@vår2022, @Andrahalvlek, @Allegra, @Se klart, @höstkvinna Tack för glada hejarop 🧡🌷 Det rullar på med det nyktra. Jo det är lite nya (nygamla) sinnen som kopplas på. Lite på gott och ont. Jag känner av att känslan av nyhetens behag (”smekmånaden”) börjar sina. Jag cashar fortfarande in spännande saker och jag känner mig också EXTREMT stolt över att ha varit nykter så här länge!!! Alltså 6 veckor om ett par dagar. Känns pyttigt i jämförelse med många av er finisar här inne (men gud att jag också vet att även ni börjat här och betat av samma resa som jag befinner mig på, fast börjat tidigare än mig). Betar inte bara snart av 6 veckor utan även nu idag 40 dagar. 40 dagar av stor medvetenhet om att inte dricka. Eller 960 timmar som jag inte varit påverkad av alkohol eller sviter av det på något sätt. Jag har betat av 960 medvetna timmar som jag aktivt valt bort alkohol på. 960 sådana timmar..! 🙏🤗🎉

Drömde inatt att jag glömde av mig under en fest och drack två glas vin. Blev påverkad av alkoholen och så ledsen i drömmen när jag kom på mig.

Jag vill verkligen inte börja igen, men som sagt: jag känner av att euforin jag upplevt har minskat. Känner fortfarande wow-upplevelser, tex att märka att glasåtervinningspåsen har varit typ tom i flera veckor, att jag inser att jag står och lagar krångelmat eller att jag inte behöver vara minsta orolig för att lukta alkohol när jag andas, att jag ju numera brassar förbi Systembolaget när jag kör bil. Eller att jag har ett annat sug efter mat, annan mat, och att jag kan unna mig annat nu än alkohol. Fast snart lägger sig nog även detta. Det är en ny vardag jag möter nu. Den kommer jag ett behöva handskas med. Har tex känt av en viss tristess. Tex så fick jag och maken lite tid över en kväll. I vanliga fall skulle vi gått ut och druckit lite vin o bubbel. Men nu kom jag inte på något mysigt att göra med honom 😬😳🫣 Har liiite svårt att hitta mysiga saker att göra under ”ledig” tid på en/kväll. Tv:n kan jag redan. Kan fundera på vad tusan alla andra gör när de ”bara är”. Ursäkta om det låter helt jäkla idiotiskt, förstår det isf. Kan liksom undra vad man ska göra ”istället för”. Inte direkt så att jag orkar springa omkring och göra projekt hela tiden. Har inte riktigt ork ännu till så mkt mer än att göra små projekt då och då. Är ändå glad över dessa små projekt, eller aktiviteter, för det är sånt jag inte orkar eller fixat innan när jag drack dagligen och när det mer och mer höll på att barka helt. Ett sådant exempel är något så enkelt som att hänga och vika tvätt. Har förstås gjort men med dränerat humör och helt tömda energidepåer. Jag tror att det kommer att ta lång tid för mig att komma tillbaka helt när det gäller ork. Lustan ökar mer och mer, och orken skiner som en sol emellanåt men den varvas med rätt stor trötthet. Puh 🙃

Men jag kör på!!! Det finns verkligen inget alternativ! Jag hoppas att jag kommer att fortsätta hitta styrkan att hålla mig! Känner fortfarande viss oro över utlandsresan, sedan stundande jul och nyår.. men gissar att jag är rätt långt ifrån ensam.

Kramar i massor till er 💕

@DRacker För mig har det gått över det med att tänka vad jag och gubben ska hitta på när jag inte dricker. Känns inte längre konstigt för mig. Innan tänkte jag att allt det vi gjort kommer vi nu inte kunna göra men nu vet jag att vi kan göra precis allt det ändå.
Vi kan gå på restaurang och äta något riktigt gott, jag kan dricka samma som honom fast a-fritt.
Vi kan ta en hotellnatt med spa, samma där, jag dricker samma som honom fast a-fritt.
Vi kan gå på bio.
Vi kan åka på weekend till london eller vad som, jag väljer bara det a-fria alternativet.

Det ända jag kan komma på som jag inte kan som andra kan är gå på disco (eller vad man nu kallar det nuförtiden 😂) Orkar inte med fyllon som dansar och jag har gjort det såmycket i min ungdom så det har jag verkligen inget behov av längre.
Sedan kan jag inte gå på vinprovning eller ölprovning och sånna provningar men hur ofta gör man det liksom😉

Hoppas du kan ta till dig av det jag skriver som peppande❤️Kram😘

@DRacker Minns att min eufori också avtog efter ett tag. Det blev lite ”platt fall” eller hur jag ska uttrycka det. Min sinnesstämning var jämn, varken uppåt eller nedåt. Det gick över och det är väl som livet är mest, både dalar, mittemellan och toppar. En ny vardag som du säger men utan alkohol. Jag och maken har tidigare också umgåtts mycket över att dricka vin. Idag dricker inte heller han vin men 3,5 öl, så vinet finns inte kvar i vårt liv. Vi gillar att vara hemma så det blir inte så mycket restaurangbesök mm. Ofta håller han på med sitt och jag med mitt sedan går vi ut i skogen/naturen med vår hund, plockar svamp och fikar. Fixar i huset, trädgården, tar löpturer ihop ibland, lagar mat ihop och pratar om livet, framtidsplaner mm. Vi är lika på det sättet att vi gillar natur och friluftsliv tillsammans med hunden, stöka med egna saker och att vi gillar att vara hemma😁

Ha det gott!❤️

@Himmelellerhelvette Alltså jag skrattade när jag läste ditt svar. Så befriande att även kunna skratta ”här inne” (lät ju lite knäppt av mig) men allt är ju inte heller alltid nattsvart. Tack så mycket för ditt inlägg 🥰 Nej disco kan få vara 😁

Det är dock rätt så synd att vara i en sån sits att man kopplar ihop avslappning, mys, skön ledighet, roligheter osv med alkohol (vilket naturligtvis oftast får totalt tvärtom-effekt i praktiken, när man brottas med ett beroende iaf). För mig gäller det att försöka hitta nytt värde och ny mening med en tillvaro som är helt helt annan än innan. Då alltid under berusning, nu ingenting alls. Enorm skillnad i både liv, tillvaro, känslor, lusta, osv. Det är en resa och jag antar att vissa sträckor kommer att vara lite lättare eller svårare, snårigare, kortare, längre, motigare, överjävligare, evighetslånga, tråkigare, roligare, ljusare, mörkare, osv om vartannat.

Har märkt en till sak. Alkohol har jag oftast använt för att slappna av, för att jag ”förtjänar” att gå göra det. Mitt jobb är så fruktansvärt tråkigt. Har försökt byta länge men just detta är en tuff bransch och min lön är rätt hög och jag är liksom inte i 20-års åldern längre. Inte bara att byta även fart jag kanske kanske kanske skulle få ett annat, för då sänks min lön mycket (dumpning på arb.marknaden då utbudet är större än efterfrågan och många unga nu). Känns som en riktig rävsax. Nu när jag är nykter får jag ännu mindre ork (eller snarare motivation) för mitt jobb. Nu bedövar jag inte läget längre. Känner mig nästan autistiskt oförmögen att prestera på mitt jobb nu. Försöker byta bana som egen företagare men nu sitter vi här med risk för 3:e VK, kris- och vargavinter, globala pandemier, etc. Inte direkt påverkbart och ett jäkla dåligt läge att säga upp sig och satsa på eget 👎🤯

Har mkt att deala med nu känner jag. Tyvärr svårt att påverka. Att alkoholen är borta är märkbart när det handlar om att dra ned en dimridå över tillvaron och läget. Nu måste jag tampas med allt, och det är svårt. Pust.

@vår2022 Tack snälla för peppande stödjande svar ❤️😊🌷 Jo det gäller att försöka hitta sin plats och värdet i en ny slags tillvaro. Blir så stärkt av allt det du skriver och delar med dig av. Känns verkligen bra att få inblick i ”livet framåt” för även om det förstås är ditt liv, dina upptäckter, din tillvaro och dina erfarenheter så är de helt logiska även för mig och jag känner igen mig i så mycket längs vägen. Ska försöka få med mig maken på lite promenader och andra gemensamma helnyktra aktiviteter för oss båda.

@DRacker Jag kopplade också allt till A så trodde aldrig jag skulle hamna där jag är idag men jag hade så mycket ångest kopplat till A så när jag tänker på att dricka blir det ingen känsla av vad skönt det hade varit utan tvärtom.
Jag önskar dig verkligen att komma dit, tror bara jag ligger ca 4 veckor framför dig och det har hänt mycket under dessa fyra veckor.

Stor kram och kämpa på❣️

6 hela långa veckor idag! Sådan ynka fjärt i universums tidevarv, även här inne bland många andra av er, men för mig - som druckit varje dag i över 10 års tid - är det en evighetslång tid. Jag är urlycklig över dessa veckor. Jag saknar alkohol vilket gör att jag fattar att jag verkligen inte är botad men jag fixar ena benet framför det andra dag ut och dag in. 6 veckor är 42 dagar, och 1008 medvetna timmar där jag aktivt och beslutsamt valt bort alkohol. Ibland minut för minut, ibland timme för timme, men alltid varje dag.

Herregud vad jag sover underbart numera. Även fast jag vaknar flera ggr på nätterna ibland så sover jag gott när jag sover. Enorm skillnad. Och idag slog det mig att allt illamående jag brukar känna på morgnarna är helt borta sedan jag lade ned! 🤗🥰

Kram på er alla 🌷

@DRacker Supergrattis till 6 veckor!🥳. Så bra och målmedvetet du kämpar💪.

Härligt att du får ta del av de fina effekterna av nykterheten och sover gott om nätterna. Ha det gott❤️

@DRacker så bra kämpat! Det är som att ta farväl av en vän, man saknar och sörjer att man inte kan ses igen men vet du vad? Det är som livet man får nya vänner. Själv är det 84 dagen och jag mår bra 😊 mycket känslor som jag kunnat packa ner och skickat iväg.

@DRacker så bra kämpat! Det är som att ta farväl av en vän, man saknar och sörjer att man inte kan ses igen men vet du vad? Det är som livet man får nya vänner. Själv är det 84 dagen och jag mår bra 😊 mycket känslor som jag kunnat packa ner och skickat iväg.

@DRacker Du ska absolut vara urlycklig!! Mycket bra och stort grattis till dina 6 veckor.🥳Jag tror inte att vi någonsin blir botade från vårat beroende. Men absolut att vi lär oss att leva med det utan att det ska styra oss, med menar jag, att vi behöver vara på vår vakt! Och det klarar vi om vi har viljan och arbetar med nya strategier hur vi ska hantera saker när det dyker upp! Bra jobbat 🌷❤️

@DRacker Så glad jag blir att läsa ditt inlägg!!

6 veckor är en ocean av tid som nykter efter ett sådant missbruk säger ”en till en annan”…GRATTIS! 🥳🥳🥳 jag hänger efter dig!!

Ditt första inlägg i min tråd när jag startade här var så enormt viktig för att jag skulle komma över tröskeln att ta det definitiva beslutet - tusen, tusen tack!! Även om jag inte alltid skriver så läser jag i din tråd. Jag ska upp ett snäpp till i energi innan jag orkar stötta hela vägen. Du (och några fina jag inte nämner nu) ger ett ovärderligt stöd. Att komma hit är det bästa jag gjort på många, många år. 🌻🌻🌻