@BEATNGU Grattis i förskott! Fyller du jämnt? Själv firar jag 2,5 år som nykter den 9/8. Den typen av dagar känns faktiskt mer värt att fira än min födelsedag. Jag gör ingen grej av det, men jag blir liksom varm och sprickfärdig av stolthet vid sådana milstolpar 🥰 Det är värt mer än alla presenter i världen.

Kram 🐘

@BEATNGU Mitt nick kommer av sig att jag hade fyllt 50 år när jag började den här nyktra resan. Jag tänkte att andra halvlek i mitt liv skulle bli mycket bättre än första halvlek. Nyktert.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Ja jag tycker sånt är viktigare. Jag blir bara deppig av att bli äldre. Men jämt fyller jag. 42 år är jämna siffror! Jag skulle kunna må hur bra som helst tills jag är över 80. Mormor är 91 och ganska pigg fortfarande men börjar bli lite glömsk ibland som normalt. Gammelmorfar blev 93 år. Så vi är sega i släkten på den sidan. Men man har väl åldrats fram minst 10-15 år bara genom drickandet. Men det ska vända! Motionen och psyket är det som sätter stopp för allt just nu. Har haft järn/blodbrist senaste året och då orkar man ju inget. Men jobbat ändå. Sen fick jag käka järntabletter fram tills för en månad sen ca. Senaste proverna var väldigt bra. Men farbror doktorn hade glömt att jag åt järn fortfarande. Gjorde gastroskopi och allt var ok där nere. Det var ju läkaren som sa att jag skulle äta järnet fram till undersökningen. Alla värden därifrån kom ju efter några dagar och såg bra ut. Oj det tänkte jag inte på att du åt fortfarande. Då får du sluta med dom nu. Så tar vi ett nytt blodprov i Augusti. Får väl hoppas att det är ok då. Orkar inte bry mig mer snart . Idag har inte varit nån bra dag. Alla problem på en gång.

@Kullamannen Inga problem. Jag fick tag i ditt konto på nätet så jag gjorde uttag själv. Nu har du till en mjölk och en limpa kvar på kontot. Det borde räcka!! :-P

Blev inga lagade glasögon idag. Min optiker har stängt på lördagar halva året tydligen. Finns ett par andra, så jag var på väg att gå iväg till den närmaste. Sen tänkte jag att det är ju lördag. Just det Alla butiker i city stänger kl 14 då. Kollade på klockan. Den var 13.58 då. Åkte och provade läsglasögon. Borde ha 1,5 eller så har jag för mig. Men det blev suddigt på det avståndet man kunde testa där. Hjälpte inte. Provade Ända upp till högsta. Inte bra nånting. Så det är nog sömnen vitaminer och sittandet här vid datorn. Men snart blir det andra bullar.

Tänkte bara slinka in att jag fortfarande finns här, men är passiv för tillfället. En del saker har hänt som jag inte kunnat hantera. Ingen "A" tack och lov, men andra saker som kräver vårdkontakt mm. Finns här om nån undrar något. Bara lite mer sällan för tillfället! Kram på er alla!! // B

Fint att du berättar @BEATNGU , har undrat hur läget är. Ledsamt att höra om ”vårdkontakter” och hoppas innerligt att det inte är något allvarligt.

Allt gott & kram✨✨✨

@Allegra Det är ett återfall, fast inte på A som jag trodde att det var det jag skulle falla för tillslut. Det är fortfarande äckligt enligt mig. Så det blev annat. Men ska kolla upp om jag har nån diagnos som gör att jag beter mig på detta sätt. Allt var ju bra, och jobbet nästan säkrat. Men så kom den där alkoholhjärnan fram med ett annat förslag. "Det kan vi ju prova, Det märks inte" Dum som man är. USCH!

Nån som vet hur man går tillväga om man vill göra en utredning på sig själv ang ADHD etc. Finns det nånstans det inte kostar mellan 7000-25000 kr? Jag ska alltså inte göra den på mig själv, utan låta någon annan göra den. Med ett bättre resultat förmodligen. :-/

Ah @BEATNGU , jag förstår. Lider med dig, missbrukshjärnan är lömsk.

Tror en ”egen” utredning kostar så mycket som 30’. Men det finns ju även något som heter ”egenremiss”. Sök på bred front & kontakta alla instanser: 1177, vårdcentral, företagshälsan om du arbetar, beroendevården, privata alternativ som erbjuder sjukvårdsförsäkring efter ”egenremiss”. Åk till psyket om det blir illa.

Ställ krav.

Har egen erfarenhet av ett barn som behövde utredas, var tvungen att överdriva allt för att ens få ett psykologbesök. Väl ”inne i systemet” så fick hon bra behandling & diagnos. Så ljug om du måste, det är den krassa verkligheten.

Allt gott /Allegra

Har tänkt på dig @BEATNGU och din önskan om en utredning. Jag vet människor som betalat ur egen ficka för att de varit desperata, vuxna människor som känt att de bara måste få en utredning för att förstå sig själva och sitt beteende.

Du får bli arg på min tanke men jag föreslår i all välmening att kanske ta ett banklån till en utredning!? Det _borde_ inte vara så, alla medborgare har rätt till fri sjukvård. Men den svenska vården går på knäna och man kan som skattebetalare bli förbannad för mindre.

Förstår om du blir provocerad av min tanke men som sagt, det är väl menat.

Hoppas du har det okej! Kram✨✨✨

Du måste få
Remiss från vårdcentralens läkare till utredning som görs av psykolog, läkare och logoped. Det kostar inte mer än ett besök på vårdcentralen. Du behöver bara säga till läkaren att du själv misstänker diagnosen.
Det finns även självskattning på adhd add på nätet. Men om du vill ha diagnosen på papper måste du gå via vc.

@Allegra Fick svar på frågan. ska ta det med min läkare på måndag. Då är även förlängd sjukskriving på agendan och en inskrivning på riktigt hos öppenvården. Mår för det mesta bra när jag är hemma i min safezone. Men ibland kommer jag knappt ut och kan slänga soporna. Hjärnan är överbelastad och allt som ska hända framöver hänger över mig nån stopp. Men jag har ju er och det andra forumet som stöd så länge. Så här långt till måndag har det sällan varit. :-)

@Kebne1 Tack för svar! Morsan hade kollat upp det också. Min hjärna funkar inte riktigt när det gäller efterforskningar just nu. Tur att det finns såna som du och mamma och alla andra som har mer koll.

Ringde till anonyma narkomaner innan med tanke på mitt udda återfall som jag aldrig trodde jag skulle råka ut för. Har bestämt att gå på ett NA möte på onsdag. Har varit på AA några gånger, men jag vill ju bara få alla råd eller bli avskräckt eller hur det nu funkar. Vet inte om man får prata om annat än alkohol här. har frågat staff men dom har inte svarat. Men alkohol är ju det jag alltid har haft problem med men totalvägrade att gå tillbaka till. Så den låter jag bli. Vill säga att jag inte fastnat i något missbruk med andra saker än. Så jag tar all hjälp jag kan få så fort som möjligt. Nån som har gjort samma sak som jag? Tagit återfall fast på nåt som man aldrig ens testat innan. Det är inte ett dugg skönt kan jag intyga nu iaf.

Det var hon som hade tråden se hit som hade en ettåring och en våldsam man som inte bodde där längre men hon drack hela tiden, och ville inte söka hjälp. Trodde det var akut, men admin hade redan kontaktat henne. Pratar med henne nu på msn så det var inte så farligt som jag trodde. Tänkte att hon kan ju däcka eller så kommer han dit osv.