Hej
hur vet man att man verkligen nått botten, jag har under hela mitt ungdomsliv kunnat dricka och ha kul men de 4 senaste åren har jag inte haft kul, jag vill vara ensam och dricka och har även börjat missbruka kokain hemma på helger. Ingen i min närhet vet om att jag lever såhär på helgerna utan jag lever ett sorts dubbelliv vilket jag ibland gillar? Jag har har insett att dom 2 sakerna i min ensamhet har blivit någon tillflykt från den jag annars är. jag har lurat mig själv under lång tid att "de lungt" och jag kommer snart sluta . Men jag känner nu att jag är helt slut. jag vill inte , jag orkar inte, jag kan inte. Jag hoppas den motivationen och bestämdheten jag känner nu håller sig kvar .

Hej @Nummer5.
Tungt med två missbruk. Kan inte föreställa mig den tröttheten. Tycker att tröttheten av ett missbruk är för mycket, för jobbig.

Det där med att leva dubbelliv kan nog många skriva under på, det är vi många som gjort med våra beroenden.
Gömma sig hemma och bara vilja umgås med alkoholen med.

Att skriva här är en bra start. Att läsa andras historier är motiverande. Här finns mycket erfarenhet och en fin och respektfull ton.

Jag vet inte hur man vet att man nått botten. Jag kanske aldrig nått min egen, men den dagen man fått nog då är man kanske nära? Det där är nog lika olika som så många olika individer det finns.

Jag önskar dig allt gott och lycka till 🤗

Hej @Nummer5
Det låter väldigt jobbigt och jag förstår om du är helt slut. Men det här med att nå botten finns det nog inget enkelt svar på. Den enda botten som verkligen är av vikt är när man själv har kommit till insikt att man faktiskt inte själv vill fortsätta leva som man gör. I den insikten finns verktygen att förändra sig själv. Någon annan botten ska man inte vänta på eftersom om man fortsätter även fast man inte vill så ökar bara skammen, ångesten och hopplösheten som bara leder till mer destruktivt beteende. Vill du förändra ditt liv så kan du. Du kanske behöver hjälp och kunskap, men så länge viljan finns så finns det hopp och möjligheter till ett liv som du verkligen vill leva.
Glöm aldrig det 💖

@Argbiggan Ja jag läser här varje dag och försöker ta hjälp av denna under bara sida. Och jag försöker ta de dag för dag. och tröttheten av missbruket ska vi inte ens leka med jag känner mig äcklad av de och av mig själv när jag är inne i de och hoppas den känslan stannar kvar hos mig :D

@Nummer5 Jag nådde min botten tillslut. Då var det bara att inse att jag kommer att dricka ihjäl mig. Eller så ska jag över gränsen där jag sist föll dit igen. Det var 10 veckor. Tanken på att lämna barnen utan pappa och ihågkommen som han som söp ihjäl sig, så valde jag att försöka med all hjälp jag kunde ta. Gjorde tankeknep för att inte känna efter när suget kom. Nu är det snart 2 år sedan jag var längst ner på botten. Då hade jag över 3 promille och gick ner till ambulansen med alla bieffekter man får av så långt drickande. Det var dom värsta dagarna i mitt liv innan jag började återhämta mig med dropp för att återställa kroppen och stesolid mot abstinensen. Ta chansen innan kommer dit. Jag rekommenderar inte att uppleva den känslan. Ett tag ville jag bara somna och aldrig vakna. Finns säkert många som har egna hemska upplevelser som liknar mina. Gör något nu! Det är inte värt att vänta.