Hej alla,

Då är man här igen. Igår var dagen då droppen rann över bägaren. Jag skäms över mig själv. Igår så gick jag två timmar till närmsta butik för en flaska Vodka. På vägen hem så ramlar jag och vrickar foten och får skrapsår lite överallt. Jag är lyckligt lottad att det inte blev värre än så.

Jag inser att jag behöver sluta omedelbart. Det har påverkat min nära och kära, det har påverkat min hälsa. Jag antar att jag inte insett hur mycket och onormalt det är att dricka som jag gjort. Det började när jag förlorade två nära släktingar. Jag antar att jag gått in i en omedveten depression, för mitt liv är annars bra. Har en fantastiskt partner, har jobb och hund.

Jag har svikit min partner, jag har svikit mig själv. Nu är det nog, det här ska inte få ta över eller förstöra mitt liv. Jag vet att jag kan ta steget och jag vill leva ett liv utan denna drog. Jag tackar till alla er här som skriver så inspirerande saker här.

Jag vet inte riktigt varför jag valde att skriva här, är väl kanske mest för min egen skull och att få rannsaka mig och skriva av mig.

@Nuärjagless
Välkommen hit! Vad modigt av dig att skriva här. Det känns skönt att skriva av sig här tycker jag. Har du funderat på att ta hjälp (att prata med någon? Eller med vården? Det finns ju läkemedel att tillgå om man vill). Jag har inte så mycket tips men vet att mig hjälper gemenskapen här. Idag blir det bättre. 💕🌸

@Inombords

Hej, tackar för att du svarade och för de stöttande orden. Ja, jag har tänkt ta kontakt med en terapeut för att få hjälp med detta. Det känns som det är första steget till ett nytt, hälsosamt liv.

Så jäkla bra att du kommit till insikt. Jag behövde bli av med jobbet, familjen och nästan stryka med sista gången jag drack för att inse att det var döden eller barnen. Först då gick inte alkoholen i första hand längre. Men visst har det varit en jobbig resa. Jag har tagit all hjälp jag kan få. Nu är det snart 2 år sedan jag drack något. Jag undviker allt som påminner om alkohol idag. Inga alkoholfria öl mm. Precis varit hos en kompis som vill sluta dricka och är påväg åt samma håll som jag var när det gick ut för. Han är tacksam för alla tips jag kan ge honom. Han har druckit under tiden, men det bekommer mig inte längre. Känner avsmak när jag känner lukten. Det är olika svårt för alla, men du har tagit det största steget. Inikt och erkänna för dig själv. Du har alla förutsättningar att klar detta innan du hamnar på botten. Detta fixar du.