@Matti77 Grattis till dina dagar!🥳. Du resonerar så klokt med dig själv och det låter som en bra plan med att vara nykter 1 år och sedan ta ny ställning. Och jag har också upptäckt att man kan ha roligt utan alkohol, eller till och med roligare, då man alltid känner sig pigg och fräsch för att man inte är bakis och har koll på det man säger😄.

Ha det så fint i sommar🌞💕

Precis kommit hem efter att varit på tjänsteresa i en vecka till en plats i europa där det är barer, turister och resturanger överallt.
Var inte orolig innan för att dricka men var mera orolig för hur kollegor jag inte träffat på över ett år skulle reagera, jag var ju den som tidigare var roligast att vara med eftersom jag var den som aldrig sa nej till att gå och dricka och var alltid den som var gladast och kvar till sist.
Min strategi för att slippa berätta allt var och är att säga att jag tagit ett långt uppehåll pga trötthet och mycket jobb.
Reaktionerna var väldigt blandade, dom flesta var imponerade och tyckte set var bra gjort av mig. Mem vissa hadde väldigt svårt att acceptera, antar att dom flesta av dom också har sina problem...
Hur som helst så gick allt bra och det var otroligt trevligt överlag, framför allt är det väldigt skönt att komma hem pigg och fräsh istället för det vraket jag brukade komma hem som efter en liknande vecka.
Önskar er alla en toppenfin helg, ta hand om er.

@Matti77 Så himla bra gjort! Så tydligt att det inte går att missuppfatta. Antar också att de som har svårt att acceptera själva har sina problem, som tydliggörs då du inte drack. Måste ha varit en otrolig skillnad att komma hem pigg och fräsch istället för ett vrak som är trött och bakis.

Ha en fin helg!🥰

@Matti77 Jag är inte här inne så ofta men va kul att jag fick se ditt inlägg nu ikväll.
Vilken glad känsla det måste ha varit att komma hem och kunna jämföra dagens hemkomst mot de tidigare som du har haft.
Bra och starkt gjort.👍

@Matti77 Nu har jag läst i din tråd och vill gratulera till alla a-fria dagar, starkt jobbat! Min resa började med att jag först ville bryta ett riskbruk för att sedan kunna dricka måttligt. Att helt avstå från alkoholen fanns inte på kartan då. Men ju fler dagar jag fick som nykter, desto bättre mådde jag och önskan om ett helt alkoholfritt liv växte fram. Nu tar jag fortsatt en dag i taget, för överskådlig tid framåt.

Jag fick bra redskap för att förstå min problematiska relation till alkohol genom programmet här på AH och vill gärna tipsa om det. Samt några böcker som jag tycker är väldigt bra: Marcus Heiligs bok ”Beroendetillstånd”, de kapitel som handlar om alkohol, samt Anders Hansens bok ”Depphjärnan : Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?”

Allas resor är ju olika och man måste ju finna sin egen väg. Önskar dig allt lycka till på din fortsatta färd!☀️

@Matti77 Heja dig! Min omgivning är också sjukt imponerade. Det känns nästan som att gå på fest med en stor guldmedalj hängande om halsen 🥰 Jag är så förbannat stolt över min nykterhet!

Kram 🐘

@Matti77
Hej, hoppas allt flyter på bra hos dig! ☺️
Vilken känsla att kunna komma hem pigg och fräsch efter en tjänsteresa! Häftigt att kunna jämföra med tidigare resor och upptäcka att det är värt allt att inte komma hem som ett vrak!
Kanonbra jobbat!
Njut av helgen!

Hej Matti77
Blev så glad att du tittade in och gav feedback o pepp i min tråd😋. Nu har jag läst igenom din och blir helt tagen av din färd mot ett alkoholfritt liv. Tack för att du delar med sig av allt du tänker och känner. Gav mig också nya insikter om varför jag testade alkoholen igen efter fem nyktra månader och det känns så skönt att känna igen mig i er andra i hur alkoholhjärnan lömskt lockar en tillbaka. Lätt att slå på sig själv istället för att ge sig själv kärlek och förståelse. Grattis till din långa nykterhet. Hoppas få följa dig framöver. Dag 7 för mig idag men jag är snart där.🤗

@Matti77 Wow! Så inspirerande att läsa om er som gjort en sån otrolig resa och bjuder på allt, uppgång och nedgång. Extra imponerande att stå emot när alkohol finns överallt, i princip dygnet runt… Tack för att du delar 🙏🏻
Dag två här, startade programmet igår och nu jäklar, nu räcker det!

Lycka till på din fortsatta resa!

242 dagar utan alkohol idag, snart (imorgon) 8 månader, har igentligen inte så mycket intressant att skriva eller dela med mig om men tänkte bara skriva några rader då det var ett tag sedan sist.
Sommaren har varit bra, vi hadde en fin resa till ett närliggande land med mycket vackra höga berg som var helt udnerbart, speciellt skönt att komma ifrån hettan som varit här mer eller mindre hela sommaren. Många väldigt trevliga små barer och resturanger i den byn vi bodde i men det gick hur bra som helst. Efter en jobbig början på sommaren har jag lyckats intyga hjärnan att det är minst lika om inte trevligare att sitta ned och dricka en god lemonad eller fanta istället för det jag tidigare brukade beställa.
Har också haft en del besök från släkt och vänner vilket varit trevligt, och även om dom druckit en del så har det bara känts väldigt skönt att inte göra det själv. Det är ju även fantastisk smidigt att man kan ta bilen när man behöver åka någonstans även om det är tidigt eller sent utan att kika efter poliskontroller.
Som sagt allting är bra och just nu finns inte så mycket mera att skriva, men vill avsluta med att tacka er alla här på forumet som delar med er av era historier. Jag är här nästan dagligen och läser om hur det går för er. Glädjas och inspireras med era framgångar, bli ledsen av motgångar, dela med sig och få feedback av det jag gör.
Tror jag skrivit det tidigare, men det finns ingen annan än ni här som vet om vad jag gjort eller vad jag gått eller går igenom, och utan er tror jag inte eller är snarare väldigt säker på att jag aldrig klarat av dom 242 dagar jag är uppe i nu.

@Matti77 Stort grattis till 8 månader i frihet! Du ser ut att må väldigt bra, och jag blir alltid så glad när jag läser om personer som lyckats nå det där lugnet som du beskriver.

@Matti77 Jättegrattis till 8 månader imorgon!🥳. Så himla bra gjort och minns puckeln du hade ett tag innan sommaren om hur du skulle göra. Det har ju gått så bra som det bara kan! Ha det så fint❤️

Dag 245 idag, kort inlägg. Igår var det dags för den årliga hälsoundersökningen igen och måste bara få berätta hur otroligt skönt det kändes att svara "nej" på den vanliga frågan "dricker du alkohol?".
Läkaren frågade igen så du dricker aldrig? Återigen kunde jag nöjt och stolt svara "nej, aldrig" :)