6:te helgen ifrån alkohol.

Har haft det tillgängligt hela helgen eftersom jag varit på bortaplan med övernattningar, middag och även fått present i form av godibag med olika alkoholsorter.
Noll sug för jag vill verkligen inte dricka😍
Och när jag vaknat dessa två dagar och mötts av den ena med huvudvärk och den andra med bakisface och den tredje trött och seg och den fjärde askalasbakis är jag bara ännu mer övertygad om att i mitt liv behövs igen alkohol, jag mår så himla bra utan, vill jag ha den lilla extra energin på kvällarna som de andra får av alkohol behöver jag bara dricka några energidrycker🥳

@Himmelellerhelvette Hurra för dig! 🥳🥳🥳 Du har verkligen radat upp nya kloka insikter på rad under den tid du har hängt här på forumet. Nu har du blivit en som inte vill dricka, hurra för det!

Se upp bara för alkoholdjävulens viskande. Hen är smart. Rätt som det är så kan du få höra ”Det här gick ju lätt. Du kan omöjligt vara en problemdrickare när det gick så här lätt att sluta.” Lyssna inte på hen! Skrik NEJ och dräm hen i skallen med en massa gamla fyllesynder, ”Minns du….”

Kram 🐘

@Himmelellerhelvette Så himla bra gjort!💪. Det är verkligen en belöning att vara nykter på morgonen när man ser hur jobbigt de som drack har med sin bakfylla. Det är ju aldrig värt med en bakfylla. Med mer tid som nykter kommer du att bli än mer övertygad om hur bra livet är som nykter. Jag funderar och tänker ofta på hur tacksam jag är som blivit nykter, när jag jämför med då och nu och fått mitt liv åter, eller ännu bättre.

Ha en fin söndag!🌞❤️

Du är grym på alla sätt @himmelellerhelvete, så stark och smart- och det som tar många lång tid att komma på har du liksom snabbspolat och processat i en väldig fart. Stort grattis till alla dina insikter, kram 🥰

Tack @Andrahalvlek 🥰

Jadå jag är uppmärksam, tänker nästan varje dag på alla dåliga fyllor, bakfyllor, ångest, dålig sömn, dåligt liv och jämför med hur bra jag mår nu❣️

Tänker på HALT om jag känner mig nere och har oftast hamnat i trött och då tänker jag på vad som gjort mig trött och accepterar det.
Nu den senaste tiden har jag hamnat i trött emellanåt inte som det var för ett tag sen då jag var ständigt trött i ca 2veckor.

@vår2022 Ja det är verkligen som om jag fått ett nytt liv, en ny chans. Som om jag blivit kvitt en hemsk sjukdom (det har jag ju men en självförvållad sådan).

Jag är så tacksam! Tänk att jag kan göra allt alla andra gör utan att behöva lida för det dagen efter (ja inte vinprovning och sånt såklart) men hur ofta har jag gjort det liksom😆

Tusen tack @Se klart❣️ Underbart att läsa dina rader🥰

Det är ju bara här jag kan tanka upp att jag är ”duktig” kan ju inte få höra det någon annanstans eftersom jag inte erkänt för någon.
Att jag klarar det så bra är det ingen som vet, ingen som frågar hur det går så detta forum är verkligen guld där jag kan skriva och läsa, utväxla erfarenheter m.m.
Det hade nog faktiskt aldrig gått såhär bra om jag inte hade skrivit in mig i detta forum.

Trodde nog aldrig att det kunde kännas som en sådan befrielse med livet utan alkohol.

Tänkte först att bara det gått 3månader så ska jag börja träna på att dricka måttligt, nu vill jag inte träna på det, åtminstone inte när det gått tre månader som jag känner nu alla fall, har ju bara kommit halvvägs (45 dagar) men jag mår så bra, känner mig så stabil och lycklig.

Det är så skönt att slippa planera för vilka dagar jag kommer vara bakis,
vara orolig för att jag inte kommer orka vänta med att dricka ända till fredagarna, känna mig misslyckad för att jag dricker fler dagar än två i veckan,
slippa känna misslyckandet när jag dricker en flaska om dagen i ett par veckor i streck,
Slippa känna mig trött, sliten, svullen i ansiktet, ångesten för allt möjligt t.e.x. för att bli påkommen,
för att vara bakis när jag ska till jobbet,
för att någon ska känna lukten på jobbet, för att jag ska vara såpass bakis så jag sjukskriver mig,
för att slippa känna mig mossig i huvudet, för att slippa vara för trött för att orka göra något så jag dricker för att orka,
för att känna krav på mig för att jag är bakis och inte orkar,
slippa ha svårt att somna eller dricka såpass mycket att jag somnar fort, vakna efter några timmar och sen ligga vaken med ångest flera timmar,
slippa sova ruset av mig ända till lunchtid för att vara mindre bakis,
slippa tänka att jag inte kommer kunna köra bil,
slippa hålla koll på hur mycket andra dricker så jag inte dricker för fort,
m.m.

Jag tänker på allt jobbigt jag slipper och det enda jag offrar är att inte dricka alkoholhaltigt.

Jag har ju nu efter alla tillställningar som varit dessa 6 helger som passerat insett att jag har trevligare, är gladare och mår bättre av att inte dricka.

Hoppas jag kan inspirera någon som nyss slutat dricka eller tror att livet utan alkohol blir tråkigt. Det trodde jag med men jag hade fel.
Jag läste om allt farligt med att dricka,
jag läste och skrev med några här på forumet,
jag var fast besluten om att klara 3månader,
sen har positiva effekter kommit mer och mer med tiden.

Fredag idag och jäklar vad välkommet med ledig helg!
Jobbat sjuk denna veckan och det tar på krafterna.

I helgen blir det partaj och alkoholen kommer finnas uppdukad både idag och imorgon, födelsedagsfester bägge dagarna.
Och lugnet inom mig är obeskrivligt! Jag kommer ha så himla trevligt och lika pigg till bägge dagarna och såklart även på söndag🥰

Trevlig nykter helg till er och mig💗

Irriterad mestadels i helgen, ska jag bli en sån där surkärring?
Jag har tyckt alla tillställningar som inkluderar alkohol dessa 7 veckor som passerat varit trevliga, roliga, härliga.

Men helgen har jag stört mig på så många, stör mig på att dom avbryter, det får mig att känna som om det jag säger är ointressant och det trampar lite på min självkänsla.

Dom luktar illa, dom hjälper inte till utan beter sig som barn och låter andra göra allt, till och med ta bort deras tallrikar och sånt.

Vi spelade nått spel och eftersom jag var nykter och klar i huvudet borde dom lita på det men vissa av deras snurriga hjärnor skulle bestämt ha rätt.

Störde mig på att vissa inte alls tar någon hänsyn.

En pissig fredag och lördag men söndagen då jag slapp dessa var riktigt härlig i skogen med fint väder🥰

Hoppas jag inte blir en sån där teåkmåns som inte kan gå på tillställningar utan att störa mig på alla onyktras handlingar😔

Känner igen mig @Himmelellerhelvette , förra helgen var ungefär som du beskriver, för mig. Det värsta var att en del av mina vänner var väldigt observanta på att jag inte drack och bad hela tiden om ursäkt för att de var berusade 😅 Fick bedyra att det inte gjorde mig något men lät bli att berätta hur mycket sprit de stank. Ja herregud, det blir nog nån sorts balans till slut, jag var supernöjd med att gå hem i tid och lägga mig iallafall, kände inte att jag missade något. Det där med sällskapsspelet låter dock skitjobbigt, där hade jag nog vält bordet innan jag gått hem😇

Hahaha @Allegra, ja välta bordet hade vart nått😆
Ja det är gott att komma hem i tid och få sova, man missar verkligen inget om man inte tycker om upprepningar och fyllesnack🤮

Ja man hittar väl en balans tillslut, för jag tänker inte ändra mig och dricka för att tycka det är intressant, fatta va sjukt om man skulle göra det. Att ens tänka tanken att behöva dricka för att tycka det är intressant visar ju på att det som var i helgen inte är för mig, handlar väl mycket om vilket sällskap man är i.
Nästa helg ska jag på en kompisträff och där känner jag mig rätt säker på att det kommer kännas bättre, där handlar det inte mycket om alkohol utan mer att ses och umgås, ofta är det bara hälften eller färre som ens dricker något på de träffarna.

Nu ser jag mest fram emot att få vila upp mig efter helgen. Känner mig fortfarande irriterad på folken från helgen, hoppas det mest handlar om att jag är trött för jag tycker om dom egentligen.

Du får förlåta de som du tycker om @Himmelellerhelvette ! Jag antar att vi själva har varit precis sådär; ignoranta och besserwissriga på fyllan. Usch, orkar knappt tänka på det. Jag _vet_ att jag har varit det.. 💕

Tack @Allegra, det behövde jag läsa. Tänkte inte ens på det så. Klart jag brukade säkert störa dom när jag drack. Herregud, jag som dessutom drack mycket mer än dom. Fy! Att dom stått ut med mig, så klagar jag!
Tusen tack för uppvaknandet!
Jävla ego jag är som bara tänker på mig själv. Hahaha så sjukt! Nu fick du mig att må lite bättre.
Måste ta med mig det, att vända på steken.
Tack igen❣️