Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

majken_r

@Sattva Blir inspirerad av dina ord om yogan! Använder min matta mer eller mindre dagligen, om än bara för vila. Vilket jag vet nu inte är så ”bara”😇
Låter spännande att ses på riktigt! Så fint! Hade gärna varit en fluga på väggen när ni möttes@Se klart och du🤓🥰

@Sattva Åh, så glad jag är för din skull 🥰 Både för den förbättrade balansen och lunchen med @seklart. Det måste vara urhäftigt att träffas IRL efter alla dessa års utbyte av tankar och erfarenheter.

Kram 🐘

Så har ytterligare en nykter månad trillat på. 1 år 10 mån idag. Snart 2 år. Så skönt! Haft en höst med en del utmaningar, är väldigt trött mentalt just nu. Fattar inte hur jag hade mått om alkohol hade funnits med i bilden. Nykterheten är verkligen en förutsättning att leva livet fullt ut, för mig är det helt tydligt. Och, det ÄR verkligen "bara" att sluta. Det finns inget bättre eller sämre tillfälle. Men det får heller inte finnas någon återvändo. Jag började ju 1/1. Hade typ 10 dagars semester framför mig. För mig var det en förutsättning. De dagarna var jag bara nykter. Hundpromenader. Yoga. Vila.

majken_r

@Sattva en till här som är lite väl trött.. ikväll blir det en yogaklass. Det ger så mycket och jag är tacksam att jag hittat mattan🙏🏼 Tycker om dina inlägg, blir alltid inspirerad av hur enkelt det faktiskt är (supersvårt också). Att inte dricka gör skillnad på livskvaliteten. Grattis till din nyktra tid❣️

Godmorgon @sattva och grattis till tid, den är ju viktig att lägga bakom sig och då ser man också tydligt att det ”bara” är att sluta. Så enkelt- sedan börjar livet forsa på och vem hinner dricka då?
Önskar dig kraft till utmaningar- de har du inom dig, helt säkert. Kram 🥰

Tog ansvar för mitt mående o bad chefen om eget rum på kommande utvecklingsdagar om några veckor, med 1 övernattning. Jag sa att jag sover dåligt o behöver få sova förvatt orka resten av veckan (övernattningen är tis-ons). Hon snörpte på munnen o sa överdrivet käckt " Visst, inga problem, det fixar jag". Tala om diskrepans i ord o mimik. Inteben fråga om hur jag har det, ingenting. Till saken hör att jag igår var "besvärlig" antar jag. Ifrågasatte möten som jag tycker inte leder nånvart.
Så nu ska jag klappa mig själv på axeln att jag sett till att jag kan få sova ostört. Kunna dra mig tillbaka. Men jag vet samtidigt att hon tycker jag är krånglig.
Själv har jag jättesvårt att förstå att man automatiskt ska paras ihop med en random kollega att dela rum. Jag är inte tight med någon. Vi får dessutom aldrig välja själva. Får veta när det är dags att checka in. Tortyr för en sådan som jag.

Bra gjort! Helt bisarrt att behöva dela rum med random kollega om du frågar mig. Dessutom bra att ifrågasätta möten, finns en tendens i dagens arbetsliv att lägga orimligt mycket tid på det...

@Sattva Såklart att du ska ha ett eget rum, hemskt att bli ihopparad med kollega (även också om man gillar den) Arbetsmiljö gäller väl också vid övernattning.... Bra att du sade ifrån! Jag vet faktiskt inte om jag själv vågat men känner precis som du och hade heller inte kunnat sova och det behöver jag ju för att orka. Det där med mimik och ord... 🥰

@Sattva Otroligt dåligt att ni förväntas dela rum med random kollega 🤬 Har nog aldrig hänt i hela mitt yrkesliv om jag ska vara ärlig, enrum är standard. Och det var bra gjort av dig att ifrågasätta möten som är meningslösa för att de inte leder någonvart.

Apropå chefens reaktion. Tänk så här. Problemet ligger hos henne. Inte hos dig. Det är hon som behöver träna på sitt tålamod, lyhördhet och empati. Det är hon som sannolikt mår sämst av er två. Du tog ansvar för ditt mående genom att kräva enrum och att slippa delta i meningslösa möten. Bra gjort!

Kram 🐘

majken_r

@Sattva låter helknäppt att dela rum med kollega?! Bra att du vägrade! Låter som din chef behöver en ”krånglig” människa som du i närheten, att ha en vettig förebild och förhoppningsvis lära sig nytt (fast det såklart inte är ditt ansvar)
🍁🤎

Tack för era kommentarer! Då är min magkänsla inte "fel" om detta. Går man och känner att det inte känns bra flera veckor i förväg, ja då är det inte bra. Chefen får helt enkelt acceptera att alla inte är lika bekväma att sova med vem som helst.
Dessa ändlösa möten gör mig galen. Ibland känns det som att syftet är att fylla tiden. Och det finns det verkligen annat att fylla den med!

@Sattva Förstår dig precis! Klart man ska ha ett eget rum när man övernattar med jobbet. Vi är faktiskt inte en familj med våra arbetskamrater. Att behöva vara social och i arbetsroll 24/7 tar musten ur en. Bra att du sade ifrån! Vissa kan tycka det är kul, men andra inte. Verkar inte vara en chef med ledaregenskaper du har. Säger man ifrån till en sådan typ tar de emot det som en personlig kritik. Stå på dig, man ska inte göra sig själv illa bara för att vara andra till lags.

Helt rätt gjort! Ha det gott❤️

Helt rätt @sattva, eget rum är ett måste när man arbetar, tycker jag. Såklart du ska lita på hur det känns, du vet ju det innerst inne och ytterst ute för att citera en forumvän! Kram 🥰

Jag är så stolt över min dotter. Hon stöter på många hinder som jag tycker hon hantetar väldigt moget. Hon är modig och insiktsfull.
Samtidigt bär hon på en sorg över att det är som det är. Hon önskar att hon var upovuxen i en kärnfamilj. Som hon sa igår "Jag har bara dig mamma". Och det är sant, tyvärr. Försökte säga att man inte kan få det man behöver från alla människor. Och att hon har en chans att skapa det liv hon vill ha oavsett relationen med sin pappa. Jag önskar att jsg kunde plantera mina 50+ erfarenheter i hennes själ, så att hon kunde få känna sin egenmakt. Men jag vet att hon kommer att landa med fötterna stadigt ner. Hon har börjat tidigt att plantera sitt lod.

@Sattva Så fin kärleksförklaring till din dotter 🧡 Vi kan ju tyvärr inte göra deras resa, den måste de göra själva. Och att hjälpa dem för mycket är bara att göra dem en björntjänst. Vi kan bara finnas vid sidan om, och förklara att vi ser att de kämpar - och lyckas 😍

Kram 🐘

Lördag! Jag älskar lördagar. Det är en dag utan gränser liksom. Behöver inte tänka o planera för kommande veckan, jobbet är lämnat bakom mig long gone. Och denna helgen är det inget inbokat, sådan lyx! Ska bara göra en fakturering för ett yogauppdrag, men annars inget utom bara vara. Idag till o med liiiite sol, så jag ser fram emot en långpromenad med man o hundar senare.
Energimässigt tycker jag att det vänt den senaste veckan. Jag har varit helt slut ett tag, både mentalt o fysiskt. Ingen lust eller ork.

När jag var på en längre yogafördjupning för ett tag sedan fick jag ett utökat o fördjupat pranayamaprogram (andningsövningar). Tror det kan ha börjat ge effekt. Och att det är lugnare på hemmafronten. Det har varit lite grejer här hemma som har tagit jättemycket energi o gjort mig ledsen. Grundorsaken är inte löst, men det är inte lika infekterat längre. Och innan någons fantasi börjar gå igång, så handlar det inte om min o makens relation🙃. Eller jo, indirekt gör det nog det. Nåväl, mycket energi har det tagit iallafall.
Nu ska jag njuta av denna lediga låååånga härliga dag!

@Sattva Jag älskar också lördagar. En dag utan större förpliktelser och som man kan få ha den som man själv önskar. Jag vill helst inte boka upp mig på något alls under helgen, just för att kunna få använda den efter eget behov. Här är det full sol och började med en joggingtur med maken och hunden. Så himla skönt efteråt. Hade covid för typ 4 veckor sedan och det tar tid att komma tillbaka i kondisen, men har i alla fall inte tappat motivationen.

Häftigt med andningsövningarna, att de ger effekt, wow! Att fast det finns saker som inte är riktigt löst än så kan du vara i det utan att det tar för mycket energi och att du har fått mer energi. Ha en riktigt fin långpromenad med maken och hundarna. Vi väntar på svar om att få en valp, födsel väntas nästa helg. Kanske blir vi med valp💕. Vi fick ju ta bort vår ena hund för ca 6 månader sedan och det har känts rätt tomt med bara en hund. Saknar fortfarande honom, han fanns med så mycket i allt och det märks så tydligt när han inte finns med längre. Men han har det gott i hundhimlen.

Ha det gott🌞❤️