Dag 3, har kvar den molande ångesten. Besviken på mig själv fortsatt, gick ju så bra och mådde ju så bra när jag hade varit nykter i 19 dagar. Ångesten släpper ju om någon dag eller två, men just nu är den väldigt jobbig. Känner mig paranoid som att varenda människa jag möter vet om att jag druckit. Måste försöka tänka igenom varför jag drack och hur jag ska hantera situationen annorlunda nästa gång.

@less12 Jag vet hr det känns. Mitt bästa rekord utan återfall var 9 veckor. Ett tag senare var efter allt skit med sjukhuset osv. Men då skulle jag bara klara 10 veckor, sen hade jag kommit förbi. Och sen kanske 15 veckor osv. Igår var det 2 år sen jag tänkte så. Så det går. !! Du kan!

@less12 Klart att du gör. Jämför med hur du mår efter 19 dagar och fundera på om det är värt att köra framåt eller bakåt! 19 dagar är en lång tid för nån med beroende, men en kort tid för kroppen att återhämta sig på. Vänta tills du kommer till den längden av nykterhet så du blir berusad av att vara nykter. Det är en jävligt skön känsla! Kan inte svara på när den kommer, men den kommer!! Se det som ett mål. Då vet du att du kommit över en jobbig tröskel. Jag blev glad av småsaker och att tänka på att "detta kunde jag inte göra när jag drack". Man ser livet på ett annat sätt. Jag hade glömt hur det var att vara nykter längre än en vecka när det hände.

Dag 4, ångesten har släppt för det mesta. Känns relativt bra igen, är väl fortfarande lite nedstämd och besviken, tror jag får låta mig vara det någon dag till. Blir ju lite som ett självskadebeteende, nu när jag drack senast så uppskattade jag inte smaken eller fyllan, det enda det gav mig var negativa konsekvenser, så onödigt. Får påminna mig om detta nästa gång jag ens funderar på att dricka, det är ju inte ens kul längre.

@less12 Skönt att ångesten håller på att släppa greppet. Som du säger, det är bra att försöka komma ihåg hur det blir när du dricker, inte det minsta kul. Reflekterar ofta på hur det var när jag drack mot nu när jag inte gör det, för att inte glömma, men även för att känna lycka och tacksamhet över hur jag mår idag när jag är nykter och jag vill aldrig tillbaka till hur det var. Med ångest, skuld, skam och ingen livsglädje.

Ha en riktigt fin söndag!❤️

@less12 Jag bad att få Theralen utskrivet efter att jag kom ut från avgiftningen eller om jg mådde dåligt av att sluta dricka nån dag. Det är droppar som du kan blanda med juice eller vad som helst. Lite lugnande och tar bort ångest bra utan att vara farligt eller beroendeframkallande. Kolla på det och testa. Jag tyckte det tog bort det värsta av deppen efter att man skulle nyktra till.

@less12 Ja jag läser om många som tycker det är jättejobbigt, och jag kan tänka mig och tro att det är jättejobbigt, men som sagt, jag drack inte varje helg, aldrig under veckorna, men när jag väl drack, så drack jag tills det tog slut, eller tills jag stupade, och jag blev otrevlig mot de i min egen familj, och det är inte bra. Så ja det var enkelt på så sätt att jag inte var beroende av alkoholen, utan jag blev knäpp av den.

@Allegra hej!
Tack för omtanken! Jo men jag kämpar på, bestämde mig för att tänka lite annorlunda denna gång. Insåg väl att när jag var härinne och skrev varje dag att det gjorde att jag hela tiden fick tänka på att aktivt sluta dricka. Försöker nu vara härinne och läsa men skriver inte lika mycket i min tråd, tänker att jag kanske börjar göra det när jag varit nykter igen ett tag, dels för att sluta bara fokusera på alkoholen varje dag och istället bara vara nykter ändå. Kanske låter lite luddigt men tror det fungerar just nu iallafall haha.

Hej @less12 , har sett att flera har skrivit samma sak, att det (även) kan vara en trigger att gå in här och läsa och skriva. Det kan jag verkligen förstå! Viktigast är ju att hitta rätt väg för sig själv. Vi är så himla olika i vårt missbruk. Skönt att höra du har det bra iallafall😊

@Allegra aha, då är jag inte ensam iallafall om det haha. Jo men lite så jag känt, blir sånt fokus varje dag på alkoholen när jag skrev varje dag. Försöker släppa taget istället och avstyr tankarna när dem kommer istället. Tycker det är mindre triggande att läsa andras trådar så det gör jag dagligen.

@less12 Det är dock bra att kommentera hos nykomlingar, om inte dagligen så då och då. Då befäster man den kunskap och erfarenhet man själv har av nykterheten & och man hjälper andra. Först får man hjälp, och sen ger man hjälp 🥰 Men det ska förstås inte kännas som ett tvång!

Kram 🐘

@Andrahalvlek ja såklart, bra tanke att du tog upp det. Känner dock att jag kanske vill vara nykter lite längre innan jag ger alltför mycket råd till dem nya, klarade ju mig 19 dagar senast, så när jag klarat mig 20 då jäklar kommer idéerna spruta ;)

Har ungefär 1,5 vecka nykter nu om jag räknat rätt, går igenom en ganska stor förändring i mitt liv just nu som är lite lätt ångestframkallande, egentligen kanske mer rädsla om hur denna omställning skall gå och hur jag kommer må under den, rädslan/ångesten gör nog att suget efter att bedöva den smyger fram sakta då och då. Får försöka peppa mig själv extra mycket just nu, tänker på hur otroligt jävla dåligt jag skulle må om jag väl drack, hur mycket ångesten skulle förvärras, påminner mig själv om alla hemska baksmällor jag genomlidit. Bokat in ett besök hos psykologen för att få hjälp att hantera mina känslor samt bara för att ventilera till någon som inte dömer. Tron på min nykterhet är stark, det kommer gå vägen. Sätter upp ett mål på tre veckor nykterhet, dels för att den vardagliga ångesten skall få släppa lite men också för att jag är ju en liten tävlingsmänniska innerst inne, får diskutera detta med psykologen kring mål osv om det triggar mig eller ej, vet helt ärligt inte.