Jag har varit här tidigare under ett annat smeknamn, efter att ha fått livet omkullkastat då jag åkte dit för rattfylla. Bestämde mig för att ta tag mitt alkoholproblem, genomgick behandling och var nykter, men ca ett år efter behandlingen och helnykterhet, så föll jag åter i träsket. Sedan dess har det bara gått utför (igen) och i praktiken dricker jag varje dag nu och kör mitt liv totalt i fördärvet.

Jag ska nu försöka mig på att vara nykter i 30 dagar först och främst, fast med fokus på en dag i taget och jag har tänkt se om jag kan använda forumet här igen som en liten dagbok. Ikväll är första kvällen som nykter och varje söndagskväll har jag ett online-event med vänner där vi alltid brukar dricka var för sig. Skönt att ha denna kvällen nykter nu och jag har inget sug.

Får se om jag klarar av detta utan att ta hjälp av vården, men ska göra ett tappert försök på egen hand. Jag har några Aotal kvar hemma som jag eventuellt kommer att ta nu första veckan. Jag har också tankar på att prova två hypnossessioner, bara för att se om det kan stärka mitt motstånd mot giftet.

Detta får bli mitt försök att åter få frihet i mitt liv och inte vara slav under ett gift.

Sist jag var här så gjorde jag en lista på allt dåligt alkoholen innebär för mig och den ser i praktiken lika illa nu, men jag vill slänga upp den i nyllet på mig för att påminna mig om varför jag måste stå emot suget.

- Jag kommer att få cancer, om det inte redan är försent. Det går inte att dricka så mycket utan att celler börjar förändras.
- Min lever och mina njurar kan inte se bra ut. Det är ett underverk att de fungerar och slutar jag nu så kanske jag kan rädda framför allt levern i sista minuten.
- Min kroppskomposition blir sämre. I takt med drickandet ökar fetman och muskelmassan minskar.
- När jag druckit alkohol, vräker jag i mig skitmat lite senare när jag berusad blir störtsugen på fett och salt.
- Min testosteronproduktion har gått kraftigt neråt, vilket ökar depressionsrisken och påverkar libido och sexlust.
- Jag har skrivit riktigt dumma saker på fyllan i sociala medier flera gånger i år och varje morgon vaknar jag med ångest och måste logga in och se om jag skrivit något dumt igen.
- Jag brände en chans till date/partner i våras genom att ha skrivit just dumma saker i sociala medier.
- Jag har kört bil med alkohol i kroppen.
- Min hud i ansiktet har aldrig varit så här risig. Porer ökar och jag ser sliten ut i pannan, trots att jag är under 50 år.
- Jag har haft flera träningsrelaterade skador som troligtvis har uppkommit pga alkoholen (som i sin tur hämmar b-vitaminupptag tex).
- Jag lägger mellan 4 och 5000 kr på alkohol varje månad, alltså jag har bränt 50 000 kr på det bara i år.
- Jag känner mig trött och orkeslös mentalt och måste ta powernaps flera gånger om dagen.
- Jag är inte lika duktig på jobbet, som jag sköter, men jag briljerar inte som jag brukar.
- Jag måste vara nykter för att få tillbaka körkortet igen.
- Jag lägger massor med pengar på att ta mig till systembolag för att handla och jag roterar mellan olika ställen för att inte se ut som en stammis (vilket jag såklart gör ändå).
- Jag vaknar om nätterna och svettas när kroppen arbetar med alkoholen och hygienen i sängen blir inte så fräsch heller.
- Min träningsklocka visar att jag sover för lite i djup sömn och att hjärtat jobbar för mycket när jag sover, båda pga alkoholen.

Det hade varit så gott om jag hade klarat av att hålla mig nykter om så bara en liten period nu och se att något av dessa dåliga delar förändras eller upphör i min vardag. Det kan låta trivialt men att bara få vakna en morgon och INTE ha ångest över att ha skrivit något tokigt på fyllan, är liksom värt att fira deluxe. Så djupt i skiten är jag nu.

@Frihetsjakten välkommen tillbaka! Bra att du skriver här och använder det som dagbok. Är bra att sätta ord på allt och även kunna gå tillbaka och läsa. Du klarade att vara nykter ett år innan du ramlade, res dig och ta tag i det igen. Se det inte som ett misslyckande, utan försök att ta lärdom av vad det va som gjorde att du föll. För att kunna förebygga risken nästa gång alkoholen försöker styra dit liv! Prova hypnos som du säger, för att hitta dina inner tankar. Så att du kan påverka det undermedvetna och bryta mönster! Kämpa på du kommer att klara det!🍂

@Frihetsjakten den här plattformen är fantastisk. Bra att du skriver för att påminna dig om allt dåligt alkoholen gör för dig. Försök också tänka på de positiva effekterna du upplevde av att ha varit nykter ett år.
Kämpa på! Du klarar detta! 🌟

Blev en helt galet dålig natt, jag lyckades bara inte somna som jag borde (oklart varför). Tyvärr vet jag att efter nätter med dålig sömn, så ökar suget på A dagen efter. Både sug på A och på fett/skräp till kost brukar öka för min del när jag 1) sover dåligt eller 2) stressar lite för mycket. Tragikomiskt nog så bidrar ju A till att både sova dåligt och ger ett stresspåslag inte minst när man sover. Jag leder ett gruppträningspass ikväll, så får ha fokus på det.

Apropå stress så köpte jag en svindyr träningsklocka (12000 kr) för en vecka sedan och den mäter min aktivitet nattetid och har under hela veckan signalerat att jag har för hög stressnivå på natten. Hjärtat jobbar för fort för att vara i viloläge och hjärtat gör ju det för att supportera leverns arbete med att metabolisera alkoholen.

När jag vaknade i morse så visade den gröna nivåer på stress. Alltså en omedelbar skillnad direkt. Även om jag tar klockans utlästa värden med en nypa salt, så var det ändå svart på vitt en natt med lägre hjärtaktivitet och första natten på länge som min kropp fick vila på riktigt.

Måste säga att även om A är på riktigt dödlig, i form av att den totalslaktar levern och i viss mån njurar (samt ökar risken för hjärt- & kärlsjukdomar och massa annat), så är det inte så att det är min största rädsla. Det känns som en sådan där avlägsen grej som först dagen man åker in akut på sjukhuset liksom "slår en i ansiktet".

Det värsta med A för min del är att vakna till en panikkänsla om att jag kan ha skrivit något i sociala medier som inte var så bra och ångesten när jag tar fram ett inlägg eller en konversation och inser att tusentals har sett mig skriva något olämpligt är helt olidlig. Jag mår så otroligt dåligt av den ångesten. Får svettningar och vill bara få gå under jorden, typ ringa till jobbet och sjukanmäla mig, stänga av internet och allt och bara försvinna.

Rätt jäkla sjukt egentligen, snacka om att vara slav under något. Jag är ju en fantastisk person som människa på så många sätt och vis och stolt över mig själv och vem jag är - och så låter jag A sabba det.

Senaste "fylleskriveriet" resulterade i ett inlägg som blev lite för provokativt skrivet och läst av många, men tack och lov ingen större skada skedd. Däremot bara för någon dag sedan skrev jag flirtigt till en tjejbekant typ 00.30. Nog för att vi har låtsatsflirtat lite innan, men hur bra ser det ut när det kommer flirtiga meddelanden från ingenstans mitt i natten? Som om det inte signalerar att jag har problem med något?!

Det kan låta trivialt men att slippa vakna till sådan ångest och panikkänslor och få vakna med sinnsesro är det jag saknar absolut mest av allt från tiden som helnykter.

En till reflektion från gårdagen. En typisk söndag hade jag haft slut på A efter helgen, men inför online-eventet med vänner så hade jag gått till matbutiken och handlat folkisar. Toleransen gör att jag måste ha minst 10st, så hade antagligen köpt 2st sexpack. De kostar ju 80 kr/st typ nu, så igår sparade jag mig 160 kr. Dessutom blir jag oerhört risig i kistan av sådan dryck och och av kolsyrad dryck överlag, samt att jag brukar vakna uttorkad och även med rejäl hosta (kroppen agerar inflammerad). Det är priset jag får betala för att lalla runt i en bubbla en stund en söndagskväll. Otroligt skönt att slippa allt det där idag.

Hade träningsevent igår ikväll och jag tittade på klockan för att se om jag skulle hinna till bolaget, men såg besviket (där och då tanken kom) att jag inte skulle hinna det. Tänk vad enkelt det hade varit att vara helnykter om jag varit uppbokad varje kväll mellan 17-20 (skämt åsido).

Det är så lustigt ändå att trots att jag vet hur mkt skit A medför i mitt liv, att jag ändå tänker tanken på att handla A igen. Snacka om att känna sig idiotförklarad på något sätt.

Blev en andra nykter kväll iaf och det är ju verkligen rekord på länge. Ikväll har jag blivit indragen i ännu ett träningsevent, så får se om det kan hålla mig nykter ikväll också.

Igår hade jag nog handlat för ca 180 kr om jag handlat A, så 340 kr sparat på bara två dygn.
Sov inte superbra i natt heller, men slapp vakna med ångest över att ha skrivit något i sociala medier igen. Ingen känsla av uttorkning i huden i ansiktet eller annat heller. Ingen hosta eller tecken på att kroppen känner sig inflammerad.

Det är ändå bra många positiva saker av att _bara avstå från att dricka en enda kväll_.

[Del 1/3] Delar upp detta inlägg i tre delar. Del 1 - en liten tillbakablick

Har inte loggat in hit på länge eftersom det har helt enkelt inte gått bra för mig alls. Har druckit så gott som varje dag och varje gång jag tänkt att "nu blir det bara en sista gång", så har det såklart inte blivit det.

Jag har sedan innan Aottal hemma som ska dämpa suget, men av någon sjuk anledning så väntar jag liksom tills det är försent med att ta skiten. Då är hjärnan redan igång med förhandlingen om att handla.

Som vanligt har det medfött en massa negativa konsekvenser med drickandet.

- Jag har sovit dåligt, vaknat pga svettningar och vätskebrist och ibland behövt gå upp flera gånger varje natt för att dricka vatten/mjölk. Sedan trött som en kastrull dagen efter givetvis.

- Jag har haft näsblod till och från

- Jag har haft ångest varje morgon över sådant jag skrivit i sociala medier. Jag kanske bara har gett någon en komplimang, men på ett totalt fel sätt, så att det kunnat feltolkas.

- Jag har beställt saker på nätet under ruset som blivit felaktiga beställningar

- Magen har varit så kass att jag bara undrat över hur länge min lever fixar det innan den klappar ihop helt

- Flera morgnar har jag haft en enorm hosta och behövt snyta mig massor, helt enkelt pga att kroppen är i ett konstant inflammerat tillstånd pga alkoholen.

- Alkoholen har fortsatt kosta mig 5000 kr/månad i bara inköp och lägger jag till bilresor till/från bolaget så är det en tusenlapp till. Addera all tid att planera/fundera/åka och handla osv på det sedan.

- Träningsresultaten har inte blivit bra och jag har inte haft ork/energi varken att fixa hemma eller göra mitt absolut bästa på jobbet

Bara ett axplock. Det här jävla giftet förstör mitt liv något så in åt h-e.

[Del 2/3 - nytt försök?] Jag tror inte jag har lyckats avstå att dricka en enda dag - förrän i tisdags. Jag skulle iväg på en tjänsteresa dagen efter och av någon anledning så tog jag inte beslutet att handla något. Det kan ha berott på två orsaker, det ena är att jag har anmält mig till ett ställe för att börja lämna prover igen och för att inte få negativt utslag direkt, så behöver jag verkligen få en helvit period så att alla värden normaliseras. Underförstått alltså ge min kropp en chans att läka/hela så gott det går efter alkoholen. Dessutom bokade jag in en hypnossession till igår och det kan också ha påverkat att jag kände mig starkare att stå emot i tisdags.

I onsdags var jag på tjänsteresan och jag blir aldrig sugen då. Jag hatar dessutom "barhäng" och gapiga kollegor osv, så jag tränade istället. Precis noll tankar på alkohol. Plötsligt två dygn på raken nykter, wohooo.

Igår hade jag bokat in en hypnossession och bett om hjälp om att få kraft att stå emot giftet. Jag som varken är religiös och som avskyr mumbojumbo och bara är 100% vetenskapligt lagd var ju på förhand skeptisk att betala tusenlappar för något sådant, men jag är näst intill desperat nu. Jag vill verkligen aldrig mer dricka. Det finns inget, precis NOLL positiva saker med A. Jag noterade för övrigt på tjänsteresan att det var flera kollegor nu än någonsin innan som tog vatten eller alkoholfritt till middagen. Prisa gudarna om vi om sådär 20 år kanske har en betydligt lägre andel som dricker i vårt land.

[Del 3/3 - hypnosen] I varje fall, hypnossessionen var märklig. Hypnotisören ska vara erkänt duktig och därför valde jag denne, men jag trodde jag skulle "somna in" och bara försvinna, men det gjorde jag ju inte utan kände mig på tok för vaken. Sedan när hypnotisören vägledde mig och ställde massa frågor osv under avslappningen, så kändes det som om jag bara hittade på saker och ting för att sessionen skulle ta slut. Samtidigt så försökte jag verkligen anstränga mig och när denne frågade hur mitt framtida jag såg ut så föreställde jag mig verkligen en frisk jag, vältränad, kanske sådär 55 år som folk bara tycker "wow vad tränad och hälsosam han ser ut". Jag föreställde mig själv i mitt framtida jag som en frisk och sund person utan beroende.

Sessionen fortsatte och vi gick igenom en massa saker, men kände fortfarande liksom som att jag aldrig hade varit i hypnos som jag hade förväntat mig - tills att hypnotisören bad mig börja vakna och röra på händer/fötter. Alltså mina fingrar var som korvar av bly. Det tog lite tid innan fingrarna faktiskt kom igång och jag har aldrig känt mig så muskelsavslappnad någonsin.

Kändes det som att det hade haft någon som helst inverkan på mitt alkoholberoende? Nä. Inte ett dugg. Jag tackade för mig och gick till bilen för att köra hem.

Till saken hör den att hypnoterapeuten huserar i en av de orter jag brukar köra till för att handla på bolaget. Jag hade rentav bolaget längs vägen på vägen hem, inte direkt synligt, men bara några hundra meter från vägen. Givetvis började jag i bilen fundera på om jag skulle handla något och vad. När jag sedan kom till rondellen där bolaget låg till vänster och rakt fram var hemåt, så velade jag inte ens, utan styrde rakt fram och körde bara hem.

Om det berodde på att hypnoterapeuten fick mig att säga "aldrig mer" typ 10 ggr under sessionen eller om det berodde på att jag vill verkligen vara helnykter för att få bra blodprovstagningar om 4v eller kanske en kombination, vet ej, men satan vilken go seger ändå. Jag höll på nästan till midnatt med att fixa hemmavid pga all ny energi jag fått.

(en anekdot är att det var faktiskt jäkligt skönt att blotta mitt beroende av alkohol till hypnoterapeuten... att bara prata om min största svaghet och sämsta sida i livet.. inte bara bära på det som en hemlighet som vanligt)

Hej, styrka till dig, du kan ta dig ur detta! Vad bra gjort att skippa bolaget. Ett sånt steg i taget. Kan Antabus vara något, för att ge dig tid att ändra tänket? Och kanske AA? Läs Axiannes tråd, hon bröt efter många års drickande och mår så bra nu.

@Kennie Tack för tips. Kruxet med antabus är lite som med aotal som jag har hemma, att jag lurar mig själv till att inte behöva ta det. AA är säkert nice, men jag är lite för offentlig som person för att våga/vilja gå med i en grupp i närområdet iaf. Men får se, just nu har jag hopp!

Dag 4 som nykter - vad är det som händer?!

Det kom en liten sväng av sug/tanke på A tidigt på eftermiddagen idag, men av någon orsak så slog jag bort tanken rätt så lätt när den väl kom. Sedan stack jag ut till två olika köpcentrum för att handla lite prylar som jag behövde. På det ena köp centrumet handlade jag 150 m från bolaget och på det andra ca 200 m från ett annat bolag - och jag tänkte inte ens på det? Inte en tanke på att stanna och handla och inget som helst sug nu ikväll.

Däremot energi något så gröndjävulskt. Hur jag ska kunna gå och lägga mig och sova är en gåta, men dra mig baklänges vad skönt att veta att imorgon vaknar jag utan ångest och på bara dessa fyra dagar har jag sparat mellan 400-800 kr som jag annars hade lagt på A.

Kan det vara så att den där rackarns hypnosen blev knuffen framåt som min hjärna behövde? Oklart, men jag är så sjukt tacksam över fyra dygn som nykter nu.

@Frihetsjakten AA finns online också. Du behöver nöta, nöta, nöta nyktra fakta. Hjärntvätta dig själv. Det är först då ditt undermedvetna påverkas också. Det är där vanor och ovanor och ryggmärgsreflexer bor.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Ja, dock är jag redan hjärntvättad på ett sätt (jag har gått 12-stegsprogrammet). Mitt stora dilemma är att jag lever i stor ensamhet och bor ensam och det är just hemma i hemmet (ensam) som jag polar med A. Inte i något annat sammanhang uppstår ett sug.

Hypnoterapeuten jag träffade i torsdags gick All In på att jag inte skulle känna mig ensam, trots endast mitt eget sällskap, utan att jag skulle känna att jag hade sällskap av mig själv. Intressant tes. Får se hur det påverkar mig.

Början på en femte dag som nykter. Jag ska ut även idag och handla saker på köpcentrum med bolag i närheten, men jag har inte en enda tanke på att handla något. Nu börjar jag faktiskt tycka att den där hypnossessionen var skrämmande. Jag har alltså under 2022 verkligen försökt och kämpat för att ens får två nyktra dagar på raken, men bara fallit tillbaka - medan jag nu känner mig starkare än någonsin.

Jag vill verkligen inte tro att hypnossessionen var något som bara totalt hjärntvättade mig till att lägga av. Jag upplevde det inte så. Däremot kanske det faktiskt fungerade som en slags booster. Jag har ibland kört bil i en rondell runt i flera varv där 50% av min hjärna har skrikit KÖR HEEEM och jag kört förbi utfarten in till bolaget, medan min 50%'iga beroendehjärna har skrikit HANDLA!!!

Det räcker faktiskt att min första del av hjärnan får 51% och beroendehjärnan bara 49%, då handlar jag inget. På sikt är detta för bräckligt dock, den första delen av hjärnan måste få mycket större majoritet, men att ha fått den där lilla procenten är en otroligt bra start. Fan så glad jag är.

Jag kan inte säga att jag vaknat utvilad och sovit supergott, men satan vad skönt att inte vakna med svettningar då kroppen processar giftet och så gott att inte vakna med vätskebrist + att vara kissnödig samtidigt pga samma orsak mitt i natten. Vissa nätter efter drickandet har jag varit uppe hela tre gånger för att dricka vatten/mjölk. Det sågar sömnen totalt och är som gjort för att en vacker dag få hjärtproblem.

Så här glad, energisk och pepp kan jag inte minnas när jag var sist. Alls.