Hej. Är helt ny här även om jag läst och fått hjälp av många inlägg tidigare. Jag får antabus och campral sedan 2, 5 månad tillbaka och det har fungerat bra tills för 2 veckor sedan då jag hade varit utan antabus i lite mer än en vecka pga av sjukdom. Jag åkte alltså inte för att få antabus då och fick ett infall att jag skulle se vad som hände om jag drack. Tog bara ett glas vin eller så och det gav inga utslag så nu har jag börjat tvivla och litar inte på mig själv längre att jag inte kommer prova dricka även om jag tar antabus regelbundet. Önskar få några tips om hur jag kan göra. Mvh. Från mig

Tyvärr är det ganska lätt att dricka på antabus utan besvär med ett lätt knep. Tycker absolut att den borde utvecklas eller göras om till att göra det svårare om inte omöjligt att dricka på den. Jag tog den på frivillig basis men ångrade mig och slutade. Jag vet bara att om du tagit den nyligen och den har effekt och dricker ändå, så gör man bara det en gång säger dom som provat. Man mår inte bra med andra ord. En fråga bara. Varför tar du campral om du tar antabus? var det läkaren som föreslog det?

@BEATNGU PO Enqvist skrev en bok, där han drack trots antabus gång på gång. Han tog obehaget, och vande sig sannolikt. Ska man ta antabus ska man nog vara väldigt strikt och bestämma sig för att absolut inte dricka.

Kram 🐘

@hoppfull 55 Mitt tips är att du till att börja med inser att Antabus, mig veterligen, är "sista utposten" för att på medicinsk väg hindra dig från att dricka. Vad återstår om du "lär dig dricka på Antabus med ett lätt knep"? Tvångsvård? Eller att dricka dig till din egen ekonomiska, sociala och fysiska undergång?
Du tar Antabus av samma anledning som jag, vi behöver medicinen för att låta bli att dricka. Om din nuvarande dosering inte räcker för att du skall avhålla dig så kan ansvarig läkare justera dosen. Om du inte redan har gjort det, läs på om riskerna med att dricka på Antabus.

Försök att använda tiden med Antabus till att ändra ditt sätt att leva och kanske till och med vilka du umgås med. Till att sluta, inte bara tillfälligt låta bli att dricka! Det fungerar inte att bara ta bort alkoholen och lämna allt annat lika. Det är vad min erfarenhet säger mig. Idag är jag på dag 17 av min fjärde antabusbehandling sedan våren `12. Jag har lärt mig lite varje gång, det enda jag ångrar är att jag inte tog problemet på större allvar första gången.
Du har ju 2,5 månader utan alkohol bakom dig, hur har du upplevt den tiden? Förändringar i hur du mår, både fysiskt och mentalt? Är det något du vill bygga vidare på och kan använda som motivation? Jag tolkar det som om du får Antabus under kontrollerade former, får du något vettigt stöd och rådgivning från din vårdgivare?

Du tar Campral skriver du, höll du uppe med den också, eller har den ingen effekt på dig? Det är väl som med Naltrexon, det fungerar för vissa, för andra har den ingen verkan alls, eller?

Jag inser att det här kan verka lite bryskt, men det är i all välmening. Antabus ger dig en bra chans till förändring, ta den!

@Andrahalvlek Finns betydligt enklare sätt så du inte ens behöver må dåligt även om du har hög dos. Antabus förindrar ju enzymer i alkoholen att brytas ner eller nåt. Finns ett enkelt sätt att neutralisera den så att alkoholen tas om hand som vanligt. Jag har provat. Ska inte säga hur man gör men vill man och helt plötsligt ångrar sig så är det lätt. Det var ett dumt val av mig att lära mig hur man gör. Den var ju för min egen skull. Men jag tog den ett par gånger innan. jag bröt.

@Onkel F Antabus räddade inte mig. Skulle nog gett upp resorna till vc ändå plus att jag hade ett svagt illamående av den till och från. Jag ångrar idag att det ens gick så långt att jag behövde vård och mediciner för mitt missbruk. Hade jag fåt en glimt av hur det skulle gå innan jag slutade och väckarklockan ringde på riktigt så skulle jag kunnat sluta innan beroendet blev så starkt. Man vet ju att nåt kommer att gå åt helvete om man fortsätter. Bara inte vad. Vissa kan säkert behöva tvångsvård. Men sen då? Detta är ju nåt som inte går över bara för att man inte druckit på 3 veckor eller 15 år. Jag har inte hittat mitt substitut än efter två år utan alkohol. Jag vet inte hur det kommer att gå i framtiden med det heller. Det ända jag känner nu är stor avsmak för skiten. Och det hoppas jag sitter fast i hjärnan
så länge jag lever. Det måste finnas nåt sätt att göra en medicin eller ett chip eller vad fasen som helst för att få folk att vilja dricka lika lite som att äta en död råtta. Nån form av tvärtomfylla. Finns ju naltrexone och kampral, men det borde väl gå att hitta på nåt. Tänk vad pengar det hade sparat sjukvården i slutändan. Alkohol hade aldrig blivit laglig om den uppfanns som dryck idag. Hoppas att det finns nån bra lösning i framtiden. Men för det krävs väl att halva befolkningen blir alkoholister och att många fler stryker med på kuppen. Nåt positivt är ju att alkoholfritt öl och vin verkar vara ganska mycket vanligare nu hos många när man fått till smaker och sorter mm. Det lär ju bidra till att vissa inte behöver nåt annat och aldrig kanske inte ens upplever första fyllan. :-/

@BEATNGU jag har inte fått knappt någon effekt alls nu fast jag fick antabus igår och druckit lite idag. Hela frågeställningen blir ju helt knäpp då det ju är jag själv som bestämt mig för att ta antabus för att inte dricka och sen gör jag det ändå. Trotsar mig själv alltså. Jag ville ha campral för att minska suget. Allt har alltså varit bra tills jag började gå emot mig själv då jag inte blev sjuk av att dricka. Tack för så snabbt svar 🙏

@BEATNGU jag har inte fått knappt någon effekt alls nu fast jag fick antabus igår och druckit lite idag. Hela frågeställningen blir ju helt knäpp då det ju är jag själv som bestämt mig för att ta antabus för att inte dricka och sen gör jag det ändå. Trotsar mig själv alltså. Jag ville ha campral för att minska suget. Allt har alltså varit bra tills jag började gå emot mig själv då jag inte blev sjuk av att dricka. Tack för så snabbt svar 🙏@Onkel F

@hoppfull 55 Har tagit både campral, naltrexone och antabus. Jag drack alkohol både när jag tog campral och naltrexone. Fick sluta m naltrexone pga att min lever tog skada. Fick även sluta m antabus pga levern. Hade aldrig vågat dricka alkohol då pga hur sjuk man skulle kunnat bli. Drack jag alkoholfritt var jag jättenoga m att det var 0.0%. Antabusen var till jättebra hjälp för mig men nu kämpar jag med att sluta på egen hand fast m hjälp av socialtjänsten.

Lycka till!

@BEATNGU jag har inte fått knappt någon effekt alls nu fast jag fick antabus igår och druckit lite idag. Hela frågeställningen blir ju helt knäpp då det ju är jag själv som bestämt mig för att ta antabus för att inte dricka och sen gör jag det ändå. Trotsar mig själv alltså. Jag ville ha campral för att minska suget. Allt har alltså varit bra tills jag började gå emot mig själv då jag inte blev sjuk av att dricka. Tack för så snabbt svar 🙏@Onkel F @BEATNGU första gången fick jag rodnad och svettades men sen ingenting. Inser att jag behöver be om att få höja dosen och tätare besök. Är mest ledsen över att inte kunna hantera det.

@BEATNGU skrev:"@Onkel F Antabus räddade inte mig" Nej, det är en del av det jävliga, den hindrar en från att dricka (om man inte lär sig hur man skall kringgå reaktionen, men varför ta man då Antabus till att börja med?), men den får dig inte att sluta. Det jobbet måste man göra själv.
@BEATNGU skrev: "Detta är ju nåt som inte går över bara för att man inte druckit på 3 veckor eller 15 år" Helt rätt! Det är en annan del av det jävliga! Alkoholism är en livslång sjukdom. Parallellen till diabetes har dragits här flera gånger, man kan lära sig att hantera och leva med den, men man kan inte bota den.

Du känner stor avsmak inför alkohol, du har kommit längre än jag. Jag vet inte hur, men på något vis måste jag göra alkohol till en icke-fråga. Om jag fortsätter dricka kommer det att bli min undergång.

@hoppfull 55 Ledsen att vi kidnappat din tråd! Men förhoppningsvis har vi skrivit något som får dig att sätta pilsnern (eller vad du dricker) i halsen och ställer ifrån dig glaset!🤣
Välkommen hit, förresten!

@BEATNGU jag har inte fått knappt någon effekt alls nu fast jag fick antabus igår och druckit lite idag. Hela frågeställningen blir ju helt knäpp då det ju är jag själv som bestämt mig för att ta antabus för att inte dricka och sen gör jag det ändå. Trotsar mig själv alltså. Jag ville ha campral för att minska suget. Allt har alltså varit bra tills jag började gå emot mig själv då jag inte blev sjuk av att dricka. Tack för så snabbt svar 🙏@Onkel F @BEATNGU första gången fick jag rodnad och svettades men sen ingenting. Inser att jag behöver be om att få höja dosen och tätare besök. Är mest ledsen över att inte kunna hantera det. @Varafrisk ❤

@BEATNGU jag har inte fått knappt någon effekt alls nu fast jag fick antabus igår och druckit lite idag. Hela frågeställningen blir ju helt knäpp då det ju är jag själv som bestämt mig för att ta antabus för att inte dricka och sen gör jag det ändå. Trotsar mig själv alltså. Jag ville ha campral för att minska suget. Allt har alltså varit bra tills jag började gå emot mig själv då jag inte blev sjuk av att dricka. Tack för så snabbt svar 🙏@Onkel F @BEATNGU första gången fick jag rodnad och svettades men sen ingenting. Inser att jag behöver be om att få höja dosen och tätare besök. Är mest ledsen över att inte kunna hantera det. @Varafrisk ❤@Onkel F ❤ förväntar mig inget mer än att bara få säga hur det känns! Kram

@Varafrisk Om du fick rodnad och svettning så fungerar den. Det kan vara så att du fick en liten reaktion tack vare för låg dos antabus. Och att du drack försiktigt och lät symptomen gå över. Sen tror jag att vissa passerar den lilla effekten bättre än andra. Kanske också beror på vad du drack? nån klunk vin bör inte bli så häftig reaktion. Sprit borde kännas mer eftersom alkoholhalten är högre. Du äter inga allergi eller huvudvärkstabletter idag? Du spydde inte strax efter du fick antabus? Den jag tog på vårdcentralen var en flytande variant vit som smakade inte jättegott. Vad får du? Oavsett så ska du berätta precis hur du kunde dricka när du kom hem. Tror dom vill börja md så låg dos som möjligt eftersom den kan ha bieffekter på kroppen i för stor dos. Men prata med läkaren och säg hur läget ligger. Sen får du se så du inte får nån allergisk reaktion mot den om dom höjer osv.
Du har lagt in samma svar till mig flera gånger här på sidan bara så du vet det.

Antabus är ett avvänjningsmedel vid alkoholberoende. Om du dricker alkohol när du tagit Antabus uppstår en rad mycket obehagliga symtom som kraftig rodnad i ansiktet, dunkande huvudvärk, hjärtklappning, illamående, kräkningar och känsla av andnöd. Dessa symtom kan uppträda även efter små mängder alkohol.
Läste även att den har en uppbyggnadseffekt på omkring 3 dagar. Så den kan kanske inte hade uppnått den fulla effekten än när du drack. Sen sitter den i kroppen i upp till 3 veckor men effekten avtar med tiden verkar det som.

@BEATNGU Jag vet inte men var ditt svar menat att vara t mig?
Jag tog antabus under 58 dagar, drack inte en droppe alkohol under dessa dagar. Fick avsluta behandlingen pga att min lever tog skada.

🤗