Lyssnade på sista avsnittet av alkispodden - och det handlade om att byta jobb och hur det kan vara att befinna sig i en övergångsfas - osäkerheten när man är i en rekrytering osv.
Det var ett fint avsnitt - öppet.
Tänkte på dig @Se Klart - även om det beskriver en delvis annorlunda process.
Men lyssna gärna.
Kram och lycka till!
🌾🌾

@Se klart Tillit o kraft kommer här också!
Men åh, vore ju fantastiskt om det blev det avstamp du behöver så väl just nu!! Ser verkligen fram emot mer rapportering!❣️🌸

Jag sov så länge idag, har inte hänt sedan jag var kraftigt jetlaggad för länge sen. Men idag är en dag utan planer och de är lätträknade i min kalender- så jag passar på. Solen skiner och så snart diskmaskin och så är laddade blir det en prommis.
Och något barnbarn ansluter troligen. Så sällan vi är stadsbor på helgen, riktigt lyxigt känns det. Lite lite semesterkänsla.
Allt är väl på denna latitud! 🥰☀️

Godmorgon denna mulna måndag.
Katterna är iaf på gott humör!
Det fanns en tid när jag tyckte sååå illa om måndagar. Kände mig alltid svullen efter en helg med för mycket av allt. Och för lite återhämtning.
Nu känner jag mig ofta redo, och glad att sätta igång veckan. Börjar med morgonmöte med ett litet gäng som jobbar ”längst fram” med massa nytt som jag får lära mig massor av. Vi har gått från att jag leder dem- till att de är ikapp med råge vad gäller specialistkunskap.

Idag ska jag ta ut 1/2 semesterdag för att hämta barnbarn, sonen är på tjänsteresa, svärdottern gravid och förkyld. Så jag jobbar bara fram till 14. Och spännande möte klockan 11, en bra dag att hoppa rakt in i. Kram alla som kämpar med måndagen! 😍

Ps!
Allt jag gör präglas av att jag är nykter.
Det jobb jag har idag hade jag aldrig klarat om jag drack.
Det jobb jag eventuellt kan komma ifråga för- inte troligt att jag hade kommit i fråga inte för att jag hade varit full på intervjun men för att min självkänsla numera är stark och jag känner väl till vad jag kan, och kan värdera den kunskapen.
Slutligen är jag för det mesta på gott humör, väldigt skönt både för mig och min omgivning…

@Se klart Visst var måndagarna en plåga! Jag vågade knappt se mig i spegeln!

Så skönt att slippa försöka dölja sitt missbruk, slippa tänka på vad jag säger så jag inte skulle bli påkommen med hur mycket jag drack. Slippa låtsas må bra.

Kram

@Himmelellerhelvette Och slippa söndagsångesten! Nu kan jag tänka på måndagens jobb med lustfyllda tankar på söndagskvällen. Nöjd med helgens mix av aktivitet och vila.

Kram 🐘

Detta är så fint @kaveldun @torn @sattva tänk att livet kunde överraska med så mycket värme, hopp och omsorg på ett forum för nyktra hel- eller halvalkisar. Who would have guessed.
Om inte detta är ett vardagsmirakel så vet jag inte 🥰

Tack @andtahalvlek jag behövde en tumhållning av andra skäl men just mitt möte blev - återigen- flyttat till måndag. Dock är det pga sjukdom så det är ju inte så mycket att göra åt. Känner mig lugn inför det och jag tror ju inte på något öde men mer att om de är ute efter att utveckla något inom mitt område så har jag en mkt god kompetens. I vilket fall är jag på det klara med att gå vidare, och tänker mig att fortsätta utforska interna möjligheter men annars blir det helt enkelt uppsägning och jag har ju varit modig förr om åren så jag ska nog kunna skotta fram lite av detta nu med.
Hade ett himla bra samtal med min husläkare och vi beslutade att jag ska trappa upp min ssri under vintern. Tidigare har mina ner-perioder varit kopplade till just höst/mörker och kanske behöver jag lite mer hjälp under denna tid. Jag svarar ju väldigt bra på min behandling (samt min egenbehandling att inte dricka).
Lite trött ändå denna tid, orkar mindre än vad jag tycker jag borde- och läkaren höll med. Å andra sidan känner jag inte så många som aktiverar sig så det stör i november… idag är jag ensam hemma och det är skönt. En tur till något museum får det bli, ska försöka få med mig mamma om bussarna ens går. Råkade sticka näsan in i city igår pga ärende jag var tvungen till och det var rent traumatiskt så mycket människor.., åkte tillbaka till min gata i stan, mina kvarter är verkligen mitt ”hemma”. Återvinning samt städ står också på agendan. Blev väckt av en katt 06:15 så nu känns det som det snart är dags för lunch. Kram på er alla! 😍

@Se klart Jag som tror på ödet vill ha det till att du behövde få mötet uppskjutet några gånger för att landa ner i den goa säkerheten du utstrålar i det du skriver!
Många som är trötta nu, jag håller med. Jag tror att det är helt naturligt. Märker på mina patienter att många tolkar sin trötthet som en försämring. Då pekar jag ut i det gråa vädret o påminner om årstiden. Vi är ju styrda av olika hormoner som svarar på olika stimuli. Avsaknad av ljus kommer göra oss mer trötta. Jag ser inget konstigt i det. Viktigt ta tillvara på det ljus som ges. Lunchpromenad är inte fel! Bara titta upp i det ljus som finns, låta hjärnan få bada i det.

Allt kommer bli bra, ha tillit❣️🌸