Jag är tillbaka igen. Kände mig tvungen att ta bort min gamla tråd då jag kände att jag lämnat ut för mycket av mig själv.

Jag fortsätter mitt jobb för att hitta en hållbar nykterhet. Jag har sedan sist druckit en gång.
Jag har haft kontakt med vården för traumaterapi. Kommer dröja ett tag innan den kör igång men har iaf en kurator som jag ska träffa varannan vecka.
Tog i samma veva upp mitt alkoholberoende. Det togs prover som såg bra ut. Bättre peth än en måttlighetsdrickare. Läkaren frågade om jag verkligen har alkoholproblem. Någon medicin var det inte någon talan om i dagsläget. Men en psykologkontakt på beroendecentrum fick jag iaf. Så nu kommer jag jobba med mig själv från 2 olika håll. Hoppas det kommer hjälpa mig över tröskeln helt och hållet.
Jag ser positivt på framtiden.

@Kullamannen Hej och tack! Jo jag har redan förändrat mina vanor. Ska jag bara göra klart och göra den sista förändringen, att helt och hållet göra slut med alkoholen en gång för alla. Jag har slagit in på en riktning i livet, nu ska den bli fast grundad och hållbar. Försöker att inte stressa fram den utan låter var sak, var insikt och varj känsla ta sin tid. Det tror jag är rätt väg för mig 🤗
Hur går det för dig nu?

@Argbiggan Kul att du är tillbaka och att du ser positivt på framtiden😁. Har sett att du tog bort din tråd och undra hur det är med dig. Låter verkligen bra att du tagit hjälp och att du kommer att få stöd från flera håll. En ny tråd och nya tag till ett nytt liv.

Ha det så gott!❤️

@vår2022 @Jan.3.
Jag är kvar, har varit in och läst men inte orkat skriva.

Ja @vår2022 jag tänkte lite så jag med, ny tråd med mer hjälp i ryggen. Jag är dock rädd för hur jag kommer reagera när traumaterapin startar, men det är inte förrän i oktober eller november. Men det kommer jag ju få hjälp med då så ingen mening att grotta ner mig i det nu.
Känns bra att ha bett om hjälp 💕

Ha det så gott ni med ❤️

Vaknade tidigt idag, redan inne på min tredje kopp kaffe och har redan hunnit varit ute bland mina dahlior och klippt in en liten bukett till matbordet. De är underbara. Växer som bara den.
Känslan av att vakna pigg och klar är befriande. Så skön. Det fanns en tid då jag sov till kl 14 när jag var ledig. Och bakis. Låg i sängen tills det var dags att kliva upp och ta dagens första öl. Så jävla knäppt.
Jag har nyligen fattat att det var återställare jag låg och väntade på att kliva upp och ta.
Så innerligt glad att jag inte är på den platsen längre ❤️

majken_r

@Argbiggan Instämmer, känslan av att vakna fri 🙏🏼 Dahlior, så fina! Hos mig har bara en blommat. De andra dröjer men nu syns knoppar. Så förhoppningsvis blir det en liten bukett eller två framöver🌼 Ha en fin dag!

Så har en lugn och skön helg passerat. Kan med bestämdhet säga att jag faktiskt tycker om den jag är när jag inte dricker.
Jag har märkt att jag sista tiden haft nära till skratt. Äkta och innerligt. Är sällan på dåligt humör.

Jag brukar tänka att jag ger mig själv mina nyktra dagar som en present. Varje dag är en gåva. Från mig till mig. Låter kanske egocentriskt men lite ego kanske man måste få va ibland? 😁
Hur som helst, att fokusera på de nyktra fria dagarna istället för de gånger jag är nära kanten eller i potthållet skapar en sorts harmoni inom mig och det med en gåva varje morgon tar bort udden av sug och vilja att dricka.

Jag har slutat räkna dagar. Det sköter alkoholkalendern åt mig nu för tiden. Jag försöker fokusera på det som funkar bra i livet. Se det goda.

Just här och nu mår jag rätt så bra 🙏

En otroligt vacker kväll ☀ inte dumt att spendera den med ett glas kall trocadero och choklad.
Påta bland blommorna och bara vara. Vissa dagar är livet lite mer ❤️ än andra.

En tidigare version av argbiggan skulle förmodligen ha druckit inte bara en utan 3-4-5, kanske rent av 7-8 kalla öl för att fira det vackra vädret. Avslutat kvällen med känslor av ilska, irritation och bråk. Idag kan jag luta mig tillbaka och ta tillvara på kvällen. Njuta av den.
Imorgon kommer jag må bra. Vakna utan öken i mun, huvudvärk och en stressad kropp.

Jag vill ändå tycka att jag kommit en bit på väg 🙏

@Argbiggan Det har du verkligen gjort! Det allra viktigaste är att du fokuserar på fördelarna med nykterheten, istället för att stirra dig blind på att du inte får dricka.

Du får dricka, men förhoppningsvis vill du inte. Den switchen i ens mindset är en milstolpe. Att man inte vill dricka.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Tror mitt mindset förändrades ytterligare när jag bad om hjälp. Mina axlar blev mindre tunga.
Ja jag får dricka, har inte satt något förbud, men viljan finns inte där. Skulle viljan infinna sig, ja då får jag jobba med det då. Och då har jag dom här dagarna i färskt minne vilket förhoppningsvis hjälper mig att ta rätt beslut. Ett väl begrundat sådant.

Tack för dina ord. Kram 💕

@majken_r
Ja att njuta och ta det lite som det kommer. Att lagra och påminna sig själv om dessa dagar då livet känns bra är nog det finaste vi kan ge oss själva om annat pockar på🍀

@Argbiggan I början av nykterheten tyckte jag att helgerna var aplånga. Jag vaknar tidigare som nykter dessutom. Det fick dock till följd att jag hann med så mycket mer - och då slapp jag den obligatoriska söndagsångesten innan det var dags att börja jobba igen på måndagen. Den hade jag alltid under mitt förra liv, då jag drack varje helg.

Kram 🐘

@Andrahalvlek så tyckte jag också i början, men det är snart 8 månader sedan min början på resan var.
Nu tycker jag tiden går så fort. Kanske för att jag tar tillvara på den och fyller tiden med det som betyder nåt på ett helt annat sätt.
Ja du den där bakis ångesten en söndag är inget jag saknar. Den har jag inte upplevt sedan maj då det lilla antal enheter jag druckit under sommaren går att räkna på en hand. Innan maj var det mars. Så nej, den kan få hålla sig borta. 🙏

Ha en fin kväll 🐘🌸