@Se klart Vilken fantastisk trädgård du beskriver❣ Man måste ha en riktigt förkrymt själ om den inte mjuknar i den miljön!!
Hua, ja de där kvällarna minns man med barnen...Maktlösheten som jag kunde känna att det inte gick att styra upp utan att man sjäkv blev någon man inte ville vara.
Men nu är det midsommar, strålande sol redan, och du är nog på fötter snart inför brödbak🌸
Själv tar jag min obligatoriska kaffe före yogzn kl 7.
Ha en underbar midsommar!!😍🌼🌟💫🌸

@Se klart Ha, ha! Jag blev alldeles svettig när jag läste om de skitjobbiga ungarna och tjafset, som att färdas tillbaka i tiden då barnen var små. Jag tror inte att du hade fått onda blicken från Dalai lama, han hade förundrats över ditt fina tålamod och din kärlek till barnen💕. Din trädgård låter helt underbart vacker och jag får bilder i huvudet av hur det kan se ut. Tack så mycket för komplimangen, den var verkligen fin ”bara går rakt fram över stock och sten” det stämmer faktiskt ganska bra😁.

Jag önskar dig och de dina och skitungarna en härlig midsommar, du är en riktigt fin förebild❤️🌸🇸🇪

@Se klart Trädgården låter nästan något utöver det vanliga..helt magisk🙏🏻 Bra tips det där med att binda upp pionerna borde jag också göra. Nu är du förmodligen uppe och bakar bröd. Jag ska krypa ner under täcket en liten stund igen. Känner mig lite tjock i halsen.

Önskar dig en fin Midsommar☀️🥰

@geggan Man får njuta av det som finns tillgängligt- lex min mamma som lever på balkongen så här års och även njuter av hyresrättsföreningens planteringar.
Min balkong i stan är dock totalt negligerad. Kram 🌸

Ikväll är första gången på jag vet inte när som jag inte ska upp tidigt, iväg.
Barnens föräldrar är här och jag inser än mer tjusningen med mormorslivet.
Haft en mysig lunch här med ett par grannar/kompisar och sen enkel grill till middag.
Midsommar är inte årets högtid för mig, vi har haft allt från stora fester till att göra inget särskilt. Jag njuter otroligt mycket av ljuset, och till sist lite stillhet.
Detta är en krävande högtid ser man ju på sociala medier. Det är LÄTT att trilla dit- i tankarna kring- så kul allt verkar, stora fester, stora glas. Additionsstressen kring ”alla andras” liv.
Då handlar det ju inte (främst) om att vända tankarna till att de inte har det så kul EGENTLIGEN.
Utan mer; vad vill jag? Vad gillar jag? Hur vill jag leva mitt liv? Vad ger mig energi, och återhämtning i rätt dos?
Själv har jag märkt att jag inte orkar vara social så många timmar. Oavsett antal människor. Pauserna, lyssna på bok, vattna, vila benen. Det är ”jag” och är inte helt förenligt med dagfest som övergår till natt- och där bränslet är genomgående alkohol. Det ser jag också i alla de lyckade bilderna.
Tillbaka till centrum, till sig själv. Bullens mitten, eller solrosens.
Var landar jag- i mig?
Tänkt på er alla idag! Kramar från soffan- äntligen🙏🏻🥰

Helgen har gått i väldig fart, varit intensiv och härlig. Idag åker barnfamilj men hem, och jag skulle ljuga om jag inte sa att det ska bli skönt att det blir lite tyst ett par dagar. Sen sätter fas; packa inför resa- fira en födelsedag- men just idag ska jag bara låta tiden ha sin gång, sitta i skuggan och läsa boken som @charlie tipsade om- kommer att räcka hela sommaren 😍🙏🏻
Till bokklubben ska vi läsa nya Knausgård så det får bli augusti-läsningen tror jag.

Så varmt här, som- tror jag- i hela landet. Flyttat några tunga krukor in i skuggan, spanar på mina första dahlia-knoppar som slår ut nu, och luktärterna.
Jag har små projekt i mina perenn-rabatter att bit för bit ersätta en del lite tristare växter med lite roligare. Det som är kul är att det är ett projekt som sträcker sig över ett par år. Medan krukorna går att fylla med det man gillar just här och nu.
Förra året satte jag ett gäng rudbeckior av olika slag, som ser ut att ha klarat sig fint. Satte också mörkröda-med mörka blad- borstnejlika på ett par ställen som grupper i två rabatter. De har också klarat vintern och blommar nu! Pionen som jag delade och flyttade över till nytt ställe har också klarar sig. Det gäller att testa sig fram med växter och blommor som trivs just här.
Och att hålla flera processer igång samtidigt- vilket inte är helt olikt nykterheten. Stora rabatterna= stora livet, man bygger inte alla förändringar på en dag, utan en bit i taget, och så får man ändra lite längs vägen.
Det här året är alkoholen en icke-fråga för mig. Varit mindre stressad pga jag struntar i om det inte blir perfekt. Hade bett min dotter köpa sill i Stockholm pga jag orkade inte göra själv. Hon fattade inte att det betyder sill från saluhall- i min värld.
Hon kom snällt med två burkar Klädesholmens sill i olika smaksättningar.
För tre år sedan hade jag nästan gråtit. Nu silade jag av lagen i de båda och kryddade med mer ättika, citron och mynta.
Lite starkare senap och lite honung i den andra.
Allt bra!
Jag var en jobbig typ när jag drack och jag hade det jobbigt. Med mig själv, med min bild av hur allt ”skulle vara”. Jag brukade stanna uppe och städa iordning hela köket- varje kväll, inga spår av middag, fest.
Nu fixar vi hyfsat, sen går jag och lägger mig och kollar på en bra serie innan jag somnar!
Allt väl här, 23 grader i vattnet. Ha en fin söndag alla kämpar! 🥰

@Se klart Skönt med lite stiltje efter helgen. Ska också köpa böckerna eller kanske ljudböcker, har inte bestämt mig. Verkar intressant och spännande! Det är så roligt med blommor och planteringar. Dina borstnejlikor låter vackra. Kikar också in mina rabatter och har lite ideér och planer på förnyelse. Känner igen mig i bilden av hur allt ”skulle vara”, det är skönt att kunna släppa på detta, vilket jag också allt mer gjort. Skulle faktiskt ha städat huset i helgen men har istället valt att vara ute hela dagarna och bara njuta denna midsommarhelg. Hyfsad städning räcker. Får städa lite grundligare i veckan i stället, skiten går inte iväg och finns kvar😂. Badade igen imorse, det var verkligen varmt i vattnet och så uppiggande.

Ha en fin söndag!🌞💕

@vår jag vet ju inte hur du har det i din trädgård men de här nejlikorna passar både en äldre trädgård (som min), det är ju en gammal torparväxt. Men går säkert också bra till modernare stil. Och doftar så gott! Kan rekommendera. Kram 🤗

Min man snickrar/ fixar något med taket på övervåningen. Huset är i övrigt tyst, och om jag någon gång hade önskat mig foodora så vore det idag.
Mina matlagar-händer har gjort sitt för ett par dagar. Jag tänker på det som @sattva och även @torn (och någon mer, @vår kanske?) skrivit om vad gäller att se tillbaka och blicka framåt. Jag tänker nästan aldrig på dåtiden- även om jag kan jämföra känslan en midsommardag, för att det är skönt att konstatera att det är så annorlunda nu.
Men trots att jag har världens knöligaste läge på jobbet, och annat som bekymrar mig då och då (mamma, vänner jag inte ser lika ofta- och vad det kan bero på) så är jag i full fart framåt. Jag ser inte så många hinder och jag drömmer heller inte om några stordåd. Jag är på en plats där livet är bra, men utan att vara stillastående. Mycket händer på insidan av denna lite trådspole-formade person tack vare det där beslutet för 901 dagar sen vilket är en hisnande siffra när man tänker efter.
Jag VET att alla kan åstadkomma en sån förändring. Så om du tvekar, gör inte det.
Bara kör på och släpp iväg dagarna lite halvdana istället för att det behöver vara så bra, bra kommer tids nog! 💞🦄

@Se klart Min trädgård anlade jag för ca 15 år sedan men den är nog mer i gammal stil än modern stil. Det mesta är perenner förutom det som går att äta som jag sår varje år och vissa perenna kryddväxter och blommor som jag planterar i krukor. Kanske blir det lite nejlikor också😁

@Se klart Hejsan! 🤗 Så det är 901 dagar vi är på i dag, härligt! Jag tänker inte tillbaka på hur det var förr särskilt ofta, det är väl mest när jag läser här på forumet under ”förändra” som det kan dyka upp minnen om hur det en gång var, och hur otroligt tacksam jag är för att slippa dricka. 😀 Skönt att du inte gräver ner dig vad gäller diverse irritationsmoment såsom hur du ska göra med jobb mm. Fundera lugnt och sansat, så blir det en bra lösning, såsom du verkligen vill ha det.

Jag kan rapportera att det kommer väldigt många gurkor i mitt växthus.😅 Snart dax att skörda de första, och det får bli att förse släkt och vänner med gurkor också tror jag. Alternativt enbart äta gurkor framöver.😂

Ha det bra! 🥰

Wow @torn, jag byggde ett ”gurkhus” idag för plantorna att klättra på- gurkor och tomater är vad jag satsar (nåja) på i år. Men de har inte ens börjat blomma- jag bor ju i zon 4 på landet och har ju inte växthus. Men det gör inget. Det är så mycket annat fint som blommar och gör sig till just nu.
Jag känner mig som du skriver- väldigt sansad när det gäller jobbet (och allt annat) och det har jag ju lärt mig här. Ja grattis till oss, 1000 dagar kan vi ju fira! Kram 🎈😍