den 24:e är det 3 år och 6 månader sedan jag gick vidare i livet, dvs slutade dricka alkohol. Allt fortsatt bättre, framför allt kreativitet och produktivitet: inga baksmällor med ångest, osv. Heja alla här!