@Varafrisk Såklart jag vill att du är med idag och många dagar framöver. Oavsett motgång eller medgång har vare sig du eller jag givit upp. Och det är kanske en liten styrka i sig, att inte ge upp även om det är tröstlöst att hela tiden falla tillbaka. Är hudlös idag, en känsla så fruktansvärd att jag vill bevara den inför framtiden, kapsla in den för att nästa gång alkoholdjävulen knackar på plocka fram den dvs spela heeeela filmen. Den har ju ändå samma slut varje gång. Jag är på dag 2 nu och har enligt egen erfarenhet minst 2-3 dagar att må så här innan det vänder. Mår inte fysiskt dåligt utan ”bara” psykiskt. Försöker dock hänga ihop för familjens skull vilket nog är bra också för mig. Vill inte kapa din tråd men orden bara kom… Lycka till på gymet idag och så ger vi alkoholdjävulen ett rungande nej idag! 🥰

Vet inte varför men känner mig ledsen😢Det känns tomt. Skulle vilja ha min dotter här eller min son eller båda plus svärdotter. Den här känslan kan övertyga mig SÅ mycket att den ska det drickas alkohol på….bara idag….Men jag ska inte göra det….jag ska sätta mig och pussla en stund….duscha…sen ska min man och jag åka iväg t en plats för att äta mat. Det finns säkert vin och öl där men jag ska inte dricka det möjligtvis en alkoholfri öl.

Kram

@Varafrisk Det är vanligt att man känner tomhet när man ”inte får dricka”. I alla fall jag kände det förut när jag försökte sluta dricka så många gånger. En tomhet, en saknad att inte kunna släcka tankar/känslor med vin. Det kommer att gå över när du varit nykter lite längre tid. Bra att du inte ska dricka idag, för det kommer att gå över.
Kram🌞💕

Tack för fina ord @vår2022🥰

På väg hem fr vår utflykt…mätt efter en portion Fish’n and chips gjord på Vänergös👌🏼😋

Nykter idag! Pust 😅

Känner mig nöjd💪🏻 Tack vare att jag inte drack alkohol kunde vår hund få ett kvällsdopp i Vänern🐶även om hon inte var överförtjust i det….men det var väldigt mysigt för matte❤️

@Onkel F @Ny dag @Inombords 💕🤗

Godmorgon!

Idag är det bättre luft lite lättare att andas både pga av vädret och att jag skippade alkoholen. Det gick bra under hela dagen men det var runt 16.30-tiden när vi kom hem från badet då kom suget. Jag skulle ju inte dricka så allt vad jag kände var jag tvungen att känna. Jag pusslade och kände ngn tår föll.

Nu sitter jag och äter min tallrik m fil, müsli och blåbär. Kanske inte älskar’t men en bra grund. Dricker te. Ska ta på mig mina träningskläder, åka och blåsa därefter åka t gymet. Det riktiga gymet. Men jag ska även vara nykter idag.

Hörs senare!

Kram🤗

@Varafrisk Vad kul att du gillar pussel! På nåt sätt har det blivit essentiellt för min psykiska hälsa. Pussel och ljudbok. Förstår att det känns jobbigt att möta alla känslor. En psykolog sa till mig en gång att jag skulle tillåta mig en halvtimme om dagen (inte mer) och älta/känna allt som känns jobbigt och sen tänka på nåt annat. Jag tyckte inte det hjälpte och jag är tveksamt till metoden, men kom att tänka på den nu. Själv har jag fortfarande känslor av ångest oro och ensamhet som jag inte vet hur jag ska tackla. Det jag hoppas på är att det ska bli bättre längre fram i nykterheten. Men jag måste förmodligen ta upp en vårdkontakt och reda ut, lära mig tekniker osv. På slutet när jag drack så fick jag ingen ro eller lättnad av A, all oro och ensamhet bara eskalerade i stället. Kanske är det så för dig? I vilket fall är det så strongt att du kämpar som du gör! Jag håller på dig! 🌸 hoppas du får en bra dag!

@Varafrisk Så bra och starkt gjort. Att vara i känslorna och känna dem utan att bedöva bort dem. Det är ju inte farligt att känna, ändå är vi så rädda för det. Gråt är förlösande och löser upp knutar om det sker i nykterhet. Låter som en fräsch och aktiv start på dagen. Det brukar ge motivation till att även avsluta dagen fräscht. Det ena ger det andra. Minns när jag tränade och sedan belönade mig med vin, blev aldrig riktigt fräsch och pigg. Ser en klar skillnad idag när jag tränar, äter sunt och inte dricker alkohol. Jag har gått ned i vikt, 10 kg och känner mig fräsch i kropp och ansikte och mycket piggare, för att inte tala om hur bra jag mår av det psykiskt. Ångest, ensamhetskänslor och oro är på en helt annan dimension och mycket mer hanterbara. Jag kan känna lugn, harmoni och stillhet.

Kämpa på, ge inte upp, du är på god väg!💪❤️🌸

Tittar in och säger hej! Jag hoppas så innerligt att du lyckas sluta dricka och INTE börja dricka igen. För varje nykter månad du har i ryggen så blir det bara enklare och enklare. Den 9/8 firar jag 2,5 år som nykter - och alkohol är en icke-fråga för mig, sen lång tid tillbaka. Efter ett nyktert år kändes det stor skillnad, och under det andra nyktra året kändes nykterheten ännu mer stabil. Jag dricker inte alkohol. Punkt. Det kan jag öppet och ärligt berätta för vem som helst, när som helst. Jag är svinstolt över min nykterhet!

Kram 🐘

@Inombords @vår2022 @Se klart @Andrahalvlek ❤️

Tittar in dom hastigast för ni som gått vidare har ju sagt det till mig att när det suger så skriv. Jag har ju inte skrivit för jag har ju då redan bestämt mig för att dricka.

Dagen började väldigt bra. Var och blåste. Tränade. Hade köpt nybakt bröd. Min man och jag drack kaffe och åt nybakt bröd till Peter Virbing. Vi hade pratat om det tidigare. Jag sa att om vi inte tittar nu så blir det inte av. Och vi tittade. Pratade om olika evenemang i stan där det faktiskt finns ngt enstaka som inte är förknippat med alkohol. Jag städade toaletterna. Satte mig och pusslade. Hade tänkt skriva t min dotter att när hon slutar jobbet om hon ville så kunde hon komma t oss och äta tacos och kolla på fotboll. Jag kunde hämta henne och köra hem henne. Slutar 21 och börjar 8.00 imorgon. Innan jag hade hunnit skriva så ringde hon. En kollega hade anmält sig sjuk (flera av hennes kollegor väljer att sjukskriva sig om de vill gå på fest eller bakis) så bemanningen hade frågat om hon tar natten. Så nu jobbar hon fr 9.30 imorse och går av kl 7 imorgon bitti. Börjar h näste brukare kl 8-16. Dessutom är hon ensam under flera timmar då de ska vara två. Och DÅ kom suget!! Jobbiga känslor! Orolig för min dotter som nu är ganska slutkörd. Dessa känslor brukar jag dricka på. Hon kommer inte heller hem då kan jag dricka. Det är fredag då brukar jag dricka. Tack och lov för hennes mediciner! Tack för hennes ansvarskänsla! Tack för att hon är så klok! Och bra gjort av henne att hon krävde dubbel ersättning! Inte säkert att hon får men hon gjorde det! Jag blir skogstokig på hennes arbetsgivare. Men, jag ska åka och köpa Donken, matlåda, frukostmat och snus t henne. Tur att vi inte är bortresta. Men jag ska stå ut det här suget…de här jobbiga känslorna💪🏻💪🏻

@Varafrisk Bra💪💪! Var stolt över din dotter, hon klarar sig bra! Nu är du lika stark som din dotter genom att inte dricka och orka stå kvar i känslorna. Fortsätt så💪💪💪🥰

Alltså hur är man dvs jag funtad egentligen???Nu ringer min dotter och säger att hon inte behöver jobba natten. Jag frågar henne om hon vill komma t oss och äta och se på fotboll vilket hon vill. Då får jag nästan som en panikkänsla att men då kan jag ju inte dricka alkohol. Men va sjutton?!?! Jag hade ju bestämt mig jag skulle ju inte dricka!!! Å jag ska inte dricka men oj vilket sug😱

@Varafrisk Bra, då kan du släppa din oro om dottern. Hon fixar det bra! Drick något gott alkoholfritt och andas. Suget går över. Tänk vad skönt att inte dricka idag💪

@Varafrisk skrev:" Då får jag nästan som en panikkänsla att men då kan jag ju inte dricka alkohol." Kan det vara det där med vanor? Fredag + fotboll = alkohol? Även om du bestämt dig för att inte dricka så förväntar sig en del av din hjärna att få sin vanliga dos. Du är stark som står fast vid ditt beslut! Din kropp kommer att tacka dig imorgon.