Det är aldrig försent

Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

Profile picture for user Sattva

Har inte så mycket att skriva om. Allt rullar på. Funderar en del över livspusslet. Att jobba heltid tar verkligen tid från annat. Tid och ork. Just nu har jag lite för lite av båda sakerna, men jag vet också att allt går i vågor och perioder. Just nu är det vissa saker jag inte kan påverka, men funderar över hur jag behöver justera mina åtaganden på längre sikt. Vill ha plats över till att umgås med maken mer. Märker hur jag njuter av kvällar utan yogauppdrag o inser att det signalerar att jag behöver fler fria kvällar efter jobbet. Allt är under kontroll här o nu, men vill ha det hållbart över tid, lång tid! Träffar alldeles för många människor i jobbet där det inte finns/ funnits hållbarhet och det mest har handlat om att hålla ut. Det funkar, tills det inte funkar längre, och då brakar det igenom.
Sol och ett underbart väder här!!

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sattva Är du inte ledig en dag i veckan längre? Eller minns jag fel? Jag är inte rätt person att yttra mig eftersom jag fortfarande rehabiliterar mig, men jag försöker ändå hitta på saker på kvällarna. Ibland. Det jag har märkt är att det behövs en ledig kväll emellan, annars blir jag dödens trött.

Kram 🐘

Profile picture for user Sattva

@Andrahalvlek Jag har gått upp på heltid från 1/8. För ekonomins skull. Med den biten kan jag inte trolla😁.
Allt är dom sagt var frid o fröjd här och nu, men jag känner att jag på sikt vill prioritera på ett annat sätt.

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sattva Då förstår jag att det känns tufft. Den där lediga dagen var nog mycket värd.

Du kanske måste välja hårdare bland dina yoga-engagemang? Inte leda så många klasser, åka på helgkurser enbart varannan månad eller nåt. Ibland kan även positiva saker bli belastande, om det blir för mycket. Att bara-vara-tid är viktig också, liksom tiden med din man. Relationer sköter sig inte själva.

Men nu har du börjat fundera över det, så du landar säkert i något klokt beslut framöver 🥰

Kram 🐘

Profile picture for user Sattva

Mår mycket bättre idag, mer energi, utan någon egentlig anledning. Kanske bara för att det är fredag🤣😊🍁
Håller på att inventera energiläckor. Alla går ju inte att täppa till såklart. Men att rensa på alla möjliga plan känns skönt.

Imorgon kommer min mamma på besök, apropå energiläckor😇. Vi ska på en utflykt hon velat göra länge här i närområdet. Det ska bli mysigt. Hon har blivit mer ödmjuk med åren och ger mer energi än hon tar numera. Minns när jag var ung, och bollade saker med henne, delgav mina funderingar o tankar. Även kring sådant hon inte hade kunskap kring visste hon alltid bäst. Allt jag berättade drog hon genast paralleller till sig själv och vips handlade historien om henne. Jag fattar ju att det handlar om en svag självkänsla, ett bekräftelsebehov, men jäklar vad med energi sådant tar! Och ledde till att jag ju alltid tänkte hela kedjan ut innan jag sa något. Och oftast kom fram till att det inte var någon ide att säga något. Inte trycka på "on-knappen".
Men som sagt, hon har nu en bättre förmåga att lyssna. Ser fram emot att träffa henne!

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sattva Känner lite likadant med min mamma. Vårt umgänge har blivit mer friktionsfritt på senare år. Kanske för att vi träffas oftare, om än korta stunder. Jag har kommit på att det är med äldre föräldrar som med små barn, det krävs kontinuiteter att få kvalitet.

Nästa lördag ska vi två köra ihop upp till äldsta dottern. Tur och retur cirka 40 mil på samma dag. Eventuellt ska min kära ex-svärmor följa med också. Oavsett så blir det en prövning. Min mamma har synpunkter på min bilkörning (gäller allas bilkörning) och hon tjuter högt ”akta” och ”bromsar” med foten i golvet när hon sitter bredvid. Andas, andas, andas.

Kram 🐘

Profile picture for user Se klart

På något vis är vi väl biologiskt programmerade att liksom sluta fred med våra föräldrar när de börjar bli gamla? Min mamma kan fortfarande ta mycket energi men mitt perspektiv på livet är ett annat- vill inte att de sista åren i hennes liv ska vara skaviga utan mjuka i relation till oss och omvärlden.
Hoppas ni fick en fin helg 🌸 kram bästa @sattva 😍

Profile picture for user Sattva

@Se klart Tack, vi fick en superfin dag igår! Vädret var helt otroligt med klarblå himmel. Vi avslutade på restaurang och slöt även min dotter upp.
Ja överlag är ju livet för mycket värt för att slösa bort. Och ens mamma lever ju inte för evigt. Viktigt som du säger att det inte ska vara skavigt.
I övrigt rensar jag för fullt bland energiläckor just nu. Börjar man väl kika så syns de ganska tydligt. Jag går efter min inre kompass o låter den styra. Väcker saker o människor obehag så finns där ett skav att titta vidare på.
Ha det gott🌼❣️🌟

Profile picture for user Sattva

Haft en riktig skitvecka. För mycket stress pga faktorer jag inte kunnat styra över. Acceptansen för att det är som det är har varit långt borta o jag har istället varit arg o irriterad på omständigheterna.
Mycket handlar om sömnbrist. Jag sover bra, men för få timmar; av någon anledning verkar jag behöva mer sömn just nu. Har inte riktigt de marginalerna i vardagen att få till de extra timmarna o har gått på minus i ork men haft mer belastning.
Funderar en hel del på mitt yogalärarjobb. Är det värt det? Är det verkligen värt att berika andras fritid på bekostnad av min egen ork? Och samtidigt är jag oftast berikad när jag väl är där, jag brinner verkligen för att föra yogan vidare. Men dagen efter, i min egen morgonvardag, är jag ett vrak eftersom jag knappt träffat min familj o inte heller sovit tillräckligt.
Konsekvenserna av att tex till våren dra ner på yogaklasserna (kan inte komma o gå efter min egen dagsform, så funkar det ju inte), är att jag då inte har pengar till en fördjupning jag är anmäld till o väldigt gärna vill gå. Den är dyr, finns inte en chans att ta de pengarna från den "privata" kassan.
I slutändan finns det alltså alltid ett pris man betalar för de val man gör. Jag måste ju inte gå fördjupningen. Jag måste inte vara yogalärare. Suck. Just nu vet jag faktiskt inte riktigt vad jag vill. Men jag får landa i det. Att jag inte vet. Och särskilt nu, när jag är trött o sliten, ska jag nog bara vara. Jag behöver inte ha kontroll på framtiden. Jag behöver inte veta hur det ska bli. 🌸🍁

Profile picture for user TappadIgen

@Sattva Det är alltid svårt att hitta den där balansen, men det känns som att du redan resonerar på rätt sätt och jag kan nog inte egentligen ge dig fler råd men kanske bekräfta att dina tankar är rätt. Hade du inte redan nämnt de insikter du har så hade jag nämnt just dem som råd. Men sömnen är nog ändå viktigast att få till så faller övriga bitar lättare på plats. Det finns ingen liten tweak du kan göra på veckan för att komma i säng i alla fall en halvtimme tidigare? Det skulle göra stor skillnad. Sen är det inte optimalt, men kanske kan du ta igen lite av sömnen på helgen och få åtminstone någon timme till när du inte har lika många förpliktelser?

Profile picture for user vår2022

@Sattva Ja, det är jobbigt och slitigt med skitveckor. Ibland är det så att man jobbar för mycket med att hitta utvägar i något som känns som ett låst läge. Att som du behöva vara yogalärare för att kunna gå en dyr kurs, fast du nu känner dig sliten för att vara yogalärare. Det påverkar sömnen med den underliggande konflikten om hur man ska lösa det. Det bästa är att göra som du säger, landa i att du inte vet. Försöka lägga undan det en stund och fokusera tankarna på annat. Kanske göra något praktiskt, typ måla, snickra, gräva eller springa, hoppa, gå i skogen i kontrast mot yogan som är mer sinnligt arbete? Jag är en riktig tänkare och kan ofta fastna i dilemman. Då har det hjälp att ta en löprunda eller en lång skogspromenad med hunden och plocka svamp. Tankarna kommer på annat håll och många gånger landar en lösning bara ned på hur jag ska gå vidare. Säkert för att jag släpper taget och inte kämpar med att lösa dilemmat så hårt.

Ha en fin avkopplande lördag❤️🍁🍂

Profile picture for user Sattva

@TappadIgen Hej där! Jo, jag skulle kunna tweaka lite i veckan genom att hoppa över att sitta en stund vid tv:n när jag kommer hem de sena kvällarna. Det är en grej jag faktiskt kan göra. Jag ska prova. Tack!!
🍃🍁🌸

Profile picture for user Se klart

Hallå där, och vad skönt att du fick sova gott, då brukar en del saker liksom anta sin rätta position och proportion. Men förstår att det verkligen inte är lätt med avvägningar som du behöver göra. Eller med en skitvecka för den delen… det man kan önska och tro är att lösningar och liksom avvägningar uppenbarar sig efter en tid/ och känns just då som det rätta.
Att alla saker liksom inte går att hasta fram - som du brukar påminna mig om 😍
Hoppas helgen blir vilsam och var rädd om dig ⭐️🌱🙏🏻

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sattva Klokt tänkt. Aldrig fatta avgörande beslut i stundens hetta. Alltid landa först. Sen får du göra plus och minuslistor, och värka fram ett beslut. Det är vägen fram till beslut som är jobbigast, men den bör få ta sin tid ändå. Så att beslutet blir det bästa.

Kram 🐘

Profile picture for user Sisyfos

Bra, en god natts sömn kan göra underverk. Sen tänkte jag på att du skriver att acceptansen för ändrade omständigheter under veckan har varit långt borta. Ibland tror jag att man ska tillåta sig själv att ”frossa i” lite självömkan, men jag tror att man ganska snart ska försöka hitta andra sätt att se på tillvaron så att man hittar ut. Jag tycker att du redan gör det och flera kloka personer har redan skrivit att du bör avvakta med avgörande beslut tills du har landat, vilket jag också tror att du gör. Det är lite jobbigt när man hamnar i negativa tankemönster och när man inte heller har möjlighet att lyssna på sig själv utan går på reservkraft. Att känna ilska över förändrade omständigheter är i slutändan väldigt negativt. Tycker att du redan är inne på att jobba med acceptansen - den gamla sinnesrobönen är verkligen träffsäker på hur man bör tänka och leva. Lättare sagt än gjort ibland dock. Önskar dig en fin vecka!

Profile picture for user Sattva

@TappadIgen@vår2022 @Se klart @Andrahalvlek @Sisyfos
Tack för era svar! Det är skönt att bli bekräftad när allt känns som en enda trasselboll. Är inte riktigt van vid det sedan nykterheten, det mesta har känts väldigt clean cut tills nu.
Har idag även pratat med en kär yogavän om mina dilemman. Hon har sett hur jag tappat energi de senaste veckorna o hon är insatt i omständigheterna, som handlar om det yogastället där jag är lärare. Fick hjälp att se att jag har burit en annan persons ansvar ett bra tag. Och försökt hantera en tredje person som liksom är untouchable, men som står för 95% av energiläckan.
Så nu släpper jag taget om de bitarna. Gör som Sisyfos brukar säga, lägger tillbaka ansvaret i rätt persons box. Det kommer kanske smälla, men då får rätt person ta det. För det är inte jag.

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sattva Klokt. Min gamle chef sa alltid: ”Låt inte folk komma och kasta sina apor i ditt knä - kasta tillbaka apan där den hör hemma. Ställ dig frågan: Vems apa är det?” Det tänker jag ofta på och jag säger då högt: ”Nej, det där är INTE min apa.” Då kan man nästan skratta åt eländet också - att man är så benägen att pyssla om alla andras apor. Man har väl nog med sina egna?

Kram 🐘

PS. Att du börjat jobba heltid igen är nog betydelsefullt för ekvationen också.

Profile picture for user Sattva

Är tillbaka i staden där jag går på mycket yogaworkshops, så även denna helg. Sov urkasst inatt. Kom sent o var uppe i varv. Tidig morgon, knappt nån sömn. Nät jag gick från hotellet till yogan imorse tänkte jsg tillbska på när jag gick samms bäg för ganska exakt två år sedan. Då bakfull, skamfylld o livrädd att någon skulle upptäcka min bakfylla. Imorse långt ifrån på topp och ändå hundra gånger fräschare än då. Ingen skam, bara ett konstaterande att jag har hela dagen sedan på mig att vila så det blir bra ändå. Många kära återseenden. Första gången för mig med denna yogaläraren, fullknökat med folk o härlig energi. Nu ätit frukost o ska vila. Allt är helt som det ska.
Vilken mental misshandel det är att dricka kan jag konstatera. Vilken frihet att vara nykter. Imorgon 1 år, 9 mån.
Tror minsann jag ska ta en tupplur nu före nästa yogagrej i eftermiddag🌸

Profile picture for user Kaveldun

Så fint det låter @Sattva!
Vilken tydlig bild av en enorm förändring.
Jag sitter på tåget nu och sov också uselt i natt ..hade ont i höften och vaknade stup i kvarten.
Ändå ….en glädje nu över SJ:S kaffe i pappmuggg och över solen och över små stråk av blå himmel. När jag kommer fram ska jag försöka vila en stund och ikväll träffar jag vänner. Ett lugn och en stilla förnöjsamhet samsas med min trötthet.
Lycka till med yogan!
🌾🌾

Profile picture for user Se klart

Grattis igår (när jag började skriva till dig!) till ett år och nio månader är stort och det har gått så fort. Det är få entréer till forumet som jag minns så väl som din- och den första tiden. Din egen röst och hållning- kanske kommer den med yogan? 😍 har blivit så tydlig- och jag håller mig nära dig för där känns det tryggt och vilsamt. Hoppas du haft en fin helg! Kram 🤗

Profile picture for user Torn

@Sattva Här kommer ett sent grattis från mig också!🤗 Jag instämmer med Se klart, jag minns när du stenhårt hade satt ett slutdatum, och jag tänkte: Här är det ingen tvekan om saken, hon har bestämt sig och kommer lyckas. 😍

Kram

Profile picture for user Sattva

Oktober är en hektisk yogamånad. Precis allt händer denna månad i år, ändå avbokade jag en grej. Annars hade det varit varje helg. Jag har själv haft en workshop idag, så jag planerar ju tydligen likadant som alla andra🤣.
Vad händer mer då? Övningskör med dottern. Ganska mycket kaos faktiskt. Hon har tagit sig vatten över huvudet enligt mig, och ska köra upp om två månader. Men det går ju bara att göra en sak i taget. Kombon att båda är trötta efter skola/ jobb är inte det bästa. Sist rök vi ihop rejält. Men hon har körlektioner på bilskola litemer ftån nästa vecka så det kommer bli bättre.
Annars är det som vanligt med det mesta. 🍁🌸🌷

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sattva Åh, det där övningskörandet minns jag både med fasa och glädje. En gång fick äldsta dottern motorstopp mitt på en väg, och satte händerna för ansiktet och skämdes så att hon höll på att dö. Några lektioner på bilskola är jättebra, då kan de beta av alla viktiga bitar. Lite stressigt att boka uppkörningstid innan man känner sig klar, men det är väl svårt att få tider antar jag.

Var rädd om dig ❤️

Kram 🐘

Profile picture for user Sattva

Är i Stockholm på en yogafördjupning. Hjälp vad stort o mycket folk o trafik o bråttom, bråttom, bråttom! Ändå rör jag mig bara i en o samma stadsdel.
Sist jag var här på en längre yogafördjupning hade jag en box vin på hotellrummet. Fy farao, vilken osund och oskön blandning; yoga från tidig morgon till sen eftermiddag, och sedan rasera allt med alkohol🤮
Känner mig väldigt fri och mottaglig för allt det vi lär oss. Transformation och utveckling. Helt omöjligt enligt mig med ett beroende som spökar. Detta är faktiskt väldigt tydligt i yogalitteraturen också. Att sinnet grumlas och stagnerar om vi är fast i destruktiva mönster. Svaren finns också i yogalitteraturen. Handlar väldigt mycket om att grotta ner sig i personlig utveckling på olika sätt. 🍁🌸

Profile picture for user vår2022

@Sattva Ja, det är puls och stress i Stockholm. Det är verkligen destruktivt att först vara hälsosam mot kroppen och hjärnan och sedan bryta ned dem med alkohol. Förr, när jag drack, brukade jag löpträna för att sedan belöna mig med alkohol efteråt, för att jag tränat, helt galet! Förstår verkligen att sinnet grumlas om man dricker alkohol vid yoga. Det måste vara svårt att få kontakt med sitt inre med alkohol i kroppen och en bedövad hjärna och kropp som kämpar med att bli av med alkoholen. Härligt att du känner dig fri och mottaglig för allt som du lär dig, häftigt!

Ha det gott!

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sattva Usch ja, jag höjer tempot både i steglängd och inombords när jag kommer till Stockholm. Tunnelbanan undviker jag om jag kan.

Sist skulle jag promenera från Cityterminalen till Gamla stan, men jag hittade inget annat än bilvägar dit 🤣 Så då fick jag ta tunnelbana en hållplats. Sen promenerade jag via Gamla stan till Mosebacke, tror jag. Högt upp på ett berg.

Jag gillar verkligen inte tunnelbana, man ser ju inte vart man är på väg. Och folk bara rusar, rusar, rusar. Ingen tittar på någon annan. Alla befinner sig i sin egen bubbla.

Men yoga måste vara nice 😍

Kram 🐘

Profile picture for user Geggan

Jag bor ju mitt i stockholm. Men precis här är det bara gågator åt alla håll. Ytterst lite bilar. Åker sällan tunnelbana utan går. Älskar mina kvarter. Och faktiskt hela stan,

Profile picture for user Sattva

Stockholm är jättevackert. Det är ju absolut inte meningen att trampa någon på tårna. Att jag är en lantis som upplever storstaden överväldigande har ingen värdering av staden att göra. ❣️

Profile picture for user Geggan

@Sattva nej nåt sånt trodde jag aldrig, sa bara att så här är det för mej. Förstår att det känns mkt om man är inne i trafikmaskinen i rusningstid. Att bo är alltid helt annorlunda! Kram 🐳❤️

Profile picture for user Sattva

Igår träffades jag och Se klart på lunch! Så speciellt att träffa någon som är så välbekant och ändå en främling. Det var så fint!! TACK Se klart❣️
Imorgon är sista dagen på fördjupningen. Dagarna har gått så himla fort. Drt har gett så mycket. Jag kom hit lite ur balans av olika orsaker, känner mig nu i balans igen. Fått insikter o redskap att gå vidare. Yoganär verkligen en livsresa på så många plan. När jag började yoga var det bara den fysiska delen som var intressant för mig. Den bar mig genom skilsmässan. Bara rörelse o andning, en stund i en egen bubbla att släppa allt annat. Med åren har yogans andra delar pockat på. Det har kommit av sig själv, men mycket pga att jag haft en erfaren lärare som visat vägen. Och nu på fördjupningen ytterligare pusselbitae. Jag känner mig så uppfylld och tacksam, som att jag har en skattkista att ösa ur! ❣️🌸💫

Profile picture for user Se klart

God förmiddag,
Ja TACK @sattva, så mysigt att ses, det berörde mig och gjorde min dag rik! Så glad att vi kunde träffas 🥰
Njut av tanka energi och fyll på nu. Kram 🤗

Profile picture for user majken_r

@Sattva Blir inspirerad av dina ord om yogan! Använder min matta mer eller mindre dagligen, om än bara för vila. Vilket jag vet nu inte är så ”bara”😇
Låter spännande att ses på riktigt! Så fint! Hade gärna varit en fluga på väggen när ni möttes@Se klart och du🤓🥰

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sattva Åh, så glad jag är för din skull 🥰 Både för den förbättrade balansen och lunchen med @seklart. Det måste vara urhäftigt att träffas IRL efter alla dessa års utbyte av tankar och erfarenheter.

Kram 🐘

Profile picture for user Sattva

Så har ytterligare en nykter månad trillat på. 1 år 10 mån idag. Snart 2 år. Så skönt! Haft en höst med en del utmaningar, är väldigt trött mentalt just nu. Fattar inte hur jag hade mått om alkohol hade funnits med i bilden. Nykterheten är verkligen en förutsättning att leva livet fullt ut, för mig är det helt tydligt. Och, det ÄR verkligen "bara" att sluta. Det finns inget bättre eller sämre tillfälle. Men det får heller inte finnas någon återvändo. Jag började ju 1/1. Hade typ 10 dagars semester framför mig. För mig var det en förutsättning. De dagarna var jag bara nykter. Hundpromenader. Yoga. Vila.

Profile picture for user majken_r

@Sattva en till här som är lite väl trött.. ikväll blir det en yogaklass. Det ger så mycket och jag är tacksam att jag hittat mattan🙏🏼 Tycker om dina inlägg, blir alltid inspirerad av hur enkelt det faktiskt är (supersvårt också). Att inte dricka gör skillnad på livskvaliteten. Grattis till din nyktra tid❣️

Profile picture for user Se klart

Godmorgon @sattva och grattis till tid, den är ju viktig att lägga bakom sig och då ser man också tydligt att det ”bara” är att sluta. Så enkelt- sedan börjar livet forsa på och vem hinner dricka då?
Önskar dig kraft till utmaningar- de har du inom dig, helt säkert. Kram 🥰

Profile picture for user Sattva

Tog ansvar för mitt mående o bad chefen om eget rum på kommande utvecklingsdagar om några veckor, med 1 övernattning. Jag sa att jag sover dåligt o behöver få sova förvatt orka resten av veckan (övernattningen är tis-ons). Hon snörpte på munnen o sa överdrivet käckt " Visst, inga problem, det fixar jag". Tala om diskrepans i ord o mimik. Inteben fråga om hur jag har det, ingenting. Till saken hör att jag igår var "besvärlig" antar jag. Ifrågasatte möten som jag tycker inte leder nånvart.
Så nu ska jag klappa mig själv på axeln att jag sett till att jag kan få sova ostört. Kunna dra mig tillbaka. Men jag vet samtidigt att hon tycker jag är krånglig.
Själv har jag jättesvårt att förstå att man automatiskt ska paras ihop med en random kollega att dela rum. Jag är inte tight med någon. Vi får dessutom aldrig välja själva. Får veta när det är dags att checka in. Tortyr för en sådan som jag.

Profile picture for user Kennie

Bra gjort! Helt bisarrt att behöva dela rum med random kollega om du frågar mig. Dessutom bra att ifrågasätta möten, finns en tendens i dagens arbetsliv att lägga orimligt mycket tid på det...

Profile picture for user Ny dag

@Sattva Såklart att du ska ha ett eget rum, hemskt att bli ihopparad med kollega (även också om man gillar den) Arbetsmiljö gäller väl också vid övernattning.... Bra att du sade ifrån! Jag vet faktiskt inte om jag själv vågat men känner precis som du och hade heller inte kunnat sova och det behöver jag ju för att orka. Det där med mimik och ord... 🥰

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sattva Otroligt dåligt att ni förväntas dela rum med random kollega 🤬 Har nog aldrig hänt i hela mitt yrkesliv om jag ska vara ärlig, enrum är standard. Och det var bra gjort av dig att ifrågasätta möten som är meningslösa för att de inte leder någonvart.

Apropå chefens reaktion. Tänk så här. Problemet ligger hos henne. Inte hos dig. Det är hon som behöver träna på sitt tålamod, lyhördhet och empati. Det är hon som sannolikt mår sämst av er två. Du tog ansvar för ditt mående genom att kräva enrum och att slippa delta i meningslösa möten. Bra gjort!

Kram 🐘

Profile picture for user majken_r

@Sattva låter helknäppt att dela rum med kollega?! Bra att du vägrade! Låter som din chef behöver en ”krånglig” människa som du i närheten, att ha en vettig förebild och förhoppningsvis lära sig nytt (fast det såklart inte är ditt ansvar)
🍁🤎

Profile picture for user Sattva

Tack för era kommentarer! Då är min magkänsla inte "fel" om detta. Går man och känner att det inte känns bra flera veckor i förväg, ja då är det inte bra. Chefen får helt enkelt acceptera att alla inte är lika bekväma att sova med vem som helst.
Dessa ändlösa möten gör mig galen. Ibland känns det som att syftet är att fylla tiden. Och det finns det verkligen annat att fylla den med!

Profile picture for user vår2022

@Sattva Förstår dig precis! Klart man ska ha ett eget rum när man övernattar med jobbet. Vi är faktiskt inte en familj med våra arbetskamrater. Att behöva vara social och i arbetsroll 24/7 tar musten ur en. Bra att du sade ifrån! Vissa kan tycka det är kul, men andra inte. Verkar inte vara en chef med ledaregenskaper du har. Säger man ifrån till en sådan typ tar de emot det som en personlig kritik. Stå på dig, man ska inte göra sig själv illa bara för att vara andra till lags.

Helt rätt gjort! Ha det gott❤️

Profile picture for user Se klart

Helt rätt @sattva, eget rum är ett måste när man arbetar, tycker jag. Såklart du ska lita på hur det känns, du vet ju det innerst inne och ytterst ute för att citera en forumvän! Kram 🥰

Profile picture for user Sattva

Jag är så stolt över min dotter. Hon stöter på många hinder som jag tycker hon hantetar väldigt moget. Hon är modig och insiktsfull.
Samtidigt bär hon på en sorg över att det är som det är. Hon önskar att hon var upovuxen i en kärnfamilj. Som hon sa igår "Jag har bara dig mamma". Och det är sant, tyvärr. Försökte säga att man inte kan få det man behöver från alla människor. Och att hon har en chans att skapa det liv hon vill ha oavsett relationen med sin pappa. Jag önskar att jsg kunde plantera mina 50+ erfarenheter i hennes själ, så att hon kunde få känna sin egenmakt. Men jag vet att hon kommer att landa med fötterna stadigt ner. Hon har börjat tidigt att plantera sitt lod.

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sattva Så fin kärleksförklaring till din dotter 🧡 Vi kan ju tyvärr inte göra deras resa, den måste de göra själva. Och att hjälpa dem för mycket är bara att göra dem en björntjänst. Vi kan bara finnas vid sidan om, och förklara att vi ser att de kämpar - och lyckas 😍

Kram 🐘

Profile picture for user Sattva

Lördag! Jag älskar lördagar. Det är en dag utan gränser liksom. Behöver inte tänka o planera för kommande veckan, jobbet är lämnat bakom mig long gone. Och denna helgen är det inget inbokat, sådan lyx! Ska bara göra en fakturering för ett yogauppdrag, men annars inget utom bara vara. Idag till o med liiiite sol, så jag ser fram emot en långpromenad med man o hundar senare.
Energimässigt tycker jag att det vänt den senaste veckan. Jag har varit helt slut ett tag, både mentalt o fysiskt. Ingen lust eller ork.

När jag var på en längre yogafördjupning för ett tag sedan fick jag ett utökat o fördjupat pranayamaprogram (andningsövningar). Tror det kan ha börjat ge effekt. Och att det är lugnare på hemmafronten. Det har varit lite grejer här hemma som har tagit jättemycket energi o gjort mig ledsen. Grundorsaken är inte löst, men det är inte lika infekterat längre. Och innan någons fantasi börjar gå igång, så handlar det inte om min o makens relation🙃. Eller jo, indirekt gör det nog det. Nåväl, mycket energi har det tagit iallafall.
Nu ska jag njuta av denna lediga låååånga härliga dag!

Profile picture for user vår2022

@Sattva Jag älskar också lördagar. En dag utan större förpliktelser och som man kan få ha den som man själv önskar. Jag vill helst inte boka upp mig på något alls under helgen, just för att kunna få använda den efter eget behov. Här är det full sol och började med en joggingtur med maken och hunden. Så himla skönt efteråt. Hade covid för typ 4 veckor sedan och det tar tid att komma tillbaka i kondisen, men har i alla fall inte tappat motivationen.

Häftigt med andningsövningarna, att de ger effekt, wow! Att fast det finns saker som inte är riktigt löst än så kan du vara i det utan att det tar för mycket energi och att du har fått mer energi. Ha en riktigt fin långpromenad med maken och hundarna. Vi väntar på svar om att få en valp, födsel väntas nästa helg. Kanske blir vi med valp💕. Vi fick ju ta bort vår ena hund för ca 6 månader sedan och det har känts rätt tomt med bara en hund. Saknar fortfarande honom, han fanns med så mycket i allt och det märks så tydligt när han inte finns med längre. Men han har det gott i hundhimlen.

Ha det gott🌞❤️

Profile picture for user Sattva

Ännu en lugn helg. Skönt. Lördagar är min sovmorgonsdag. Och eftersom jag varit uppe så tidigt på fredagen blir det ändå rätt tidigt isäng. Har börjat sova mycket bättre. Inte en hel natt, men är såpass sovande att jag inte behöver upp på toa ex. För människor utan problem med sömnen låter det helt knäppt, jag vet. Jag tror att det tagit all denna tid, snart 2 år, för hjärnan att ställa om från bedövning/ medvetslöshet till sömn. Alkohol är verkligen ett nervgift. Som ger biverkningar länge...
I övrigt rullar det på. Dottern kör snart upp, ett stort ok faller från båda våra axlar. Som vi kämpat ihop! Hon med sitt dåliga självförtroende "Jag kommer ALDRIG att lära mig det här!!!", och jag med mitt tålamod. Att bara göra. Jag har så få kvällar ledigt från yogalärarjobbet, och de kvällarna har nu varit övningskörning. Men jag gör det ju såklart för hennes skull. Vill också visa henne att hon är värd min tid. Att hon går före annat. Att hon prioriteras. Hon behöver den bekräftelsen. Just nu övningskör hon med sin pappa. Det är intenofta det skett denna hösren o det har hänt att hon kommer hem o det har inte alls funkat bra. Det är så sorgligt att de inte kan mötas o laga det där som gått sönder. Det är pappans ansvar enligt mig. Men han anser inte att han gjort något fel o vägrar ge henne det hon behöver för att förlåta. Suck. Jag kan ju tycka att en vuxen person o förälder ska kunna lägga bort sin stolthet, gå bortom rätt o fel, och istället lyssna in vad hon behöver. Ta fram lite empati. Hjälpa henne vidare. Tja, det finns en anledning att vi skilde oss🤪

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sattva Blir så glad när jag läser om din och dotterns gemensamma projekt ”ta körkort”. Det är en urhäftig resa att få vara med om. Hur de går från skrik och panik, till att vara nästan lite vårdslösa - och slutligen vidare till duktiga bilförare. Man får sitta där på första parkett och uppleva deras inlärning in action. Bidra till den!

Skolan har man ju inte alls samma inblick i, även om jag var noga med att ända till sista året på gymnasiet envisas med att förhöra min äldsta dotter på läxan. Hon tyckte att jag var skitjobbig 🤣 Även på högskolan brukade hon skicka vissa skrivinlämningar till mig för korrekturläsning. Hon visste att mamma journalisten var petnoga med minsta komma.

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@Sattva Påminns om när jag övningskörde med min dotter. Jisses vilket tålamod det krävdes av mig, men det hände att det brast även för mig flera gånger när hon tappade totalt och både skrek och grät samtidigt. Jag tog i rejält och sade att jag inte klarade av att övningsköra med henne om hon skulle få sådana utbrott. Till slut så lyckades vi ändå klara ut det, puh! Sen fick hon köra upp flera gånger men till slut klarade hon det också, puh!😂. Idag kan vi skratta åt våra övningskörningar och hur det kunde hetta till.

Jag håller helt med, som vuxen är det bara att böja sig och be om ursäkt, lyssna och ta emot. Den enda vägen fram för att nå försoning och förlåtelse. Den bästa vägen framåt i livet man kan ge sitt barn, för att barnet ska kunna gå vidare och inte ta på sig skuld. Så att barnet inte ska behöva tampas med detta i sitt liv och ödsla energi på att lära sig leva med det. Att det ska vara så jävla svårt att göra det! Men är man inte en mogen människa med självinsikt och som inte kan tänka på andra än sig själv, är det svårt. Offerkoftan och narcissismen är dennes överlevnad. Mina bonusbarn har samma dilemma med sin mamma. Hon har inte förmågan att se vad som är barnens behov och särskilja dem från sina egna behov. Tragiskt.

Ha det gott! Jag håller tummarna för att din dotter ska klara av uppkörningen👍👍❤️

Profile picture for user Sattva

Hade en riktig energipåfyllningsdag igår. Startade med en yogaklass för en av mina favoritlärare, 75 min bilfärd bort. Så härligt att träffa henne o flera yogakompisar som håller till på det yogastället. Därefter fortsatte jag till en annan stad inte jättelångt från där jag var på yoga. Träffade en av mina närmsta vänner. Gick i lite affärer, lunchade, fikade, o ffa pratade.
Känner mig väldigt lugn o tillfreds idag. Den där kombon behövde jag verkligen.

Förra veckan lyfte jag på en massa gammal skit. Det behövde rensas, men tar såklart energi. Dels grejer med en kollega, där planeringsdagarna föll sig så att det bara bubblade upp. Det blir bra i slutändan, men det är jobbigt att vara katalysatorn.
Skickade även ett mail med ett långvarigt skav till den som driver yogastället jag jobbar på härhemma. Nu är saker klargjorda. Jag vet nu vilka parametrar jag har att bolla med. Känns bra o är så tacksam att hon är en grundad o trygg individ som det går att ta upp skav med.

Dotterns körande känns som det gått in i en lugnare fas. Hon hade körlektion förlagd till en större stad i fredags o hon tyckte att det hade gått väldigt bra. Det är positivt!!!

Profile picture for user Sattva

Ha ha, jag samlar verkligen på energipåfyllnads- och återhämtningsdaga😇. Idag bestående av en dagkonferens kring ett av mina arbetsområden. Sovmorgon, bara ta in information, kort dag, träffa kollegor från andra områden. Gott😊🌸🌟

Profile picture for user Sattva

Just det, glömde nästan! Nu har jag passerat 1 år 11 mån nykter! Har ingen som helst längtan efter alkohol, vin, som var min dryck. Allt handlade om att jag tog till en quick fix för att försätta hjärnan i ett tillstånd där livet som det var inte blev så påtagligt. Och grejen är ju att det var vinet som gjorde livet så mycket tyngre än det egentligen är.
Utan vinet finns det marginaler. Eller, jag har förmågan att skapa marginaler. Både rent konkret i min vardag men också inuti hjärnan. Det finns plats att få distans, kunna bedöma, kunna ta vettiga beslut. Jag är tex inte längre osäker ihop med en viss kollega, som jag har mycket samarbete med. Hon är kunnig o stark. Men har också ett behov av att visa detta i alla lägen. Nu ser jag hennes styrkor som tillgångar i vårt samarbete. Svårt att förklara, men ovärderlig skiftning i mitt inre som gör att jag mår bra av vårt samarbete istället för det omvända.
Nykterheten är också ovärderlig som tonårsförälder. Jag kan hjälpa ffa min dotter att bolla saker som skaver, oavsett tid på dygnet. Och hon väljer att vilja det.
Och en annan sak som är tydlig utan alkohol är att livet har sina naturliga upp- och nedförsbackar. Inget konstigt med det. Vissa dagar är på ett sätt, andra på ett annat sätt. Vi är dynamiska o vi styr inte över allt. Tillit till att allt är som det ska vara. 🍃🌷❣️

Profile picture for user Torn

@Sattva Härligt, snart två år för dig då! 🤗 Ja, så är det. När man inte kan se en enda positiv sak med att dricka alkohol, så är allt lugnt liksom. Bara fördelar med att inte dricka, ingenting som har blivit sämre. Och de problemen som såklart finns, och dyker upp i ens liv, hanterar man på bästa sätt. 😃

Kram!

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sattva Åh, vad glad jag blir av ditt inlägg! Varmt grattis till snart 2 år som nykter! 🥳🥳🥳 Men framför allt för de vinster du upplever - med dig själv, gentemot kollegor och din dotter ❤️

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@Sattva Grattis till 1 år och 11 månader🥳 Jag förstår precis i hur du menar om din kollega. Att från att vara osäker i ett samarbete med en kollega som upplevs som kunnig och stark och som måste bevisa det hela tiden, till att känna sig trygg och uppskatta kollegans styrkor och se det som tillgångar. Att nu må bra i detta samarbete istället. Skulle kunnat vara jag som skrivit detta.

Nykterheten och kontakten med mig själv har gjort detta möjligt. Tankarna om mig själv har förändrats. De tidigare tankarna om mig själv har varit att jag inte duger, är sämre än andra och det gjorde mig otrygg och osäker. Tankarna idag är att jag kan och är värd lika mycket som andra. Jag behöver inte gå i försvar för mig själv och jag kan uppskatta andras kunnighet och kompetens. Det hotar inte mig längre och förminskar inte mig. Dessutom blir jag bättre på att ta fram min egna kompetens. Även kollegan blir tryggare när jag inte går i försvar och istället uppstår ett samarbete. Det blir också bättre resultat med olikhet och på så sätt dubbel kompetens😁.

Ha en fin andra advent💕🌟

Profile picture for user Se klart

Grattis sattvis- det rimmar nästan! Jag hänger också med på det här med samarbete och människor och att flytta sig själv ett par millimeter från kraftiga strömmar/orkanvindar av irritation och plötsligt är det lugnt. Och bra!
Jag inspireras alltid av dina inlägg och din egna väg, det vet du. 🥰 Kram kram @sattva 🙏🏻💞

Profile picture for user miss lyckad

Grattis till tid Sattva! 💕Och skönt att livet flyter på och känns fint. Ja det är skönt när man upptäcker positiva förändrade tankar hos sig själv, det är ju de enda tankarna vi kan ändra. Skönt att det går bra med dottern också. 🤗🤗