Har hängt här ett tagit och har även skapat egna trådar. Har inte lyckats sluta helt men det har blivit mindre iaf.

Fick dock ett rejält uppvaknande i veckan då jag skulle ta prover (trodde jag hade järnbrist) då jag varit trött och yr senaste tiden. Mått dåligt när jag tränat osv. Tog även blodtrycket som visade sig vara väldigt högt. Fick inte åka hem efter provtagning utan fick invänta akutläkaren. Till slut fick jag åka hem med blodtrycksmedicin och fick en bokad tid igen dagen efter.

Nu några dagar senare har provsvaren och läkaren sa att det är gränsvärde på leverproven. De vill ta fler prover. Den höga alkoholkonsumtionen syns säkert.
Har berättat att jag använt alkohol för att stressa av och stänga av tankar.

På ett sätt är jag glad att detta händer och att jag är rejält omskakad och rädd för hälsan för fösta gången på riktigt. Det kommer hjälpa mig att välja bort alkoholen.
Blev mer självklart att ha det som ursäkter med till vänner o bekanta om att det är farligt att dricka när man har hypertoni. Borde inte behöva en ursäkt men känns lättare och så kommer de säga till om jag skulle vilja dricka tänker jag.

Men nu i början kommer det bli svårt att inte ha snuttefilten när det behövs.
Har fått atarax som tydligen ska hjälpa vid ångest o oro och de är inte vanebildande. Försökte få ur andra lugnade tabletter men tur läkaren inte lyssnade på det.

Har varit nykter en vecka och längtar efter till att det gått lite tid och vanan av att vara utan alkohol infinner sig.
Det är ett måste att ändra livstil.

Denna alkohol alltså 🙄 vad den skadar men som man ändå är så svår att välja bort. Sjukt effektiv för stunden vad gäller stress mm men konsekvenserna är stora.

@Kennie ja jag ska försöka hitta tillbaka till det. Tacksamheten.. lite chockad att det kan vända så snabbt och det är lite tufft just nu. Tror att det som dragit igång alkoholtankarna rejält är planeringsdagarna vi ska ha nästa vecka.
Först tänkte jag att det jobbig var att tacka nej och hur andra ska reagera men nu kommer tankar som att det är en ny ledningsgrupp och jag är rädd att inte höra till. Osv. Att jag (som jag sett flera skriva här) försöker lura mig själv att mina problem kanske inte var så allvarliga ändå. Men det var de! Jag har skrivit många listor och vad alkoholen gör med mig och att jag vill ha tillbaka mitt liv.
Ska iväg först på onsdag så jag ska verkligen jobba på min nykterhet fram till dess och kolla på youtube mm. Jag kan tänka mig att om jag klarar detta så kommer likande situationer inte bli så jobbiga längre.
Sen kan det ju vara så att ngn av kollegorna inte heller dricker.

Vill också påminna mig själv om lugnet i hjärnan när man inte är i alkohol-loopen. Och hur skönt det är att kunna planera sina veckor och kunna följa den planen utan att dricka och göra precis tvärtom.

@My72 Precis så ska du tänka. ”Hmm, nu ska vi se hur det här blir utan alkohol.” 🤔 Du kommer behålla skärpan hela tiden, lägga dig tidigt och vakna pigg.

Just nu är det alkoholdjävulen som på ett smart sätt försöker håva in dig i sitt nät igen. Sätt ihop en topp 5-lista över fyllesynder att drämma i skallen på hen varje gång hen visar sitt fula tryne.

Kram 🐘

Haha.. tack @Andrahalvlek .. jag ska skriva ner mina värsta fyllestunder imorgon bitti och smacka till hen rejält!

Ja det pågår ett rejält övertalningsförsök nu och tack för att ni skrivit några rader ikväll. Det hjälper och jag känner mig lite lugnare nu.
Ska glädjas över mina 2 månader imorgon!

Det är verkligen en dag att fira @My72 ✨✨✨ Så skönt att ha varit nykter i 2 månader! Kan relatera till hur ”snacket går” i hjärnan.. Tycker som @Andrahalvlek föreslår, att ett av de bästa sätten att få tyst på förhandlingarna i skallen är att gå tillbaka till de värsta minnena, bilderna, situationerna. Du vill liksom aldrig tillbaka dit! Även för mig är jobb-relaterade saker en stor trigger, håll ut, blir så mycket enklare att vara på planeringsdagarna om du avstår. Ha det fint😊

2 månader då.. 🙌
Känns bättre idag och att jag valt om igen och nu känner jag mig starkare! F*ck you alkohol 😃 i min app står att nästa milstolpe är 3 månader. Har känts som en omöjlighet förr men inte nu.
Men kommer ändå ta dag för dag tills jag är där.
Har släppt tanken om att kanske dricka på planeringsdagarna och det känns bra just nu.
Ska snart träna och jag är glad är nykter!

@My72 Grattis till 2 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Du har det värsta bakom dig och det bästa framför dig. Jag lovar. Nykter månad 3-6 är verkligen en wow-upplevelse. Då märker man att man kan vara närvarande i varje stund på ett helt annat sätt. Verkligen delta i samtal, istället för att fundera på när man ska få en chans att fylla på sitt glas nästa gång. Under månad 3-6 kan man verkligen börja samla på sig nyktra erfarenheter - nu ska vi göra det här nykter, tjoho!

Kram 🐘

@Andrahalvlek Tsck!🙏💗
Det låter spännande att mycket positiva saker händer mellan månad 3-6. Det skulle jag verkligen vilja uppleva och nu ska jag ha det målet i sikte framåt. Jag är snart där!💪

Det finns ju mycket information kring att man kan få högt blodtryck av alkohol. Men hittar ingen om hur länge det kan ta att sänka det om man slutar dricka.
Är det någon här på forumet som har erfarenhet av det?
Mitt blodtryck har inte sjunkit nåt än iaf.

Vaknade tidigt och har sprungit en liten runda. Så härligt!
För 2 månader sen hade jag vaknat bakis och sugen på snabbmat. Middagen hoppade jag ofta över på fredagar. Det viktiga var att få komma hem och dricka.
Brukade vänta på att klockan skulle bli 10 så jag kunde åka på Max och handla mat i drive in-luckan. Sen hem och äta och sen sova en stund. Sen vänta på att kl skulle bli 15-16 för att börja dricka igen.
Alltså det är inget värdigt liv. 😕

Strax ska jag iväg på massage och sedan ska jag ta med min brorsdotter på badet. 💗
Det livet är bättre.

@My72 Du har helt rätt. Det är inget värdigt liv. Skönt att du har lämnat det bakom dig. Jag brukar ofta referera just till ”mitt tidigare liv” när jag beskriver hur jag betedde mig onykter. Mitt liv är väldigt tydligt uppdelat i två delar - då jag drack alkohol, och sen när jag valde att sluta dricka alkohol. Det beslutet präglar liksom resten av mitt liv, urhäftigt när man tänker efter 🤔

Kram 🐘