Hej @Geggan! Har nog inte hälsat på i din tråd tidigare. Vill bara skicka de bästa lyckönskningar t din man och dig🙏🏻
Min man fick matstrupscancer för sju år sedan ..en cancerdiagnos som inte är så vanlig. Jag blev alldeles jätterädd när han blev sjuk men allt gick bra! Eftersom du själv har varit sjuk i cancer så tänker jag att du har erfarenheten med att resan består av hopp och förtvivlan. Min man har varit frisk efter behandling och operation. Idag har man ju kommit så långt med behandlingar för cancer. All styrka till er💪🏻 Och så himla bra att du är nykter!

Kram🤗

Tack @Varafrisk ! Ja vi har gott hopp. På onsdag kommer lite besked. Sen får man bara se. Matstrupe- det låter ändå ganska besvärligt. Önskar dig också en fin sommardag!

Ännu en underbar dag med alltmöjligt nödvändigt fix runt stugan. Bla mus-sanering. Satt upp metallnät på strategiska ställen. Mycket som jag har försummat senaste åren då jag mest suttit med glas o glott. Mycket tankar på min kära man o morgondagens besked. Han tar allt med ro, ganska luttrad av många år med hjärtproblem. Underbar kvällsbastu, sol över fjärden, kort dopp i viken. Sällsamt är livet. Önskar alla en god natt. 🐳😴

@Geggan Låter helt underbart med kvällsbadet och dopp i viken😁. Tänk vad mycket som du kan ta igen som du försummat nu. Hoppas ni får goda besked imorgon och vad skönt att han tar det med ro💕.

Sov så gott❤️

Om makens lymfom- det blir operation o cellgifter. Tyvärr nu semestertider så vet ej när. Bra att det finns en plan. Jag stökar vidare, bra att vara sysselsatt. Känner ett allt bättre grepp om förbättringar som jag kan göra under sommaren när vi kommer tillbaka. Håller i också med viktprojektet- mår bra. Balanserad. Det kommer att bli ett lite påfrestande år med alla behandlingar, känns jätteviktigt att vara så stabil som möjligt. Jesus vad jag hade druckit på allt detta , hur mycket oro och ångest som hade yrt runt. Nu känner jag mig samlad- det som måste göras, det kommer att göras.

Det blir operation o cellgifter för maken. Ett krävande år. Jag känner mig ändå stabil. Tänk vad jag hade druckit på detta förr. Så mkt oro o ångest som hade yrt runt. Till ingen nytta. Fortsatt stöka här ute m allt möjligt, skönt att vara sysselsatt. T.o.m. viktprojektet går bra.

@Geggan Under de drygt 6 månader (något åt det hållet) som du skrivit på detta forum kan jag se en stor förändring som skett hos dig. Din inställning till livet har blivit mycket mer positiv som jag uppfattar det, såväl i med- som motgång. Det har hänt stora saker som att sälja och köpa lägenhet, flytt och makens hälsotillstånd, vän som gått bort mm. Du håller på med en viktresa och pysslar på landet. Framför allt i motgång tacklar du det så bra och klokt. Du gör en fantastiskt bra livsresa. Nu hoppas jag innerligt att allt ska gå bra med operationen och cellgiftsbehandling hos din make❤️. Glöm inte att tänka på dig själv och vila mellan varven så du orkar med allt och så att du får hämta krafter❤️.

Sköt om dig❤️

I väntan på andra besked försöker jag hålla liv i viktprojektet. Det går sådär. Dvs jag trodde att det gick jättebra, jag har hållit reglerna, kläder blev lösa osv men när jag nu väger har jag snarare gått upp sen sist. Totalt ner 2,5 kg. Den första dramatiska nedgången var väl fel på vågen. Så nu får jag väl tänka som @vår2022- 1 kg i månaden. Då stämmer det ungefär. O bara vara glad åt att jag tycker att jag ser mkt bättre ut. Hur går det för dig @Vinägermamman?

@Geggan Min viktnedgång har varit ca 1 kg i månaden. Ibland har jag däremellan gått upp lite för att sedan gå ned och utslaget på en månad ca 1 kg. I början av juni blev det -2 kg och sedan upp 1 kg, så i snitt 1 kg i månaden igen. I morse var jag uppe tidigt och vägde mig, gått upp 0,6 kg. Sedan vägde jag mig tre timmar senare, gått ned 0,5 kg. Jag tror att detta upp och ned har med vatten i kroppen att göra och att man samlar på sig lite olika dag för dag. Men det viktigaste och hållbaraste är att det får ta tid och att hur och det man äter blir en livsstil tillsammans med motion. Jag brukar också känna efter hur det känns i kroppen och det känns bra😁.

Hoppas ni får en fin lördag🌞🌱🌺

Igår fyllde jag år. Och på tisdag nykter 6 månader. Vi åt god middag på uteservering i den ljumma kvällen, med vatten i glaset. Det var en fin dag o jag fick en fin present av min man. Idag kommer barn o barnbarn på tårta. Jag är tacksam, över det liv jag har. I fonden tornar upp sig oro över underbemannade sjukhus, inställda operationer mm. Men vi får ta det som det kommer o hoppas på besked i veckan.

Klokt @vår2022 ! Jag ska lugna ner mig helt, köra som jag gjort. Strunta i vågen. Måttband runt midjan är faktiskt bättre. Och vara väldigt rädd om just hur det känns i kroppen. Och det känns ju bra! 🐳🥳

@Geggan Grattis till födelsedag och nykterhet! 6 månader är bra jobbat och det verkar ju som om att du verkligen ser alla fördelarna med det. Motgångar som finns försvinner ju inte, såklart, men där finns mer en tacksamhet för vad man har när man är nykter.

@Geggan Grattis t din födelsedag och dina sex månader som nykter🥰 Härligt m barn och barnbarn som kommer hem.
Skönt med nykterheten nu när din man är sjuk. Jag kan känna den där oron fr när min man var sjuk. Besvikelsen som kom när blodkropparna och han inte kunde få sin behandling men glädjen när han väl fick den. Matstrupscancer är besvärligt. Jag minns när han hade opererats. En operation som tog över tio timmar. Ett kort litet samtal…ett litet hej …jag skrattade och grät om vartannat…ja…så mycket känslor. Jag håller tummarna för att din man ska få all hjälp han behöver när han behöver den och inte behöver vänta pga underbemanning.

Kram 🥰

Tack @Varafrisk ! Ja det är mycket känslor. Känns som om jag är bästa stödet om jag håller mig så lugn som möjligt. Men vi har också nu sagt till varandra hur mycket vi betyder för varandra. Som man inte alltid tänker på att säga. Jag har haft ett sjukt barn, diabetes o en sjuk dotter senare med hjärntumör. Känns att jag kommer in i ett läge av bara ta en dag i sänder. Varma tankar också till dig! ☺️