Imorgon skall jag söka hjälp. Beroendecentrum öppnar 08.00. Jag kommer att stå där när de öppnar. Jag vill ha antabus. Nu får det räcka… Är det lätt att få det utskrivet? Dela gärna med er om era erfarenheter 🙏🏼

Nu har jag skrivit in mig på öppenvården också. Känns faktiskt skönt att berätta att det är alkoholen som är den främsta orsaken till allt jag förkastat, förstört och försakat de sista 20 åren. Har aldrig erkänt det förut. Alltid har det funnits något annat att skylla på.

Tack för svar @Tackohej. Jo jag har försökt alldeles för många gånger. Först nu jag helt sänker guarden och tar riktig hjälp. Jag skall ta prover imorgon (för antabus) och har återbesök nästa torsdag. Jag vill aldrig mer må som jag gjort…

@andesh79 Hej och välkommen hit! Vad bra och modigt gjort av dig att ta hjälp och kapitulera. Man kan må så mycket bättre och det finns bra hjälp om man tar emot det. Har ingen erfarenhet av antabus men vet att många här blivit hjälpta av det. Det finns även ett självhjälpsprogram här du kan anmäla dig till. Det ger ett gott stöd i målsättning, strategier mm, tyckte jag. Även att skriva här är väldigt bra och hjälpsamt och är ett ovärderligt stöd för mig. Att livet var så mörkt och dåligt med ångest, skuld och skam med alkohol, blev oerhört tydligt när jag blev nykter. Jag har nu varit nykter i drygt 8 månader och det är min första semester som nykter. Det är som att livet kommit åter med sol, glädje, hopp och jag mår så bra😁.

Kämpa på och grattis till ditt beslut!🌞💕

@vår2022, tack för ditt fina svar 🙏🏼☀️. Riktigt bra jobbat med 8 månader.

Var och tog prover idag hos hälsocentralen inför antabusbehandling. Skall dit nästa torsdag. Vet att jag behöver det för att avstå. Annars blir det som alla andra gånger jag lovat mig själv, och andra (även min dotter) att inte dricka. Så fruktansvärt trött och besviken på mig själv…

Hoppas du får en fin tisdag, idag blir det varmt och skönt ☀️

Hej och wow💥 Vilket bra beslut och så modigt av dig att söka hjälp!! Har själv tänkt göra det ett antal gånger men så kommer känslan av skam och sätter stopp för det..

Känner mig inspirerad av dig! Allt gott /A

Tack för ditt svar @Allegra. Vet, har exakt suttit fast i den tanken i så många år själv. Men nu bryr jag mig inte. Faktum är att jag tror heller ingen annan bryr sig, egentligen, på riktigt. De som verkligen betyder något finns ändå kvar, som tur är…

Läste ditt inlägg från 2017-06-05. Känner igen mig så mycket…

Håller tummarna att du kan samla dig mod att göra lika, om du behöver det 🙏🏼☀️.

Må gott //Anders

@andesh79 Hade en fantastisk tisdag och idag blir enl prognosen fm fin och sedan regn och ev åska. Vill bara heja på dig och önska att du får en fin nykter onsdag. Du har tagit ett så bra och modigt beslut och tänk vad stolt din dotter ska bli över dig😁.

Kämpa på och ha det så gott!💪💕

Tack @vår2022, och detsamma 🙏🏼☀️. Jag fick samtal imorse från beroendemottagningen eftersom jag sökte dem igår med några frågor. Allt var under kontroll. Må gott och önskar en fin onsdag ☀️

Idag skall jag på mitt första besök hos öppenvården 🙏🏼☀️. Det ser jag verkligen fram emot. Har redan hunnit blivit bjuden på middag ikväll. Det är nu det börjar bli farligt. 6 dagar nykter idag. Idag var första gången jag skrattade när jag kollade på TV. Har isolerat mig helt och ställt in mig på beroendemottagningens träff nästa torsdag. Vill ha Antabus. Då går det ju inte att dricka. Det skulle kännas skönt att veta det.

En sak jag tänkt på vilken extrem egoist man har varit under alla år man druckit för mycket. Allt har ju skruvats och vridits bara så man kan dricka i fred. Man har alltid lyckats fått till det på något sätt. Jag var utomlands för några veckor sedan med min dotter. Jag klev upp 05:45 för ett fik öppnade 06:00. Där kunde jag skruva i mig 6-12 öl vissa mornar fram till 09:00. Min dotter vaknade runt 10:30 så hon märkte ju inget (tror jag). Sedan var man ju tvungen att underhålla allt resten av dagen (för att hålla sig vid liv), och framförallt sova… Vilken skitsemester rent ut sagt. Men hon hade ju det bra, solade och badade och gjorde och fick det hon ville. Så det var ju ingen skitsemester på det sättet, men mitt eget beteende äcklar mig. Så vidrigt rent ut sagt. Men man ska väl inte i det här läget kolla för mycket i backspegeln. Man behöver inte förlåta allt men acceptera allt är nog viktigt.

Jaja, det var lite tankar bara ☀️. Hoppas ni får en fin fredag, om någon läser detta 😂🙏🏼☀️

@andesh79 Hög igenkänning på det där. Nu när jag börjar få en längre distans till min alkoholkarriär så kan jag ibland tänka tillbaka på hur någonting var och någonting jag gjorde och känna en sådan märklig overklighetskänsla. Betedde jag mig verkligen så? Vad var jag för en idiot egentligen? Varför satte jag inte stopp för ett sådant beteende tidigare? Det här är ju inte jag!

Den där känslan kan vara så översköljande ibland att jag tänker att det där som jag minns mig själv göra är ju inte jag. Det kan inte vara jag. Jag vet att jag har fel och brister och kan vara ok med det, men inte att jag betett mig så utstuderat dumt.

Det kan nog vara bra ändå att kolla i backspegeln då och då, men blicken ska väl främst ara fokuserad framåt. Det som har varit kan vi ju inte göra någonting åt, men det som händer ikväll och imorgon har vi fortfarande något att säga till om. Det vi kan göra är att bete oss på ett sätt idag som vi inte behöver skämmas för imorgon.

Vad bra att du skriver om de här sakerna.
Nä, vi är inget vidare när vi dricker. Vi förnekar gärna det medan vi fortsätter med det blir uppenbart så småningom.
Jag tycker du tänker och resonerar så bra. Man behöver inte älska alla nyktra dagar, det räcker att hata att vara full.
Kram och heja kommer här! 🌸

Önskar dig all lycka, du kommer att klara det den här gången, glöm inte att vad du än tror om några veckor, att du kan dricka lite osv, låt dig inte luras, det är en farlig drog vi har blivit offer för, lyssna inte på den längre, de allt i huvudet, vi tror att vi behöver den för att må bra, men de falsk, de en drog som vill förstöra våra liv och döda oss till slut, låt dig inte luras av den igen, den kommer att prata med dig så länge du tror att du missar något för att du inte dricker. Men man missar inget bara förstörelsen av sitt liv. Man börjar dricka igen bara för att man tror att man missar något. Förbered dig för det. Och var smart nu. Jag har förstört min familj sakta och säkert. Låt inte samma hända dig eller värre, för att det är oundvikligt, det är vad denna drog gör. Inspireras av alla kändisar som slutat dricka, om dom måste sluta som har miljoner och är starka drivna människor, om de inte kan kontrollera det, vem kan.

Tack @Inombords, @Alexx, @Se klart & @Tappad igen för era inlägg 🙏🏼☀️.

Tack det går bra. Jag fick min första antabus idag på beroendekliniken. Känns så himla skönt. Det var ju det jag ville ha. Sköterskan var helt suverän. Jag har valt själv att gå dit nu tre dagar i veckan och få den. Blir en bra rutin. Har även läst att en antabusbehandling ger bäst resultat så (så man inte börjar lura sig själv igen 😅), vilket man gjort så många gånger tidigare 🥳.

Jag har gått på två möten genom öppenvården. Där är det riktigt riktigt bra. Så sköna människor som jobbar där, som oftast märker jag har egen erfarenhet av sjukdomen. Jag tror det är till stor fördel om man har det. Så man inte träffar någon torrboll till byråkrat som läst sig till ämnet. Nejnej där är det högt till tak, bra snack med lite invävd skön humor. Tror det är viktigt att det är så. Jag känner mig väldigt bekväm där även fast jag kände mig väldigt tveksam första gången jag var dit.

Jag har fått killens mobilnummer som jag har som kontaktperson på öppenvården. Jag har smsat honom ett par gånger och han svarar typ direkt, även kvällstid (vilket man så klart inte kräver). Han är helt suverän. Skall ta ett snack med chefen där sen så de skruvar upp hans lön och så han får längre semester 😂🙌🏼.

Helt ärligt så är jag så otroligt tacksam att jag tog beslutet att ta hjälp med detta. Jag har blivit så fint bemött och de har svarat upp så bra på mina önskemål, utan att ens försökt skruva till det till sin egen agenda. Jag hoppas verkligen fler tar detta steg. Livet är för kort för att fortsätta lida när man själv insett att man har ett problem.

Hoppas ni får en fin kväll allesammans 🙏🏼☀️ Här är det 29,8 grader nu klockan 20:29 ☀️

@andesh79 Låter ju superbra! Vad bra att du fått sådant fint bemötande och att det känns så bra för dig. Ja, vilken otroligt varm dag det varit och är. Vår termometer visade 36,2 vid 15-tiden idag! Och imorgon sjunker det till drygt 16 grader. Ja, livet är för kort för att det ska lidas igenom, så bra gjort av dig💪! Ha en fin kväll🌞