Tack ska ni ha Kennie och Andrahalvlek. Jag har väl haft det oförskämt lätt egentligen, har aldrig haft problem med alkoholen, så jag inte kunnat kontrollera drickandet till när jag dricker, utan problemet på slutet var mängderna jag drack, och att jag totalt tappade omdömet om allt, när jag drack. Blir man knäpp av alkohol, så är det lika bra att låta bli. Kämpa på därute allihop

@Ingesmart Du hade det ”oförskämt lätt” för att du hade bestämt dig. Och för att du fokuserade på fördelarna med nykterheten. Många gånger kan det vara svårare att sluta om man har ett riskbruk än ett missbruk. För man hamnar alldeles för lätt och snabbt i tänket ”så farligt var det ju inte, jag är ju ingen alkis”.

Annie Grace skrev väldigt insiktsfullt om det på instagram idag:

”We can stop drinking before alcohol makes us hit rock bottom. Alcohol is addictive. The more I drank the more things changed inside my brain and my body and my emotions to make me want to drink more and to have me believe this lie that I absolutely needed it in other areas of my life. To relax, to have a good time, to have sex. I got of that train. I fel so lucky to have been able to get free.”

Och jag instämmer i hennes ord till hundra procent!

Kram 🐘

Hej allihopa hur har ni det? Går det bra för er med nykterheten?
Jag själv har klarat mig fint, på luciadagen firar jag 1 år och 4 månader nykter. Detta har gått bra, nu ska jag se till att sluta med andra olater som jag har också. Det finns inget som helst sug efter alkohol, visst kan jag känna att det hade varit gott med en stor kall öl någon gång, men jag har inte druckit någon, och jag har definitivt inget sug efter att bli full. God Jul på er alla, och ta hand om varandra.

@Ingesmart Grattis till 1 år och 4 månader🥳 verkligen bra gjort! För mig går det också bra och har varit nykter i drygt 13 månader. Det goda livet som nykterheten och det mervärdet det ger, kör över alkohol med hästlängder! Jag tycker att en kall alkoholfri öl smakar hur bra som helst och mer än så behöver inte jag😁.

Ha en god jul❄️

Idag har jag varit alkoholfri i 20 månader, och saknar inte alkoholen ett dugg. Sist jag drack en alkoholfri öl, är 4 månader sedan. Har inget sug alls. Ha en fin vår allihop

God morgon alkoholhjälpen vänner, sitter ensam vaken i stugan och inmundigar kaffe, frun och hunden sover ännu. Satt och tänkte och kom på att på tisdag den 13/6 har jag 22 månaders jubileum till min alkoholfrihet.
Klarar mig så bra utan alkohol att jag knappt dricker alkoholfri öl längre, mitt sug är helt borta. Klart att en öl är god en varm sommardag, men nog är det gott med kolsyrat vatten också. Jag har ju som sagt inte upplevt några större problem till att avsluta mitt alkoholanvändande, var egentligen ingen stordrickare innan heller, men när jag drack, så drack jag tills jag stupade, och det hände mer frekvent på slutet. Är faktiskt glad att jag slutade, allt är så mycket enklare utan alkohol, och man slipper fundera vad man sagt och gjort dagen innan, dessutom slipper man bakisen.
Den 13/8 när jag firar två år, då ska jag nog ordna ett riktigt matkalas och äta allehanda godsaker för att fira =)
Ha en fin sommar, och skippa ölen drinkarna och vinet, inte kanske för er egen del, men om det drabbar andra, så tänk på dom, barn, sambos, makar. Jag ser inte ner på folk som dricker, jag försöker inte påtvinga nykterhet på folk, alla gör som de vill, jag mår bra utan alkohol, och vill inte gå tillbaka till att dricka.

Good morning sitter här och dricker mitt morgonkaffe, dagen efter min 23e månad som nykter, 13 Augusti är det 24 månader, då ska det firas rejält med något gott att grilla, och mängder av kolsyrat vatten =) Funkar fint att vara nykter, har varit på massor av fester utan problem, klart man är inte lika avslappnad som man skulle vart i fyllan, men man lär sig, man ser även hur andra blir när de blir full, och det är rätt avskräckande många gånger =)
Semestern är inne på sina sista timmar, och jag har inte ens fått i mig en alkoholfri öl.
Ha en fin sommar och håll er nyktra, fördelarna är fler än nackdelarna!