Hej!

Lördagförmiddag...det var ett tag sedan jag skrev. Det går en ytte pytte bit framåt men det går väldigt låååångsamt. Var hos kuratorn på Rådgivningscentrum i onsdags. Hon hade registrerat alla mina svar på de 100 påståenden gällande sug som jag fick skatta hos henne förra gången. Dessa svar visades i åtta stolpar med andra ord åtta områden vilka var följande: obehagliga känslor, fysiskt obehag, behagliga känslor, testande av personlig kontroll (dvs jag tror inte att jag har ett problem därför kan jag dricka), sug/frestelser, konflikter med andra, socialt tryck och trevlig samvaro. Och det var ju ganska självklart på vad jag skattade högst!! Behagliga känslor och obehagliga känslor! Det tredje högsta var sug/frestelser. Nu ska vi inte ses förrän den 8/6 då jag även ska träffa socialsekreteraren igen. Min hemuppgift är att skriva ner när jag känner sug och hur jag gör då. Fokus på positiva dagar för att komma ihåg känslan för att vilja uppleva den känslan igen. Jag frågade min kurator om hon hade träffat klienter som jag att när de står inför själva brytandet med alkohol att man istället ökar det och tänker inte alls efter och hon svarade ja. För det känns så himla knepigt att jag beter mig som jag gör när jag nu har så många verktyg att ta till. Jag känner ju att alkoholen bryter ner mig mer och mer och jag vill upp, upp och upp eller SKA (så jag använder rätt ord).

Min man har hjälpt vår dotter att flytta. Det var ytterligare två personer som hjälpte till. Hon kallar dem för kompisar men oftast är det ytliga vänner som hon träffat på krogen. Personer som själva har det lite instabilt. Min dotter har umgåtts länge med en kille, hon har sagt att de är inte tillsammans men på G. Så här är det ofta vilket brukar resultera i att killen tycker mer om min dotter än vad hon tycker om honom och det tar slut. Vid flera tillfällen har det varit lite mer stabila killar. Den här killen som hon har umgåtts med ett tag (har aldrig träffat honom) var inte längre en vän. När jag pratade med henne i telefon idag så förstod jag att något hade hänt. Jag frågade om han inte hade varit snäll mot henne, gjort henne illa men hon vill inte berätta för mig. Säger att hon klarar av situationen själv. Jag tänker att hon gör så för att skydda mig kanske hon berättar en dag när jag inte frågar. Jag var glad för hennes skull att hon hade träffat någon kände att hon var mindre ensam. Idag är min man tillsammans med henne och städar hennes källarrum men hon är sjuk så jag ska åka dit och hjälpa till. Jag själv har grejat här hemma. Köpte massvis av plantor som jag har planterat i krukor på altan och på altantrappan. Har även flyttat in några tomater in i växthuset. Ska plantera om några tomatplantor samt en chili och en paprika. Det räcker långt för mig. Kan inte ha för mycket omkring mig just nu. Det blir för rörigt i min hjärna. Har pusslat färdigt mitt tredje pussel och nu räcker det med pussel för ett tag. Fundera på att sticka något istället.

Känner mig dämpad idag. Min mamma sa alltid små barn små bekymmer stora barn stora bekymmer och det ligger något i det. Hon sa så för att min äldste bror som är död..han hade inget bra liv. Min dotter är inget bekymmer men livet flyter inte riktigt på för henne. Fast nu har hon flyttat in i sin lägenhet på bottenplan och med tre fönster. Underbart! Ikväll ska vi till vår son och hans sambo. Hennes mamma är också där. Mamman bor i en stad ca 9 mil ifrån oss så jag har endast träffat henne ett fåtal gånger. Ska bli bjuden på mat. Ser fram emot kvällen! Vårt gräl förra helgen berodde främst på mig, ett gammalt mönster från min mamma som jag inte är särskilt förtjust i. Jag har varit orolig för honom förr men är det inte alls nu. Han ska på anställningsintervju i nästa vecka och jag hoppas verkligen att han får jobbet.

Nej, nu blir det en promenad med hunden.

Ha en fin lördag;)

Godmorgon!

Har precis avslutat min frukost. Ensam. Fast det var ok. Min man har åkt iväg för att städa färdigt det sista i vår dotters källarrum. Så skönt att få lämna detta boende bakom sig. Kanske vi träffar henne idag beror på hur hon mår. Det är ngt som inte stämmer jag känner det. Som inte känns bra. Min magkänsla brukar stämma. Litar på henne att hon tar sin medicin men kanske inte sömnmedicin? Det är ngt med den nya killen som inte heller känns riktigt bra. Minnena/erfarenheterna sitter i ryggraden så det är ibland lätt att känna inför mycket. Givetvis är det bästa att bara skaka av sig allt för jag kan inte göra något ändå men hur lätt är det???Är man dessutom en känslomänniska så är det extra svårt. Dessa känslor!!!

I någon annan tråd skrevs det om känslor…jag tror överlag att det pratas väldigt lite om känslor. På mitt jobb kan vi prata om känslor men mestadels patienternas eller föräldrarnas. På jobbet träffade vi en ny handledare för vår teamhandledning. Han berättade att han handleder AT-läkare (tror jag det var iaf läkare). Man hade pratat om känslor då en läkare sa att hen skulle inte kunna trösta ngn som blev ledsen utan det fick i så fall sjuksköterskorna göra…knepigt men säkerligen inte ovanligt.

Hur som helst känslor är verkligen en fälla för mig när det gäller alkoholen. Jag skrev ju om det igår. Fast nu känns det som om det är väldigt mycket autopilot hos mig. Stannar inte upp, surfar inte på sug eller andas utan bara kör på. Spräcker min planer, visioner….det får vara slut nu med den där jäkla offerkoftan. Det som är svårt för mig är att få klara tydliga tankar givetvis beroende på alkoholen men mycket beroende på att jag tar in så mycket intryck och andra känslor. Jag behöver min superstarka och mitt superego. Tänker att jag inte har superego men när jag dricker så finns det ju där. Ja det är verkligen ovärdigt nu…

Ska göra allt vad jag kan för att hålla mig kvar i de positiva tankarnas bana. Det är Mors dag idag. Den är lite dubbel för mig. Jag firade alltid min mamma tillsammans med mina syskon. Har även firat och blivit firad av mina barn. Tycker om när vi kan ses tillsammans. Igår var inte dottern med då hon först skulle jobba men blev sjuk istället. Som barn så var det viktigt för henne att fira födelsedagar och högtider men med åren mindre viktig. Vi ska iaf höras vid idag.

Ha det fint☀️

Kram🤗

Måste säga att den här ledigheten som skulle bli så skön..för så tänker man ju alltid ….men de första tre dagarna har varit riktiga skitdagar förutom igår kväll när vi var hos vår son…inte endast beroende på alkoholen…riktiga skitdagar🥵.
Känns skönt att jobba imorgon då vet jag iaf vad jag ska göra och vad dagen innehåller.

💕💕

Måndagsmorgon…..en hel vecka framför mig…många möjligheter till att göra den bra. Försöka att inte jobbiga känslor tränger för långt in i själen. Testa att ha inga strategier utan bara låta bli att åka t Systemet….då finns det inget att dricka. Veckan avslutas med det bästa….slinga håret på fredagseftermiddag! Ska bli underbart!

Dagens text i min bok:
”Just idag är jag i verkligheten”
”Idag kan jag försöka anpassa mig efter de förhållanden som faktiskt råder, utan att försöka få allt och alla efter mina önskningar. Idag kan jag släppa taget om det jag inte kan förändra och lita på att när en dörr stängs öppnas en annan”.

Önskar er en fin måndag☀️

Godmorgon Varafrisk 💞! Jag är med dig idag - inga strategier, bara inte dricka 💪🏼☀️. Det är fullt möjligt att bara inte dricka idag, så nu gör vi inte det!! Vi hörs senare och gratulerar varandra till en dag då vi helt sonika inte drack 😅✨! Kram!

@Varafrisk
Stor kram från mig!
Jag är inne och läser ofta men skriver sällan.
Jag tror på att du kan förändra din situation, jag tror på Dig! Heja!
🤗

@Rehacer @Se klart @Annabell Kram t er🥰

Känner mig ledsen och rädd🥲Tappar lite tron på mig själv😳Ska jag inte klara av att bli nykter😩Är duktig på att skriva men själva görandet då🫣Blir verkligen rädd för mig själv🙈men det är ju endast jag och ingen som kan göra detta grovjobb💪🏻å den där offerkoftan….Fan fan fan!!!

Ja, fan fan fan, sa ju jag också bara härom dagen… 💔❤️ Men du KAN klara det här! Du dricker ju aldrig på söndagar. Det MÅSTE finnas något - i det praktiska upplägget och/eller i ditt mindset - som äger rum på söndagar som du kan använda dig av även på måndagen (osv)…💕? Visst att en anledning är att systemet är stängt på söndagar, men eftersom att det är det, så gör/tänker du ju på ett annat sätt den dagen! Sök upp det görandet/tänket i dig imorgon ✨. Det finns ju där 💪🏼! Stor kram 💞🌸💞

@Annabell Tack för ditt pepp🥰!

Jag kan ha en bra söndag. Ha känslan m mig i kroppen in till nästa dag. Dricker jag på måndagen så blir ju det ett misslyckande för mig och den känslan vaknar jag med nästa dag. Å känslan av misslyckande vill jag gärna dämpa så då dricker jag på den istället för att stå ut i känslan…inte köra på autopilot utan stå ut.

Idag är det förste juni…och det kan bli som en nystart. Hur många gånger har jag inte tänkt så?!?!?!

Tänker mycket på min dotter som hoppat från ena relation t den andra. Fast hon säger som oftast att de är på G inte tillsammans. Hur som helst så träffar hon ngn ny där jag får lite vibbar som inte känns bra fast jag har egentligen inget belägg för det. Hon är sjuk och inte kunnat jobba på flera dagar och därmed inte heller kunnat träna vilket är hennes liv. Jag oroar mig. Men så tänker jag…varför oroar du dig? Vad ska du göra åt det? Hon bestämmer över sitt liv. Och hon kämpar på. Så släpp det! Faktum är att jag har blivit ngt bättre på det.

Idag är det studenten i min stad. Jag har så blandade känslor t denna dag. Min egen student för 40 år sedan var ngt annat än hur den går till idag. Jag minns dock att väldigt många av mina klasskamrater var berusade. Jag körde fulla människor. Jag bodde på landet och hade lånat pappas bil. Min son tog inte studenten. Ingen av mina barn har tagit studenten av olika anledningar. Vilken utanförskapskänsla det skapade! Usch! När jag jobbade som skolkurator fick jag följa med en elev ut …bakvägen..fanns ingen som tog emot. Skolan köpte blommor t många elever för att ha ngt hängande runt halsen. Men vad jag minns från tiden som skolkurator på gymnasiet vid studenttid var hur vuxenvärlden accepterade all den alkohol som flödade. Fulla elever som tog avsked av lärare, alkoholdoften i kyrkan…alla små miniflaskor som hängdes runt halsen på studenterna. De flesta har inte fyllt 20 och kanske inte heller 19 men på ngt vis är det ok. Var på systemet och alla miniflaskor m bubbel var helt slut..väldigt mycket bubbel var slut. Jag säger inte att jag hade varit en bättre vuxen om mina barn hade tagit studenten…jag bara reflekterar hur alkoholen flödar. I dagens tidning rekommenderar kommunpolisen att ungdomarna ska dricka varannan vatten.

Jag ska iaf dricka vatten idag!

Kram🥰

@Annabell Tack för ditt pepp🥰!

Jag kan ha en bra söndag. Ha känslan m mig i kroppen in till nästa dag. Dricker jag på måndagen så blir ju det ett misslyckande för mig och den känslan vaknar jag med nästa dag. Å känslan av misslyckande vill jag gärna dämpa så då dricker jag på den istället för att stå ut i känslan…inte köra på autopilot utan stå ut.

Idag är det förste juni…och det kan bli som en nystart. Hur många gånger har jag inte tänkt så?!?!?!

Tänker mycket på min dotter som hoppat från ena relation t den andra. Fast hon säger som oftast att de är på G inte tillsammans. Hur som helst så träffar hon ngn ny där jag får lite vibbar som inte känns bra fast jag har egentligen inget belägg för det. Hon är sjuk och inte kunnat jobba på flera dagar och därmed inte heller kunnat träna vilket är hennes liv. Jag oroar mig. Men så tänker jag…varför oroar du dig? Vad ska du göra åt det? Hon bestämmer över sitt liv. Och hon kämpar på. Så släpp det! Faktum är att jag har blivit ngt bättre på det.

Idag är det studenten i min stad. Jag har så blandade känslor t denna dag. Min egen student för 40 år sedan var ngt annat än hur den går till idag. Jag minns dock att väldigt många av mina klasskamrater var berusade. Jag körde fulla människor. Jag bodde på landet och hade lånat pappas bil. Min son tog inte studenten. Ingen av mina barn har tagit studenten av olika anledningar. Vilken utanförskapskänsla det skapade! Usch! När jag jobbade som skolkurator fick jag följa med en elev ut …bakvägen..fanns ingen som tog emot. Skolan köpte blommor t många elever för att ha ngt hängande runt halsen. Men vad jag minns från tiden som skolkurator på gymnasiet vid studenttid var hur vuxenvärlden accepterade all den alkohol som flödade. Fulla elever som tog avsked av lärare, alkoholdoften i kyrkan…alla små miniflaskor som hängdes runt halsen på studenterna. De flesta har inte fyllt 20 och kanske inte heller 19 men på ngt vis är det ok. Var på systemet och alla miniflaskor m bubbel var helt slut..väldigt mycket bubbel var slut. Jag säger inte att jag hade varit en bättre vuxen om mina barn hade tagit studenten…jag bara reflekterar hur alkoholen flödar. I dagens tidning rekommenderar kommunpolisen att ungdomarna ska dricka varannan vatten.

Jag ska iaf dricka vatten idag!

Kram🥰

Oron och småsuget har funnits hela dagen. Som tur var hade studentflaken lämnat sjukhusområdet när jag åkte hem fr jobbet ca 17.45. Suget var så otroligt starkt men jag hade bestämt mig. Har inte blåst på två dagar och kände/vill åka och blåsa imorgon. Kommer närmare min bostad och suget eskalerade ännu mer. Tänkte…jag vänder…men så tänkte jag….men nej du ska inte. Kom hem 17.55 och jag klarade det! Ingen yippeekänsla utan bara en känsla av ledsenhet. Inte ledsen för att jag inte drack utan ledsen för att suget är så otroligt starkt och jag inser åter igen…det här kommer bli tufft😱

Yes!! 🤩✨💕💪🏼💖 Så jäkla bra gjort!! Strunt i Jippi-känslan - du kommer iaf att vara väldigt lättad och nöjd imorgon 😌🎈. Jag har aldrig haft jippikänsla på dag 1 utan är mest livrädd och grinfärdig… Och du - imorgon är det liiiite lättare på ett sätt (rent kemiskt) och ev liiiite svårare på ett annat (det där med att ha varit duktig/klarat det en dag kan ju få en att tro att det är lite mindre angeläget dagen därpå…🙄). Men oavsett om/vad utmaningen/svårigheten blir imorgon, så vet du att du klarar av den!! För idag var supersvår. Och du gjorde det! Låt inte kämpandet du gjort idag vara förgäves 💞 - fortsätt imorgon 💪🏼✨! Kraaaaam ❤️

@Annabell Åter igen, tack för pepp🥰

Nu ligger jag i sängen och det är väldigt skönt att vara nykter. Är så trött. Och nu ska jag sova.

Hörs imorgon💕

Åh vad bra VaraFrisk! Usch det är verkligen blandade känslor där i början tycker jag. Nu är du kanske inte där ännu men jag var så innerligt trött på alkoholen, men det var ju en viss sorg ändå när man inte handlat. Samtidigt en lättnad, men jag tror att det tog ett tag att komma dit. Men jag tänker att det ändå är bra att du skriver ner det som är en stor seger. Du handlade inte! Det räcker långt. En nykter kväll. Du kan blåsa i i morgon och sen göra om samma sak. Suget kommer att klinga av. 1 juni är ett bra datum!

@Sisyfos Tack för pepp🥰

Att vara nykter dag 1 är för mig egentligen väldigt stort! Och är då dag 1 en onsdag är det ännu större i synnerhet när det var student i stan, fest och alkoholen flödade. Det brukar vara söndag som är dag 1. Något som jag gjorde igår som det var …ja det känns som hundra år sedan…var att jag tog på mig träningskläder och gick ut på en promenad på ca 40 minuter. Så välbehövligt! Behöver verkligen få igång denna ytterst stela kropp!

Har sovit hyfsat bra men vaknat många gånger men ändå kunnat somna om. Om det inte har varit för att jag har hört studenterna så har det varit min man som hostat.

Jag är oerhört trött på alkoholen eller det liv som blir till med alkoholen hängande över mig. Men min känsla är ..om jag ska vara ärlig….ja det känns som om jag har ingen koll likaväl som jag är nykter kan det bli att jag dricker. Fast idag ska jag inte dricka ska blåsa imorgon..utmaningen blir fredagskväll.

Läser om utlandssemestrar i Det vidare livet. Jag älskar att åka utomlands men senast var för fem år sedan. Det är kostsamt samt att det har handlat om att vara nära vår dotter pga hennes mående.
Skulle ev kunnat vara möjligt i år men känner att jag behöver ha en längre tids nykterhet bakom mig innan vi åker iväg. Utomlandssemester är så förknippat med alkohol. Även att hyra en stuga hemma i Sverige är en utmaning med tanke på alkoholen.

Nu när jag skriver …kan jag fortfarande höra studenterna…ja…nu behöver dem nog vila för att orka med fredagens bal. Dax för dusch!

Ha en fin dag☀️

Tycker det låter klokt att vänta med att resa tills nykterheten är stabil, det blir faktiskt väldigt mycket mer en upplevelse då.
Grattis till igår, och hoppas även till idag.
En sak tänkte jag på, och det är om du inte skulle testa att skriva här på kvällen? Istället för att dricka?
Jag skrev massor just när sug satte in. Skrev och vilade. Mina nycklar. Alla har olika men det var hjälpsamt att babbla med Torn eller Andrahalvlel en stund på kvällen, jämföra dagar-oro-trötthet-stolthet. Man blir så himla stolt av att klara det där, dag för dag. Bra att dela med någon! Kram 🥰