Hej! @Se klart
Jag har läst lite i din tråd och känner mig så inspirerad av att ha dig och många andra här som går före och liksom har röjt lite bland snåren och trampat upp stigen lite. Du och flera i detta forum är så bra förebilder för mig. Visserligen förväntar jag mig inte guld och gröna skogar men min bild av livet utan alkohol blir mer och mer förankrad varje gång jag läser och ser att det inte bara är jag som mår så här bra i nykterheten. Ha en fin lördagskväll! 🎀

@Se klart Grattis till kattungarna! Djur är ju verkligen helt rena i sina känslor. Inget förställt. Det är läkande❣️
Så härligt att läsa om hur du mår. Kraft, energi, trygghet, lugn o ödmjukhet. Gott!!
Njut av allt!❣️🌸🍃🍁

@Se Klart - ditt sista inlägg här skulle jag vilja memorera ord för ord nästan:-) och ta fram när/om jag tvivlar på om jag ska hålla mig nykter eller ej. Just nu tvivlar jag inte det minsta.
Jag håller med om att det finns en ödmjukhet i åldrandet …och en tacksamhet över att få vara på jorden bara. De små sakerna blir stora - kaffet, ett vuxet barn som ringer, solen, en låt på radion.
Du har också ofta pratat om detta med att vara lite snäll mot sig själv. Det är så mkt lättare utan alkoholen. Kroppen - den ofullkomliga och inte helt slanka - den simmar ju fint i havet och finns kvar trots att jag behandlat den så illa.
Du skrev i ngt inlägg att vi tillhör den där generationen som vid 60 ska se ut som 40 och träna och fylla igen alla rynkor osv osv.
Det är sant.
Men idag vid havet kände jag mig fin …blicken var klar och på ngt sätt fick jag till en fin lös knut av håret. Läsglasögon på det och en kornblå baddräkt ☺️
Ha det gott med kattungarna - synd att vi inte kan se dem. Men för vårt inre kan vi det.
🌾🌾

Tack alla fina forumvänner för snälla kommentarer och tankar. 🙏🏻❤️
Jag finner att jag allt mer läser i forumet- men skriver inte så ofta, ibland tycker jag inte att jag har så mycket att skriva- för numera känns alkoholen - och det vidare livet- som det vanliga, och ljuvliga livet.
Men jag läser era inlägg och hänger med. Jag läser om tacksamhet, passion, vikt-rutiner och mamma-tecken, finns det nån plats tror ni, där så mycket ryms under ett forum-paraply? Jag tror inte det.
Att hänga med katterna är som en mindfulness-övning, att bara titta på dem ger lugn. De kurrar som ostämda dragspel i moll, vill bli kliade och klappade. Jag känner mig så utvald att just jag får följa med dem och se dem växa upp.
Idag gjorde jag en old-school-grej, hamnade i en tupplur som jag knappt tog mig upp ur.
Hm- då måste jag tänka på var tröttheten kommer från. Mycket människor, nya små djur, fläng- mellan stan och landet- och så måndag, mycket möten och rivstart-känsla.
Känns som jag åkt lite i en rodel-bana, så kanske är tröttheten bara en lätt broms.
Tackar för det, i så fall. 🙏🏻👵🏼
Att ha- om inte full koll- så åtminstone tillräcklig koll på energinivåerna- måste vara en av nykterhetens allra främsta fördelar. Som att spröten sitter ”grunt”, går det att förstå? Inte som gamla vissna spröt som trampats runt i en hög som höstlöv.
Så ovärdig behandling av något från början, så finkalibrerat.
Nu tager jag mig en sömntablett, klädena provade och hänger på galge.
Kram och godnatt 😍

@Se klart Ja, det ryms mycket i detta forum om allt i livet, det verkliga livet och alla tankar och känslor om det. Många gånger som ett slags andningshål för mig. Läser här varje dag när jag får en lucka och det har blivit en rutin att skriva något eller några inlägg varje dag. Det tar lite tid, men det ger så mycket och har blivit en daglig rutin. Mitt Instagram är som ett fotoalbum med minnen, bara glada minnen mest på min hund, naturen och mina växter. I helgen lade jag ut en bild på mina skördade gula vaxbönor. Kokade dem några minuter, hällde av vattnet, saltade och hade på smör som smälte över dem, himmelskt goda! Och en bild på massor av svart trumpetsvamp som vi fått av vår fina granne. Hon tycker om att plocka svamp men inte att äta och ger till oss, vilken lyx! Hon har hittat fantastiska svampställen och plockar varje dag på sin promenad med sin hund. Har sagt att jag ska sätta en GPS på henne😂. Då känner jag verkligen tacksamhet till hennes handling, gåvorna hon ger till oss. Så ja, detta forum är något helt annat, här ryms ett helt register med känslor från botten till toppen.

Jag tror jag förstår vad du menar med att spröten sitter grunt och inte som gamla vissnade spröt som trampats i en hög som höstlöv. De grunda spröten är känsliga för vibrationer, de läser av dem och känner in dem av vad de förmedlar till dig. De ger dig ledning av vad som är på gång i olika situationer och sammanhang. De förmedlar att du är trött och då är det bra att vila en stund, inte köra på just nu. Eller att du skulle kontakta din medarbetare och fråga vad som stod på egentligen då denne var så arg och otrevlig. Spröt som ger skydd mot allt för naken hud och som ger vägledning till hur du ska handla.

Husdjur ger lugn och harmoni och massor av ovillkorlig kärlek🥰. Ha en fin tisdag!❤️

Meh 😍😍😍 vad är det för fina grattisar en dag som inte gått i firandets tecken direkt- men nu känns det bra och skönt att landa här- tack @vår och @andrahalvlek för att ni kom ihåg och tänkte på mig idag 🙏🏻🌸

En riktigt körig dag- jag är illa till mods över
1. Valet och valrörelsen
2. Att jag ska på konferens nästa vecka, flera dagar med chefer och med massor av socialt och en del presentationer etc- och jag klarar det bra men det tröttar mig något enormt. Redan innan alltså.

Här och nu. Här och nu.
Min inre sol har lyst lite skevt idag. Inte haft ens tio minuter till att samla ihop mig mellan möten.
Jag äter sällan lunch ihop med någon utan tar den tiden, brukar bli cirka en halvtimme, till mig själv. Äter enkelt och skummar nyheter, läser eller skriver lite på forumet.
Idag hann jag inte det och mina små spröt ömmar! 🥹
Bra för då vet jag att så ska jag inte planera mina dagar.
Men nu har jag fått middag och katterna sover gott under soffan. Tänt ett ljus vid min pappa- jag saknar honom.
Lyssnar ikapp partiledarutfrågningar- svettas över min demokratiska rättighet.
Här och nu. Allt är som det ska.
Kram fina forumet 💞

@Se klart Hoppsan, ja det gäller att inte glömma: Vikigaste först, att man själv mår bra. Jobb, politiker och annat kommer i andra hand. Grattis till 32 månader i frihet! 🤗 Kram

Grattis till alla nyktra månader!
Stort!
Även jag illa till mods inför valet och valrörelsen.
Ta hand om de små spröna. Att få äta sin lunch ifred betyder mkt.
🌾

Grattis till alla nyktra månader!
Stort!
Även jag illa till mods inför valet och valrörelsen.
Ta hand om de små spröna. Att få äta sin lunch ifred betyder mkt.
🌾

@Se klart Måste instämma, jag är också illa tillmods över valet och hur det ska gå. Hur samhället ska ska bli ett den 11 september. Ska också på konferens om några veckor, ska bli kul och intressant, då det kommer att ge mig mycket på mitt nya jobb, men jag gilla inte att åka iväg och sova borta. Och det tar mycket energi att socialisera så intensivt. Att få jobba hemifrån är ett andningshål för mig, jag behöver inte socialisera och då kan jag fokusera på mitt och även få tid för reflektion. Det skapar balans i arbetslivet.

Ha en fin onsdag!❤️

Tack för grattis och fina inlägg 🙏🏻😻

Ikväll är det officiellt tid för vård av spröt. Eller sprön som @kavelun skrev och som ev var en autokorrigering men så bra ord.
Sprö- konvalescensen har inletts med kattgos och ska fortsätta med ansiktsmask, måla några naglar som skavts av - gröna för säkerhetsskull så jag köpte ett blått som blir fint till. Mannen är på jobbmiddag och det passar mig perfekt, jag kan äta min nya obsession overnight oats med chiafrön, mango och kokos.
Idag gick jag förbi ett riktigt sunkhak här intill och tror jag höll andan ungefär som när man passerar en sopbil. Där är jag nu.
Instinkten säger sunk. Går inga vägar om hjärnan och tänker ”jag kan ju inte sunka”

Jobbet har varit som det är just nu. Tänkte jag skulle göra klart hemma men har den mycket stränga forumbrorsan @torn som ju har stenkoll på återfall i arbetsmani så det blev inget av med det.
Sprötvården kommer först idag.
Ska lägga upp lite kläder på tradera och göra en snabb översikt över packningen- jag ska ju resa rätt långt söderut (inte Skåne alltså utan Europa) så klänningar och badkläder får åka med.

Hur kan två små katter vara så gulliga är det frågan jag ställer mig idag. Nytt äventyr i livet- ett litet ett- men tur man känner igen både äventyr och mirakel när de spankulerar över magen med små trampdynor som är som siden.

Kram kram alla 💞😻💞

@Se klart..Grattis t alla dina månader🙏🏻❤️

Och…så mysigt m dina katter..längtar t min dotter har fått sin katt❤️Vilken ras är dina katter? Bondkatter?

Och valet….känns riktigt tufft….träffar hen som höll i en penna för första gången när hen kom t Sverige för några år sedan…hen vill rösta…har aldrig röstat….och jag hejar på hen💪🏻

Kram🥰

Hej @varafrisk, ja mina katter är bondkatter- köpta av en bonde dessutom 🌸 Vad mysigt för din dotter.

Idag ska jag börja dagen hos tandläkaren- skrattar inte ihjäl mig men men.
Hade en så skön kväll igår och vaknade med lugn i morse. Spröten känns intakta. 🙏🏻
Idag drar det också igång massa jox kring vår- än en gång- organisationsförändring. Jag är orolig för att jag ska bli för ARG. En vanlig känsla när saker känns icke-professionella som i detta fall. Vill inte vara arg- och det är för min egen skull.
Det är inge bra för spröten.
Men jag får jobba på bara.
When in doubt- arbeta. 🏋🏿‍♂️
Nu mot tandläkarstolen… 🥹

@Se klart Usch, alla dessa omorganisationer 😫 Vet du att 40 procent av alla omorganisationer inte blir genomförda som de är tänkta eftersom de inte är förankrade hos medarbetarna tillräckligt. Polisens omorganisation är ju ett typexempel på det. Förankra, förankra, förankra och förankra ännu mer är ett av mina jobbmotton.

Just nu ska vi väl göra något liknande. Folk jobbar inte som cheferna vill riktigt, så då gör vi en omorganisation. Men jag jobbar bara 25 procent och har ingen drivande roll i det arbetet längre. Så jag sitter tyst i min hörna och gör det jag ska göra. Riktigt skönt. Men det kliar i fingrarna, det ska medges. Jag får både sätta mig på händerna och bita mig i tungan mentalt.

Kom ihåg: Reagera/agera aldrig i affekt - sov alltid på saken minst en natt! Be om betänketid.

Kram 🐘