Fattar inte riktigt vad det är med mig för tårarna rinner🥲visserligen har jag sett en liten sorglig serie…men jag tror att det är en kombination av nykterhetsarbete, oro för min dotter…urless på att vara sjuk vilket även stressar mig då jag har mycket att göra på jobbet….jag är skör…

Känner att suget ökar….

Men ville säga en sak….@Se klart, @Torn och @Sisyfos…ni betyder mycket för mig. Även om det kan tyckas att jag inte lyssnar till era ord så gör jag det. Och även om ord kan hamna fel hos mig och göra mig ledsen så har jag blivit starkare…skakar av mig lite snabbare. Ni är några av dem som jag följt sedan jag började skriva…på ett ungefär…som finns kvar…andra har tystnat och det blir tomt. Man behöver både de som går före, går bredvid och som kommer efter…ville bara säga det🥰

Kram🤗

@Varafrisk Du frågade om hur man vet om man har ett kemiskt beroende. På Wikipedia står det så här: Kemiskt beroende eller fysiskt beroende innebär att vissa personer efter regelbundet intag av vissa droger, till exempel alkohol, nikotin, opiater eller bensodiazepiner, vänjer sig vid drogen genom toleransutveckling och samtidigt skapar ett behov av ytterligare intag. Då kroppens tolerans mot droger ökar i takt med användandet, kan det i värsta fall resultera i fysiska eller psykiska problem, eller också överdos när det handlar om grövre droger.

Har mest tänkt i termer om att jag är alkoholberoende, men enligt ovan var jag även kemiskt beroende och detta resulterade i psykiska problem för mig. Tänker att det ena (kemiskt/fysiskt) oftast ger det andra (psykiskt) beroendet, eller tvärtom och är svåra att separera. De ingår liksom i beroendepaketet tänker jag.

Bra kämpat med dag 4!🥳💕

@Varafrisk … men det bl ev v 3 dagar. Var stolt över dom dagarna. En liten fråga, du behöver givetvis inte svara, men när du dricker, vilka mängder blir det? Under hur lång tid? Jag tänker att när du inte orkar stå emot, skulle du kunna begränsa intaget? Och på devis trappa ner de dagar du inte orkar stå emot? Tänkte också på om du reflekterade över vad som gjorde att du drack?
Återigen, ta med dig de 3 nyktra dagarna och fortsätt som om gårdagen inte hände!
Kram 🥰

@Vinägermamman Du får gärna fråga men jag tycker att det är svårt att svara. Inte för att jag inte vill svara utan att det är skämmigt😔Jag får ju frågan då och då av kuratorn på Rådgivningscentrum, har även en folder som jag ska fylla i och ta m mig t sjuksköterskan på Hjärt- och kärlmottagningen. Foldern innehåller frågor kring bla alkohol, motion, sömn/sömnapné. Dra ner på alkoholen funkar inte. Även om det är bättre än att dricka som jag gör nu så vill jag ha mer. Anledningen att jag drack tänker jag var nog delvis mitt stämningsläge men det är även som om att vetskapen att systemet var öppet gjorde att jag körde ditt 20 minuter före det stängde. Det kändes dock så fel att gå in och köpa och sen komma ut m en kasse. De tre dagarna hade ändå gjort ngt m mina tankar för jag hade inte tänkt så mycket på alkohol som jag brukar göra.

Idag har jag stark ångest! Det beror givetvis på att jag drack vilket medförde att jag skrev flera sms. Inga dumma sms men jag hade förmodligen inte skrivit några om jag hade varit nykter. Skrev många sms t dottern inte heller dumma men pga min oro. Kan bli många även om jag är nykter. Har svårt att härbärgera min oro när dottern inte mår bra. Det är något jag verkligen behöver sluta göra! Inte undra på att hon blir irriterad!

Tror jag ska gå och jobba imorgon. Ska även åka och blåsa. Om jag jobbar imorgon ska jag åka t en fd kollega fr när jag jobbade som skolkurator. Det kommer ytterligare tre kollegor dit. Så tre fd skolsköterskor och två fd skolkuratorer. Jag har skrivit om denna träff tidigare för jag var lite osäker på om jag skulle gå då en av dem bröt kontakten med mig pga tråkiga sms. Men jag bestämde mig att jag ska gå. Jag har stått för vad jag gjort kan inte göra det ogjort men måste stå upp för mig själv för den jag är. Jag skrev under påverkan av alkohol det är inget försvar utan en förklaring.

Kram🤗

Ringde min dotter och bad om ursäkt för alla sms. Sa att det är jag som inte kan härbärgera min oro. Och jag sa …jag vet jag har sagt det förr. Sa att jag är rädd om vår relation för att hon är min dotter men även vän, att jag tycker om att vara tillsammans med henne. Hon lät låg fast hur glad kan man vara med en tjatig morsa! Fortfarande förkyld. Hade tagit sin sömnmedicin. Nu gäller det för mig att härbärgera min oro och styra över mina tankar så att hon inte finns där hela tiden.

Stannar hemma även imorgon. Får lite dåligt samvete. Skulle kanske orka gå och jobba men risken för att få hostattacker vid besök eller låta ganska förkyld (är tät i bihålorna) är inte så trevligt för patienter/föräldrar. Och ytterligare en dag kan väl vara bra för mig att återhämta mig.

Kram🥰

Min dotter ringde och ville komma hem. Så klart att jag hämtade henne. Nu sover hon i soffan.

Systemet stänger om ca 75 minuter. Känner sug men inte superstarkt. Idag ska jag vinna över suget!

🍀🍀🍀

@Varafrisk Tänker på fördelen att du var körbar. Tänk om du hade druckit och inte kunnat hämta din dotter. Kämpa på nu💪🏻
Kan nämna att dagen har varit/är jobbig för mig idag. Skriver kanske mer om det i min tråd sedan!
Kram

@Vinägermamman Ja det var jättebra att jag var körbar men jag brukar alltid vara körbar vid den tiden (14-tiden). Men oavsett vad så var det bra att jag var nykter och körbar👍🏻 Och nu klarade jag denna dag✅ Ska vara hemma fr jobbet imorgon men ska ändå åka och blåsa. Tänkte att jag skulle köpa mig ngt gott bröd t frukosten🥐

🍀🍀🍀

@Varafrisk Grymt bra kämpat idag! Måste också kännas skönt att dottern ville komma hem. Förstår din oro. Det är väl så det är att vara mamma, livet ut. Jag oroar mig oxå mycket. Försöker träna på att tänka att oro inte är konstruktivt eller hjälpsamt för någon. Ibland kan/får/bör man inte hjälpa till, och då accepterar jag det, även om det känns jobbigt och ledsamt.
Låter gott med lyxbröd till frukosten imorgon.
Kram

@Vinägermamman Tack🥰

Min dotter har bipolär sjukdom vilket gör att hon behöver mycket stöd av oss föräldrar. Hon medicinerar men kan ändå hamna i rastlöshet då hon inte gör de bästa bedömningarna utan det kan bli lite risktagande. Men jag är så tacksam över att hon ville komma hem. Vi har ätit tacos tillsammans. Så glad över att jag var nykter och kunde skjutsa hem henne och ännu mer glad över att få skjutsa hem henne t den nya lägenheten.

Ska lägga mig nu och kommer somna nykter✅

Dagens text från min bok ”Just idag - 365 tankar för sinnesro” av Olle Carlsson lyder enligt följande:
”Just idag gör jag det jag tror på.”
” Idag vill jag sträva efter att helt och fullt leva efter mina inre värderingar istället för att vara likgiltig. Jag vill försöka acceptera min ofullkomlighet utan att låta den bli en ursäkt för att stänga av och inte göra någonting alls. Jag vill förstå att allt jag gör och inte gör får konsekvenser.”

Den här texten passade bra för mig idag🙏🏻 Kanske den kan passa någon annan😉

Kram🍀

@Se klart Tack, den gick bra! De gånger jag har druckit dagen före då har jag inte gått dit dagen efter. Man kan ju då undra vad det är för idé att hålla på med detta? Går jag inte dit så är det ju en signal för kurator att det inte funkar och framför allt en signal till mig….hur ska jag ha det?!?! Och jobbar jag inte aktivt med att bryta m alkoholen så kommer jag inte få fortsätta m behandlingen vilket skulle vara ett enormt nederlag vilket endast skulle bero på mig….Så det känns jättebra att gå dit och blåsa samtidigt som jag får växla några ord med ngn som jobbar på mottagningen.

Kram😍