Tofu på besök

Den känner jag igen mig i. Rastlösheten när andra sitter och dricker / domnar bort.

Så grundlurade vi blivit av alkoholen. Nu har Sverige semester. Man ska vila upp sig. Då dricks det varje dag. Hur naturligt som helst. Ingen ifrågasätter.

Istället för att vakna utvilad är man lite halvslak. Nästa dag nya möjligheter men samma visa sker dag ut dag in under semestern. Ska man träffa folk bjuder man på middag. Inte blir det en gammal hederlig kopp kaffe med något fint bakverk någon timme mitt på dagen inte. Nope, rosévin bär man fram. Gärna i en låda så det bara är att fylla på. Det kallas semester.

Det är sjukt @tofu.
Jag har börjar bjuda grannarna på landet på kaffe…istället för ”kom in och ta ett glas”
Nu är jag något av en eremit på landet så bjuder sällan på nåt alls… Nu har vi vänner som vill komma och hälsa på och jag tänker LUNCH blir bra! Kram 🤗

Gud idag har jag varit trött av värmen och irriterad. Och irritationen växte i takt med att det skulle kollas fotboll och detta i min uppfattning eviga öldrickande… och liksom bara ”sittande”
För det mesta spelas det kort, eller bara pratas och sen går alla och lägger sig tidigt. Idag tyckte jag allt var segt- varmt. Irriterad på mannen och hans ofokus och diverse jobbmöten. Har bara badat en gång, försökt komma igång med en bok. Lagt barn och det tog en evighet pga de sover för länge på morgnarna.
Idag tänkte jag också för första gången på gud vet när- det är jobbigt att vara nykter. När barn blir övertrötta, maten dröjer, ett flyg är försenat. Ja, då är det jäklar så mycket enklare att knäppa upp en öl så försvinner all irritation.
Jag har såklart inte för avsikt att nånsin dricka. Men en dag vartannat år har man rätt att klaga.
Imorrn är en ny dag. Ska gå upp tidigt. Få ut allt av min dag. Lägga mig i tid.
Over and out från eder forumvän. 🥺

Tofu på besök

@Se klart Min midsommar blev lite så.. Lite skev. Folk kom sent. De hade inte förberett som planen var mm mm. Jag började irritera mig massor. Sedan tänkte jag näää. Nu är det nog! Ger alla andra fasen gör jag det med.
Sagt och gjort. Jag hämtade bikinin och hoppade i och badade istället. Drog på lite för hög musik med.
Vissa tittade storögt. Skulle inte jag styra upp för alla? Hade jag abdikerat?

Yes, det hade jag. Det slutade med att fler hoppade i och så blev det trevligt på ett helt nytt sätt 🥳.

@Se klart Känner igen känslan. När hela storfamiljen samlas på vårt sommarställe kan det efter ett tag vara tröttsamt att anpassa sig och bo så tätt inpå varandra. Det löste jag tidigare med att dricka för då släpper spänningar och tankarna blir suddiga. Då kunde det istället bli spänningar på annat. Då var också alla barnen mindre och krävde uppmärksamhet och omhändertagande på annat sätt. Finns inga barnbarn ännu. Du verkar också ta stort ansvar för dem och låta föräldrarna få vila. Du har all rätt att känna dig trött och klaga måste man få göra, det rensar lite😁Många familjer med olika rutiner som ska få ihop det. I år är inte alla på vårt stället samtidigt och det blir lite smidigare att anpassa sig. Alla har dessutom gått och lagt sig rätt tidigt för att läsa, chilla och huset har varit tyst, så skönt. Hoppas du fick en skön sömn och idag kanske du ska ta en dag då du bara tar hand om dig själv💦🌞❤️

Har läst dina inlägg andra trådar och idag verkligen känt mig så imponerad över hur klarsynt du är och så duktig på att uttrycka dig.
Å så kommer man hit och då har du ett inlägg som det är SÅ lätt att känna igen sig i. Det är så klokt att skriva ner det tänker jag. I min familj är vi tre driftiga kvinnor. Säga vad man vill, men vi får en hel del gjort. Triggar varandra. Irriteras över ”sittande”. Låg precis och tänkte på att det gått två dagar av semestern där jag inte har gjort det jag hade planerat för det har dykt upp andra saker. För andras skull. Och då börjar det skava lite. Tänker att det då är lättare att få den där känslan av irritation och ta på sig ansvaret för att hjulen ska snurra. Kanske kan du ta ledigt en dag från familjen, eller bara några timmar. Sticka iväg med din bok.
Hur mysigt det än är med fullt hus, så tar det på krafterna att bli avbruten hela tiden.
Och jag tänker att du har rätt att känna dig trött. Du har rätt att vila. Men att det är lättare sagt än gjort om man är van att vara en sån som får hjulen att snurra. Och då kommer irritationen över andra. Andra som faktiskt kan konsten att vila och vara här och nu.

@Se klart Hej och tack för igenkänning! Skäms lite för att jag också tycker det är ”jobbigt” vara nykter. Missförstå inte - jag har verkligt fina vänner. Men ibland känns det aning andefattigt, vi pratar om samma saker som sist vi sågs, folk lyssnar inte på riktigt, intresset för nya intryck och erfarenheter är halvdant. Det blir kort sagt - lite småtrist. Jag är i sådan fas i livet med stora barn och jobb som bara löper på utan att jag egentligen behöver kämpa, att jag söker ny inspiration. Provar på nya fritidsintressen, läser sånt jag inte brukar läsa. Men responsen på det jag berättar är sådär…
Min mamma och min syster är också fina människor som jag älskar - men pga att vi är så olika personligheter blir det oundvikligen så att jag irriterar mig ibland.
Tidigare har det känts som en slags tillflykt i sådana situationer - ja men jag kan ju alltid gå in i köket och fylla på mer vin - det blir kul 😆 Och så håller jag uppe humöret ett tag till.
Ja ni hör ju - ingen fungerande strategi precis. Så nu erkänner jag att det är lite trist vara nykter. Men det priset är väl värt att betala.

@Se klart Men det är väl klart att du måste få bli både irriterad och trött! Många gånger när du skriver så låter det väldigt idylliskt men många människor på en och samma plats kräver ju ändå sitt och det vore väl konstigt om du inte kände irritation och trötthet emellanåt. Jag uppfattar dig som en väldigt förstående person. Även om du är på det klara med att inte dricka alkohol så är du beundransvärd som kan vara i en omgivning under en längre tid där det dricks. Jag minns när jag var på julfest m min mans jobb och em kollega t honom som ganska nyligen hade slutat dricka, hade även varit på behandlingshem. Jag sa t honom vad modigt av dig att vara här och han svarade om jag inte skulle kunna vara det så skulle jag få vara ensam. Detta var långt innan jag var alkoholberoende.

Önskar dig en fin torsdag!

Kram🥰

@Se klart Halloj! Hoppas du har haft en bättre dag i dag. 🤗 Jag förstår att det kan bli lite jobbigt och irriterat med många personer på plats, många åtaganden och en svettig värme. Tur att du inte har det så jämt.😅

Kram

Halloj och tack allihop för pepp och inlägg 😻 skrev ett långt svar igår som jag sedan somnade ifrån- och ett kort idag- som förblev opublicerat pga dålig mottagning.
Jamen så klart man har dåliga dagar.
Tar till mig fullmåne, och det som @tofu beskriver som skevt, så bra ord.
@madeupmind- vad kul att du tittar in här. Känner mig ändå nödgad att säga att det inte är tråkigt att vara nykter- men även som nykter kan man ha tråkiga dagar? Om det blir tydligare 🤗
Jag tror att för många av oss är nykterheten vägen till utveckling- inte ovanligt att man fastnat just i det upprepande sega stadiet av att dricka och hoppas på ”nåt mer” som aldrig kommer…
Det där nåt mer- kom i mitt fall när jag slutade dricka. Karriären, bättre relationer, bättre hy och hår, gladare.
Men jag blir fortfarande frustrerad av sega sitt- kvällar när det dricks. Noll sug efter alkohol men en sorts ofrihet jag nästan inte tål. Och den har jag inte för avsikt att anpassa mig till. Jag är fri.
Kram från kvällsfärjan mot flygplatsen. Hemma om 12 timmar. Kram alla söta! 💞☀️

@Se klart skrev
”Jag tror att för många av oss är nykterheten vägen till utveckling- inte ovanligt att man fastnat just i det upprepande sega stadiet av att dricka och hoppas på ”nåt mer” som aldrig kommer…”
Precis så är det tycker jag. Alkoholen gjorde mig seg och lite passiv.
Om jag kunde vrida tiden tillbaka hade jag låtit bli att vanedricka. Längt innan drickandet var ett problem drack jag ett par glas vin ofta på kvällarna på semestern. Annars hade det nog hänt mer. Fiske, cykeltur, nattbad… Hade säkert varit bättre avkoppling (och roligare för barnen) med en fisketur.
Låter som du är på väg hem! Ha det fint!

@Se klart Tänker att du är hemma nu fast kanske fortfarande kvar i stan.
Tror inte att livet som nykter är tråkigt och absolut att man måste få ha tråkiga dagar även som nykter. Flera här i ” Det vidare livet” vittnar ju om ett mycket aktivt fritidsliv. Ögonen öppnas upp för vad livet har att bjuda på. Jag tror kanske inte jag blir överaktiv men jag tror att jag behöver öva mig på att bli aktiv. Nu är min hjärna avtrubbad och när jag har tid då är det lätt att jag blir rastlös…det är bra då att ha ett pussel t hands utan ett trösteglas vid sidan.

Ha det fint☀️

Kram🥰

@sisyfos - seg och passiv är orden. Märkt det så väl under semestern när det blivit semestervin/öl för alla- även om det spelas kort och spel kan jag ibland känna att det görs delvis som utfyllnad (hehe) Ändå var väl ingen full förutom vid ett par utekvällar.
@varafrisk jag vet inte om man kan öva upp aktiviteterna- tror snarare d kommer när ny tid finns. Pussel var typisk aktiviter som begränsade mitt vinintag.
Man måste chansa och hoppa i livet.
Kram på er 🧙😻

Ska inte trötta forumet med detaljerna kring vår rätt många hemfärd men nu är vi hemma- eller på landet då- som är vårt främsta sommarhem inkl 2 barn som vi hade i uppdrag att eskortera hem pga föräldrarna är iväg på en stor fest. Jag unnar min dotter detta för hon är en extrem kämpe med deras barn som inte är en promenad i parken. Man måste ha en hjärna av stål för att hålla i rutiner, vara konsekvent, stå vid sitt ord (om inte x upphör (skrik) så kommer x utgå (ipads).
Så jag känner mig lite mör idag- extremt lite sömn inatt och två trötta barn och en man som agerade stege-hållare delux, handlade mat, fixade och förberedde inför knutits med grannarna i hela byn. Lusten till detta var lika sval som nordanvinden men vissa saker bara gör man. Någon har ansträngt sig med att skapa forum för gemenskap. Man kommer.
Kort sejour dock. Tog två plock i trädgården som prunkar som om den hallucinerade. Buskiga dahlior som snart exploderar. Min baby-chamber där jag bara slängt ner sånt jag inte vet vad jag ska göra av- blommar i frida kahlo-färger.
Jag bryr mig inte så hemskt mkt om samstämmighet kring färger för jag planterar sånt som är fint- och som ett trolleri passar det fint ihop (enligt mig)
I år kommer massor av hallon, smultron och även jordgubbar.
Jag har lyckats med
1. Utrota alla trädgårdens sniglar
2. Skaffa en lång vattenslang som når till att vattna hallonen… hade oväntat god effekt.
Ja åh- vad jag glädjs åt mina blommor, tomater, kryddor.
Plockade in en knubbig och en rufsig bukett- så fina båda.
En knubbig och en rufsig (man + barnbarn) hr somnat framför fotbollen och jag ska straxt lägga mig.
Hoppas baristan återgår i tjänst imorgon.
Annars är det: packa upp och spana efter kantareller… ingen tråkig söndag.
Kram på er 🏡🙏🏻☀️😻
Ps. När jag lämnade semesterlivet så glömde jag bort att alkohol finns. skönt.

majken_r

@Se klart vilket härligt inlägg, känns som man är med på ett litet hörn😅 Låter som du är engelsktalande i grunden? Skönt med trädgård, hos mig blommar det också. Dock är sniglarna ofta på besök, hur har du gjort?

@majken jag hade ett par år av icke effektiva metoden ”kasta snigel över till allmänningen” pga kunde inte döda dem. Torn var mycket undrande över denna metod minns jag… 🤗
Sen testade jag att plocka (har inga mördarsniglar vad jag vet) men pantersniglar och snäckor i en hink och skjutsa dem till skogs- funkade sådär.
Nu har jag köpt paket av något som heter snigel-effekt. Små blå korn som jag strösslat överallt. Och inte den blygsamma doseringen som anges på paketet utan vid tex regn- strösslat överallt! Flera matskedar runt varje pallkrage. Runt och i rabatter.
Har gått åt 3 paket i sommar och nu hittar jag ett par snäckor varje kväll (bödeln låter dem leva…)
Har inte satt någon sallat tex i år för sniglarna har skövlat allt sånt tidigare. Men nu har jag vågat sätta små tussar av vallmo och även annat smått som fått växa och leva.
Så detta är mitt enda tips och det har fungerat. Kan ta reda på vad medlet heter. Men tror bara det finns en sån sort- ganska dyr.
Nu kommer myrorna i ett av våra fönster som alltid på sensommaren men ska ta itu med det från grunden och riva ut/renovera träet. Nästa vecka kanske…
Stackars alla människor som är bakis en sån här dag. Stackars dem. Så jävla glad att jag inte dricker. Kostar noll kronor- utväxlingen är enorm. Kram 🥰