Tog ledigt tre timmar. Det finns en inställning i vårt kommunikationssystem som lyder ”set yourself as away” så bra ju!
Städat och vikt kläder. Packar för stan.
Jag brukar aldrig- men jag kikade in i måttligt-avdelningen här och ville gärna skriva något ord men sen kände jag att jag inte förstår. Språket enheter/vecka samt ”Max 3/dag” känns som det mest avlägsna vokabulärer jag känner mest; vad snackar de om?
Jag vet att jag har tänkt exakt likadant- lyssnade öronen blodiga på en podd som enbart handlade om hur man skulle bli en måttlig-drickare etc… så inget skugga över någon, så.
Bara så intressant hur något angår en så lite att det känns som mycket SVÅR grekiska (till skillnad från den lätta då, hehe)
Helst vill jag skriva ”sluta upp med denna meningslösa pluttifikationstabell och sluta drick- så gott är det aldrig”
Men jag gör inte det. Alla processer får finnas såklart och jag kan inte veta hur det är för andra.
Men för mig. Så känns det som nån sitter och sorterar tuggumipapper eller något annat som inte har någon betydelse.
Hela grejen är ju att slippa det. Hela grejen är ju tiden. Slippa störa hjärnan med de här elchockerna av fylla eller bakfylla.
Jag vill leva länge, länge, inte alla förunnat men jag ska göra vad jag kan på mitt håll.
@andrahalvlek- trygghet och tacksamhet är orden 😍

@Se klart Låter skönt med några lediga timmar!😀 Jag börjar jobba i morgon, och i dag går jag mest runt och småfixar lite här hemma. Snart är det dax att skörda den första melonen. 😋 Jag läser nästan heller aldrig under ”vara måttlig”, men det är ju bra att forumsdelen finns för dem som vill prova på detta, eller dricker måttligt/sparsamt. Här i ”det vidare livet” så står det ju klart och tydligt i beskrivningen av forumsdelen: ” Livet som det är utan droger” Och ”utan” är ju just utan. Inte lite eller måttligt. 😀

Ha det bra! 🤗

Så gick jag in här - efter att ha postat ett inlägg i min tråd nu på kvällen - och såg att även du Se Klart skrivit om detta med tre - enheter - joxande:-)
Låter fint att du ska jobba på i höst men lite under radarn. Även jag har läst Sattva med stort intresse och hennes inställning till arbete - och den viktiga fria tiden.
Själv kommer jag ju att ’kliva ner’ snart och funderar just nu på möjligheten att också - under en period - vara ledig en dag varannan vecka. Det kanske skulle vara möjligt i vår. Jag känner att nykterheten bara måste få plats och tid. Och att jag behöver odla min inre trädgård. Inte bara i brist på verklig.
Vissa ränder kan säkert försvinna …men inte minnet av dem.
Några av er - du och andra - som kommit långt i det nyktra livet verkar ju ha en förhöjd livskänsla vars djup delvis kommer från erfarenheterna av ett ’då’ som var så mkt mörkare.

Jag tror att den förhöjda livskänslan @kaveldun kommer av att inte gå omkring och bära på en kettlebell av hemlighet - så hemlig att man de flesta dagar håller den hemlig för sig själv. Jag tror också att livskänslan höjs av att klara nånting svårt. Om jag klarat att bli nykter- då kan jag klara allt jag vill, skulle inte förvåna mig om maratonlöpare kände något liknande? Efter en förlossning- oj så starka livskänslor. Till och med i samband med svåra saker, till exempel min pappas bortgång. Att jag fixade allt kring det- utan att fly för en sekund. Vara där mitt i livet, lite som @geggan skriver om- att även när det är svårt, så kan livet kännas mycket starkt och man kan känna sig mycket levande.

För egen del har jag nog också hittat hem i nån sorts egen snickrad tro kring det levandes väsen att alltid vilja framåt, upp till ljuset. Den odlingsetfarenheten passar bra även för den inte trädgården.
Du kommer att se.

Det händer att jag känner mig skamsen över att mycket av det jag njuter av i livet kanske hör ihop med yttre ting- det jag ”har”. Men mina starkaste känslor av njut och att leva kommer från sånt som inte är dyrt. Ett dopp, en solnedgång. Kollegor (idag) och att dra sig tillbaka i ett mötesrum som är lite nostalgiskt för mig, här brukade jag sitta innan pandemin och under de första veckornas nykterhet och andas djupt.
Nu räknade min app till 952 dagar nykter idag- och den glädjen hr kostat noll kronor men rätt stark panna och en del svett och tårar också.
Kram på er 🌸😍

Godmorgon i min tråd.
Vaknar med huvudvärk och det blev inte bättre av detta babbel om måttlighet här på forumet. Hoppas inte mer.

Men. En man jag gillar mycket sitter på balkongen utanför och lyssnar på morgonnyheterna och har gjort mycket gott kaffe! Lite lite molnigt idag.
Jag ska upp och hoppa till dag 953 i nyktra livet- tackar för det. ☘️🐚🌱

@Se klart Och jag tackar lika mycket för att min Nomo-app visar 920 nyktra dagar i sträck för mig (eller streck 🤔). Ni som är här på forumet är min trygga plats. Oavsett var jag hamnar IRL så vet jag att ni finns, och att ni alltid är lika nyktra som jag. Min egen Sober Club. Heja oss!

Kram 🐘

@Se klart Jag får inte alls intrycket av att du njuter av det du "har". Vi alla "har" olika saker; materialistiska ting, relationer av olika slag, försörjning av olika slag, hobbie/ fritid av olika slag, upplevelser. En del av det man "har" kan man förändra, annat inte (de långa benen och det tjocka långa håret du vet❣). Men oavsett är ju uppskattning och tacksamhet aldrig något som ska förknippas med skam! Man har rätt att vara lycklig över och njuta av det man "har"!
Det var faktiskt en bra påminnelse till mig idag, som hade ännu en dust med min förtjusande dotter igår kväll😘.

@Se klart Jag fick en broderad tavla av min äldsta dotter i julklapp. Hon har själv hittat på säget och broderat tavlan och det står ”Du är alltid fullständigt tillräcklig”. Så fint ❤️

Kram 🐘

Tack @Se klart för detta svar, jag har också undrat lite varifrån denna nöjda känsla kommer som jag nu börjar känna av! Skall cykla till utebadet nu och tumla runt lite!

Vad fint @andrahalvlek 😍 får mig att tänka på det utmärkta ordet ”killräckligt” dvs att skippa perfektionismen och vara nöjd med lite lägre prestationer- framförallt i hemmet/hushållet. Min man blir sur när jag säger det- men jag menar tvärtom att jag kan lära av honom som utan problem kan slänga sig i soffan innan disken är fixad- för att ta det sen.
@geggan, dina reflektioner satte igång tankarna, tycker du är beundransvärd 💞

Idag har det varit- tycker jag- rörigt och lite stressigt. Ingen stressforskare skulle nog slå ner på dagen, mer jag som inte vill flänga runt, ha för många timmars oavbruten aktivitet. Det är just nu extra rörigt det här med två hem- flyttar mina väskor och ansiktsmasker trots att vi bestämt att ”allt” ska finnas både här och där. Men så blir det inte riktigt. Och nu ska vi resa bort över helgen- väldigt kul med fest och provat klänningar och skor, men jaja just det tog inte så lång tid men kändes också lite… hektiskt.
Jag är helt enkelt inte van att ha fullt upp 🥱
Min inre Ferdinand vill sitta kvar under korkekens en stund till… Kram allihop 🤗

Fullt upp vill man inte ha. Fy katten ( när kommer kattungarna förresten ? avis..)
Låter ändå härligt med fest och resa.
Precis som du ( jag har ju läst här) flyttade jag för lite mer än ett halvår sedan. En flytt jag är mkt glad över men det är så jobbigt med en massa ting som kastas upp och sedan ner i lådor och som därefter ska hitta sin nya plats ( har flera flyttlådor kvar i ett hörn)
Ansiktsmaskerna har jag nog inte hittat sedan förra flytten ( den var fem år sedan)
Japp - säger bara hej här och önskar dig en fin tripp i helgen.

@Se klart Nä, stressigt vill man inte ha det. Jag har jobbat på plats tre dagar denna vecka och känner mig rätt trött och det har tagit en del energi. Det blir så himla socialt, vilket är väldigt trevligt, men det tar också. Idag har jag jobbat hemma och ska även göra det imorgon. Det är så skönt att inte behöva vara så social hela tiden och kunna ta en promenad eller löprunda med hunden i skogen på lunchen. En bra sak som pandemin förde med sig, är att det är så självklart att kunna jobba hemma några dagar per vecka. Slippa resorna till och från jobbet som tar tid från din fritid.

Ha en trevlig resa och fest i din nya klänning och skor, det blir roligt!❤️

@Se klart Även jag önskar dig en alldeles underbar helg!
Stresskänslan är inte kul, håller med. Att göra saker från början till slut är tillfredsställande. Och de där luckorna emellan aktiviteter "tomrummen" tycker jag är så sköna. Det är då man inte ska vara effektiv o täppa till dem med nåt. Bara vara en stund här o där tycker jag gör gott.

Ha en riktigt glädjefylld helg! ❣️

@Sattva Jag har en tröja med det budskapet: Mind the gap. I en positiv mening alltså. Mer luft i kalendrarna åt folket!

@Se klart Ha det nu bäst i helgen med festandet! Själv ska jag idag lösa ut min bil på verkstaden för totalt cirka 17.000 kr och sen ska jag tvätta och dammsuga min bil. Så festligt ska jag ha det!

Kram 🐘

Ja, fredagar kommer i olika skepnader 😊 @andrahalvlek
Tack hörni, så bra att ha medhåll i denna fråga: stress vill en inte ha i sitt liv.
Och tack- jag har tänkt att helgen ska bli o-stress, får börja med 3 timmar bil med min man vilket är en favoritgrej. Han kan inte gå nånstans…
Jag har haft en massa små beslut som jag inte riktigt landat- och det är olikt mig. Tillbaka till att ta beslut-stå fast vid dem (tills annat uppdagas). En mycket bra stress-reduktion då man helt slipper älta, passar mkt bra även på beslutet att vara nykter.
Solen skiner här- bröddeg jäser, loggat ut från jobbet så nu är det helg! Kram allihop 🌸

Åter ”hemma på landet” efter en superfin och rolig helg med mycket intryck, vänner och prat, aktiviteter och middagar.
Sång, rodd, dans och kultur- champagneprovning (??) och mycket musik. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad att jag får vara med på så mycket roligt, men ur-innevånaren i mig är nog lite introvert på så vis att det tar en del energi, och nu vill jag helst inte prata med en enda människa förrän imorgon.
* Jag har inte ett dugg svårt att socialisera och prata- nästan enklare nu än förr- då jag känner mig så pass grundglad och nyfiken på andra- och distraheras inte av a-tankar.
* Jag känner mig uppspelt och lite rolig, glad över det jag upplever. Jag kan dansa mer än nånsin, prata med alla.
* Men jag tappar orken lite tidigare. Gick och la oss vid 02 igår, vid 03 hade delar av gänget gått för att nattbada- och fortsatt festen på stranden. DET orkar jag inte.
(Sånt saknar jag inte heller men i mitt gamla liv kändes just de grejerna väldigt viktiga- att vara med på allt! Inte vara tråkig.)
Jag känner mig glad att ha kommit tillbaka till mig själv så pass att jag njuter av fest och människor, i början var jag mer försiktig och oroades nog lite att den där lusten inte skulle återvända.

En f d kollega kom till mig igår och ville prata om att jag slutat dricka. Han har haft mer eller mindre allvarliga alkoholproblem under många år- men de senaste åren har jag upplevt honom som avhållsam eller måttlig. Han sa att han gärna ville ses och berättade att han funderade på att sluta dricka, att han har problem med alkoholen och vill undersöka alternativet helnykter.
Det är första gången någon frågat mig till råds, det kändes fint!
Nu blir det ett dopp innan jag ska gräva ner några rosor som håller på att dö i sina plastkrukor..
Kram på er 🤗