majken_r

@Se klart Känner så igen mig i det du skriver, att vara glad och uppåt, delta och ha kul. Och att behöva sova. Jag har liksom helt kört över den känslan tidigare i livet, kört på.
Så fint att din kollega kom till dig, tänk så viktigt att bli en förebild för andra. Det är därför jag pratar mer öppet om hur skönt det är att inte dricka, har heller inte samma oro/skam inför det längre. Hoppas doppet blev gott och svalkande!💦🍀

@Se klart Så himla skönt att han så naturligt kom till dig och ville prata om det. Se upp bara så att han inte äter upp dig! En del är jobbiga på så sätt att ger man dem lillfingret så tar de hela handen. Men vi tar inte ut den oron i förskott, vi utgår från att ni två får ett toppenmöte!

Kram 🐘

Ja @andrahalvlek det är jag bra på- inte bli uppäten alltså. Har ju bara två lillfingrar, upptagna för närvarande 😅 Däremot skulle jag gärna, gärna, bidra till att någon vågar ta beslutet att sluta dricka genom att dela med mig av mina erfarenheter.
Kanske samma drivkraft som vi har här, vi som skriver? @majken du är ju superstark nu- viktigt att våga stå för de val vi gjort 😍
Risken är att många dricker lite för mycket- och jag känner själv att jag kan bli en pinne i myrstacken - i lägen/när detta kommer på tal. Och ibland är det helt ok, och ibland passar det inte. Man får känna av, och det är vi ju lite bättre på när känslolivet är kalibrerat som nu. Kram 💞☀️

@Se klart Låter som att du haft det lika härligt som vi alla hoppades när du packade😍. Det är en styrka att lyssna på sin egen kropp o knopp, inte styras av rädslor. Tex att missa något. 🌷😊🌸❣️

Låter som att du haft en så härlig helg!
Och fint att bli tillfrågad om råd kring att inte dricka/alkohol.
Inte bara här du betyder mkt i den frågan…
Jag känner igen mig i detta att innerst inne vara en ganska introvert person …som ändå alltid velat/vill vara med och prata osv …men där alkoholen - i alla fall när det kommer till fest - ofta varit bränsle.
Och att jag ibland druckit för mkt med människor jag egentligen inte har så stor lust att umgås med. I alla fall inte till sent på kvällen.
Fint också att höra hur du uppskattar fest och människor - men känner av när det är dags att krypa till kojs.
Bad även för mig ikväll - och snart lite sena vänner på besök som jag verkligen verkligen vill prata med:-)
🌾

@Se klart Vilken härlig fest du varit på i helgen, med dans och goda samtal. Det var ändå strongt att vara uppe till 02, då måste det varit roligt😁 Skönt att kunna vila på landet och återhämta energi. Du är ett gott exempel på hur kul man kan ha det som nykter och jag förstår att din fd kollega vill följa ditt exempel. Alltid gott att kunna vara ett stöd för en medmänniska💕

Tack @sattva 😍 känner mig en aning självupptagen men den här helgen var på olika sätt en särskild sak, att återse vänner i de här stora sammanhanget som ju uteblivit under pandemin. Så mycket skoj som vi haft- och så många festkvällar vi delat, alltid kul- och jag; aldrig överstyr av rädsla att förlora kontrollen.
Jag tänker ju mycket på detta att lyssna på kropp och knopp- att inte styras av rädslan att missa något är väl en välkänd sån 🥹 Men jag funderar på rädslan att missa- och längtan att uppleva?

De kan ju kännas som samma sak- mål, så det gäller att förstå vad som är vad.

Min man är mycket ”jo, det gör vi”, medan jag är mer trög. Vi brukar göra så att om en vill- så hänger den andra med. Works both ways och blir ett sätt att inte alltid kompromissa- utan att NÅN ska vara 100% nöjd, och den andra blir inte sällan 100% överraskad och glad att den hängde på. Det har sitt ursprung i att vi kommer från lite olika håll- haft olika vänkretsar etc, och har varit ett sätt att upptäcka varandras liv och intressen.
Nu när vi varit iväg så mycket har jag världens behov av att återknyta till honom- och mig själv. Måste ankra upp helt enkelt. 🚤 🙂

@kaveldun, ja det känns lite högtidligt att få vara ”expert” ska fundera lite och så ska vi ses och ta en promenad framöver. Forumet har ju också lärt mig att olika människor behöver olika metoder, bra att förstå 🌈 @varafrisk jag tänkte på dig i helgen och din fest- som du ju också upplevde var rolig och lätt, även nykter.
Det lovar något för framtiden.
Ikväll sa jag orden; det ska bli skönt med vardag.
Jag ska få ordning hemma och har beställt storstädning från städfirma på onsdag.
Ska boka in ett par sats-klasser denna vecka också.
Och så är det bara tre veckor tills våra kattungar ska flytta hem.
Kram alla och önskar er en fin start på veckan. Det är väl inte så många gröngölingar som läser här- men om någon gör- ge inte upp för en sekund att du också kan sluta dricka, och börja leva. ❤️

En BRA vardagsdag, det skymmer nu och jag får tända ljus och tämja mina mycket vildvuxna krukväxter… Imorrn börjar ”hämtet” av barnbarnen, och denna vecka ska hela fyra dagar tillbringas på kontoret, ja det känns som om vanliga livet dragit igång och det blir bra.
Inga nyheter kring jobbet- så jag sitter skönt under radarn och unnar mig att inte stressa upp mig. Utan stora projekt och massa omställning (som nu är genomförd) sånt så har jag en helt rimlig stressnivå- nära till jobbet, ett hemma i stan som jag gillar mycket.
Snart är det ett år sedan vi flyttade. Tiden springer och smyger på samma gång.
Jag är tacksam för varje dag. Nykter.
Sån ofantligt stor ynnest. Nästan overkligt. Och exakt nu slog himlen om till rosa- nån kanske hörde vad jag tänkte.
Kram 🥰

@Se klart Skön vardagslunk. Tiden som går utan stress. Låter härligt Se klart! Tror det är viktigt att noteta alla de där små skiftningarna. Att man inte är trött som ett ras bara för att dagen är slut. Marginaler!❣️

@Kaveldun Tydligen står det så i tunnelbanan i England. Man ska se upp för mellanrummet mellan vagn och perrong. Men man kan också nyttja mellanrum för att pausa, landa. Se till att planera in medvetna mellanrum, och nyttja dem väl. Bara vara. Sitta på en stol och fånglo.

Kram 🐘

Ja - det inte bara står i skrift utan ngn inspelad röst säger det varje gång man ska kliva av och på. Coolt att du har det på en tröja @Andrahalvlek.
Och klart att man kan se mellanrummet som ngt positivt också …det har du rätt i!

Mind the gap är ju just lite ”se upp för dörrarna” i London men helt rätt är mellanrummen mycket viktiga att ha som små hållplatser, väntrum?
Ska till kontoret dag 3 denna vecka- redan igår kändes det som fredag… vi ska åka till landet ikväll och eftersom jag inte tror (hoppas 😅) att några barn dyker upp ska vi laga mat, äta havskräftor, preppa söndagsmiddag, plocka lite svamp och skörda gurkor och potatis- samt hälsa på kattungarna 😍 Och bada. Ett enda stort mellanrum ska denna helg bli.
Önskar alla en god torsdag- känns som fredag! Kram på er.

Jag minns när det - i Stockholm - plötsligt kom en röst i högtalaren som sa: ’se upp för avståndet mellan vagn och plattform när du kliver av’ . Vid varje stopp!
Jag blev så irriterad och var liksom tvungen att inom mig tänka ’DET SKA JAG INTE ALLS DET’
Jag har otroligt svårt för att bli tillsagd - antagligen eftersom jag hade en pappa som ofta skulle uppfostra mig och gjorde det på ett opedagogiskt sätt.
Men jag tror också att just alkoholen gjort mig ännu känsligare och stingsligare ( och barnsligare!) när jag känt mig mästrad.
När jag dricker vill jag också ’ha rätt’…ngt som faktiskt inte är så himla viktigt för mig annars.
Din helg låter 10 av 10 @Se Klart…och jag hoppas att den redan börjat …i alla fall lite lätt.
🌾🌾

Pappor @kaveldun 👴🏼
Min pappa sa att jag var ”ouppfostringsbar” från cirka 12 års ålder- jag tror det var tänkt som en komplimang 😨
Jag gillar den där t-bana- rösten, känns hemma! Tänker aldrig på vad den egentligen säger.

Mellanrumshelgen verkar redan ha börjat @andrahalvlek 😍 Hade ett bra möte med mitt team (dvs andra chefer) och gick igenom budget, resultat och annat från sommaren- som har varit riktigt bra i min del av verksamheten.
Återkommer gör en nästan overklig känsla av att vi gjort något rätt svårt och komplext- och såhär långt- lyckas vi. Så stolt. Jag tror inte jag hade vågat allt det jag vågat- min självtillit hade nog inte räckt- om jag inte hade varit nykter. Jag har blivit mycket mer fokuserad- och får mer gjort på kortare tid.
Jag är landad i beslut, även de som är lite tuffa. Men jag hinner och kan tänka igenom allt från olika perspektiv och sen bestämmer jag: Såhär gör vi.

En parentes detta arbetslivs-skryt men jag hoppas att det kanske kan fungera som inspiration. Och som jag i min tur fått av andra här. @sattvas konsekventa hållning i frågan om arbetslivet betyder mycket för mig ✨
För den just nu bättre delen av det hela är att jag har en helt rimlig arbetsbelastning. Och jag tänker inte själv jaga upp några nya projekt.
Ska sluta vid 14 idag och helgen ska spenderas med att göra sånt jag tycker om. Igår kväll möttes jag av hundratals nya dahlior- de som står i pallkragar är så höga att jag knappt når. En till liten dröm som jag har förverkligat 🌱🐜
Just precis nu tillåter jag mig att njuta av det. Allt i livet är övergående- även själva livet dessvärre. Gäller att ta vara på, inte som i stress över upplevelser utan tvärtom, utan tvärtom i lugn över att allt jag behöver- finns redan här.
Kram och njut av fredag. 💞