Jag har bestämt mig, trots där finns en viss ambivalens så har jag bestämt mig nu! Denna gången måste det bli!

@vår2022 det är tankar om alkohol som dyker upp och i samband med det en viss.....kan det vara sorg? Alltså missförstå mig inte, allt sluta dricka är ett beslut jag är stolt över att ha tagit och beslutsam att hålla mig nykter. Men tex när jag fixat i trädgården idag tänkte jag, så gott med en öl sen. Eller när jag skulle hämta mitt barn och lyssnade på hög musik i bilen tänkte jag åh tänk att dricka och ha kul och vara glad.
Tror jag är rädd för att bli deprimerad och att vara tråkig som person att umgås med utan alkohol. Samtidigt vet jag hur mycket skada alkoholen gör, på alla sätt!
Plus!!! Att allt detta jag skriver om just nu är bara jobbigt att fått insikt i.......

@Ella69 Jag har också upplevt en sorg många gånger när jag slutat dricka, eller när jag haft tankar på att sluta. Det blir liksom något som fattas i livet och som varit en sådan central punkt i ens liv. Oro att livet ska bli tråkigt och grått, att man inte kan festa loss mer och bara få vara rusig. Inga konstiga tankar alls. Sedan alla vanor, jag har i stort sett gjort allt, städat, fixat i trädgården med att sippa vin under och efter, varit hos frissan, shoppat något mm och alltid firat med vin efteråt. Nu när man inte dricker påminns man om sina vanor man hade och märker hur ofta man drack vin till allt.

Dina tankar är högst normala när man slutat dricka. Dessa tankar kan kännas deppiga och säkert därför du är orolig för att bli deprimerad. Du är också i början av nykterheten då man är nedstämd, det kommer att bli bättre och lättare efter ett tag. Ångesten lättar.

Jag fick göra om mina vanor och ersätta vinet med annat att dricka som ett smaksatt bubbelvatten med fun light. Det är många vanor jag fick ändra men till slut när jag gjort det tillräckligt många gånger, blev det början på nya vanor.

Så ge det tid, hjärnan återhämtar sig och det kommer att bli lättare. Positiva tankar som, vad skönt det är att vakna nykter varje morgon och att kaffet smakar gott, gör det också lite lättare. Det förflyttar ditt fokus från det jobbiga.

Kämpa på! Du gör det så bra!💪. Skriv här och berätta hur du mår, det lättar också. Kram❤️

@Ella69 En sak till, jag har inte blivit tråkig för att jag är nykter. Jag är faktiskt mycket gladare och mer social som nykter. Jag blir aldrig bakis och mår bra varje morgon jag vaknar. Mitt självförtroende och min självkänsla har blivit mycket bättre. Jag har varit nykter i 6,5 månad och jag mår bättre än någonsin och är tacksam varje dag för det.