@Tofu på besök Menar du att min text hos Andra Halvlek var hård?

@vår2022 @Vinägermamman Tack!

Har haft en fin kväll…komedi blandat m musik…det regnade….så regn, skratt och sång.

Känner mig vilsen nu här på forumet😨känns som om jag missuppfattas inte av alla men det är ändå tillräckligt för att jag kanske ändå ska vila härifrån under några dagar. Det tar för mycket energi. Min man känner av det. Givetvis handlar det om mig själv hur jag skriver, hur jag tar emot vad som skrivs och lite till…

Tofu på besök

@Varafrisk Det var bara en tolkning jag gjorde då. Den baserades inte på vad du skrev utan snarare hur jag tolkade det mellan raderna eftersom jag inte fick ihop det. Nu har du ju förklarat så nu vet jag om jag inte missar något här?

@Varafrisk Jag brukar inte sticka ut hakan och jag tycker det är viktigt att respektera varandra, om någon tar illa upp så är det såklart viktigt att be om ursäkt och ta lärdom. Och det är bra att man säger till så att man kan lära sig av sina misstag.

Jag läste inte in något mellan raderna i inlägget som Varafrisk gjorde i Andra Halvleks tråd. Jag läste det som. att hon ”tänkte högt” och reflekterade över en diagnos som hon har erfarenhet av att ha närstående som har. Jag såg varken frustration eller illvilja där. Följaktligen tyckte jag att Tofus inlägg var väldigt hårt. Speciellt när ursäkten var gjord och lärdomen tagen.
Det skrivna ordet kan lätt misstolkas och kanske har jag inte förstått hela bilden men jag ville ge min sida av saken.
Allt gott! 🌸

@Tofu på besök Tänker inte att du har missat något.
@Inombords Tack för dina rader:) Även om ens avsikt inte är att göra någon annan illa är det viktigt att kunna be om ursäkt med respekt för den andre individen. Tänker även att det även är betydelsefullt att kunna ta emot en ursäkt för att kunna gå vidare.

Har varit hos min kurator på Rådgivningscentrum på morgonen. Så skönt! Hon är väldigt rak i sin kommunikation. Efter de dagar som jag var nykter i juli månad i synnerhet de sex dagarna i följd så vet jag att jag kan surfa på suget och jag vet mina triggers. Ska jobba väldigt mycket på att släppa offerkoftan! Släpper jag offerkoftan är det lättare att känna tacksamhet över vad jag har. Efter detta besök idag vill jag gå vidare och känna ro ...en ro som jag behöver för min nykterhet.

Har bestämt mig för att inte sätta mål eftersom jag så sällan kan hålla dem. Målen som jag sätter och inte håller leder bara till misslyckande som triggar mig att dricka. Som tex bröllopet nästa helg skulle både ha gått ner i vikt och varit nykter en längre tid ...har inte lyckats med något av det. Så nu måste jag sluta med dessa mål vilket inte betyder att jag inte jobbar vidare med nykterheten samt med viktminskning. Hade även anmält att jag ville hålla tal men tänker nog inte göra det. Det är som om det har blivit mitt ansvarsområde...nu släpper jag det ansvaret.

Min son och min man ska ut och åka i min mans barndoms hemtrakter. Det är sonen som har tagit initiativ till denna resa på så vis får jag några timmar för mig själv. Dessa timmar ska jag förvalta väl med att läsa och pussla. Har köpt ett nytt pussel som är så mycket svårare än det förra ....så det blir inte många bitar lagda varje dag men jag har ingen brådska.

Ha en fin dag alla:)

Tofu på besök

@Inombords Jag svarade ju på hennes fråga. Det var ju inte så att jag drog upp det igen. @Varafrisk undrade ju vad jag menade med den text jag skrev den dagen och då försökte jag svara på det.

@Varafrisk Hej! Hur har det gått den här veckan? Bra hoppas jag!

@Varafrisk skrev: "Har bestämt mig för att inte sätta mål eftersom jag så sällan kan hålla dem" Har du funderat på det @vår2022 skriver om Värderad riktning? Jag vet egentligen inget om detta förutom det hon skriver i sin tråd, men jag tycker det låter intressant. Det kan kanske kännas lite "mjukare" än att sätta upp ett klart mål som man sedan missar?

Jag har nyss läst "Att välja glädje" av Kay Pollak. Handlar lite om hur vi väljer att tolka det som sker omkring oss, och om hur ett budskap säger något om både avsändare och mottagare. Kanske inte världens mest vetenskapligt skrivna bok, och en del av det han skriver om vårt eget ansvar för vår situation kan man (jag) uppfatta som lite skuldbeläggande. Men i det stora hela är det han skriver tänkvärt. Kanske värt lite av din tid?

@Varafrisk skrev: "Känner mig vilsen nu här på forumet" Du hör hemma här lika mycket som någon annan. Skriv det du känner att du behöver när du känner att du behöver det.
Juli gick ju bra, kan augusti bli lika bra eller kanske bättre? Du är på väg i rätt riktning, fortsätt!

@Varafrisk

Nykterhets appen Cairy har många övningar man kan lägga in och som kommer upp på telefonen som påminnelser. Finns en övning som heter just tacksamhet där man dagligen skriver ner några saker man känner sig tacksam över. Tänker att det kanske kan vara ett bra sätt att öva genom den appen och lätt att komma ihåg iom dagliga notiser som ploppar upp 🙂Finns också många meditationsövningar man kan välja och få som påminnelse morgon, dag eller kväll också.

Själv är jag väldigt glad över att kunna välja just tacksamhet, acceptans och glädje. Har blivit fenomenal på att hålla mig mindfull och jag tar fullt ansvar för mitt liv och mitt mående. Det är upp till mig att välja in saker jag mår bra av och att välja bort sådan jag inte vill gå igenom om det är så att jag kanske inte kan acceptera situationen som den är. Jag vet att det kan låta väldigt provocerande att säga; välj glädje. Många gånger i livet är det inte så lätt. När mitt eget liv kändes svart kunde folk inte ens fråga mig hur jag mådde utan att jag blev provocerad eller bröt ihop. Om någon uppmanade mig att försöka tänka positivt var jag beredd att slå den rakt på käften. Du vet när det är sådär vedervärdigt svart att inte glädjen glädjer. Folk omkring gör allt de kan för att underlätta och muntra upp men själv ser man inte ens att det är fint väder. Vet att det inte alltid är läge eller lätt att välja glädje, acceptans och tacksamhet. Men det är verkligen klokt att jobba på för när du är väl är öppen att börja praktisera det och når dit så kommer du vara så tacksam att du känner dig tacksam över att vara tacksam. Hur dumt det där nu lät...
Jag är iaf sjukt tacksam för att kunna välja tacksamhet, acceptans och glädje och det handlar ju heller inte om att jag springer runt och jämt är skitlycklig, men att kunna acceptera att även ledsamhet och att jobbiga jobbiga känslor uppstår och att hitta bra sätt och verktyg för att kunna förhålla sig till dem på ett lättare sätt. Ibland behöver man ju även söka hjälp när man försöker hantera en jobbig situation och det är ju att ta ansvar för sig själv precis som du gör just nu genom både din kurator och här på forumet.

Det låter som din kurator kan stödja dig bra i din personliga utveckling. Tycker kuratorn låter toppen! 🙂
Det är de små sakerna i livet som är de stora.

Stor kram och det är klart du ska skriva på forumet. Man kan omöjligt ta hänsyn till alla tänkbara individuella tolkningar som sker och vi måste ju kunna skriva utan att det ställs samma krav som att publicera något i en vetenskaplig tidsskrift. Själv kan jag skriva mycket trams men det är behjälpligt för mig. Det är en av mina strategier för att skingra tankar.

VaraFrisk, jag uppfattade också ditt inlägg som Inombord. Inte hårt, men jag tänker att det är bra att Tofu och Vår2022 skriver sin uppfattning om det, så kanske vi alla lär oss ett och annat. Det blir väl som inlägg som riktas direkt till dig ibland också. Att det blir fel när någon tror sig se ett mönster som inte stämmer med hur det faktiskt är. Det skrivna ordet är väldigt specifikt och onyanserat ibland. De allra, allra, allra flesta (även du) är oerhört duktiga på att uttrycka sig ödmjukt och inkännande. Ibland blir det helt fel. Ibland blir det hårt utan att det är meningen. Jag har skrivit inlägg som varit fel, som landat fel. Tycker att du ska stanna här och jobba vidare med nykterheten. Offerkoftan är inget klädsamt plagg, kliar dessutom alldeles förfärligt. Bra om den kommer av. Har nog skrivit det till dig förut; se dina tillgångar och dina framsteg. Om du vill hålla tal, gör det, om du har något fint att säga om personen. Gör det inte av plikt eller för att det blivit ditt ansvarsområde. Det ska vara kul att hålla tal. Jag älskar bröllop och tal. När någon får frossa i hur bra de är! Det där med vikt är lite problematiskt. När man känner sig för tjock eller obekväm i kläderna finns en känsla av missnöje. När du skriver härinne får jag upp en bild av en ganska tjusig kvinna. Andras vikt stör mycket sällan, så jag hoppas att du kan känna dig fin som du är. Och som jag tror att du är.

Igår var ju min son och min man ute och åkte i min mans barndomstrakter. Vår son följde med in fick en matlåda m hemlagad thaimat plus att jag hade köpt kantareller som jag stekte i smör och vi la på macka. Vi pratade om min sons sambos familj. Föräldrarna är skilda sedan 25 år tillbaka. Bor ca tio mil från oss. Vid Mors dag blev vi mammor hembjudna till vår son på mat givetvis även min man. Igår pratade vi om denna kväll och då fick min man och jag reda på att vi hade verkligen begått ett misstag. Jag drack alkoholfri öl till maten, sonen och mannen drack starköl och min svärdotter alkoholfri cider. Min svärdotter gav en alkoholfri öl till sin mamma. Jag förstod nog att mamman ville ha en starköl. Så både min man och jag sa att NN vill nog också ha en starköl och till sist fick hon en starköl. Vad vi inte visste då är att mamman är kanske inte alkoholberoende men har ändå problem med alkoholen....vet inte på vilken nivå det är. De försökte därför att hon inte skulle dricka alkohol. Jag minns för några år sedan när jag pratade med mamman i telefon (har inte gjort det många gånger) att jag fick en känsla av att hon kanske var påverkad. Hur som helst...så tänker jag...hur tänkte jag?!?!? Jag som är så uppmärksam kring allt som har med alkohol att göra så insisterade jag på att mamman skulle få en starköl! Så urbota dumt! Men som sagt var man lär sig så länge man lever. Det blev i alla fall ett bra samtal med min son om hur mitt beroende ser ut. Jag berättade att jag är inte nykter, berättade om mina 14 dagar då jag var nykter i juli månad. Berättade om vad som triggar, att jag inte kan åka utomlands nu för det finns för mycket som triggar. Sonen sa att om du väljer att dricka är ditt problem men jag vill inte att du ljuger, om du har druckit så säg det men ljug inte. Och tro inte att vi behöver bli alkoholister för att du har problem. Du sneglar på oss om jag dricker öl eller sambon dricker bubbel. Och jag svarade...men jag sneglar väl inte?? Jo, det gör du. Min son sa innan han åkte...nu ser vi inte bakåt utan nu går vi framåt. Det var ett bra samtal. Jag vet dock att han har haft svårt att hantera alkoholen, druckit mycket på krogen men nu när han lever med sin sambo tror jag att det är mer kontrollerat. Sambon dricker inte speciellt mycket eller ofta pga att hon har sin leversjukdom pga sin tarmsjukdom.

Även om jag inte har blivit nykter så märker jag ändå att jag är väldigt uppmärksammad på hur andra dricker (har i och för sig varit det under en lång tid), hur man pratar om alkohol osv. Jag tänker att konsten när man håller på med sitt nykterhetsarbete eller har blivit nykter är att man lever i ett land där alkoholen är en del av kulturen är kanske fel att säga men iaf en del av väldigt många människors liv och de flesta kan förhålla sig till alkoholen.

@Onkel F Jag får nog läsa lite mer i vår2022 tråd kring värderad riktning. Jag har boken av Kay Pollack. Min kurator har även tipsat om youtube klipp som jag har sett. Det handlar om det här att man eller jag många gånger förminskar mig och tänker att andra inte ser mina positiva sidor mm...det handlar mycket om tankar som är just bara tankar.
Augusti ska blir bättre så är det!!

@Natalia Tacksamhet, acceptans och glädje är känslor som är verkligen viktiga ingredienser i livet! Har jag offerkoftan på då är det svårt att känna dessa känslor. Därför vill jag jobba på att få bort den där jäkla otympliga offerkoftan!!

@Sisyfos Tack:) Även om jag tidigare har haft svårt att se mig som en tjusig kvinna så tänker jag att alkoholen har sett till att den bilden har förminskats. Så det är väl tid att plocka fram en annan nyans...att vara stolt att kroppen ändå fungerar så bra som den gör trots övervikt och alkoholberoende. Det är ju därför viktigt att ta bättre hand om mig själv!

Jag vet inte hur ni känner men för mig är det alltid så att den där sista veckan innan man ska börja jobba går så rasande fort! Springer iväg! Nu på förmiddagen har vi städat av lite lätt. Jag har tagit hand om mina blommor både ute och inne. Igår kollade jag över växtligheten i mitt växthus måste säga att tomaterna var bättre förra året. Jag tror det delvis beror på det ojämna vädret. Några dagar med värme och sol kring 30 grader för att därefter bli några dagar med mulet och 20 grader. Men så sakteliga kommer det lite tomater inte mycket chili eller paprika.

Denna veckan har väl inte börjat jättebra utifrån alkoholintaget men det kan ändå bli fler dagar utan alkohol än med.
Även om jag inte blir jättebakis så blir jag iaf trött och gör inte riktigt vad jag vill göra dessutom blir jag besviken på mig själv vilket triggar att dricka. Dagen efter då man inte druckit är ju som en gåva då jag kan både träna och är mer uppåt. Jag ska öva mig på att ta bort jobbiga känslor som tex ensamhetskänsla, ledsenhetskänsla som är endast känslor. Jag får givetvis bli ledsen men mer utifrån verkliga saker. Fick ett mail fr en nära anhörig som berättade om en svår sak. Min anhörig skrev att hen tyckte att det var så orättvist att behöva bli drabbad. Jag kan känna både det ena och andra men är så tacksam över att jag inte har känt den där orättviskänslan när min man drabbades av cancer eller vår ofrivilliga barnlöshet eller att vår dotter fick bipolär sjukdom. Jag skulle kunna varit den som tyckte att det var orättvist men känslan har aldrig infunnit sig vilket jag är väldigt tacksam för. Till sist vill jag bara skriva att jag tänker att mina inlägg kan bli att man tycker sig se ett mönster vilket jag tänker beror på otydlighet från min sida, att jag fegar för att skriva vad jag tror på...hur det är för som oftast så har jag väldigt klart för mig vad det kan vara som ligger och skaver. Iaf....så jobbar jag vidare på att få av offerkoftan!

Kram

Jag tänkte skumma igenom min tråd men med så många inlägg så orkade jag nog endast en tredjedel men många inlägg från Andra Halvlek, Torn, FinaLisa, Vinäger och Charlie70. Träffade FinaLisa, Charlie70 och Vinäger på träffen i Sthlm 2020 plus några till som tex Adde och Berra. Min man var med. Vi bodde på hotell. Jag hade inte skrivit med ngn före träffen så alla var nya.

När jag läser min tråd så tänker jag men för fan Varafrisk…gå vidare!! Kan faktiskt förstå dem som vart med länge och skriver…att man kan tänka…kommer hon lyckas och när i så fall??? Men jag ska💪🏻Min största rädsla är nog…kommer mina organ, min kropp på sikt klara det??? Fast jag kan inte dricka på den känslan.

Jag läste i vår2022 tråd om hur mycket energi det hade tagit ifrån henne efter mitt inlägg hos Andra halvlek och att hon tänker att inte skriva direkt på ett inlägg. Jag tänker på ett inlägg som väcker känslor (mina ord).

Om jag hade vetat att mitt inlägg skulle väcka så mycket så skulle jag aldrig någonsin skrivit mitt inlägg. Jag ångrar mig djupt! Läste mitt inlägg nu igen och jag tycker att jag är väldigt försiktig. I inlägget uttrycker jag mycket funderingar över mig själv. Och utifrån att Andra halvlek skrev om bipolaritet samt att Sisyfos reflekterade tänkte jag både en, två och tre gånger före jag skrev. Min tanke var mer att berätta om den kvinnan som jag mötte på bipolärskolan och som fått kämpa för att bli rätt diagnosticerad. Jag förstår att jag gick för långt och tänker fortsättningsvis vara väldigt försiktig. Åter igen det var inte min avsikt att begå övertramp i Andra halvleks tråd. Förlåt igen!

Tänker att jag skriver i min tråd och hejar på andra. Jag tänker inte sluta skriva på forumet men jag behöver nog återhämta mig lite grann. Min man tycker att forumet tar lite väl mycket tid från mig…eller från oss.

Önskar er alla på forumet en fin kväll och helg🤗 på måndag börjar jobbet igen💪🏻

@Allegra hahaha. Förlåt, känner verkligen igen mig i det med bilen, helt sjukt vilka beslut man tagit som full eller bakis

Kära @Varafrisk , är helt opartisk i frågan om inlägget du gjorde, men hoppas verkligen att det kan läggas åt handlingarna snart. Du skrev i all välmening och det landade fel, sånt är livet och du har bett om förlåtelse. Mer kan du inte göra!

Semesterns sista flämtande dagar, ja herregud. Satt med en sak igår, som jag egentligen skulle fixat innan semestern men var för utarbetad för att göra. Eftersom jag varit relativt nykter i sommar gick det ganska lätt att styra upp det hela (det vill säga, jag är klar i knoppen). Hoppas ingen har märkt att jag varit försenad, jag tänker låtsas som ingenting🎶

Fler dagar nykter än berusad är bättre än tvärtom, kämpa på!! Stor kram❤️