Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

@TappadIgen@vår2022 @Se klart @Andrahalvlek @Sisyfos
Tack för era svar! Det är skönt att bli bekräftad när allt känns som en enda trasselboll. Är inte riktigt van vid det sedan nykterheten, det mesta har känts väldigt clean cut tills nu.
Har idag även pratat med en kär yogavän om mina dilemman. Hon har sett hur jag tappat energi de senaste veckorna o hon är insatt i omständigheterna, som handlar om det yogastället där jag är lärare. Fick hjälp att se att jag har burit en annan persons ansvar ett bra tag. Och försökt hantera en tredje person som liksom är untouchable, men som står för 95% av energiläckan.
Så nu släpper jag taget om de bitarna. Gör som Sisyfos brukar säga, lägger tillbaka ansvaret i rätt persons box. Det kommer kanske smälla, men då får rätt person ta det. För det är inte jag.

@Sattva Klokt. Min gamle chef sa alltid: ”Låt inte folk komma och kasta sina apor i ditt knä - kasta tillbaka apan där den hör hemma. Ställ dig frågan: Vems apa är det?” Det tänker jag ofta på och jag säger då högt: ”Nej, det där är INTE min apa.” Då kan man nästan skratta åt eländet också - att man är så benägen att pyssla om alla andras apor. Man har väl nog med sina egna?

Kram 🐘

PS. Att du börjat jobba heltid igen är nog betydelsefullt för ekvationen också.

Är tillbaka i staden där jag går på mycket yogaworkshops, så även denna helg. Sov urkasst inatt. Kom sent o var uppe i varv. Tidig morgon, knappt nån sömn. Nät jag gick från hotellet till yogan imorse tänkte jsg tillbska på när jag gick samms bäg för ganska exakt två år sedan. Då bakfull, skamfylld o livrädd att någon skulle upptäcka min bakfylla. Imorse långt ifrån på topp och ändå hundra gånger fräschare än då. Ingen skam, bara ett konstaterande att jag har hela dagen sedan på mig att vila så det blir bra ändå. Många kära återseenden. Första gången för mig med denna yogaläraren, fullknökat med folk o härlig energi. Nu ätit frukost o ska vila. Allt är helt som det ska.
Vilken mental misshandel det är att dricka kan jag konstatera. Vilken frihet att vara nykter. Imorgon 1 år, 9 mån.
Tror minsann jag ska ta en tupplur nu före nästa yogagrej i eftermiddag🌸

Så fint det låter @Sattva!
Vilken tydlig bild av en enorm förändring.
Jag sitter på tåget nu och sov också uselt i natt ..hade ont i höften och vaknade stup i kvarten.
Ändå ….en glädje nu över SJ:S kaffe i pappmuggg och över solen och över små stråk av blå himmel. När jag kommer fram ska jag försöka vila en stund och ikväll träffar jag vänner. Ett lugn och en stilla förnöjsamhet samsas med min trötthet.
Lycka till med yogan!
🌾🌾

Grattis igår (när jag började skriva till dig!) till ett år och nio månader är stort och det har gått så fort. Det är få entréer till forumet som jag minns så väl som din- och den första tiden. Din egen röst och hållning- kanske kommer den med yogan? 😍 har blivit så tydlig- och jag håller mig nära dig för där känns det tryggt och vilsamt. Hoppas du haft en fin helg! Kram 🤗

@Sattva Här kommer ett sent grattis från mig också!🤗 Jag instämmer med Se klart, jag minns när du stenhårt hade satt ett slutdatum, och jag tänkte: Här är det ingen tvekan om saken, hon har bestämt sig och kommer lyckas. 😍

Kram

Oktober är en hektisk yogamånad. Precis allt händer denna månad i år, ändå avbokade jag en grej. Annars hade det varit varje helg. Jag har själv haft en workshop idag, så jag planerar ju tydligen likadant som alla andra🤣.
Vad händer mer då? Övningskör med dottern. Ganska mycket kaos faktiskt. Hon har tagit sig vatten över huvudet enligt mig, och ska köra upp om två månader. Men det går ju bara att göra en sak i taget. Kombon att båda är trötta efter skola/ jobb är inte det bästa. Sist rök vi ihop rejält. Men hon har körlektioner på bilskola litemer ftån nästa vecka så det kommer bli bättre.
Annars är det som vanligt med det mesta. 🍁🌸🌷

@Sattva Åh, det där övningskörandet minns jag både med fasa och glädje. En gång fick äldsta dottern motorstopp mitt på en väg, och satte händerna för ansiktet och skämdes så att hon höll på att dö. Några lektioner på bilskola är jättebra, då kan de beta av alla viktiga bitar. Lite stressigt att boka uppkörningstid innan man känner sig klar, men det är väl svårt att få tider antar jag.

Var rädd om dig ❤️

Kram 🐘

Är i Stockholm på en yogafördjupning. Hjälp vad stort o mycket folk o trafik o bråttom, bråttom, bråttom! Ändå rör jag mig bara i en o samma stadsdel.
Sist jag var här på en längre yogafördjupning hade jag en box vin på hotellrummet. Fy farao, vilken osund och oskön blandning; yoga från tidig morgon till sen eftermiddag, och sedan rasera allt med alkohol🤮
Känner mig väldigt fri och mottaglig för allt det vi lär oss. Transformation och utveckling. Helt omöjligt enligt mig med ett beroende som spökar. Detta är faktiskt väldigt tydligt i yogalitteraturen också. Att sinnet grumlas och stagnerar om vi är fast i destruktiva mönster. Svaren finns också i yogalitteraturen. Handlar väldigt mycket om att grotta ner sig i personlig utveckling på olika sätt. 🍁🌸

@Sattva Ja, det är puls och stress i Stockholm. Det är verkligen destruktivt att först vara hälsosam mot kroppen och hjärnan och sedan bryta ned dem med alkohol. Förr, när jag drack, brukade jag löpträna för att sedan belöna mig med alkohol efteråt, för att jag tränat, helt galet! Förstår verkligen att sinnet grumlas om man dricker alkohol vid yoga. Det måste vara svårt att få kontakt med sitt inre med alkohol i kroppen och en bedövad hjärna och kropp som kämpar med att bli av med alkoholen. Härligt att du känner dig fri och mottaglig för allt som du lär dig, häftigt!

Ha det gott!

@Sattva Usch ja, jag höjer tempot både i steglängd och inombords när jag kommer till Stockholm. Tunnelbanan undviker jag om jag kan.

Sist skulle jag promenera från Cityterminalen till Gamla stan, men jag hittade inget annat än bilvägar dit 🤣 Så då fick jag ta tunnelbana en hållplats. Sen promenerade jag via Gamla stan till Mosebacke, tror jag. Högt upp på ett berg.

Jag gillar verkligen inte tunnelbana, man ser ju inte vart man är på väg. Och folk bara rusar, rusar, rusar. Ingen tittar på någon annan. Alla befinner sig i sin egen bubbla.

Men yoga måste vara nice 😍

Kram 🐘

Jag bor ju mitt i stockholm. Men precis här är det bara gågator åt alla håll. Ytterst lite bilar. Åker sällan tunnelbana utan går. Älskar mina kvarter. Och faktiskt hela stan,

Stockholm är jättevackert. Det är ju absolut inte meningen att trampa någon på tårna. Att jag är en lantis som upplever storstaden överväldigande har ingen värdering av staden att göra. ❣️

@Sattva nej nåt sånt trodde jag aldrig, sa bara att så här är det för mej. Förstår att det känns mkt om man är inne i trafikmaskinen i rusningstid. Att bo är alltid helt annorlunda! Kram 🐳❤️

Igår träffades jag och Se klart på lunch! Så speciellt att träffa någon som är så välbekant och ändå en främling. Det var så fint!! TACK Se klart❣️
Imorgon är sista dagen på fördjupningen. Dagarna har gått så himla fort. Drt har gett så mycket. Jag kom hit lite ur balans av olika orsaker, känner mig nu i balans igen. Fått insikter o redskap att gå vidare. Yoganär verkligen en livsresa på så många plan. När jag började yoga var det bara den fysiska delen som var intressant för mig. Den bar mig genom skilsmässan. Bara rörelse o andning, en stund i en egen bubbla att släppa allt annat. Med åren har yogans andra delar pockat på. Det har kommit av sig själv, men mycket pga att jag haft en erfaren lärare som visat vägen. Och nu på fördjupningen ytterligare pusselbitae. Jag känner mig så uppfylld och tacksam, som att jag har en skattkista att ösa ur! ❣️🌸💫

God förmiddag,
Ja TACK @sattva, så mysigt att ses, det berörde mig och gjorde min dag rik! Så glad att vi kunde träffas 🥰
Njut av tanka energi och fyll på nu. Kram 🤗