@Kebne1 låter härligt med kaffe och fiske, hoppas du fångar den stora! Vi åkte en sväng igår ut till kusten, ett gammalt fiskesamhälle.
Där kunde man köpa rökt sik med självbetjäning, ta det du vill ha och swisha bara. Ungdomarna ringde efter skjuts kl 4 inatt, så det blev lite sovmorgon idag.
Men nu sitter jag ute i solen med min kaffekopp, 26 gr varmt.
Blåser dock idag, men det kanske blir lagom med värmen då.
Ha en fin midsommardag 🇸🇪🇺🇦😊

Nu har jag passerat 200 dagar som nykter, dag 203 för att vara exakt. Jag är så lycklig att jag fixat det så här långt. Det har varit långt ifrån lätt men på ett konstigt sätt lättare än vad jag förutspådde. När dipparna kommer (för det gör de!) då bara är jag stenhård. Jag kommer aldrig mer dricka! Från att ha bäljat i mig upp till TVÅ flaskor vin per dag till detta. Obeskrivligt skönt❤️Jag försöker foka på det positiva (tips från fina människor här inne). Inte fastna i romantiserande sagor om alkoholens ljuva sidor. De finns inte! Nu nöter jag på. Det blir bättre och bättre dag för dag.
Hepp, hepp.
Nu bada i fjärden❤️👋🏼

@Kebne1 Instämmer i Heja dig! Du är en inspiration för mig på vägen mot bestående nykterhet och ett hälsosamt liv i frihet! Jag nöter på och trots ångest och dippar ibland är valet av väg givet!

Heja dig Kebner! Jag tycker också det är för hemskt när folk romantiserar alkohol som förstör så mycket för oss människor. I de flesta misshandelsfall, relationsvåld, och barnmisshandel så är alkohol inblandat. Även många sjukhussängar och vårdcentraler belamras av personer med alkoholrelaterade sjukdomar och skador. Är det något att romantisera? Nej, verkligen inte. Bra gjort av dig Kebner att leva nykter efter stort alkoholintag tidigare. 🍃🌺🍃

@Kebne1 Ja heja dig, och stort grattis!🤗 Stenhård är ett bra ord, och som Se klart brukar skriva: Att bli nykter är inget för veklingar! Jag såg förresten att du fångar Abborrar som bara den.😄 Härligt!

Kram

Kikar också in och hejar 😻 bra kämpat och sånt bra tänk du har.
Romantiseringen- den är förfärlig och förstör människors liv och relationer- om man kommit så ”långt” som vi gjort. Då behöver man konsekvenstänk. Och förmågan att njuta av livet. Grattis till båda! Kram 🥰

Tack för pepp. Sol, värme, grillkvällar etc har varit kämpigt för mig. Tankar på alkoholen poppar upp oftare och jag känner mig störd över det. Nu är halva juli snart gjord så det gäller bara att "hang in there"... Jag kör längre löprundor och blir hög av det länge efteråt och det hjälper mig. Nu ska jag ner och fiska. Livet livet🙏🏼

Pepp Pepp! Fiske är kul. Själv lirar jag trummor sen barnsben och varit med i div band. Förr på söndagarna när vi skulle repa var jag i stort sett alltid mer eller mindre bakis. Märker skillnaden nu när jag inte svettas efter första låten. Är mer kreativ och sjunger med i vissa låtar. Har till och med hittat magstödet så att all luft inte tar slut när man skrålar med i nån refräng. Efter ett 2 timmarspass bakom trummorna har jag endorfiner som räcker och blir över. Ska även ta mig i kragen och börja springa lite igen. Det var många liter sedan jag gjorde det. Jag tycker att jag uppskattar dom små sakerna mer nu utan alkoholen. Sånt jag inte brydde mig om innan. I Augusti firar jag 2 år med nåt dyrt och fint bubbelvatten. :) Kämpa kämpa!

Idag fyller jag 55 år. I ca 42 år av dessa har jag varit nykterist. Tills jag föll efter en hemsk skilsmässa. Undra hur många här inne som fastnat i beroende efter trauman? Nu har jag snart (ok, om tre veckor) varit nykter i åtta månader. Jag älskar att räkna framåt. Det ger mig råg i ryggen. Nu ska jag ta mig en fiskemorgon. Abborren nappar som sjutton men jag har problem med linan som trasslar. Jag ska köpa mig en ny lina idag som födelsedagspresent🙏🏼

@Kebne1 Grattis på 55-årsdagen!🥳 och snart 8 månader nykter!🥳. Ja, den främsta anledningen till att man börjar dricka är väl för att släcka huvudet och alla tankar/känslor som härjar där av olika anledningar. Det är motiverande att räkna antal dagar framåt som man varit nykter och att det inte finns någon stoppdag för när man ska sluta vara nykter. Det är for life och en ny livsstil😁. Ett nytt liv. Ge dig en ny fiskelina som present och kanske något mer för, det är du verkligen värd!💪🥇💕

@Kebne1 Ja sorgligt men sant. För 3 år sedan sprang jag en mil och vägde 78 kilo. Fast jag drack på helgerna bara då än så länge. Nu väger jag över 100 pannor och blir andfådd när jag går upp från tvättstugan. Fast jag äter ju antidepressiv medicin sen ganska många år tillbaka. Det har alltid varit Setralin jag tagit, men den är känd för viktökning. Så nu har jag bytt sort till en som inte ska påverka lika mycket. Klarar lät att gå långpromenad, men snabb pulsökning funkar inte bra. Men men... Det är bara att snöra på sig skorna och ge sig ut fast man inte vill. Man ångrar ju aldrig ett träningspass heter det ju.

En lång promenad är ju inte fy skam! Jag tar också antidepressiva, Citolapram men vet inte om de ger viktökning?? När jag försöker bygga upp flåset kör jag intervaller även när jag går. Så lite som 15 sekunder lite snabbare och två minuter lagomt tempo. Snabbt får man upp flåset då. Glöm inte bra skor! Lätt att få ont i fötter och ben när man kör igång.@BEATNGU

Jag äter dom också nu, men jag kan ju inte skylla enbart på dom. Vet att jag har bra grundkondition. När jag började springa sist så orkade jag knappt 1,3 km slingan jag sprang på. Efter lite träning och tips från brorsan som är ultralöpare så sprang jag 5 km efter bara nån vecka. Sen blev det en mil på strax över en timma två gånger. Det var inte skönt. Blodsmak i munnen. Brorsan gör den på 38 minuter. Jävla terminator.

@Kebne1
Grattis både till 55 år och snart 8 månaders nykterhet! Hurra-hurra-hurra-hurra!!
Du är en av dom jag följt hela tiden och imponerats över. Jag älskar att läsa om alla målen undan för undan, tänker att kan hen då kan nog jag med! Du inspirerar!
Tack! 🤗