Hej @camilla
Kan du vända dig till rådgivarna här? Testa programmet 30 dagar till att börja med.
Forum-metoden har funkat för många, men då gäller att hänga i, läsa och skriva, skapa förändringar i livet på egen hand. Men det går!

Oj vad jobbigt du har det Camilla81. Men du har landat härinne och det finns många som har slutat med stödet hörinne. Ta det som din målsättning. Det och programmet här som SeKlart tipsar om. Det finns kanske även ett stöd via Linköpings universitet du kan testa. Vet inte om det är igång. Du kan googla på det.
Du skriver att du inte kan sova utan alkohol - jag vill utmana dig där och säga att du inte kan sova med alkohol. Jag tänkte länge precis som du och använde alkohol som sömnmedel, men då får inte hjärnan någon vila - en av de stora anledningarna till att sova. Så just nu är din hjärna oerhört ansträngd.
Om du fortsätter att dricka 2 flaskor vin per kväll kommer det förr eller senare att uppdagas. 2 flaskor vin per dag gör att du aldrig är nykter och ”med”. Det jag upplever som mest positivt med att sluta dricka är närvaron. På gott och ont givetvis, men så jäkla mycket bättre ändå att uppleva saker ”på riktigt”. Du skriver om sambons snedsteg och jag förstår att det gör oerhört ont. En närstående till mig var med om en liknande sak. En oerhört turbulent tid följde men de valde att gå vidare med varandra och jag tror att det de lärde sig av det handlade om att faktiskt vårda sin relation vilket de inte gjorde när det hände. ”Den andra” var i själva verket ganska lik ”den första” och jag tror att det ibland är så att det kan hända saker som egentligen ingen vill om man inte vårdar sin relation.
Men åter till dig: du måste sluta dricka annars kommer allt det du befarar att inträffa. Och cancer etc kommer inte att vara värst, det värsta är nog snarare att ”vara alkoholist”. Även om många av oss härinne på sätt och vis är alkoholister så finns det också en skillnad tycker jag - och den kan man alltid ta tag i, hålla fast vid och klamra sig upp med hjälp av… det handlar om insikten om att alkohol inte hjälper. Där är du nu och jag tycker att du ska ta tag i det halmstrået och göra det du kan för att sluta dricka. Kanske kan du hitta tillbaka till din sambo och förstå sammanhanget, kanske inte. Men just nu är DU viktigast. Du och dina barn. Jag kan nästan lova dig att om du slutar dricka så kommer fördelarna att staplas på varandra. Det kommer att vara jobbigt ibland, men det är så värt det. Du har tagit ett stort kliv bara genom att skriva härinne. Jag tog till slut hjälp, först av en kurator, sen på en alkoholmottagning. Ingen orosanmälan gjordes då, men det kan ha berott på att mina värden inte visade på ett aktivt missbruk. Men för dig och för dina barn, sluta nu. Gå på AAmöten t.ex. de finns även om-line. Vad som helst, men du kan inte fortsätta som nu och det fattar du ju eftersom du är här och skriver. Du har verkligen allt att vinna på att förändra dina alkoholvanor.

I går var första kvällen utan vin på över sju månader. Det gick ok faktiskt, men jag kunde som väntat inte sova på natten.
I kväll har jag inte heller druckit något, och känner mig mer rastlös orolig.
Jag gjorde en plan, så att jag inte skulle KUNNA dricka på två dagar, hur gärna jag än ville.
Jag vet nämligen av erfarenhet att de första dagarna är värst.
Igår lördag så drog jag ut på tiden så att systembolaget hann stänga. Jag gick som på nålar, och ville hela tiden hitta på anledningar till att gå dit, men lyckades hålla mig sysselsatt till kl 15. När det stod klart att det skulle bli omöjligt att dricka i helgen, kändes det mycket oroligt och jag fasade för kvällen. Den gick ok ändå, jag och sambon köpte god hämtmat och såg en bra film.
Min sambo dricker mycket sällan, så det var inga konstigheter att vi drack cola Light.
Jag har kommit fram till att det funkar inte för mig att sluta helt och hållet, och tänka att jag aldrig mer får dricka. Vinet är min snuttefilt och det jag ser fram emot.
Så jag tänker prova att bara dricka på helgen, och inget på vardagarna. Det känns som att det inte är omöjligt att stå ut med den tanken.
Funkar det inte så ska jag prova något annat. Men detta är min plan nu.

@camilla i all vänlighet tycker jag att du ska läsa Din tråd från början.och fundera över utsikterna att bara dricka på helgen
Ta vara på de fina erfarenheterna du får när du inte dricker- stirra på dem i förstoringsglas i början.
Att vinet är din snuttefilt och det du ser fram emot- stänger mycket annat levande ute. Att glädjas över, se fram emot.
Återigen är detta en vänlig puff! Kram 🥰

@Se klart Jag kan förstå hur du menar, och funkar det inte så får jag prova något annat.
Vet hur jag funkar, blir något förbjudet så kan jag inte tänka på annat...
Därför tar jag en dag i taget och det är inte ens säkert att jag vill dricka på helgen heller.
Känner mig piggare än vanligt efter två nyktra dagar, trots minimalt med sömn.

5 dagar nu. Och allt känns så tråkigt.
Har ingen lust med något alls, allt känns trist utan vin.
Sova kan jag inte heller.
Deppigt inlägg från mig, men nya tag i morgon. Mornarna känns betydligt bättre! Skönt att vakna nykter. Har mer energi under dagarna också. Men kvällarna är skit.

Oj vad jag skulle önska att du hoppade över vin även den här helgen. Du beskriver just den där abstinensen som är skitjobbig. Du är van att varva ner med vin. Skulle inte förvåna mig om du använder vinet som medicin du också, inte bara som berusningsmedel. Du fuckar upp sömnen total när du dricker, hjärnan får ingen återhämtning och det sker ingen sortering av de intryck du fått under dagen. Det är en ond, ond cirkel. Just det här brukar faktiskt bli bättre rätt snabbt så ge det några dagar till. När sömnen börjar fungera så har du så många fördelar att hämta. Två flaskor vin en kväll tar ca 24 timmar att förbränna. Du är i princip aldrig nykter med de mängderna. Medvetslös när du sover. Så nu när du jobbat på så bra i fem dagar. Ge det en vecka till minst. Abstinensen klingar av och jag kan nästan lova att du inte kommer att ångra dig. Om du bestämmer nu kan du t.ex. köpa alkoholfritt, extra god mat etc så att du har något att se fram emot.
Lycka till!

Känner igen kvällarna @Camilla81.
Dom var så vansinnigt tråkiga i början men i efterhand förstår jag att jag bara var trött och inte hade landat i mig själv och det lugnet jag tillslut fann.

Jag är inne på min 53:dje dag och är fortfarande trött efter jobbet ibland men känner mig inte längre rastlös, deppig eller att typ allt är skit. Istället känner jag att, visst är trött idag och då tar jag det lugnt, tittar tv, ligger framför brasan, läser på telefonen, lägger mig tidigt.

Jag har druckit på den känslan innan, tror det är därför jag kände mig så uttråkad för jag var inte van vid att bara låta den vara.

Håll ut några veckor och du får lära känna dig själv och se alla underbara fördelar med nykterheten🥰

@Sisyfos Tack! Jag har börjat på programmet här, och de rekommenderar tre månader helt nykter, så jag ska försöka köra på det!
Ja visst använder jag vinet som självmedicinering, också.
Jag har lyckats sluta helt när jag blivit gravid, så jag vet att det går. Det var svårt i början, men för mig var det otänkbart att dricka när jag var gravid, det var inget alternativ.

@Himmelellerhelvette Tack för att du delar med dig!
När jag drack på kvällen var jag glad, kreativ, pratade med vänner, tittade på tv osv.
Nu känns allt det tråkigt, jag har ingen lust att göra det utan vinet.

@Camilla81
Hej, vill bara trösta dig med att den där känslan av att saker man gör inte är roliga utan vin, den går över. Det är en form av mental abstinens, vi har ju använt kemisk glädje och nu måste hjärnan lära sig att producera egna gladhormoner igen. Det tar nån månad, men sen blir det bättre. Man hittar också nya saker att njuta av. Så låt inte beroendet lura dig att dricka av den anledningen.