@Se klart Kul att du och Sattva ska ses på riktigt! 🤗 Trist att du är krasslig.❤️ Men du verkar ju ha en bra plan för att kurera dig.

Ha det gott!

Ja - åh vad kul och roligt att ni ska ses!
Följer ju er båda och det ger mig så mkt.
Jag vill också tipsa om en tv serie …på tal om dysfunktionella arbetsplatser.
Och det är tredje säsongen av Lars von Triers Riket! ( Viaplay)
Faller såklart inte alla i smaken - men j tycker den är vansinnigt rolig och orolig och rörig. Inte mkt till intrig kanske men oupphörligt underhållande!
Tror att von Trier himself är eb riktigt jobbig person - men ack vilken konstnär.
Läser om dina tankar kring ditt jobb Se Klart! Är lite i samma sits även om jag mer har satt mig där själv.
Tycker att du behåller huvud och hjärta och klokskap genom allt detta.
Och att kattungar och andra ungar också hjälper till med det ☺️☺️
🌾🌾

Ja men vi återkommer med rapport 😍😍 jag och @sattva- vi är pepp. @torn @siayfos och @andrahalvlek 💞
@kaveldun i dag har jag ramlat djupt ner i jobb-ilskan. Kränkt? (Usch!!) föraning av bitter. Jag vill och mäktar inte med att vara där.
Så jag har samlat ihop mina små hjärnceller och mobiliserat dem på: detta är någon ANNANS ansvar. Jag ska inte ens hjälpa till förutom med det som förväntas.
Därutöver noll gram av min dyrbara energi.

Jag har en vårdcentral som är så - jäkla underbar. Pratade med ssk på chatt igår. Frågade om jag skulle höja ssri- sa som det var, förkyld och trött och orkeslös.
”Men jag tycker du ska ha en psykologkontakt- har du fått det?”
Nej, det hade jag inte ens tänkt på.
Två timmar senare hade jag remiss och tid inbokad. Varför inte - jag behöver faktiskt klok hjälp och bra verktyg för att hålla/ begripa/hantera. Vi får se! Gått så många vändor i terapi och det här är ju inre direkt så långsiktigt (tror jag)

Tack också för filmtips @kaveldun 💞
Jag binge-tittade på The Bear. Om missbruk. Om syskonskap. Om att orka leva- njut av att leva- om trassel och lösningar. Rekommenderar varmt.
Nu sovdags för arbetsmyran 🐈🍂👵🏼

Så smart tänker jag att gå till en psykolog innan man rasar ner i en härva av dystra tankar och bitterhet. Tycker att det är lättare att hamna där om man dricker för då kan man aldrig tänka klart eller sabbar sömnen så att hjärnan inte får arbeta i lugn och ro, men att med stöd av en psykolog få lite ordning och reda på tankarna när nåt sånt där har hänt tror jag är bra. För att inte fastna, för att hitta alternativa vägar, för att få verktyg.
Ha en fin dag och krya på dig!

majken_r

@Se klart Gillar din inställning till jobbet. Härligt med bra vårdcentral, psykolog låter som en bra idé. Spännande med möte i riktiga livet för dig och @sattva! Har massor med inte bilder av hur människor ser ut härinne. Gissar att få stämmer 😅 Ha en fin dag!🍂

@Se klart En psykologkontakt låter perfekt! Det är så skönt att bara ösa ur sig till en människa som har betalt för att lyssna. Där man kan berätta allt utan hänsyn till jobblojalitet. Bara sätta ord på vad man faktiskt känner. Och du har rätt - de aporna som springer runt i flock på ditt jobb just nu är INTE ditt ansvar. Hur söta och värnlösa de än är. Och de är problemen jag jämför med apor, inte kollegorna 😉

Kram 🐘

Hej Se klart!
Ditt mail har inte nått mig än! Jag vet inte om det kommit på avvägar? Kanske du kan prova att skicka igen?
Jag har förstått att du har det lite tufft just nu. Om det är så att läget inte är det rätta att ses, är det såklart helt ok! Jag kommer med all sannolikhet norröver fler gånger❣️
Kram!!

Idag känner jag mig nedstämd över detta Tidö-avtal och vill egentligen inte prata så mycket om politik här- men det här är ju min tråd. Det gör mig iaf sorgsen, så som människor benämns och betraktas. Jag har på något vis inte varit så rädd för SD för jag har tänkt att människor tar sitt förnuft till fånga och vem kan lita på dessa nyss-nazister? Vem ger sin surt förvärvade rösträtt till de som tror att ”svensk kultur” står över all annan, som vill stifta lagar- där de svaga för ännu sämre skydd och vårt samhälle blir rättsosäkerhet, för alla.
Men nu har de fått sätta tonen och det är inte konstigt, med så många röster. Minskat bistånd. Hårdare tag. Barn ska betraktas som straffmyndiga vid 14 (!!) års ålder. Bara ett axplock.
Här hemma har jag Peter Englunds senaste bok om andra världskrigets slut och den ska jag läsa ikväll. Tänka på min lillasyster i himlen. En lite annorlunda och ljuvlig människa som nazisterna hade tagit död på eller låst in i en källare för experiment.
Så värdefull, bonusvärdefull- kärleksfull- också för att hon inte var precis som alla vi andra. ❤️
Nu ska här tändas brasa. Här ska livsnjutas. Äta choklad. Gosa med katterna (som växer!)
Min man har korkat upp fin-vin och jag dricker cola och är så jävla (ursäkta!) nöjd över att jag lägger mig nykter- vaknar utan baksmälla- varje dag. Jag tröttnar aldrig.
Det ger mitt liv till och med en extra mening- att vara nykter. Fint som snus (vilket jag avser att fortsätta med).
Kram på er 😍

@Se klart Jag kan bara hålla med dig. Förbannat sorgligt är det att vi har fått ett samhälle som inte kan ta hand om de allra svagaste 😢 Sen är jag lika förbannad över att folk missbrukar bidragssystem och att riskbolag tjänar pengar på våra barns utbildning. Mycket pengar. Medan pengarna till kommunala skolor knappt räcker till. Helt skruvat alltihop.

Men då ska man cocoona och livsnjuta. Med nära och kära eller själv med tv eller bok. Njuta av att allt är lugnt. Just nu. Hos mig. Omvärldens bekymmer får jag ta in portionsvis. Revolutionen i Iran tex.

Kram 🐘

Ja @andrahalvlek, lagoma doser behöver det vara, men jag vill inte bli avtrubbad- så känns det lite (för mig) så jag behöver skärpa upp mig lite. @kennie - det har du helt rätt i, miljön är nu på notisnivå, (förutom kärnkraft och vindkraft-frågan som mer tycks handla om näringslivet och bolagens resp tapp eller ökning på börsen…)
God kvällshälsning från katt- och schweizernöthörnan 🐈🥰

@Se klart Jag blir alldeles gråtfärdig av denna fruktansvärda politik. Man vill få bukt med kriminaliteten men förstår man inte att klyftor..klasskillnader ökar problemen m kriminalitet, droger mm.
Och friskolor….jag tänker alla barn ska ha precis samma rätt till en bra utbildning, till trygghet oavsett bakgrund.
I en grannkommun arbetade jag en tid i en mycket fin fungerande gymnasieskola. Tror att elevantalet i skolan har halverats och utbudet av olika program minskats. Detta beror till stor del på en duktig entreprenör som startar upp friskolor i ett stort antal kommuner. Så sorgligt….

@Se klart Politik är inte min starka sida. Jag försöker verka där jag går o står med att leva som jag lär. Ibland går det bra, ibland inte. I vissa fall blir jag bara arg på människor o saker, men det drar bara en massa energi. 🌸🍁🌼❣️

@sattva, jag vill inte heller bli arg på sådant jag inte kan påverka. Vet inte om jag blir ens arg? Ledsen över utveckligen. Jag går ingen energi av ilska. Men jag vill känna mitt inre komass och vara väl bekant med den nålen- i relation till min omvärld. Jag vill känna när jag hör ihop, och inte. Och jag vill inte bli avtrubbad kring min syn på människor, det är grunden för mig och mitt- varande. Genom andra - finns jag. ”Den andra” går på så vis nästan varje dag att tänka på som jag”.
Kram 🥰

Idag har jag gjort en sak för första gången- nämligen dra upp mina 15 dagliaknölar som alla har växt enormt… varje knöl är minst 50 knölar och de ligger nu rensade och avsköljda i väntan på att läggas i låda med spån för att klara vintern… 700 knölar på rad på en bänk påminner oroväckande om ett gäng pungkulor och jag skrattade så jag grät när jag frågade min man om han ville byta ut mot några nya?

Annars har jag haft en gnällspiks-dag men 3-4 timmar i solen mildrade även mig. Landade bra hemma i stan ikväll. Mannen ska resa bort en vecka, och det blir ganska.. skönt och lite tråkigt.
Jag älskar måndagar och ser fram emot imorgon. Nu sova genast! Kram alla 💞😍🐈🍂