Jag har läst en hel del i detta forum under flera års tid.

Nu känns det äntligen som att jag ska kunna klara det här med att vara nykter!
Den känslan har jag aldrig känt förut, alltid känt att jag behöver ha mitt vin. Jag har försökt dra ner, inte dricka alls osv. men trillar hela tiden dit och dricker alltid för mycket. Har ofta druckit i min ensamhet då jag bott själv senaste året. Nu har jag (fråga mig inte hur jag lyckats) lyckats skaffa mig en fantastiskt fin flickvän, som inte bara är helt fantastisk, utan också nästan nykterist. Hon vet dock inte hur illa det varit med mig, men jag har nu lovat henne (och mig) att vara nykter i 90 dagar!
Det verkar vara det som rekommenderas, så jag tänker att nytt beslut tas efter det. Svårt att tänka mig ett liv helt utan alkohol i förlängningen, men inget problem att se mig nykter resten av detta år. (tror jag)

Är idag inne på dag 8 som nykter!!

Jag har aldrig varit i närheten av det senaste 20 åren vad jag kommer ihåg... Det har än så länge känts lätt att välja henne framför alkoholen på kvällen, men inser att det inte kommer hålla i längden.

Ge mig gärna pepp och meddela om fallgropar. Jag har som sagt aldrig varit nykter såhär länge vad jag vet.

@Anoto hej! Och välkommen, samt vad roligt att du har ”blivit” med tjej! Tänker att det är viktigt för dig att ta reda på varför du vill vara nykter, tänker att det är viktigt att hitta orsaker som inte är relaterade till förhållandet utan försöka hitta positiva delar med nykterheten som enbart gynnar dig!

@Anoto Jag läser också här och har gjort under ca 4 månader. Jag ska också hålla mig nykter 3 månader med start idag. Jag har druckit ofta i 25 år nu och det börjar bli ohållbart.

Eftersom du frågar så skulle jag nog berätta för flickvännen hur illa ställt det är. Det kan kännas som ett enormt svek om det kommer fram senare. Det är för stor risk om du nu har hittat en riktigt fin kvinna. En varaktig relation behöver byggas på öppenhet och ärlighet, även kring det fula. Du ska så klart göra det som känns bäst för dig - det var bara min spontana tanke. Jag hejar på dig!

@less12
Hej!
Jag vill försöka vara nykter för att jag inte klarar av att dricka helt enkelt? Tror jag.. Finns inget lagom för mig.. det är bara all in som gäller i princip :(. Jag känner att jag behöver rena min kropp och mina tankar. Orkar inte med de ständiga tankarna på alkohol. Tror och hoppas att relationen är startskottet för mig. Hon har redan sett mig som mitt värsta och är fortfarande kvar. Men jag vet att hon inte kommer vara kvar om jag fortsätter.

@annacananda
Hejja dig!
Hon vet en hel del då hon kommit hem till mig i väldigt dåliga stunder.. och än så är hon kvar. Så försöker jobba på det här så jag får ha kvar henne i mitt liv. Känner ibland att hon är min räddande ängel. Har ofta tidigare känt att jag inte har något att leva för så det gör inget om jag dricker alldeles för mycket.