Tillsvidare

Profile picture for user Ny dag

Dag 13. Vaknat jättetidigt, ska försöka somna om för det är ju lördag. Idag är jag nykter och idag ska jag bara ta hand om mig själv. Jag sätter mitt ego först och det känns lite jobbigt men viktigt så här i början av min långsiktiga nykterhet. Fokus för dagen är annars trädgården och familjetid. Det räcker gott så idag.

Profile picture for user Natalia

Godmorgon Ny dag!

Fick min leverans med hälsokost omkring kl 04 imorse! Early Bird är morgonpigga med sin leverans 🙂

Beställde du också båda preparaten?
Vet faktiskt inte vilken jag ska prova först men tanken var att använda Teanin inledningsvis medan jag avvänjer alkohol i och med att den är rogivande. Ger den för mycket trötthet som bieffekt tänker jag att Tyrosin kan passa bättre. Båda ska ju ha en effekt på dopanin så min vildaste förhoppning är att det skulle kunna vara ett stöd. Men det återstår att ta reda på.

Jag har ju inte kommit till ett avslut av alkohol riktigt än. Dricker inte dagligen men fortfarande har det skett ett par dagar per vecka. Är så less på det hattiga drickandet och kommer ju heller aldrig förbi utsättningssymtomen så länge jag fortsätter att tillåta mig vissa dagar. För mig innebär det att kroppen blir högspänd. Inte skakig, har ett gott psykiskt mående, bara fysiskt väldigt spänd.

Ska bli spännande ta reda på vad vi tycker 🌱

Profile picture for user vår2022

@Ny dag God morgon! Du gör helt rätt i att fokusera på att ta hand om dig själv idag. Att ge sig själv omvårdnad är helande och en läkande kraft. När man själv mår gott orkar man vara tillgänglig och även finnas till för andra❤️.

Ha en fin och skön lördag!💕🌷

Profile picture for user Natalia

@Ny dag!

Nu måste jag berätta...
Började just loggföra testet av Teanin på min sida!
Kapsel 200 mg. Ingångsläget var väldigt fysiskt spänd och rastlös och redan tidigt imorse började även den starka tanken om att jag kanske borde köpa vin till kvällen. 30 minuter efter intagen av Teanin var jag fysiskt avspänd. Det jag upplever som utsättningssymtom i form av den här fysiska överspändheten försvann helt och hållet. Tanken på att dricka vin ikväll är också borta.

Ber nästan någon högre makt om att slippa oönskade bieffekter eller för påtaglig dåsighet 🙏

Profile picture for user Ny dag

@Natalia spännande läsning! Jag får leverans på måndag tror jag, köpte också båda. Härligt att lugnet infann sig👍. Min hjärna arbetar konstant känns det som, tankarna far och flyger hela tiden och jag har ibland svårt att fokusera på det som är viktigt. Jag har också svårt att bara vara, koppla av och ta det lugnt för då får jag oftast ångest/oro. För detta har jag typ självmedicinerat 😥. Hoppas att detta också kan lugna långsiktigt, det skulle vara en stor hjälp på vägen! Jag följer med spänning….

Profile picture for user Ny dag

Dag 14 och två veckor. Glad att det är söndag och snart vardag igen. Det är så mycket enklare att inte tänka på alkohol under vardagarna. Har inte haft direkt sug under helgen men tankar på att vad f-n, ska jag aldrig kunna dricka vin och vara som andra när jag är tillsammans med andra?. Igår valde jag/vi att inte delta i Valborgsfirande pga av att jag inte ville utsätta mig för frestelser. Dessa känslor har gjort och gör mig låg och irriterad. På ett logiskt plan känner jag att det är helt ok, jag vill ju ändå bara dricka typ 10 glas och inte bara två samt att jag inte gillar att vara berusad i plenum.
@Natalia Min ångest är att jag känner oro/obehag i hela kroppen, jag är på helspänn/högvarv hela tiden, tankarna flaxar runt och det är mycket katastroftankar stort som smått i en salig röra. Jag vill då helst gå undan/vara själv och dra täcket över huvudet. Jag får svårt att fokusera och bena ut saker, få perspektiv på saker och ting och det är som jag helt tappat mitt logiska tänkande och förmågan att se ur olika perspektiv. Jag har då också extremt låg självkänsla och starka tvivel på att jag duger, all oro/rädsla kommer upp till ytan och det gör att allt känns så svårt och oöverstigligt. När jag har ångest får jag ingenting ur händerna vilket i sig bygger på ångesten än mer.... det bli som en ond spiral.

Idag känns allting lite lättare och jag hoppas den känslan håller i sig hela dagen, har lite jobbsaker som gnager och som jag skulle må bra av att göra idag så att jag är bättre förberedd inför veckan. Också en timme trädgårdsarbete står på agendan samt promenad på minst 20 minuter. Skulle jag sedan orka ta fram och tvätta trädgårdsmöblerna samt påbörja städning av uterum vore det än bättre. Idag tar jag hursomhelst inte första glaset💪🙏🌱!

Profile picture for user Ny dag

@Natalia det gick någorlunda hyfsat idag,,, inte hundra nöjd men det duger gott och är bättre än ingenting. Kul att teaninen verkar fungera för dig, det bådar gått... väntar på leverans i 📫 imorgon💕✅

Profile picture for user Ny dag

Dag 15 och tredje veckan. Älskar att vakna utan att vara bakis, även om man är trött är det en härlig känsla och inger mig lite stolthet, ja, jag klarade igår nu tar jag nytt beslut att vara nykter också idag!
Ja må fundera mycket på a under dagen men dessa funderingar kan jag skriva ner här och förhoppningsvis få igenkänning och stöd men egentligen mest för att få ur dem ur kroppen/ur mitt system och att jag kan gå tillbaka och läsa. Det nedskrivna är också till för att minnas, för att kunna summera läget inför psykologen.
Min målsättning för veckan är att gå promenader alternativt cykla varje dag, minst 20 minuter (behöver inte överdriva i början, jag förändrar för långsiktig förändring), tänka på vad, när hur jag äter och vill få till ett hälsosamt ej tidskrävande förhållningssätt genom planering (har haft svår bulimi och vill inte gå tillbaka, har nu lätt för att glömma äta och trycker sedan i mig en massa choklad/godis.), sluta äta godis när jag vaknar på natten.

Profile picture for user majken_r

@Ny dag delar din känsla av att vakna klar och utan att vara bakis. Min bästa motivation, ger ökad energi och närvaro. Vad bra du gör detta! Ett aktivt arbete, och rimligt, är så bra. Önskar dig en fin dag 🌱

Profile picture for user Ny dag

@vår2022 Tack, dagen blev ok, likaså natten. Jag försöker skriva alla funderingar, känslor här i min sk ”öppna dagbok”. Jag har som du redan förstått ganska jobbigt med mig själv och har alltid haft men att lätta på trycket i skrift kring måendet och tankarna kring a här underlättar också inför träffar med psykolog. Mitt fokus är att få till det vardagliga (gäller även helger☺️ såklart) utan a, tids nog vill jag bearbeta på djupet för en långsiktig förändring.

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Känner igen mig mycket i dig. Har för mig att en psykolog jag träffade för över 20 år sedan sade att jag har en melankolisk strimma som genomsyrar mig. Jag känner mig då dyster, nedstämd och med känslor av hopplöshet. Det är en del av mig som kan poppa upp då och då. Detta förvärrades av att jag drack och framförallt när jag var bakis. Det är en sida som ingen utomstående kan ana att jag har. Jag har mycket ”djupa” tankar och känslor, jag analyserar och reflekterar mycket. Men också mycket humor, lättsam och smidig. Jag har börjat acceptera mig själv och min personlighet allt mer och tänker att jag är som jag är och jag duger bra som jag är. Jag tror att andra har tyckt/tycker att jag är bra som jag är men det är jag själv som inte gjort det. Det har påverkat min självkänsla och mitt självförtroende. Jag har ändå haft jobb som är utmanande och lyckats hålla ihop det, fast jag inombords många gånger tvekat på mig själv, och jag har utfört dem bra, eller till och med jättebra.

En fördel jag har är att jag kan sätta ord på mina känslor och beskriva dem, precis som du gör. Jag använder också denna sida som min dagbok och det är mycket hjälpsamt och terapeutiskt. Här kan man skriva sådant man aldrig säger öppet till sin övriga omgivning, även sådant man själv inte visste riktigt att man tänker och känner. Jag har skrivit om min knepiga relation till min mamma, det tog verkligen emot, skapade dåligt samvete, men det var bra för mig. Ingen som fördömer eller som jag har en irl relation till här, så det är en fördel att kunna vara anonym och som inte sätter hinder för att uttrycka sina innersta känslor. Så fortsätt att skriva och uttrycka dig här. Vi bär, hjälper och lär oss av varandra här. Finns ingen mening med att vara ”duktig” här och spela en viss roll, det finns ingen nytta med det, inget som för oss framåt, det gör vi i vårt verkliga liv på andra sidan.

Vad bra att du ska träffa en psykolog, jag har fått så otroligt mycket mer livsglädje av att gå hos min psykolog och det har hjälpt mig att vilja fortsätta vara nykter och delta i livet, som jag är.

Du jobbar på så otroligt bra! Fortsätt så och ha en fin måndag!🌷💕

Profile picture for user Natalia

Godmorgon @Ny dag!

Kan bara bekräfta att det här hjälper mig på precis de sätt jag hade hoppats och det vore tråkigt om du inte skulle uppleva något rogivande effekt alls. Det återstår att se! Känns fortfarande för bra för att vara sant och vi får se om effekten bär hela vägen men jag fortsätter. Har satt ett kort första mål för hälsokostexperimentet. 14 dagars avhållsamhet med stöd av Teanin. Som jag känner nu tror jag faktiskt det till och med kan gå smärtfritt. Ska försöka vända intaget till kvällstid men eftersom jag började med morgonintag har jag fortsatt så. Tror det kan vara bra att ta den på morgonen iaf den här veckan. Första veckan är lite kritisk.

Är hemmavarande efter en lång sjukskrivning så jag behöver inte fundera över om den här rofyllda känslan skulle vara till en nackdel i arbetet. Känns skönt men också lite märkligt att liksom få ro tilldelad. Men jag klagar inte 🙂
Ska dock påbörja arbetsträning före sommaren och det ser jag framemot!

Har inte haft bulimi men har anorexia neurosa i omgångar. Det är verkligen ett helvete som tar lång tid och jag hoppas du snart kommer till en stabil tillfrisknande fas ❤

Profile picture for user Ny dag

@vår2022 Tack för din fina ord! Som du skrev - vi bär, hjälper och lär oss av varandra här. Det och att vi är anonyma samt bara vill varandra väl är en så otrolig styra med forumet. Trodde aldrig jag skulle våga skriva så mycket här men för mig tror jag detta kommer vara avgörande för att få till en långsiktig nykterhet, dvs komma dithän där jag, hela jag utan minsta tvekan inombords, kan säga/vara en person som inte vill dricka längre och samtidigt må bra i mig själv. Jag har ju kommit till andra halvlek i livet och det är bara jag som kan göra att jag mår bra (men då måste jag lyssna på mig själv och några nära andra, göra val som jag vet är bra, bearbeta det som inte är bra, leva mera i nuet/här och nu, lyssna mera på min kropp och ja helt enkelt sätta mig själv främst för då kan jag bättre vara/finnas för dem jag har kära). Jag känner så mycket likhet med dig, tom i relationen med min mamma som också är knepig☺️💕... önskar dig en fin dag, tack för du kommenterar💕🥰🌱

Profile picture for user Ny dag

@Natalia
Jag har ännu inte fått mitt teanin men att det funkar so far för dig är ju underbart. Tänker att det även kan hjälpa dig i ditt tillfrisknande för sjukskrivningen... att känna lugnet i kroppen är bara det läkande och som en bonus att inte ha sug/brottas med känslor kring a. Önskar dig en fin afri måndag!🌱💕

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Jag har gjort min ”psykologiska” resa till en upptäcktsfärd. Jag vågar och orkar nu möta mig själv, har gjort det under en längre tid, men som helt nykter stannar processen inte upp och pålagras inte ideligen. Att våga har gjort mig starkare och mer nyfiken på varför jag mår som jag gör och att hitta verktyg för att hantera detta. Det absolut verksammaste verktyget är att vara nykter. I och med det försvann massor av ångest och oro som var alkoholrelaterat, kvar var det som skavde. Jag var tvungen att inse att jag kan inte runda detta eller låtsas som om det inte finns. Jag måste gå igenom det, ta itu med det. När jag verkligen fått fatt på det som trycker och påverkar mig psykiskt har jag fått kroppsliga symptom som skakningar, yrsel och förhöjd puls. Jobbigt och lite läskigt, men på något sätt glädjande att jag kunnat komma åt det som ligger djupt inom mig. Att det är där det sitter. Det har förlöst känslor inom mig och lösgjort mig från denna ”knut”. Gett mig möjlighet att i denna dag kunna hantera den och känna medkänsla och förlåtelse med mig själv, att kunna sätta gränser. Att det inte är mitt fel. Att kunna komma vidare från detta som var till nuet som är. Skapa nya banor i hjärnan och fokusera på positiva tankar - du är bra som du är, du klarar av det, du är stark, det är så skönt att inte dricka alkohol, du mår så bra och blir fri då. ”Dit uppmärksamheten går, sker tillväxt”❤️

Profile picture for user Torn

@Ny dag Hej! Jag måste bara kika in här och säga att jag tycker det ser väldigt lovande ut för din del. 😀 Ditt mindset är helt rätt enligt mitt sätt att se på saken. Jag har noterat att du har ”åkt dit” ett par gånger när det har gått 2-3 veckor, men nu är det som om du har lagt in en extra växel! 💪 Jättebra att du skriver mycket här också, det hjälper en mer än vad man tror.

Ha det bra!

Profile picture for user Ny dag

Dag 18, känns som om jag kommit av min nyktra resa, två dagar som försvunnit i migrän/fruktansvärd huvudvärk 🤕. Idag skapa jag ta det lugnt och bara vara nykter.
Ska också testa teanin, har precis tagit en tablett tillsammans med de övriga vitaminerna. Effekt ska kunna skönjas efter bara 30 minuter och då teani ska hjälpa att frisätta dopamin och serotonin är jag mycket nyfiken och hoppas naturligtvis på en extra boozt i välmåendet som tillsammans med motion, ingen a, psykolog kommer ge stabilitet för min långsiktiga förändring och ”återstarten” av livet.

@vår2022 Att skapa ny banor i hjärnan, precis så. Tack för din text, precis så! Dit hjärnan går, sker tillväxt!

@Torn tack för att du ”tror” på mitt mindset denna gång och jag har nog lagt in en extra växel, jag har ju åkt dit ett par gånger och egentligen är det många fler gånger… har ju inte tidigare varit så flitig här. Jag kommer aldrig ge upp vad som än händer, min man stöttar och vet (nästan allt iaf). Och när jag skriver här så är det som om det ger extra skjuts arbetet, jag känner tillhörighet i min skamliga hemlighet och jag får styrka av att reflektera så en bidragande framgångsfaktor kan vara så enkel att skriva här varje dag så det vill jag fortsätta med.

Profile picture for user Ny dag

@Natalia Gulliga du, jag är låg och är inte som jag vill vara men låter mig bara vara och försöker inte ha ångest över det... kanske teanin hjälper för det här är en ny typ av känsla för mig...
Hur går det för dig med ditt/vårt experiment ? 💪🥰

Profile picture for user Natalia

@Ny dag

Det går bra tycker jag 🙂
Inget besvärande sug alls. Och när suget uteblir tänker jag inte på vin. Dock är alkohol ingen självmedicinering för mig så viljan beror som mest på beroendet i sig.
Har haft svårt att hitta en bra balans för hur jag ska dosera men tar nu 200 mg 2 ggr per dygn. Har blivit morgon och kvällstid.
Tycker du dig känna nån effekt?

Kram ☀️

Profile picture for user Ny dag

@Natalia uppdaterar imorgon, tagit teanin både morgon och kväll sedan i torsdags, är dock låg i största allmänhet men på något konstigt vis kan jag låta mig själv vara låg och bara vara - det i sig kanske är ett litet bra resultat/förhoppning...💪🌱

Profile picture for user Natalia

@Ny dag

Igen...

Har inte provat Tyrosin ännu.
Har du?
Tänkte vänta med den till jag kommit lite längre i avhållsamheten. Just nu föredrar en lugnande effekt framför en uppiggande. Vill inte blanda dem.

Profile picture for user Ny dag

@Natalia Jag har tänkt att först utvärdera hälsokost preparat teanin för sig, jag vill registrera mina förändringar (om så) så jag vet vad som är vad.
Om några veckor provar jag steg 2 i hälsokostpreparatresan....

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Tänker på dig💕. Bra att du orkar hänga i fast du känner dig låg och att du kan tillåta dig att vara det. Man kan på något sätt vila i att det är som det är om man inte kämpar emot och försöker vara glad. Att bara acceptera läget. Jag brukar tänka, ja nu mår jag så här och då får jag göra det. Det lättar på kravet då och sedan brukar jag tänka att så är min personlighet, emellanåt låg helt enkelt, att sån är jag.

Kram och acceptans🌷💕

Profile picture for user Natalia

@Ny dag
Jo jag har glömt säga att jag inte riktigt känner hunger efter Teaninstart. Första veckan åt jag rätt mycket trots avsaknad hunger, ett medvetet val för jag vet hur mycket energi det brukar ta av kroppen att vara i utsättning. Men nu känner jag tydligt att jag inte upplever hunger som innan. Blir lite bekymrad.

Profile picture for user Natalia

@Ny dag

Jag igen...
känner igen vad du skrev förresten. Att du känner att det går bra art bara vara, även om man är låg. Jag har nog känt så hela veckan. Att jag bara varit. Och ändå haft ro med det. Även om jag accepterar att inte alltid må bra eller att vara låg, har jag ändå upplevt det helt annorlunda med Teanin. Det där med att bara vara....

Profile picture for user Ny dag

Åter på dag 1, ger trotsallt aldrig upp denna kamp. Återfallet tog jag nog ganska medvetet, inget att skylla på MEN alkoholen gav mig bara mer ångest och vare sig lindring eller bedövning. Sista gången alltså!!! Så arg på mig själv!

Profile picture for user starten på det nya

Känner igen den känslan, vet inte hur många gånger jag har slutat och börjat igen. Den stora anledningen till att jag började dricka igen var att stressa ner och lindra ångest men som du skriver så blir det ju bara värre av alkohol..
Det jag vill komma till är en sak som hjälper mig och det är att jag har ett morgonlöfte jag ger mig själv i stil med idag ska jag vara nykter för att undvika ångest som kommer av alkohol. Jag har varit nykter i 10 månader, det löftet hjälper mig varje dag.

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Vad var det som fick dig att medvetet ta ett återfall? Tänker att det kan vara bra att rodda i hur du tänkte, varför och vad som fick dig att dricka, hur beslutet kom till. Att ta lärdom av så du kan parera det nästa gång. Skriv bara om du vill berätta.

Ny tag! Kämpa på💪🌷💕

Profile picture for user Natalia

Hej @Ny dag!

Glöm inte bort att du var avhållsam i över 20 dagar. Det är starkt och det ska du inte ta ifrån dig själv. Det ska du fortsätta vara stolt över. Och det är bra att du inte ger upp då kommer nya nyktra dagar.

Det är trassligt det här med full avhållsamhet. Det är sannerligen inte helt enkelt. Man vrider och vänder på sitt mindset och använder alla tänkbara strategier och ändå är det lätt att falla. Och det är helt klart jobbigt när kroppen är högspänd och rastlös i utsättning. Beroendet skriker i kroppen även om man själv har ett bra mindset. Själv önskar jag att det bara kunde försvinna.

Själv får jag för jobbiga biverkningar av stödjande läkemedel men har du provat några?
Skulle det kunna vara något?

Har massa läkemedel hemma som ska stödja resan fram men klarar inte att ta dem. Men det min mottagning skrivit ut är exempelvis Naltrexon som dämpar suget och som också gör att om man väljer att dricka får belöningssystemet inte samma kick av det.
Har Propavan för sömn. För att lugna kroppen har jag Lergigan. Finns Theralen och Atarax också. Dessa skapar givetvis inget beroende. Om jag uppfattar rätt har du en del ångest inom och kan ha svårt att känna dig tillfreds. Rastlöshet som blir jobbigt påtaglig bla. Att även handskas med former av anorexia är ingen lek att underskatta. Finns ingen ro i kroppen alls så länge man fortfarande inte är i tillfrisknad fas. Det ligger där hela tiden. Det har jag mycket erfarenhet av.

Vill verkligeb att du ska få all hjälp du behöver.
Får du det? ❤🌹🌱

Profile picture for user Ny dag

Dag 2 igen och idag ger jag mig ett löfte att vara nykter! Jag känner mig fortsatt låg och lite ledsen, ledsen att jag inte klarar att hålla i min nyktra resa. Men istället för att bara klanka ned på mig själv försöker jag tänka att ok, jag har i alla fall haft helnyktra veckor och jag fortsätter kämpandet och tänker inte ge upp. Jag tar nya tag nu, vet ju att det kommer kännas lättare igen om ett par dagar.

@Natalia @vår2022 @starten på det nya 🥰

Profile picture for user Ny dag

@vår2022 Har bara scrollat på forumet, har ju varit nere lite nere för räkning.... men hänger i och somnar nykter, har jobbat ikapp mig själv idag rent jobbmässigt.
Vill ändå bara passa på att gratulera dig till framgångarna på jobbfronten💪👏👏👏 tjoho och grattis till dig! Ska läsa ikapp mig här på forumet under helgen🌱💕

Profile picture for user Ny dag

Äntligen dags att få gå och sova, har jobbat som en galning även men kommer somna nykter efter en helkväll med cola zero. Längtar redan efter morgonkaffet och hur gott det kommer att smaka.

@Natalia Jag hänger i och tänker fortsätta göra det, tänker nu följa i dina spår och på allvar testa teanin morgon och kväll och ev också tyrosin. Härligt att det går så bra 😊 för dig.

Profile picture for user Ny dag

Kaffet smakade som det ska🙏 Och nu ska jag vila och lyssna på ljudbok en stund, sedan jobba 3-4 timmar. Därefter blir det social samvaro (utan a för min del och idag är det inga problem, jag är bara på dag 4 samt helt slut egentligen men jag vill så gärna träffa dessa goda vänner för de ger mig alltid inre energi även om det inte vet om min situation).

@vår2022 Tänker på dig som en nyfunnen anonym vän 🙏💕och jag är så genuint glad för din skull och den vändning du gjort med ditt liv och att jobbfrågan är löst -(visst har du bestämt dig nu?😊)? Och då vi har typ haft liknande dryckesvanor så det ger mig kraft, jag ska också klara detta. Min dröm och mål nu är att ha en nykter sommar och vår framöver för att också ladda batterierna igen och jag vill också ge ett ”bättre jag” till min familj.
Idag är jag nykter!

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Fint att kaffet smakade. Tack igen, jo jag har bestämt mig för jobbet jag mest ville ha. Ja, känslorna är ömsesidiga, tror vi förstår varandra rätt väl med liknande dryckesvanor och höga krav på sig själv💕.

Ha en fin samvaro, det kan behövas att tankas på med energi, fint med sådana vänner. Sköt om dig!🌷💕

Profile picture for user Natalia

@Ny dag

Morgonkaffe är bland det bästa som finns! Njuter av morgonkaffe lika lyckligt alla dagar på året. Det beroendet vill jag behålla ☕️☕️☕️

Profile picture for user Natalia

...och sedan påtår på morgonkaffet. Sedan lunchkaffe, förematen-kaffe och eftermats-kaffe. Därefter följer förkvälls-kaffe och både kvälls- efterkvälls-kaffe.

And thats how I'm rolling.

☕️=🙂=🤪=🏃‍♀️=🤸=🏋‍♀️=🤸‍♀️🤸‍♂️=
💤 why no sleep=🤯

Kram

Profile picture for user Ny dag

Strax efter midnatt och jag checkar av dag 6✅, har supermycket att göra på jobbet och är så tacksam för att jag ff är nykter, skärpt och kan fixa att fungera/leverera i det kaos som uppstått och som är arbetsrelaterat. Idag är det dag 7 och jag är och ska vara nykter idag! Men först måste jag sova, klockan ringer kl 05.45…. Och jag vet att jag måste vara försiktig och inte ta ut mig alltför mycket för nykterheten är viktigast! Önskar en fin och nykter tisdag!

Profile picture for user Ny dag

Fortsättning dag 7, har redan jobbat en timme och förbereder mig nu för ännu ett tolvtimmarspass. Idag kommer jag vara nykter utan problem då jag har likadana jobbdagar hela veckan. Lustigt egentligen, när arbetsbördan accelererar till max, då skärper jag till mig och levererar på topp! Jag trivs med mig själv och känner mig stark 💪! Mår 😊, har ingen direkt ångest! Är den jag vill vara på jobbet! Deadline om 10 dagar och delar av kommande helgen behöver jag också dedikera för att jobba. Det tycker jag är lite kul ändå… Minianalys - jag trivs och mår bra nu för jag varken hinner eller kan tänka på a eller mitt allmänna mående. Detta är en av mina styrkor, att samla ihop mig och leverera när det verkligen gäller men dessvärre inte hållbart i längden då det tar oändligt mycket kraft och när denna period kommer vara över behöver jag återhämta mig och det är då raketbränslet brukar göra sin entré, både för att varva ner och för att gasa samt för att döva för nu kommer min ångest och ängslighet komma tillbaka. Det vet jag, så har det alltid varit… Som ung var ventilen hetsätning, som medelålders har det varit alkoholen som från början inte var ett problem, det var när vardagen blandades med a som det successivt eskalerade till ett problem och här är jag nu. Kram på er! Idag kör jag alkoholfritt!

Profile picture for user Ny dag

Fortsättning dag 7, har redan jobbat en timme och förbereder mig nu för ännu ett tolvtimmarspass. Idag kommer jag vara nykter utan problem då jag har likadana jobbdagar hela veckan. Lustigt egentligen, när arbetsbördan accelererar till max, då skärper jag till mig och levererar på topp! Jag trivs med mig själv och känner mig stark 💪! Mår 😊, har ingen direkt ångest! Är den jag vill vara på jobbet! Deadline om 10 dagar och delar av kommande helgen behöver jag också dedikera för att jobba. Det tycker jag är lite kul ändå… Minianalys - jag trivs och mår bra nu för jag varken hinner eller kan tänka på a eller mitt allmänna mående. Detta är en av mina styrkor, att samla ihop mig och leverera när det verkligen gäller men dessvärre inte hållbart i längden då det tar oändligt mycket kraft och när denna period kommer vara över behöver jag återhämta mig och det är då raketbränslet brukar göra sin entré, både för att varva ner och för att gasa samt för att döva för nu kommer min ångest och ängslighet komma tillbaka. Det vet jag, så har det alltid varit… Som ung var ventilen hetsätning, som medelålders har det varit alkoholen som från början inte var ett problem, det var när vardagen blandades med a som det successivt eskalerade till ett problem och här är jag nu. Kram på er! Idag kör jag alkoholfritt!

Profile picture for user vår2022

@Ny dag Skönt! 1 vecka nykter, håll i det hårt! Jag är likadan när jag ska leverera under tidspress, gillar det på något sätt. Det farliga när jag kör på är att jag är så inne i det och blir inte hungrig och kan glömma och äta, när jag är klar för dagen är jag helt slut och orkar inte med så mycket annat. Gör ju det som måste göras i alla fall och stressar. Jag kan vara likadan hemma, vill göra så mycket på en gång så jag tar slut, och jag märker inte när jag kör för hårt. Här kom drickandet in för att få släcka huvudet. Jag har börjat träna på att göra en sak i taget, låta det ta tid och inte stressa. Det funkar ju nu, när jag inte har ett jobb, men snart har jag det och då måste jag verkligen lägga upp en bra strategi för att det ska hålla.

Så personligheten att leverera bra, på topp och i tid är bra, det stimulerar och skapar arbetsglädje. Men det gäller att hitta balans i det också, kanske överlevererar man? Kanske kan man dra ned på krutet lite, sina förväntningar på sig själv och ambitionen, så att man inte kör slut på sig och så att man orkar med övrigt på sidan av, samt att man inte blir helt tom och full av ångest när leveransen är klar? Det är sånt jag måste fundera på och skapa strategier för så att jag inte ska ta till flaskan.

Kör på men ta det lugnt samtidigt😁 bra jobbat!💪🌷💕

Profile picture for user Ny dag

@vår2022 Jag skrev mina tankar om hur jag fungerar, maken stöttar alltid då jag har min deadlines dvs jag behöver tänka minimalt på hem, tvätt, hämtning osv… Jag måste däremot bli tydligare med att också få återhämtning dvs för mig räcker det inte bara med att vila, ta det lite lugnt en dag eller två, jag behöver nog lägga in mer egentid efteråt, egentid i form av att vara i mig själv och läsa. Jag älskar att läsa, min hjärna 🧠 blir tyst då och jag kan verkligen koppla av… jag behöver och fysisk aktivitet men det kan jag göra också tillsammans med andra för det tycker jag är tråkigt och då blir det ju lite roligare om man kan hänga samtidigt. Tidigare har jag ju använt alkohol för att både få ro och orka vara i det ”vanliga” livet. Jag tror denna insikt är en framgångsfaktor för mig! Tack 🙏 vår 2022 för att genom att läsa om dig har jag komma fram till detta… dit tankarna går sker tillväxt✅💕🥰 jag ska definitivt jobba med detta med min psykolog!!!!

Profile picture for user Argbiggan

@Ny dag dag 7, en vecka redan. Grymt bra jobbat 💐 jag är på dag 10 efter mitt återfall. Börjar känna igen min nyktra vardag och mina nyktra vanor igen. Hoppas det håller.

Låter som vi är lite lika varandra på jobbfronten. Skönt med hög belastning för att slippa tänka på resten.
Hoppas du kommer ihåg att ge dig själv vila emellanåt också så du har ork att leva utanför jobbet med. Då kanske du inte behöver raketbränslet när belastningen sjunker något. Egentid är otroligt mycket värt. Det kan räcka med en liten stund varje dag.
För mig har bussresan alt cykelfärden till/ från jobb blivit min egentid, min paus från livet där jag kan tänka på absolut ingenting och bara vara i stunden. Sedan tenderar mina duschar att bli rätt långa nu för tiden 😂

Hoppas du får en fin och lugn tisdagskväll 🤗

Profile picture for user Ny dag

Och då var ännu en stressig dag till ända, somnar nykter och kommer förhoppningsvis vakna utsövd… så trött efter orolig natt. Men jag är nykter, det är viktigast!
@Argbiggan Det verkar som vi har liknande utmaningar också kopplat till återfall… och jag vill verkligen känna att detta var sista gången, är så innerligt trött på att jag när jag ju vet att jag mår så mkt bättre och att alkoholen inte längre ger mig det jag romantiserar om ända har tagit just återfall😢😡. På uppsidan är dock att jag aldrig kommer ge upp denna väg, jag vill vara nykter för jag vill må bra! Återhämtning kommer jag unna mig och verkligen planera in, jag behöver också återhämtning/egentid i vardagen. (inte bara när det varit jukt stressigt). För mig är den ultimata avkopplingen när jag fångas i en bok, då försvinner tid och rum och mina annars så intensivatankar/funderingar/orosmoln etc på allt och inget lugnas - för mig är det lite som 🤔 meditation 🧘‍♀️ där jag får en paus från livet. Nu fortsätter vi den här resan som vi påbörjat men skippar återfallen, vi hänger här istället 🙏💪✅. 🥰

Profile picture for user Argbiggan

@Ny dag vi hjälps åt och tar rygg på varandra.
Att aldrig ge upp är en bra strategi och den strategi som gör att vi till slut kommer lyckas.

Har du läst de nya böckerna av Läckberg? Box och kult. Så bra böcker. Läste Box på en dag. Kunde inte lägga ifrån mig den.
Jag har inför sommarsemestern beställt hem 5 nya böcker. Visualiserar mig läsande med läskeblask på en filt i solen. En bild jag längtar till.
Bra att planera in återhämtning. Det ska jag börja med också.

Ha en fin dag 💕