Hej på er alla.
Har nu lyckats hålla mig nykter i mer än 2 månader visst känner jag mig stolt och så.
Känner mig piggare och gladare för det mesta. Har gått på AA möten regelbundet under denna tid. Hade aldrig klarat mig så här långt utan den gruppen. AA är enda anledningen till jag håller mig nykter. Visst det är ett bättre liv men roligare vet jag inte.. Nu när det är sommar och semester känner jag ett starkt sug efter A.. Har svårt att umgås med andra människor som inte har denna erfarenheten. Gäller mina närmaste också. Är det verkligen värt att kämpa så och må dåligt var o varannan dag?? Jag vet inte samtidigt vill jag inte sabotera min nykterhet med ett återfall. Hursomhelst tackar jag gud för att AA finns och denna sida.

Ta hand om er alla🌞

Hej @Lonely Man!

Jag tittar in här i din tråd och säger hej, hoppas det är okej. Du är igång i din förändring, varit en längre tid och tar fortsatt steg åt det håll du vill när det kommer till alkoholen. Tankar som dyker upp om att kanske ändå dricka och liknande verkar du tampas bra med och ser förbi eller tar dig förbi om jag förstår dig rätt.
Klokt att dela med dig här på forumet och med AA som ett sätt för dig att fortsätta denna resa framåt dit du vill.

En idé vi brukar tipsa om, om du vill, är att skriva lite i samma tråd eller ha färre för att vi här ute lättare ska kunna följa och stötta dig.

Ta hand om dig och lycka till!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Tycker också sommaren har varit tuffast när det gäller att avstå A. Men har hittat andra saker istället. Ibland tänker jag att jag kan minsann köra bil kl 7 i morgon när vissa ligger och ojar sig över ett dyrt krogbesök i både plånbok och kropp. Ju, påsk, midsommar har också varit ångestladdat innan det väl händer. Men det nya normala börjar infinna sig. Varje morgon när jag vaknar så påminner jag mig om att jag inte skakar, inga minnesluckor. Kaffet smakar mycket bättre på morgonen nu för tiden. Jag behöver inte tänka på att ha alkohol kvar i kroppen om jag måste köra nånstans. Nu kör ju inte alla bil, men det är en grej jag tycker om att tänka på. Och fasen vad pengar man sparar. Tyvärr är jag lite torsk på att köpa godis "inte bara lördagar". Men inga mängder. En annan sak är att jag kan jobba över på helgerna. Det var helt otänkbart förut. Då skulle man ju dricka. Sen ser man skillnaden i spegeln. Piggare bättre hy och inga röda ögon. Jag har gått på AA några gånger och det var trevligt, men inte riktigt min grej. Det som hjälpt mig mest är öppenvården. Har varit nykter i snart 2 år och det går lättare och lättare för min del. Kan alltid ringa min kontakt på öppenvården även om mitt ärende är avslutat sen ett halvår tillbaka. Har även andra jag kan ringa eller skriva till och det känns tryggt. Det kommer skittråkig dagar som nykter. Men det gör det för alla andra också. Dom tankarna går ur huvudet snabbare ju längre du håller dig nykter. Fortsätt med AA. Det är starkt jobbat av dig att ha varit nykter så här länge. Ta varje dag som en vinst och upptäck nya saker du gillar att göra!

Hej på er alla.
Har nu passerat 100 dagar sedan jag tog sista glaset och bestämde mig för att sluta dricka.
Kan inte riktigt förstå hur jag klarat det så här långt. Jag var nära att ge upp flera gånger då det kändes olidligt.
Jag gav dock aldrig upp tack vare AA gruppen som gav mig styrka att fortsätta. Hade aldrig klarat detta utan den gruppen. Först nu känns det som om det kommer att fungera. Det förutsätter dock att jag fortsätter att gå på möten regelbundet. Det bästa med att sluta dricka är att jag blev av med fylleångesten som jag alltid hade när jag drack.
Vill aldrig mer tillbaka till det igen.. är på rätt spår men långt kvar..
Ta hand om er alla därute.

majken_r

@Lonely Man Hatten av🙌🏼 Bra kämpat. Även för mig är det en befrielse att slippa ångesten och det är också en stor motivation att inte dricka mer. Hoppas du får en riktigt fin dag!

Hej.
Börjar nu sakta men säkert närma sig 4 månaders nykterhet och jag mår riktigt bra bättre än på länge.
Har minskat med antalet AA möten till 2ggr i veckan mot tidigare 5 gånger. Känns som ett steg i rätt riktning. Vågar dock inte sluta helt med det då skulle jag falla tillbaka till ruta ett igen det vet jag. Det går att leva utan A. vill aldrig hamna där igen. Tack för ni finns❤️

Hej på er alla. Har nu passerat 4 månaders nykterhet. Det känns bra trots allt men var det värt det?? Sommaren var ett enda kämpande för att klara detta. Var beredd att ge upp flera men jag gav inte upp tack vare AA gruppen som gav mig kraft att fortsätta. Nu känns livet helt ok för det mesta men har svårt att varva ned efter stressig dag till exempel och när det uppstår jobbiga saker i ens närhet skulle jag vilja fly bort ibland. Det är inget alternativ att börja igen men jag vacklar ibland.
Ta hand om er alla❤️

Hej, vill bara säga att det blir lättare med tiden. Jag tror också att det är viktigt att syna hur man tänker kring alkohol och jobba fram en förändring där man ser alkoholen för vad den faktiskt var för en själv istället för drömmen om den. Och att förstå att det är en prioritering man gör, att prioritera fysiskt och psykiskt välmående framför att dricka. Man kan oftast inte få både och... Nu kan jag tänka att det är ok att inte kunna vara en del av flamsandet framåt småtimmarna - jag väljer att vakna frisk nästa dag istället, jag vill hellre det.

@Lonely Man funderar kring stressen och avkopplingen, tränar du något? Nu har jag varit väldigt dålig på den biten själv senaste tiden när jag varit aktiv, men både för mig personligen samt rent vetenskapligt är det ju en naturlig avstressande del av livet. Innebär ju inte att du behöver ut och springa milen om du inte är i form för det, men raska promenader med musik, podd, ljudbok etc funkar ju utmärkt det också. Eller vad du nu gillar att göra, du kanske är mellanchefen som är grym på paddel(förlåt för fördomar heheh).

@Lonely Man Grattis till fyra månader!🥳. Det är ju tufft om det är mycket kamp kring att avstå och fundera på om det är värt det. Någonstans kanske det ändå är värt det för dig då du avstått alkohol. Stress och jobbiga saker i ens närhet är triggers för att dämpa med alkohol, men stressen och det jobbiga försvinner bara för stunden, inget blir egentligen bättre, snarare tvärtom. Det vet du ju, så klart. Kan du hitta andra sätt att varva ned på? Fysisk aktivitet är en bra motståndskraft mot stress, det stärker psyket och ger endorfiner. Fortsatt nykterhet är också stärkande och hjärnan balanserar allt mer för varje månad.

Ha det gott!💕

Hej. Har nu bestämt för att helt sluta med AA träffarna jag har successivt dragit ned på det nu när jag mår bättre. Känns som det är ett steg i rätt riktning. Känns som mina delningar där nu är uttömda. Det har dock varit så bra träffat människor som jag inte trodde fanns. Öppnat mig för dessa människor som jag aldrig gjort förut med någon. Jag vet att det är en risk att sluta med gruppen kan hamna på ruta ett igen. Jag har dock denna sida en nykterhetsvård och läser en del om det. Känns som om det skulle räcka. Livet måste gå vidare och allt har sin tid. Jag skall allafall aldrig dricka igen har jag lovat mig. Ta hand om er alla.❤️🌞

@Lonely Man Så skönt att du känner dig stabil i din nykterhet. Även om du inte går på AA-träffar så kan du ju hålla liv i nykterhetsarbetet genom att skriva och läsa här på forumet. När man hjälper nykomlingar här på forumet så blir det en perfekt repetetion för en själv. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Kram 🐘