God morgon alla sköna hönor 🐓 och några tuppar 🐔 Idag hade baristan extraknäck och det var att väcka mig or-dent-ligt för har jobb som kallar denna morgon. Så är det hos mig- några grejer måste göras- semester eller ej, och då gör jag, och sen blir det ledigt igen. Är så van vid detta sedan många år att jag mer tycker det är mysjobb. Mysjobb två var morgonpromenad med korg och sax och klippa vissna pioner och gammalt överblommat.
Vilket också är ordet som kommer för mig när jag tänker på USAs nya giv- att ändra grundlagen kring att kvinnor har rätt att äga beslut kring sina kroppar. Efter bara ett par hundra år av kamp och mod och framsteg. Nej men det var väl inte en så dålig idé med slavhandel heller kanske? Jag följer kontot A Girl Has No President, ett tips.
Nu ska jag ha möte i mitt kontor i skuggan under ett parasoll. Jag tänkte på vad @vinäger skrev om olika förutsättningar och jag håller väldigt mycket med. Samtidigt har vi alla såna unikt goda förutsättningar här. Vård finns att få. Hjälp finns att anlita. Stöd. Ur ett drönarperspektiv bor vi på en liten skärv av guldkust, alla i det här landet. Och nu tänker jag inte främst på drickande utan på förutsättningar att ha ett bra, underbart, okej eller hyfsat liv.
Det gör iaf mig väldigt tacksam. Kram på er och njut av dagen ☀️

@Se klart Tack för tipset på smashad gurka! I dag skördade jag de första gurkorna, och dom var gudomligt goda att äta rätt upp och ner!😀 Men det lär behövas några andra recept också. Tomaterna är på gång, och även Nätmelon och Vattenmelon. Paprikorna blommar bra nu också. Riktigt kul med det här växthuset! 😀

Kram

Ja men jag veeet @torn de där egna gurkorna är klyschigt nog ”som gurkor smakade förr”…
Jag går ju all in på blommor i år, och håller emot tankarna på växthus, vi får se hur det blir framöver. Jag säger som du, att gå och skrota en hel dag, fixa och greja här hemma är en enorm avkoppling och lyx! Kram på dig 😊

Det ser ut som kriget i vårt hem men trädgården är flawless 😌
Förr: faan vad det ser ut här hemma- och i eftermiddag ska vi till stan och ingen present fixad till dottern- och jag kommer inte att städa upp här själv. Bara så du vet. VEM lämnade jordgubbar framme igår på stenskivan som inte tål jordgubb…

Nu: faan vad det ser ut här hemma. Men ute är det fint. Vi får dra igång lite städ nu. Tar en kopp kaffe till, bara. De där fläckarna som ser trista ut, men de verkar försvinna med tiden så den där stenskivan är inte så känslig?

Det regnade igår kväll. Jag kände sån himla lycka över dagen- så många steg som jag mår så bra av. Bära tunga säckar jord.
Är stark!
Ja igår var en lyckodag och det kanske tornar upp sig till en till.
Kram alla! 🤗

@Se klart Stor igenkänning😁. Man blir mer chill som nykter som Andrahalvlek lärt mig. Det är verkligen slöseri med energi att bli stressirriterad och sur. Det gör att man bara blir ännu surare.

Du får säkert en till lyckodag låter det som. Kram🥰

Ja @vår det är konstigt med chillet, det kommer på något vis inifrån, man är inte så fransig längre.
Idag har vi setts på en traditionsenlig middag på stan för att fira ett av våra barn som fyller år + bjuda ut mamma som inte har några stora planer för sommaren. Stökigt och stojigt och en servering som hade passat topp på Fawlty Towers, apropå chill- god mat fick vi så småningom.
Hemma ett dygn i stan, tropisk kväll.
Jag hade nog inget viktigt att säga 😌 men jag gör mina små noteringar, läser och hejar på er alla som kämpar. Och skickar goda tankar till alla fina vänner 🙏🏻🤗

Idag satt den här gumman på nagelsalongen 07:00 för att hjälpligt få ordning på händer som är som grovarbetare-dito, raspiga och avdragna o vad som kändes som permanent Svart manikyr (jord under naglarna that is)
Idag har jag varit på oförskämt gott humör. Jag vet inte vad det beror på. En massa saker har kommit på plats- inte fallit mirakulöst, utan med hjälp av mig själv, fogats på plats.
För mig handlar vardag (och även semester) ett försöka vara on top- betyder fixa det som ska fixas- i tid och utan av tveka.
Startsträckan för Just do it, är lång när man dricker. Istället kunde man hälla upp ett glas- för det var så JOBBIT med sånt som skulle fixas, tandhygienist eller ”det sista” på jobbet.
Mim surdegsrygga är inte tung just nu.
Bra med lätt packning för imorgon blir det semester!
Kram från se klart som håller på att somna nu 🙏🏻

Idag har vi äntligen landat i vårt hus vid havet. Lång och lite knölig resa hit, ingen dröm för småbarn. Men dröm för alla när man kommer fram. Ljuvlig och inte så befolkad strand. Ingen trafik, klart vatten och små och mysiga restauranger. Här ska vi vara 14 dagen vilket är makalös länge för oss men även rekord på antal dagar ihop med hela familjen. Det kommer att bli bra.
Så trött nu så jag skriver inget mer.
Alkohol- gäller inte mig längre. Bara skönt. Mitt kaffe däremot. Gäller i hög grad! Kram och godnatt. 🌸❤️

@sattva @varafrisk tack! Ja precis, mellersta Italien, jag har varit här flera gånger, och nu andra gången med hela familjen, det var några år sen sist och det är ljuvligt att vara tillbaka! Kram 🥰

Jag såg bilder på mig själv igår från våren 2019. Minns att jag kände mig så oerhört ful. Trött. När jag ser på bilderna nu tycker jag inte att jag är ful men jag ser så oerhört sliten ut. Som att jag var på bristningsgränsen på något vis, vilket jag på sätt och vis var.
Jag inser ju längre tiden går vilken otrolig läke-resa detta är. Som att jag fått chansen att i lugn och ro läka ihop. Jag känner mig allt annat än komplett, det är inte alls det jag menar. Men som att såriga kanter blivit mjuka. Förlåtelsen för mig själv är stor. Kan så väl se att det liksom var för mycket för en människa att klara av, och just åren 2017-2019 var så tuffa. Det var som att jag gav upp då. Orkade inte hålla emot.
Oändligt tacksam att jag lyckades vända i farten. Kram ☀️

@Se klart Även om jag uppfattar det som att vi är ganska olika som personer, i den mån att man kan uppfatta sådant i skriven text på ett forum, så kände jag en sådan igenkänning i det du skriver. Det om hur det känns nu och hur det kändes då. Nä, allt är inte perfekt, men det känns som att man ändå har läkt. Och känslan av att det var som att man hade gett upp då. @Se klart skrev:"Orkade inte hålla emot." Jag hade inte tänkt på det på det sättet förut, men det passar in så bra. Men på något sätt lyckades man ändå vända det. Tänk var vi hade varit idag om vi inte gjort det. Tack för att du delar med dig!

@tappadigen jag blir glad att du skriver för jag tänker just så- våra olikheter kan vara många, (inte bara just här) men vissa saker har vi gemensamt och det är fint att kunna hitta fram till någon annan i sådant. Jag tänker att det är grejen med allt, egentligen. Och då handlar det inte just eller främst om detta med beroendet som vi alla här delar, utan också hur det är att vara människa på så vis att vi ju alla vill hitta några punkter där vi känner samhörigheten i att vara just människor. Tror jag. Jag möter ofta många sorters människor i mitt arbete där jag behöver klura lite på vilka som är våra höra-ihop-punkter. Här tycker jag ofta att jag känner samhörighet, med överraskande många. Vi har våra olika ingångspunkter in i alkoholdimman, väl där är det dålig sikt för alla. Att hitta ut med hjälp av alla er, har varit betydelsefullt för mig på många sätt. 🙏🏻😍