@Himmelellerhelvette Grattis till 60 dagar!🥳 så grymt bra jobbat av dig! Det sker verkligen en fantastiskt process hos dig som leder dig framåt. Massor av tankar och funderingar som du gått igenom och rett ut. Fortsätt så!

Kram❤️

Nionde helgen på ingång och idag är det härligt häng med härliga människor🤗

Sjätte helgen av dessa helger som jag utsätter mig för alkoholsammanhang.

Inledde min första alkoholfria helg med fest, show, mat på bästa stället i världen, vid havet. Det var inga problem, har inte haft sug något av festtillfällerna.
Min största akilleshäl tror jag nog fortfarande har varit att koppla av eller få energi till att fixa i hemmet, stilla stress och dåligt mående.

När jag nådde min personliga botten skrek hela min kropp och själ, jag mådde så dåligt som jag kunde och det i många dagar och jag drack, jag trappade ner den sista veckan, jag var rädd att jag skulle bli sjuk om jag avslutade tvärt därför trappade jag ner.
Hela min existens skrek att NU RÄCKER DET!

Som jag stått framför spegeln oräkneliga gånger och önskat att jag kunde dricka måttligt! Jag kunde aldrig lära mig det, prakiserade den tekniken i så många år utan att lära mig den.

Idag är jag nykter och så länge jag inte lyfter glaset kommer jag fortsätta må så fantastiskt bra som jag gör nu. Deppiga dagar kommer, det gör det för alla men jag behöver inte dränka dom, jag behöver lära mig att hantera dom❤️

majken_r

@Himmelellerhelvette så himla bra, stolt ska du vara🙌🏼🥰 Vi hänger ju lite ihop där, igår var det 60 dagar sedan jag låste alla bakdörrar och slängde nyckeln. Gav upp tanken om måttlighet och valde nyktert liv. Kram till dig, du är grym! 🍂

@Himmelellerhelvette

Jag är imponerad - du utsätter dig för alkoholsammanhang!! Du är så stark! Nio (!) helger! Jag hänger på dig och inser också att deppiga dagar finns och får finnas. Tänker spontant att det är en förutsättning för att känna lycka!

Grattis och tack för att du delar här! ❤️ Du gör mig så glad!

@Himmelellerhelvette Härligt att höra! Minns också hur många gånger jag stått framför spegeln och sagt både det ena och andra till mig själv. Mycket självförakt och nedvärderande om hur värdelös jag är som inte kan dricka måttligt och att jag är en alkis. Idag är det mycket muntrare toner när jag ser mig själv i spegeln, stolt över mig själv och att jag fixat att bli ännu bättre, helt nykter. Sen är det också en trevligare bild jag ser i spegeln, klara ögon och fyllepluffset är borta😁. Inga skakiga händer när jag ska sätta på mig smink och ingen risk att sätta mascaraborsten i ögat😂.

Ha en fin fredag och härligt häng med ditt härliga gäng❤️

Ny erfarenhet.
Igår var jag iväg med ett härligt gäng men det blev inte så härligt.
Som jag skrivit tidigare var detta sjätte gången jag utsatte mig för festligheter men denna gången var det mycket mer drag på ett sätt som blev svårt för mig att hantera.
(Jag har bara sagt att jag har nykter höst till dom.)
Det skojades om att fylla mitt glas med alkohol i smyg, att jag var nykterist, att folk som inte dricker är tråkiga och präktiga. Det ska sägas att detta gänget skojar om allt, vi är tuffa mot varann men vi tycker väldigt mycket om varandra och vi festar rejält när vi festar.

Det jobbigaste för mig måste varit att jag var livrädd för att inte känna om dom blandade i alkohol i mitt glas.
Sen var det ganska jobbigt att känna sig utanför, det kändes ordentligt att dom tyckte att jag borde dricka och att dom tyckte det var väldigt tråkigt att jag inte drack.

Jag kände mig lite ledsen när jag åkte hem och tänkte att jag kan ju inte vara nykter föralltid, jag kommer behöva dricka på vissa tillställningar för att inte förstöra för andra.
Sedan tänkte jag att, nu är det bättre jag går och lägger mig för när jag är trött kan jag inte tänka klart!

När jag vaknade nu på morgonen låtsades jag lite för mig själv, kände efter hur det skulle ha känts om jag hade druckit igår.
Jag manade fram en känsla av ångest att jag drack bara för att vara andra till lags. Känslan som trycker över bröstet, känslan när jag vill sova men inte kan somna om, känslan av att vi har massor att göra idag men jag är bakis och tänker inte göra något av det för jag mår för dåligt.

Sedan suddade jag ut allt det, gick upp och tog min kopp kaffe och glädjs över att jag mår så bra, är helt klar i huvudet, har energi, lust och glädje inför dagens alla aktiviteter, jag älskar livet!

Det är inte värt att passa in då och då det som är värt något är allting däremellan.

Jag får lära mig leva med det och de tillfällen jag blir kallad tråkig torrboll kommer säkert att stärkas i mig, jag kommer säkert kunna tackla det bättre framöver.

Jag är stark! Jag är nykter! Jag väljer livet som det är värt att leva det!

Tack @majken_r, ja vi startade vårt nya liv samtidigt och det var ett par fler som startade typ samtidigt vill jag minnas men det var så många namn i början och grusigt i hjärnan så kan inte komma på om dom är med oss fortfarande?

Tack @annacananda❤️ Min värsta fiende med alkohol är mig själv ensam därför har jag inga problem med att andra dricker. Vid de tillfällena var jag så fokuserad på att inte bli påkommen med hur jag drack att det mest är en lättnad att inte behöva dricka med folk.
Kram❤️

@Himmelellerhelvette Ska iväg på en större fest idag och det kommer att finnas mycket alkohol. Har våndat lite för det då det är den första största festen jag går på som nykter. Tror dock inte att det kommer att raljeras om att jag inte dricker och att jag ska behöva vara orolig för om man fyller mitt glas med alkohol. Usch, det var verkligen ett lågvattenmärke av dina vänner. Man kan skoja om mycket, men inte på andras bekostnad. Som att lägga i nötter i en kaka till någon som är nötallergiker.

Jag fick uppmuntrande kommentarer från @Andrahalvlek om att man kan ha roligt i den första fasen som nykter, men vara glad att man slipper den andra fasen. Och @Nydag som skrev att när man är nykter så vet man vem man är och behöver inte giftet alkohol längre och hur coolt är inte det😎! Detta tar jag med mig och det har förändrat mitt mindset inför ikväll, jag ska vara stolt, ha roligt och känna mig cool för att jag är nykter och gå när andra fasen inträffar. Vakna nykter pigg och fräsch när andra våndas bakis. Hur jävla tråkiga, ångestfyllda och patetiska kommer inte de som supit att känna sig när de vaknar!

Var stolt över dig själv, heller får andra tycka att man är en torrboll än ett fyllo. Huvudsaken är att man följer sig själv och hur man vill leva sitt liv och att man tar ansvar för det. Att man är en bra medmänniska.

Ha en fin lördag, du följer dig själv så bra❤️

@Himmelellerhelvette Jag har också fått frågan när jag ska börja dricka igen. Jag har glidit lite på svaret och sagt att jag inte vet. Min omgivning vet att jag har ångest/oro/depression och att jag äter medicin i kombination med att vara i klimakteriet vilket gör att jag bör undvika alkohol. Längre fram kommer jag att nog säga att jag mår så bra utan alkohol och att om det bara är för smaken så finns det idag så många afria alternativ att jag längre inte ser anledningen till att jag ska välja ngt med alkohol i. Får jag sen kommentarer/påtryckningar på det (för det tror jag nog kommer) kommer jag svara ngt i stil med att jag har inte behov av för att ha kul och att om det stör ngn så kanske det beror på att hen har problem. Och om mina vänner tvunget behöver a för att ha kul kommer jag se mig om efter andra. Jag orkar/vill ju inte umgås med dem som blir packade och degraderas till apstadiet. Det kommer att bli tufft men jag förbereder mig mentalt redan nu…
Var stolt över dig själv istället🙏. Och det finns ju en anledning till att det finns så många afria alternativ idag som inte bara beror på att det finns problemdrickare, jag tror det t.o.m. kommer bli ”trendigt” att avstå inom ett par år. Jämför med rökning tex. Vi som väljer afritt är kanske rentav trendsättare 💹. Var stolt över dig själv 💕😔

@Himmelellerhelvette Det var riktigt elakt av dem att hota med att förgifta din dryck! 😣. Sedan är det så klart inte kul när dina vänner tjatar om att du ska dricka eller kommer med andra gliringar. Det är en anledning till att jag från början har varit extremt tydlig med att berätta för alla hur det ligger till. Med stolthet har jag sagt att jag har slutat dricka alkohol. Och i princip alla har accepterat detta. Och skulle någon inte acceptera det så är det den personens problem. Då blir han en vän fattigare, eftersom jag då mer än gärna slutar umgås med denne.😎

Måste tillägga att med ” från börjar” menar jag typ efter 40-50 dagars nykterhet. Innan dess umgicks jag inte i sammanhang där det dracks alkohol. Ville inte riskera att råka ta fel glas och därmed äventyra nykterheten. Kram

Jag önskar innerligt att det blir mer trendigt att välja a-fritt @Ny dag ❤️

Detta med vad man kommer säga framöver får sakta växa fram. Jag vill känna mig bekväm med vad jag låter folk veta för många människor är så trångt tråkiga i hur de pratar om folk som inte dricker. Jag ska även processa den delen med mig själv att inte bry mig men som jag känner nu vill jag inte säga att, jag dricker inte mer för jag drack förmycket. Vill inte att folk ska veta att jag misslyckats så. De som är mig allra närmast kanske kommer få veta? Låter det vara tillsvidare. Behöver känna mig bekväm som sagt. Var påväg att säga till min man idag att det blir längre än tre månader men är rädd att även han ska tycka det är ett trist beslut?

@Torn Jag längtar tills jag med stolthet kan säga att, jag dricker inte alkohol längre! Men jag är inte där än för jag orkar inte svara på frågor om det än, för frågor kommer det bli😝

Finns så många speciellt på mitt jobb som är sånna där som växer av andras fel och brister som gärna pratar bakom ryggen och låter nedvärderande. Har hört flera historier om de som dricker förmycket och gör bort sig och det är med hånleenden det berättas eller om de som blivit nykterister och även där med hånleenden och hur jäkla trista deras liv måste vara som nykterister. Man får alltså inte vara varken torrboll eller alkis utan att folk gottar sig i det. Usch! Vad är det för fel på folk!?

@Himmelellerhelvette För mig var det viktigt att vända på det. Jag är modig och stark som har tagit ansvar för mitt drickande, som höll på att barka åt bahia.

Jag berättar inga detaljer, men jag säger typ ”Jag dricker inte alkohol längre. Det blev lite för mycket periodvis, och det påverkar min psykiska hälsa negativt.”

Jag får bara positiv respons. Folk är galet imponerade 🥰 Och många säger: ”Jag borde också”. Ingen har tråkat mig ett dugg faktiskt. De flesta köper hem alkoholfri öl till mig helt naturligt när vi ska träffas.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Längtar efter att det blivit helt naturligt att alla jag känner köper hem a-fritt till mig❤️
Och jag längtar efter att jag lika naturligt kan säga till folk att jag inte dricker❤️
Allt har sin tid, kram🥰