Kämpa på!@less12 jag gjorde det stora misstaget att "dricka lite" i början på juli. Det var som att kastas tillbaka till ruta ett på en nano-sekund. En gång alkoholist för all tid alkoholist var min lärdom. Aktivera dig när suget slår till: ut och gå, lös korsord, ring någon, gör vad som helst för att bryta tankarna på a. Kämpa på🙏🏼

@Kebne1 ja nej kommer inte ens testa dricka lite, dels finns det ingen vits med det, att bara dricka lite. Men också som du säger, dricker jag igen är jag tillbaka där jag började om inte ännu värre. Efter hur lång tid nykter drack du igen?

Jag drack efter 8 månaders total nykterhet. Jag har nu stängt den dörren och låst och kastat nyckeln. En bitter erfarenhet rikare men jag hade helst sluppit den...@less12

@Kebne1 förstår det! Tänker att det är lätt hänt efter några månader att man tänker att det går att testa dricka lite, när man varit nykter några månader då kanske man är frisk igen. Viktig erfarenhet ändå som du fått och skönt att du är på rätt spår igen!

Jag snubblade också @less12 , på den inslagna vägen - i måndags (av alla j-a dagar). Är nykter igen. Fattade knappt vad som hände. Tog helt enkelt det första glaset på egen hand, sedan blev jag radiostyrd från helvetet.

På det igen och dra lärdom!! Kram✨✨✨

@Allegra tråkigt att höra men samtidigt skönt att inte vara ensam om det, vet inte riktigt vad som hände, hade en ensam kväll/natt för första gången sen jag blev nykter, ” passade väl på”, såg möjligheten, jäkla skit val att göra. Hade ju klarat mig igenom flera situationer nykter utan att ta till flaskan så blir det en kväll hemma ensam som gör att jag faller.

Kan du tömma hemmet på alkohol @less12 !? Låta bli att ta vägen om systemet.

Har själv sällan druckit hemma i ensamhet. Min svaghet är krogen, att låta bli att ”gå in i värmen”. Har en romantisk bild av pub-gemenskap.

Men det är inte så vackert längre, innan sommaren satt jag ensam på en bar och blev ombedd att gå hem eftersom jag satt och hängde med huvudet.

Tror på att lista sina värsta fyllestunder, som du gjorde i början av din tråd när du beskrev det kalla badrumsgolvet.. Aldrig glömma, aldrig ta första glaset!

@Allegra jo men det kan jag göra. Har slarvat lite med medicinen på sistone också, kan vara en del i det hela. Kanske ska lista upp fyllesynderna igen. Igår var det inte ens härligt att dricka, kanske behövde den sista fyllan för att minnas det min hjärna vill sakna. Inte glamoröst alls, skickade sms som jag skäms över, obeskrivlig ångest, sjukanmälde mig från jobbet.

Jag sjukskrev mig också @less12 , igår.. Inte bra för självkänslan. Inga fylle-sms dock, tack och lov!

Försök va snäll mot dig själv idag, se det som hände som ett bevis på att du tagit rätt beslut att jobba på din nykterhet!

@Allegra nej verkligen inte bra för självkänslan. Ja ännu ett bevis på att jag ska vara nykter, frågan är dock hur många gånger det ska behövas att jag hamnar här innan jag verkligen blir nykter på riktigt. Klarade 19 dagar, inte varit nykter sålänge på flera år, det är något jag tar med mig iallafall. Får satsa på minst 20 dagar nu:)

Du är inte ensam. Lovade mig själv tre månaders avhållsamhet från alkohol. I förrgår fick jag för mig att jag skulle dricka en öl, tyckte jag fick det eftersom jag har semester. Slutade med fyra fem öl, dvs det som fanns i kylen.
Igår pratade jag med min man, så nu har vi ingen alkohol tillgänglig hemma längre.

Sånt som händer @Allegra
Viktigast att du hittar tillbaka igen.vi får alltid en ny chans om vi faller. Men bäst att undvika potthålen även om lockande röster kallar. Konstigt att tankar bara kan flyga in och sen sitter man där med glaset. Som en radiostyrd robot. Jag har inget hemma i alkoholvänliga längre och sparar samma summa som jag la på vin på ett nytt konto med ränta. Tänkte bli rik även på slantar . Kram