@Geggan Hoppas du snart mår bättre och blir pigg. Du har haft ett riktigt kämpigt år men du har kämpat på så otroligt bra, inte konstigt att du är trött. Du ger dig inte!💪. Hoppas du får vila och njuta av hur bra du är och har hanterat dina motgångar❤️.

Ha det så gott!🌱🌞💕

Klockan är tio. Precis nu brukade jag hälla upp första glaset. För att dagen känns förvirrande att ta itu med. Känner av det fortfarande. Borde egentligen göra upp plan kvällen innan. Oftast löser det sig, vi tar en promenad el dyl och så rullar det på. Tänker ändå: vad försöker denna oro säga mig? Vad är meningen? Viktprojektet rullar på, nu i mera lagom takt på ett halvt kg i veckan. Känns hållbart. Fram till nu har det varit rätt mkt besök o visning av nya lägenheten för släkt o vänner. Alltid lite upphetsat- att bli bedömd och jämförd. Varit mkt så i mitt yrkesliv- lite svag punkt. Absolut orsak till drickande. Jag bytte också inriktning småningom. Men det har förstås gått bra med visandet och jag tycker att vi har det fint. Det är ju huvudsaken.

Idag är jag inte på bästa humör. Under helgen rundor på stan för att fixa alltmöjligt- allt var stängt. Precis allt. Löjligt. O vaga besked på nätet. Så nu blir det nya rundor. Alltid lite orolig när sommaren börjar. Bestämma resor, ordna o skaffa. Håhå. Men- nykter! O viktprojekt som går enligt plan!! Det är inte kattskit! Önskar alla en fin vecka!

@Geggan Jobbigt när saker krånglar och strular, men kul att läsa om ditt viktprojekt. Du kör också kolhydratfattigt väl? Tappade 10 kg de 8 första veckorna, men nu är det bom stopp sedan 2-3 veckor. Tålamod är väl det man ska ha nu😅
Hoppas humöret vänder och att din dag blir bra☀️

Tack @Vinägermamman ! Ja, jag kör kolhydratfattigt. 6kg gick i ett huj, nu är det fem kvar o det går mycket trögare. Tålamod som sagt! Läst om mikrovanor, att införa lite försiktigt. En skulle vara : springa en kvart varannan dag. En annan är gympa en kvart tre ggr i veckan. På något sätt känner jag likhet med alkoholprojektet- det är liksom bestämt. Vi kommer att klara det! Minns en grammofonskiva som fanns när jag var ung, hypnos med Ture Arvidsson: det beslut som du nu har fattat, att gå ner i vikt, det kommer du att hålla. De förändringar i matvanor och motion som är nödvändiga, dem kommer du att genomföra. 😅 Jag kan höra hans röst ännu efter nästan 60 år. Tror att det låga humöret idag också beror helt enkelt på lågtryck. Känslig för det. Köpte kanske dumt nog lite sommarblusar i stora storlekar. Nu fladdrar de redan o värre blir det. Nå, man får väl sy in.

Ja vad vet man om livet. Bäst jag snöar in på min vikt så blir allt lite upp och ner, min sambo som redan har hjärtproblem får diagnosen lymfom, cancer i lymfkörtel. Ojojoj. Nu gäller det bara att stötta. Har själv haft cancer o vet att det kan gå bra. Men man blir ju rädd. Hade precis shoppat en massa fina perenner- nu blir det att åka till landet lite snabbt och plantera dem- sen väntar behandlingar.

Oj @geggan det låter tufft. Någonstans i mitt bakhuvud klingar att denna sorts cancer har goda behandlingsmöjligheter. Jag håller tummarna. För stort och smått- alltså även perennerna. 🌸 kram 🥰

Nu låter vi bara lite dagar gå medan undersökningar radar upp sig nästa vecka. Skönt att det går undan och hoppas behandling kan komma igång innan allas semester. Varm dag idag på stan. Vi dricker bubbelvatten både här och där. Det har nog blivit en vana nu. Imorgon tar jag båten till landet ensam.

Nu skall jag iväg med båt till landet. Stressigt. Det är djuuuupt invant att sitta med ett glas vin i se Stockholm tona bort i fjärran. Meditera över livets gång. Men det är slut med det. Ska försöka meditera så gott jag kan. Perennerna är med, i två tunga kassar. Jag försöker trösta dem, ser hur de slokar lite i detta kökaos. Imorgon kommer allt att vara underbart!

@Geggan Hoppas att det blir bra med din man och att han får den hjälp som behövs❤️. Hoppas också att du får en skön stund och vila på landet och plantera dina perenner🌞🌱💕

Ja geggan, jag har inte sällan tröstat mig i livet med mina små och stora växter. De skingrar tankarna, man går in i något annat. Du fixar den här dagen, det gör du. Kramar 🌱🤗

Ja kära nu- idag är allt underbart. Mycket kirskål och kvickrot o nån vidrig vinda men bit för bit styr jag upp mina två stora rabatter och räddar det som kommit upp av det jag sådde förra gången. Imorgon får mina plantsötnosar komma i jorden. De var verkligen som levande väsen på resan, reagerade på allt. Hängde med huvet och tittade upp på mig. Älskar denna tid med syrener äppelblomma och fågelsång. Ser ut över havet från min säng. Känns obegripligt att jag drack oavbrutet även här. Varför? Som om det liksom skulle maxa alltihop. Det är ju så maxat som det är! Skönt trött i kroppen efter alla möjliga ovana rörelser. Samla ihop fisknätet som hängt på väggen. Och såååå mycket bättre relation med min syster än på länge.