@vår2022 Tack för pepp 💕🙏.
Man känner sig så fruktansvärt besviken på sig själv! Man får huvudet ovanför vattenytan, känner sig stark o motiverad för att i nästa stund befinna sig under ytan för miljonte gången!
Att skriva in sina ständiga misslyckanden är också svårt, men jag gör det trots allt!
Man vill helst ”stänga ner”, skapa ny tråd eller vad som helst annat än pränta ner eländet!
Det är inte självömkan, det är tomhet, frustration och en drös ångest som härjar idag 🙁!

Jag ser iaf positivt på framtiden, jag måste se framåt, jag vägrar ge upp och hoppas detta var sista gången jag behövde göra ett inlägg om att igen dragit mig själv under ytan!

Må väl alla ”forumvänner” o ta hand om er 🙏💕

Hej!
Idag är dagen det är nog för mig. Jag dricker för att fly tristess och vardagen för en stund liksom du Kullamannen, och som du skrev så var det länge sedan det var kul att dricka. Jag gick med i forumet idag och hoppas kunna få och ge pepp & stöd.

MVH
Man42.

@Man42. Hej! Grattis till bästa beslutet o välkommen 💪! Detta forum är precis vad vi behöver! Här finns många fina människor som ”trampat upp stigen” och som kan ge stöd!
Vi är ju båda i den fasen att vi tar emot stöd och prepp mer än vi kan ge såhär i början men tillsammans är vi starka 👌!

Jag hejar på dig Man42 👍

Dag 1

Smärtsamt, tungt! Känns bara ”tomt”! Som att vara i ett vacuum man aldig kommer ur!
Näsan ovanför ytan korta stunder, för att sedan dras ner igen!
Detta måste få ett slut!

Ingen alkohol idag!

@Kullamannen Det blir bättre… jag är där du är! Jag tänker att vi behöver komma ihåg hur dåligt vi mår dagarna efter, arbeta in måendet som en del i filmen som handlar om alkohol. Arbeta in denna känsla i kroppen så att den är så avskräckande att den hjälper oss när alkoholdjävulen ändå knackar på. Ta hand om dig idag, och förhoppningsvis är detta sista gången du mår så här. Och i så fall också starten på det nya. Nu tar vi nya tag med våra lärdomar som en del av tillfrisknandet.

Ska jag ägna resten av livet åt att älta mitt drickande?
Frågar mig själv hur bra jag tycker jag lyckats hittils? Alla mina försök, alla mina ”nu var det
verkligen sista gången”… Hur kan det vara så svårt när man har lösningen, att sluta dricka….

@Kullamannen Jag har ett enkelt mantra: ”Ta aldrig första glaset”. Det första glaset bestämmer du, sen bestämmer alkoholen. Jag firar 2,5 år som nykter den 9/8 och alkohol är en icke-fråga för mig sen lång tid tillbaka. Kan jag, så kan du! Kämpa på!

Kram 🐘

Tack!@Andrahalvlek Tar till mig båda, ”ta aldrig första glaset” och hoppas jag också kan…
En dålig dag med många dystra tankar! Jag har ångest när jag tänker på hur jag skall komma ur detta! Jag är rädd!
Det jag också är förtvivlad över är att jag är beroende av mina insomningstabletter!
Jag är fast besluten om att för att kunna sluta med dem är det absolut nödvändigt med totalt
avhållsamhet vbt alkohol!
I hela kroppen river nu ångesten, oron, rädslan och skammen!
Jag skall klara detta, jag måste klara detta!

Kramar till alla medkämpar 💕🙏

Idag ingen alkohol!

Snart lider denna dag mot sitt slut tack o lov! Jag tror jag kan ha endel av dessa svackor i början, men de ska väl ge sig småningom. Ångest är det värsta som finns och den önskar man ju inte sin värsta fiende!
Hoppas på en bättre dag i morgon!
Blir en insomningstablett innan läggdags ikväll.

Nykter ikväll så antagligen vaknar jag nykter i morgon 🙃

Nykter och målmedveten just nu! Ångesten lagt sig en del, dock en hel del oro i kroppen!
Fantastiskt att få vakna nykter i morgon! Nu är det bara så att alkoholen är ”persona non grata” för mig, existerar inte i min värld längre!
Kan nämna att trots min dipp i humöret när jag kunde spy åt allt, kom den lille jäveln på axeln o viskade ” till fre är du väl på`t igen, då mår du säkert bättre, det är ju inte så farligt, blir bättre nu”.
Faan heller, stick o brinn säger jag! Sjukt att den hela tiden finns där, tanken! Poppar upp som ett nypoppat popcorn, ”poff” så, är tanken där!
Här övertalas inte mer, varför gå en fight mot en som är ”non grata”!

En insomningstablett till natten, den ska jag successivt skära ner på! Skriver det här iaf som en slags dagbog att gå tillbaka till o kolla. Inte lätt att lämna bort den heller efter snart 20 år!

Lev väl därute,ta hand om er alla medfighters därute 🙏

Hej @Kullamannen, var inne och läste lite i din tråd och ville bara ge lite pepp såhär på kvällskvisten. Du kämpar så bra och du är inte ensam✨

Tänker att du kanske ska ta kontroll över alkoholen innan du börjar skära ned på insomningstabletten. Att få sova är ändå en otroligt viktig del i processen att sluta dricka.

Önskar dig allt gott!

@Kullamannen Du kämpar på bra!💪. Det är bra att du genomskådar alkoholdjävulen och ber han sticka och brinna och dra dit han hör hemma!👊. Ju längre tiden går desto mindre kommer han att poppa upp. Din hjärna kommer i balans och återhämtar sig och ger dig ännu mer krafter att stå emot om det skulle behövas. Jag brukar tänka positiva tankar om hur skönt det är att vara nykter och hur härligt jag ska må framöver som nykter. Det är effektivt och fokus hamnar på det positiva och kör över de negativa tankarna, som inte får plats. Tänker också att det är bra att du får sova med tabletterna tills du är stark nog att skära ned på dem. Var sak har sin tid, nykterheten först.

Bra jobbat! Fortsätt så och ha en fin dag!🌞💕

@Allegra @vår2022 Tack för era uppmuntrande inlägg! Kämpar hårt just nu, men skall inte ge mig! Kan vara helt klokt att inte lägga bort insomningstabletterna nu, lägga focus på att bemästra alkoholdjävulen först!

Må bra alla vännef därute! Vi vinner kampen tillsammans 🙏🙏💕💕

@kullamannen - Jag halkar ju själv fortfarande måste jag börja med att skriva. För mig blev det lättare att tänka att jag gav upp istället för att kämpa. Gav upp, kapitulerade. Erkände alkoholdjövulen som segrare. Jag slipper dricka. Inte ”jag får inte dricka”. Hoppas du lyckas slippa dricka ikväll :)

Förstår att du inte mår bra @Kullamannen men tänker ändå att det kanske kan hjälpa litegrann att skriva (och läsa) här. Här dömer ingen, vi kämpar tillsammans.

Hursomhelst, så önskar jag att du mår lite bättre snart ✨✨✨ Kram!

@Allegra @Tackohej - Tack för att ni skriver, det betyder mycket!
Ja, vad hände egentligen? Blev en ”skit i allt”, ”renska skallenfylla” i torsdags som sedan även ledde till fylla fredagkvällen! Sen ett par dagar utan för att sen igen igår kväll ”go all in”.
Nu mår man som man förtjänar!
Varför gör jag detta? Ångest ”from hell”, inget blir gjort, självkänslan slår i botten samt den enorma
besvikelsen på mig själv, att inte kunna säga STOPP!

Jag lever ett rätt enformigt liv nuförtiden, blir fort uttråkad av situarionen för jag har alltid varit van att ha 10 hjärn i elden, båda vbt arbete och privat!
Nu arbetar jag inte mera (självvalt beslut, en målsättning jag hade sedan länge tillbaka att hoppa av ekorhjulet mer än 10år innan pensionsåldern), vilket gör att jag har massor med extratid, tid som jag inte vet vad jag nu skall göra med! Jo, finns massor jag kunde aktivera mig med, hobbyn etc, har bara inte hittat min hobby än…. Det skulle vara att dricka då (ironi)…

Lider fortfarande efter sviterna av ett par ”burnouts” o en påföljande depression. Går i ÖV fortfarande, dock mer sporadiskt nu.
Jag har tappat livsglädjen, tycker inte livet är värt leva längre, jag som var så positiv tidigare,
Man har fått sina ”törnar” i livet, vilket gjort att jag ser det helt egalt om jag lever eller ej!

Att ta sig en fylla några gånger i veckan har varit min ”fristad”, då kopplar jag bort hjärnan o livet känns för en stund lite bättre! Jag vet det är som att kasta bensin på glöden vbt ångest mm, men
gör det ändå??!!

Jag VILL verkligen ur detta, vill inte ha det så här mer! Jag ORKAR inte mer helt enkelt!

Nu fick jag ur mig en hel del, känns bra att skriva av sig, trots att det är tungt just nu!

TACK alla ni fina vänner här på forumet 💕