@Rehacer @Vinägermamman 🥰

Jo, men det har känts ok! Ingen kamp. Jag har varit ganska bestämd eftersom jag imorgon ska t vårdcentralen för att ta blodtryck och olika prover. Detta är en årlig kontroll pga högt blodtryck. Fast ..jag känner mig nervös inför blodtrycket imorgon. Har aldrig känt inom mig att det har varit högt men pga provtagning så visade det sig vara det. Samtal m sköterska på måndag. Även om jag är nervös är det skönt att få det kollat.

Ska gå t jobbet imorgon. Så himla skönt! Men jag känner mig stressad innan jag kommit dit. Låg efter med en del saker innan jag blev sjuk och nu flera avbokade besök på det. Skönt att somna nykter iaf👍🏻

Godnatt 😴

Hej Alla!

Vill inte tappa kontakten med ”tidiga-fasen-gänget” därför måste jag skärpa mig nu. Vill inte vara en som hela tiden kommer på efterslänten….
Har druckit fredag och lördag. Varför???
I torsdags var jag och blåste. Träffade min kurator som frågade hur det går. Hon pratade då om att jag trappar ner. Jag själv har aldrig tänkt i de banorna utan tänkt att när man trappar ner då dricker man mindre mängd alkohol inte att man dricker färre dagar. Men givetvis kan det även innebära att man dricker under färre dagar. En vanlig vecka brukar jag dricka sex av sju dagar men denna vecka blir det fyra av sju dagar.

Hur som helst så var det som min hjärna uppfattade ordet trappade ner vilket med andra ord möjliggjorde för mig att jag kunde dricka på fredagen. Så det var inte så mycket förhandlande utan jag hade bestämt att jag skulle dricka alkohol. Dessutom var mitt blodtryck bra och lite av den spänningen som jag hade haft försvann. Har inte fått svar på övriga prover. Och dagen på jobbet hade varit allt annat än bra… så irriterad på psykologkollegor som alltid tror att de har tolkningsföreträde! Igår däremot ville jag avstå (ville egentligen avstå även på fredagen men det var på ett annat vis den dagen) men var så påverkad av massa känslor så motståndet var svagt.

Så dag 1 igen✅ men jag vill gärna vara med övriga som är på är i början och kämpar!

Ser fram emot veckan som kommer…31-årig bröllopsdag på onsdag, se Jesus Christ Superstar i Gbg på torsdag, bo på hotell tom fredag. Spendera fredagen i Gbg. Blir mysigt! Vet att utmaningen m alkohol kommer stark men jag ska kämpa!!

Känner att de dagar då jag inte druckit ger mig lite en känsla av frihet. Känner en längtan av att inte behöva vara fastfängslad av denna drog….att bojorna har öppnats upp och nyckeln slängd för att friheten finns där🙏🏻

Ha en fin söndag alla🤗

Godkväll @Varafrisk !
Du fixade 3 dagar 💪🏻! Du upplevde en frihetskänsla dessa dagar☀️. Du trappade ner de senaste 7 dagarna! Alldeles nyligen dessförinnan klarade du 2 dagar. Du är på gång! Även om du trillar dit igen, kom ihåg vad du har klarat. En dag i taget, en stund i taget.

Varmt välkommen till Götet😘

Tack snälla för de trösterika orden @Vinägermamman 🥰

Å tack det ska bli kul att komma t Gbg igen! Har inte varit där sen i somras. Trivs väldigt gott i stan😃

Kram och Godnatt t er Alla! Somnar nykter!

Var tvungen att kolla igen….Har varit nykter fyra dagar i veckan som gått! Även om det inte var fyra dagar i rad så fixade jag iaf fyra dagar!

Bra jobbat VaraFrisk! Det är viktigt att se sina framgångar tror jag. Tänker att du kan bestämma dig för att dricka a-fritt på hotellet redan nu.

@Varafrisk
Bra med 4 nyktra dagar av 7! Fortsätt minska på dagar och enheter, imorgon dag 2.
Det är en frihet att inte dricka! 🌸

@Sisyfos Har också tänkt tanken! Behöver förankra den väl! Vi ska gå på restaurang innan musikalen. Kanske skulle kolla in en restaurang m bra alkoholfria alternativ.

@Rehacer Ja…känslan av frihet smög sig på en liten liten stund…ska jobba på att den känslan blir större. För den känslan ger mig insikt i att vara mer rädd om mig själv. Att inte ha massa tentakler ute för att försöka få kontakt m människor som mest finns där ute i periferin…

Till ngt helt annat…min dotter jobbar som personlig assistent. För ungefär ett år sedan fick en manlig kollega sparken pga sexuellt ofredande. Det var min dotter som berättat. Nu är mannen tillbaka på jobbet igen och min dotter skulle jobba m honom igår kväll. Hon mådde så dåligt av att vara tvungen att jobba m honom igen. Hur tänker arbetsgivaren?!?! Det räcker att min dotter har det tufft som hon har det nu. Jag har samtycke från dottern att ta kontakt m Vuxenpsyk. Hon behöver en samtalskontakt nu. Kan inte vänta tills efter sommaren. Så tufft m psykisk ohälsa!

Nu startar jag igen dag nummer två då…fixa t mig….blåsa …därefter jobba💪🏻

Ha en fin måndag☀️

@Vinägermamman Tack för att du frågade mig igår! Idag är det dag nr 1 igen! Men nu är jag jäkligt trött på att vara återkommande på den här dagen så nu SKA det bli en fortsättning på det!

Var h blodtryckssköterska igår. Mina prover var bra kanske ngt förhöjd kolesterol men man medicinerar inte mot det. Nämnas bör att det här var ingen kontroll av levern utan jag var på en hjärt- och kärlmottagning. Vi gick igenom vilka risker jag har för att drabbas av en hjärt- och kärlsjukdom.
När jag gick därifrån var jag lite uppå pga att jag faktiskt kan göra något själv för att förbättra min hälsa.

Vid sådana tillfällen pratar min hjärna konstigt m mig! Som att drick en sista gång…Blev det roligare denna sista gång? Annorlunda? Nej det fanns absolut inget som var bra.

Jag har precis ätit upp min frukost. Solen skiner utanför. Har endast två besök kvar nu före semestern…optiker och tandläkare. Har 10,5 dagar kvar att arbeta före semestern. Det är fokus som gäller inget spretande…inga tentakler ute ….utan låta själen få ro….motion för kroppen…och ingen bilväg förbi Systemet el något första glas…utan fokus!!

Ha en fin tisdag☀️

@Varafrisk
Bra inställning, låt den vara med dig hela dagen! Lätt att vara tuff på morgonen ( jag vet av egen erfarenhet) för att sen vara svag och lättövertalad på eftermiddagen. Håll kvar denna känsla då!
Jag tror på dig! ☺️

@Varafrisk skrev: "När jag gick därifrån var jag lite uppå pga att jag faktiskt kan göra något själv för att förbättra min hälsa." Just hälsan är mitt viktigaste incitament. Det finns nog inget vi kan göra för att förbättra vår hälsa än att låta bli alkoholen. Du har ju beskrivit ett flertal gånger att du är orolig för vad alkoholen gör med din kropp. Försök göra det "min" sköterska bankar in i huvudet på mig: Väg det du upplever som positivt med alkohol mot de negativa konsekvenserna det ger. Framför allt för kroppen.
Kan dock bara instämma i vad Rehacer skriver: lätt att vara tuff på morgonen...
Hoppas du haft en bra dag med focus på det viktigaste = dig själv, och att du inte lät bilens autopilot ta svängen förbi bolaget.

Kommer inte skriva något om hur denna dag ska levas förrän jag vet resultatet ikväll. Precis som både Rehacer och Onkel F skrivit är det lätt att vara tuff på morgonen. Har iaf lovat att hämta min dotter på hennes jobb ikväll om hon behöver skjuts.

Vad jag kan stå för är att idag firar min man och jag 31 år som gifta❤️Det är en ynnest🙏🏻 Så mycket vi har delat med varandra…upplevt tillsammans under dessa år….hela registret av känslor❤️
Eftersom vi åker t Gbg imorgon blir det en god middag där före musikalbesöket👌🏼

Kram☀️

Grattis till 31 år ihop, det är verkligen stort och värt att fira! Och vad skönt för din dotter att du kan hämta henne, sånt älskar (även stora) barn. 😍 Kram.