Vill du ha vin? Min man gör sig klar för att åka till bolaget.
Nej, absolut inte!
Jag har suttit och läst här i olika trådar nu på morgonen och bestämt mig för att fråga om han kan tänka sig en vit period.
Så jag frågar och ja! det kan han väl tänka sig. Måste säga att jag blev förvånad när han utan betänketid antog utmaningen och hängde tillbaka bilnycklarna.
Han behöver det lika mycket som jag.
Trots förkylning med en jobbig hosta så finns ändå en känsla av ett välbefinnande. Jag mår bra i tanken och känslan av 12 dagars nykterhet.

@If Härligt jobbat med 12 dagar!🥳. Toppen att din man hakar på en vit period👍. Det blir mycket lättare och roligare om man gör det båda två. Min man hakade också på och även han behövde det. Nu dricker jag ju inte alls längre och inte han heller (vin, sprit) endast 3,5 öl ibland. Även han mår så mycket bättre nu.

Krya på dig och ha en fin helg ändå💕

Tack @Allegra och @vår2022 🏵
helt klart blir det ju lättare när man gör det tillsammans och jag hoppas verkligen att det går den här gången. Vi har ju försökt några ggr. förut och när någon av oss spårar brukar den andra inte vara sen att hänga på tyvärr.
Idag är det i alla fall 2 veckor sen jag drack vin och jag känner mig stark, har en skön positiv känsla och ser fram emot att se de vita dagarna växa i antal.
Nu har jag ju bara legat här i soffan och plöjt serier och sovit de senaste dagarna pga. förkylningen så vi får se vad som händer med känslorna när det blir som vanligt igen. Börjar bli lite rastlös och urtråkad så idag har jag ändå röjt upp lite i röran.

Dagen började bra men sen vet jag inte vad som hände eller varför jag plötsligt kände mig jätteledsen och fullkomligt överöstes av negativa tankar och känslor. Allt kändes så meningslöst.
Det är ju då jag brukar öppna en flaska vin och låta allt lite långsamt suddas ut och ersättas av en stilla ro, som jag ju vet inte varar så himla länge egentligen för snart kommer ångesten skulden skammen och varför varför varför nu igen?
Idag fanns inget vin. Var inte sugen på det heller saknade väl bara den enkla "lösningen" , det gamla invanda beteendet
Jag gick ut i skogen istället för att bryta ältandet. Det var defenitivt ett bättre sätt att hantera det på.
Nu ok. Inte toppenbra, men ok.

@If För mig blir det också så ibland, fr a den första tiden. Det är väl de naturliga dopaminnivåerna som inte kommit i balans än. Jag brukar också göra som du när de känslorna kommer, gå ut i skogen eller åka till nån butik som har saker som får mig att må bra. Jag läste en bok tidigare i somras, inte om alkohol men om våra hormoner och signalsubstanser. Författaren framhöll hur viktigt det är att försöka göra något man mår bra av när de dystra tankarna kommer. Du kämpar på så bra. Heja dig!😊

Precis så @Vinägermamman 🏵 Jag försöker ha det i åtanke när jag känner att jag håller på att fastna i negativa tankar. Även om jag just då inte tycker att något är särskilt lockande eller roligt så tvingar jag mig att göra något. Jag fick en gång rådet att göra en lista på sånt som ska göras under dagen, bocka av vartefter och det pushar mig att beta av listan, slutföra uppdraget för att sen kunna känna mig nöjd med min insats.
Gårdagens mörker har lättat och jag är glad för att jag ger mig själv den här möjligheten till förändring och ett bättre liv.

Det här blir min tredje nyktra helg om allt går enligt planerna. Tänker mycket på vin idag. Saknar den där myskänslan med ett gott vin, det där lilla extra till helgen.
Men dricker jag nu så sabbar jag allt. Är ju nyfiken på vad en längre tids nykterhet kan leda till. Tycker ju redan nu att jag mår bättre, kan lättare hantera mina känslor, hetsar tex. inte upp mig över saker jag tidigare gått i taket för och genast måste lugna med vin, utan låter det bero, och plana ut. Ett inre lugn, en liksom stilla ro infinner sig. Så vilsamt och skönt.
Ser till att aktivera mig när grubblandet tenderar att ta över. Det går. 🏵

Ja! Jag har inte druckit något annat än vatten, med eller utan bubblor. Härlig känsla idag. Är så jäkla nöjd och stolt.
I morse när jag såg mig i spegeln hajade jag till, tittade en gång till, blicken som mötte mig var klar och ren, som om ett filter lyfts bort, och ansiktet var inte lika svullet som tidigare. Det gjorde mig glad.
Jag hör min man öppna öl efter öl (3,5) i rummet bredvid. Så länge stod han ut. Han vill inte prata om det. Tycker att några vanliga öl kan man väl unna sig.
Jag går min egen väg 🏵

Dag 21=3 veckor! 🏵
Siktar nu in mig på att beta av en alkoholfri vecka till. Törs säga det nu Vet att jag kan.
Kanske att jag dömde ut min man lite väl snabbt . Är ändå bra så länge han inte handlar på bolaget Men att han inte vill prata om det är synd. Det blir ju inte en grej vi gör tillsammans om vi inte kan dela våra tankar angående detta. Jag får ge honom tid men är han inte redo så är han inte.

@If Grattis till 21 dagar!🥳. Ja, det sker förändringar i kroppen när man slutar dricka, som du beskriver. Fyllepluffset går bort och blicken blir klar, härligt! Jag har gått ned ca 10 kg och det är så roligt när jag kan ha kläder jag vuxit ur och som sitter bra😁. Det beror också på att jag börjat träna regelbundet, vilket ger härliga endorfiner.

Kör ditt eget race om din man inte vill haka på helt nyktert. Ju längre tiden går desto starkare blir du i att avstå. Alla de positiva effekterna kommer efterhand ju mer återhämtning och balans hjärnan får av nykterheten. Min man dricker endast 3,5 öl, inget från bolaget, och vägrar rucka på detta. Det får vara så, jag dricker bara alkoholfritt öl och hans öl bekommer mig inte. Jo, ibland tycker jag han luktar öl och ibland stör jag mig på ölknäppandet. Men det är hans val och jag har gjort mitt val och han dricker måttligt.

Ha det så gott och njut av din nykterhet!💕

@vår2022 Tack! Ja jag tänker köra mitt eget race. Jag vill gå vidare och få möjlighet att upptäcka fler positiva effekter av att inte dricka.
Känner mig stark och bestämd idag och ska göra allt jag kan för att få behålla den känslan.
Tack också till er @Andrahalvlek och @Himmelellerhelvette ! 🏵

Dagarna rullar på och det är fantastiskt så mycket jag får gjort när jag tar vara på den tid som helt plötsligt finns tillgänglig. Tid som jag tidigare druckit bort eller bara försökt uthärda i väntan på nästa tillfälle att få dricka.
Inte så att allt är jättelätt och roligt hela tiden men när jag uträttat det jag föresatt mig, och lite till, det ena leder till det andra , med risk för att jag "övergör" men utan vinet som bränsle eller belöning (för de tankarna finns där ibland) är känslan av tillfredställelse stor. 🏵

@If Håller med, himmel vad många timmar man fick över plötsligt. Minns de första nyktra helgerna som maratonlånga. Vilket gjorde att jag hann göra så mycket, och vila dessutom, så jag kände ingen söndagsångest alls. Vinn-vinn-vinn.

Kram 🐘